To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg

maranta - Nie 14 Sty, 2007 20:48

Lady, pomysłowa dziewczyno, jak zwykle jestem pod wrażeniem cool cool cool
LadyKingfisherg - Śro 17 Sty, 2007 18:23

a to juz skonczona spodniczka do tuniczki,zabraklo mi nici wiec jest troche krotka ale na wiosne w sam raz hopla

LadyKingfisherg - Śro 17 Sty, 2007 19:32

magdalena, z wielka checia bym ci podrzucila wzorek ale to moja szalona tworczosc stworzyla ta spodnice i nie jestem w stanie nawet sobie przypomniec jak ja ja robilam hahahihi
pamietam tylko te wzorki

maranta - Śro 17 Sty, 2007 22:56

Skoro są kursy szybkiego czytania, to może nasza Lady do spółki z naszą Mao poprowadzą kursy błyskawicznego szydełkowania wesoło mi

Świetna spódniczka brawo brawo brawo

LadyKingfisherg - Sob 20 Sty, 2007 15:50

A to juz moja sukienka,gotowa,skonczylam ja wczoraj poznym wieczorem,niestety maz jest na wyjezdzie wiec fotki na sobie zrobie troche pozniej,uzylam Perlé w kolorze turkusowym plus troszke bialej,szydelko 3mm - jak widac wykorzystalam wzor VS bo pierwotnie miala to byc spodniczka ale ze mam ich juz troche wiec bylo czas na sukienke wesoło mi

maranta - Sob 20 Sty, 2007 17:01

Świetna sukienka brawo brawo brawo
LadyKingfisherg - Nie 21 Sty, 2007 21:44

wszystkim Wam serdecznie dziekuje za tak mile i cieple slowa

a to juz ja w sukieneczce wesoło mi

LadyKingfisherg - Wto 23 Sty, 2007 23:00

Elunia, uklon cmoknięcie

a tak to jest jak sie ma nici darowane lub ze sklepu z uzywana odzieza,zadko kiedy mozna sotkac duze ilosci tej samej nici i dlatego moja sodnica nie ma dokonczonego ostatniego rzedu a bolerku brakuje az 7 rzedow wściekły no coz jutro z rana wybieram sie raz jeszcze,moze bede miec szczescie

maranta - Śro 24 Sty, 2007 12:23

Ja nie nadążam forum przeglądać, co wdepnę w wątek Lady albo Mao albo Anusiaczka..., to mi się wydaję, że z miesiąc nie zaglądałam tyle nowości.

Kiedyś była taka dobranocka- Zaczarowany ołówek, może Sylwia też gdzieś taki ołówek dorwała, naszkicuje co chce i już to ma wesoło mi

A tak serio, to świetne prace brawo brawo brawo

LadyKingfisherg - Śro 24 Sty, 2007 17:18

Mao, masz racje ze jakosc liczy sie bardziej jak ilosc i dlatego ja tak bardzo jestem Twoimi pracami zachwycona,moje jeszcze daleko odbiegaja od perfekcyjnosci
Grochu, to chyba jakis akryl ale z dodatkiem welny,babcia moja juz niezyjaca zostawila mi w spadku wszystkie swoje welny i nici ( zajmowala sie szyciem i robotkami recznymi profesjonalnie) ale wiekszosc z nich jest pruta wiec nie wiem dokladnie co to za typy Smile
Jarka, prosze bardzo tu jest zdjecie i schemacik do bolerka z kola

LadyKingfisherg - Pią 26 Sty, 2007 19:15

madzia, Halkuk, mordka, Mao, Ula_K, pika15, Krakowianka, Grażyna, Hala72, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

i jakos udalo mi sie skonczyc komplecik i sie w nim pokazac,na razie nie mam podszewki do spodniczki wiec spodnie sluza za nia hahahihi

LadyKingfisherg - Pon 29 Sty, 2007 04:33

no to ja tak wczesniutko z rana odkurzam swoj temat (maz zaraz wyjezdza i aparat zabiera wściekły ),tak jak poprzednia sukienka poszla migiem tak z obecna sie ociagam,ale zdazylam kilka innych rzeczy zrobic,min.bolerko z mysla wlasnie do tej sukienki,poza tym skonczylam boa dla szwagierki na prezent i takie male swiecace "cos" na szyje hahahihi

maranta - Pon 29 Sty, 2007 08:39

Niesamowita dziewczyna wesoło mi

W takich ciuszkach, to nawet o czwartej rano wygląda się uroczo cool cool cool

LadyKingfisherg - Pon 29 Sty, 2007 12:33

monika_b, to cos na szyi robilam z nici Luciole Anny Blatt, znalazlam jeden motek w sklepie z odzieza uzywana,to mieszanka viskozy,welny,poliamidu i poliestru a robi sie szybko jak blyskawica,robisz osiem oczek lancuszka i zamykasz w kolko,nastepnie oczkami scislymi dookola obrabiasz ale polowe,czyli wyjdzie 8 oczek i dorabiasz nastepnie kolejne kolko z 8 oczek i tak samo,robisz dlugosc jaka chcesz,nastepnie ostatnie kolko obrabiasz cale i robisz dryga czesc,dolna naszyjnika,tak zeby zakonczyc na poczatku,chyba nie zagmatwalam hmm
Mao, Mamutka, Pani Mama, beniaka, monika_b, magdalena, szydeleczko, Halkuk, Grochu, magnolia, maranta, mordka, barbara 1, asia12,

LadyKingfisherg - Wto 30 Sty, 2007 12:32

oh,dziewczyny tak slicznie piszecie az sie rumiencow dostaje na buzi cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

tak mi sie spodobalo to czarne bolerko ze jeszcze biale sobie zrobilam ale troszke dluzsze juz

LadyKingfisherg - Nie 04 Lut, 2007 20:42

Gosiek, Mao, barbara 1, Dziunia, ola1996, NAJSERDECZNIEJ DZIEKUJE cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

no a ja juz sie moge pochwalic nowymi robotkami,bo dorwalam aparat doslownie na piec minut,wiec zamieszania bylo nie miara hahahihi

torebka w stylu Alexandra McQueen i jego suknii plus kolczyki i beret w tych samych tonacjach kolorystycznych

a wszystkie te dodatki do mojego spoznionego alez jak wspanialego prezentu slubnego od kochanej mamy- suknii na drutach wzoru A.McQueen,ktora prezentowala wczesniej Lelu !!! ja jestem w tej sukience zakochana,jakbym mogla to i bym w niej spala hahahihi wszystko wykonane wloczka Floria Light w kolorze przybrudzonej cegly,szydelko 3mm,4mm i 2,5mm,druty chyba nr 2 i 3

maranta - Pon 05 Lut, 2007 09:31

gały ooooo ooooo ooooo szczęka mdleje Rewelacja cool cool cool
LadyKingfisherg - Śro 07 Lut, 2007 12:24

jeszcze raz dziekuje za wszystkie pochwaly cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

a to juz robotka na wiosenno-letnie dni,topik z bialej Sonaty, poszlo 150g, szydelko 3mm, bardzo szybko sie robilo wesoło mi

LadyKingfisherg - Sob 10 Lut, 2007 18:01

DZIEKUJE SERDECZNIE WSZYSTKIM WAM ZA TAK WSPANIALE SLOWA

a to moje dwa dziela najnowsze - kolejny topik i narzuta na fotel,topik wykonany Sonata,szydelkiem 3mm, narzuta jest z bialej wloczki z odzysku,szydelko 5mm
oryginal topiku jest jeszcze z jednym doczepianym rekawem i fredzlami ale ja musze poczekac na nowa dostawe Sonaty w paczce hahahihi

LadyKingfisherg - Nie 11 Lut, 2007 16:26

magnolia, barbara 1, bjanna, gabis, szyszka, stokrotne dzieki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

a bedac zafascynowana "pieknymi damami" zrobilam taka oto damulke ale bedzie sluzyc w rameczce jako prezent na rocznice slubu dla brata i bratowej wesoło mi

maranta - Nie 11 Lut, 2007 19:57

Sylwia niczym błyskawica... świśnie, błyśnie i już mamy coś nowego i pięknego do podziwiania brawo brawo brawo
Zdolniacha cool cool cool

LadyKingfisherg - Wto 13 Lut, 2007 08:18

to ja dorzucam nowa damulke bo jak tesciowa zobaczyla na prezent to od razu zazyczyla sobie tez taka hahahihi

LadyKingfisherg - Śro 14 Lut, 2007 12:26

aga kuśmierz, barbara 1, Grochu, magdalena, Violetta21, mordka, Marwalen, ania1982, Krakowianka, Halkuk, fruzia, ola1996, gabis, madzia, elka65,

a to moja ananaskowa spodniczka mini, jest skonczona ale aparat zaliczyl znowu padake i na razie wrzucam te zdjecia co zrobilam wczoraj,wiec na zdjeciach brakuje jednej warstwy ananaskow,musze pozyczyc od kogos szybciutko to zrobie fotke juz gotowej wesoło mi

LadyKingfisherg - Czw 15 Lut, 2007 16:20

no to dolapujac aparat kolezanki w przelocie cyknelam zdjecie gotowej mini ananaskowej hahahihi spodniczka robiona z Florii szydelkiem 3mm i jest dluga na 50cm
dziekuje Wam wszystkim za cieple i mile sercu slowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie love

LadyKingfisherg - Wto 20 Lut, 2007 00:37

to ja tak jeszcze szybko przed pojsciem spac wstawie najnowsze dzilo,dopiero co skonczone,zrobione dzisiaj wieczorkiem,wloczka wloska Van Gogh,szydelko 4mm wiec szybko szlo wesoło mi

za wszytskie komentarze stokrotne dzieki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie