Koronka irlandzka - Moja irlandzka bluzka - nareszcie koniec !!!
Bet - Pon 12 Maj, 2008 06:30
przepiękna to mało powiedziane
barbara 1 - Pon 12 Maj, 2008 07:49
Nula ja nie mogę,to wyszło cudo nad cudami
Kłaniam się nisko mistrzyni koronki irlandzkiej
Violetta21 - Pon 12 Maj, 2008 08:39 Temat postu: Moja irlandzka bluzka - nareszcie koniec !!! Nula piękna bluzeczka
nula - Pon 12 Maj, 2008 09:08
Dziewczyny !!!!! Dziękuję !!!!
Nie będę skromna i przyznam się, że też mi sie podoba
Mamutka proszę wyciągnąć kwiatuszki z kącika !!!! Niech sobie leżą gdzieś na widoku - to od czasu do czasu machniesz następny i tak po trochu się uzbiera odpowiednia ilość !!! Przecież my się tak łatwo nie poddajemy !!! No nie ?
A gdzie te wszystkie inne irlandki ?
Karmelek ? Violetta ?
Bardzo chętnie obejrzałabym inne wersje !!!!
Tylko Barbara ma bronić honoru naszego forum ? (a w ogóle to wszystko przez Nią, bo jak zobaczyłam jej czerwoną to aż mi się "coś" zrobiło !!! no i musiałam też mieć w tym kolorze )
Zobaczcie ile tego robią dziewczyny na osince !
A tak przy okazji, ktoś wie jak zachowuje się Perle 8 po praniu ? Nie farbuje to czasem ?
Pani Mama - Pon 12 Maj, 2008 09:13
Nula i wiecej nie moge nic wypowiedziec
Poranna - Pon 12 Maj, 2008 09:31
oryginalna, świetnie Ci pasuje, ależ ona pracy musiała kosztować?! a ile czasu "zjadła"!
ale warto było!!!
Zosia32 - Pon 12 Maj, 2008 09:36
Mamy kolejną MISTRZYNIE , tym razem w dziale koronki irlandzkiej , Nula bluzeczka piękna ,wspaniała ,śliczny kolor i super w niej wyglądasz
Bernadka - Pon 12 Maj, 2008 09:37
nula, śliczna bluzeczka
mala100gosia - Pon 12 Maj, 2008 09:46
przepiekne prace a ile trzeba do tego cierpliwosci
karmelek - Pon 12 Maj, 2008 10:06
no tak... poczułam sie wywołana do tablicy
nula, Twoja bluzeczka jest przepiękna i choć mam już odłożoną czerwoną Perle 5 , to chyba zrobię z jednakowych elementów, bo mogłabym się na to lato nie wyrobić. Ale marzy mi się taka irlandka...
Z Perle 8 ( ale białej) robiłam bluzkę Eva Crochet i piorę w pralce na 60 stopni, ale zapakowana w bawełniany jasiek pranie znosi dobrze co do farbowania to sie nie wypowiadam.
nula jak to mówi młodzież: "szacun" wspaniała bluzeczka
maranta - Pon 12 Maj, 2008 10:26
Cudna, prześliczna
Krakowianka - Pon 12 Maj, 2008 11:39
cudna, prześliczna a jak łączyłąś????
Jasieńka - Pon 12 Maj, 2008 11:45
rewelacyjna po prostu boska a co do farbowania to mam bluzkę z perle 8 ale kolor łososiowy i nie farbuje tyle razy prałam i taki kolor jest jaki był ale nie wiem co do czerwonej osobno ją pierz najpierw bo jak będzie puszczać to oj
bjanna - Pon 12 Maj, 2008 13:00
cudeńko zrobiłaś
Halkuk - Pon 12 Maj, 2008 17:22
Coś cudnego Brak mi słów
Violetta21 - Pon 12 Maj, 2008 19:28 Temat postu: Moja irlandzka bluzka - nareszcie koniec !!! Nula kochana poczekaj troszkę dopiero skończyłam zieloną cieniznę siedzi w moim temacie
jestem kobieta pracująca i muszę pogodzić wszystko razem
nula - Pon 12 Maj, 2008 22:24
Dziewczynki kochane - wracam z pracy - zmęczona, głodna, nic mi sie nie chce !!!!
Ale po przeczytaniu Waszych komentarzy od razu nabrałam wigoru
Dziękuję za wszystkie pochwały !!!! Nigdy nikt mnie tak nie rozpieszczał jak Wy tutaj
Dzięki za wieści odnośnie prania
| Krakowianka napisał/a: | | a jak łączyłąś???? |
Łączyłam sposobem wypróbowanym przy pierwszej bluzce.
Najpierw przypinałam do styropianu lewą stroną do góry, potem w miejscach gdzie te elementy sie stykały normalnie zszywałam igłą, potem na prawej stronie tam gdzie zostały dziury wypełniałam je łańcuszkiem (taką jakby siatką)
Tym razem zaczęłam od dekoltu
No i potem dalej
Violetta - ależ ja Cię nie poganiam - po prostu byłam ciekawa czy nie zrezygnowałaś.
Oczywiście, że poczekam ! Cierpliwości mi nie brakuje !!!! (jak widać na załączonym obrazku - )
| Violetta21 napisał/a: | | jestem kobieta pracująca i muszę pogodzić wszystko razem |
Doskonale Cię rozumiem bo ja mam tak samo !!!!
karmelku, nie wiem jak szybko machasz szydełkiem - ale faktycznie - tylko chyba Barbara jest zdolna zrobić takie coś w tydzień ! Ja tą robiłam 2 miesiące (oczywiście z przerwami na inne robótki) a i tak uważam to za super wyczyn !!!
Jeszcze raz
Violetta21 - Wto 13 Maj, 2008 08:39 Temat postu: Moja irlandzka bluzka - nareszcie koniec !!! Nula dzięki za instrukcję zszywania właśnie się zastanawiałam jak to rozegrać
Lacrima - Wto 13 Maj, 2008 16:58
Haniutka - Śro 14 Maj, 2008 21:29
Nula cudeńko
elka j. - Czw 15 Maj, 2008 00:26
Nula - schylam się nisko i biję czołem o podłogę bluzka cudo - nie mogło być inaczej i... czekam na następną
citria - Czw 12 Mar, 2009 08:45
Sliczne te wasze bluzeczki, padam na kolana... niedawno zaczelam robic "wariacje" na temat sukienki ktora zobaczylam gdzies na forum, a niedawno znalazlam ten watek i doszlam do wniosku ze kwiatek i listek mozna 'podciagnac' pod motywy irlandzkie... chyba mozna..? dlatego pokazuje te probki w tym temacie i poddaje pod wasza ocene:)
gosias - Czw 12 Mar, 2009 09:17
nula, cudo
citria, śliczna sukienka
Nikola5 - Czw 12 Mar, 2009 09:18
super
tintam - Czw 12 Mar, 2009 09:21
piękna sukienka
|
|
|