To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Nici do szydełkowania

teris - Wto 19 Wrz, 2006 11:11

Eve przepraszam co to Aleksander hmm puknąć się
uska3 - Wto 19 Wrz, 2006 11:23

Very Happy Teris może ja odpowiem , to pasmanteria internetowa , lecz sprzedają tylko określone ilości ( wszystko do podpatrzenia w opisie nici , które chcesz nabyć cool )
podaję link
http://apmar.pl/search.ph...=19&sc=1&pid=55

teris - Wto 19 Wrz, 2006 11:57

Dziękuje za odpowiedż widzialam różne ale ten sklepik widzę pierwszy raz. wesoło mi
Eve - Wto 19 Wrz, 2006 12:00

teris napisał/a:
Eve przepraszam co to Aleksander hmm puknąć się

Nie Aleksander, ale Aleksandra Mr. Green
Link podala uska3. I tak jak pisala, sprzedaja cale opakowania. Trzeba dokladnie sprawdzic ile motkow jest w opakowaniu, bo cena przy produktach podana jest od razu dla kilograma.

Wlasnie czekam, bardzo niecierpliwie zreszta, na przesylke od nich.

szydeleczko - Wto 19 Wrz, 2006 12:07

u mnie taki jeden motek Maxi kosztuje 15 zł do 13 zł zalezy w jakiej pasmanterii, ja bym kupila ale niestety nie ten kolor potrzebuje ekri jasny krem a nie czarnej a ta kwota jest razem z wysylka czyli chyba nie tak tragicznie ] papa
Hala72 - Wto 19 Wrz, 2006 16:21

alienor-to fakt w katowicach ciężko o jakąś tanią pasmanterię
a ta maxi z aleksandry to naprawdę z kosztami przesyłki czy coś jeszcze się płaci dodatkowo

Eve - Wto 19 Wrz, 2006 16:33

Hala72 napisał/a:
a ta maxi z aleksandry to naprawdę z kosztami przesyłki czy coś jeszcze się płaci dodatkowo

Z kosztami przesylki to byla Maxi z allegro.
W Aleksandze Maxi kosztuje 58.56 zł za opakowanie + koszty przesylki, czyli:
- przelew przez bank:
do 1kg - 5.5 zł
1-2 kg - 7zł
2-5 kg 8.5 zł
- za pobraniem to "do każdej pozycji należy dodać po około 5 zł" - tak mi napisali.
Na stronie jest tak:
Poczta Polska
do 1 kg – 10 zł
do 2 kg – 11,50 zł
do 5 kg – 13,00 zł
do 10 kg – 19,00 zł

Kurier
do 10 kg – 29,00 netto
do 20 kg – 33, 00 netto
do 30 kg – 37,00 netto

Jezeli jestes zainteresowana kosztami to pobaw sie tam na stronie w "zamawianie" - np wybierz jakis produkt i wypelnij czy chcesz za pobraniem czy przelewem i zobaczysz ile to bedzie kosztowac. Ja tak probowalam i wyszlo mi taniej niz w sklepie. Minusem jest to, ze trzeba za przesylke czekac. Hurtownia ta jest w Gdansku, wiec do mnie na Dolny Slask to kawal drogi Wink

kasia_1971 - Wto 19 Wrz, 2006 17:04

Dziewczyny ostatnio udało mi siękupić kordonek MAXI w Bafpolu tylko że oni sprzedają tylko vatowcom.Ja wybłagałam paczke bo brakło mi na obrus a tam gdzie kupowałam zawiesili działalność.Tak więc jak któraś z Was ma działalność to się opłaca motek kupiłam po 6,50 plus vat to wychodzi około 9zł
kasia_1971 - Wto 19 Wrz, 2006 17:12

Internetowa hurtownia Kordonek też miała dobre ceny ale zawiesili działalność,Natomiast w hurt.Wojtek Maxi jest po12,50Pozdrawiam Kasia love
alienor - Czw 21 Wrz, 2006 12:23

Hala podobno w Chorzowie właśnie jest hurtownia ale wiem tylko tyle , że podobno ,miałam nawet gdzieś zapisany adres to samo wiem o sosnowcu , że coś tam jest ale gdzie nie weim , wybiorę się kiedyś na poszukiwania ale teraz nie bardzo bo mi starsza popruła kilka moich dzieł i mam całkiem całkiem zapasik do wyrobienia. Sprawdziłam hurtownię na tysiącleciu ale tam są tylko nici do szycia i odrobina kordonka .
asia12 - Pią 22 Wrz, 2006 06:09

jeżeli chodzi o Chorzów, no wiem że jest hurtownia Basior ul. Szczęśliwa 18 ja polecam taki mały sklepik w Chorzowie na ul. Floriańskiej ok 20m od ul. 3Maja, jest tam bardzo miła pani, i włóczki ma najtańsze jeżeli chodzi o Chorzów, zresztą w porównaniu z innymi pasmanteriami w jakich byłam do tej pory tak samo, feler ma tylko jeden - dziwne godziny pracy, gdyż ma otwarte tylko do 15:30 a w czwartki do 16:30 a w sobote niestety zamknięte
Hala72 - Pią 22 Wrz, 2006 11:15

tez słyszalam o tym sklepie na floriańskiej, ale godziny otwarcia nie dla mnie, ekstra urlop musialabym brac, a basior tez jakos do 16tej i to niedaleko mnie, na razie pozostaje na tych z odzysku hopla
alienor - Sob 23 Wrz, 2006 16:14

Hala podaj w miarę dokładne adresy , ja mam ciotkę emerytkę na Tysiącleciu , ona obejży i porówna ceny , czy wogóle warto tam się wybierać . dla mnie to cała wyprawa , ale gdyby się okazało , że warto to czemu by nie raz na jakiś czas na większe zakupy.
asia12 - Pon 25 Wrz, 2006 07:17

jezeli chodzi o Basior to byłam tam w sobote, i oni maja w poniedziałki do 20 czynne, a w soboty od 8 - 14, i trzeba kupić całe opakowanie, no i nie jedno tylko więcej, bo pani była bardzo niezadowolona kiedy kupiłam tylko 3 paczki, i dała mi do zrozumienia że nastepnym razem mi nie sprzedadzą
http://www.basior.com.pl/basior/glowna/index.php

AnnaSZ - Pon 25 Wrz, 2006 23:08

witam sąsiadki z Chorzowa , ja nawet nie wiedziałam że jest sklepik na floriańskiej.. dziękuje bardzo za namiary , a jeśli chodzi o jakieś większe zakupy to można kupic wiecej a potem sie podzielic i nie będzie problemu. I mam pytanie jakie tam są ceny ? Z góry dziękuje za odpowiedz
asia12 - Wto 26 Wrz, 2006 07:15

w tej hurtowni to ceny są dość przystępne, kupiłam paczke kordonku tego czeskiego (snehurka czy cos takiego, nigdy nie przywiązywałam uwagi do tego jakiej firmy kupuje) i za 10 po 30g zapłaciłam ok 27zł, więc jeden wychodziłby 2,7zł a najtańszy widziałam 30gr za 3,3zł i to na Floriańskiej, kupiłam też włóczki jedna to wiskoza z akrylem i za motek 10dag zapłaciłam ok 4,2zł, sam akryl ale taki grubszy że w 10dag jest 100m to zapłaciłam chyba 4,7zł. jak patrzyłam w sklepach to nigdzie nie widziałam aby motek 10dag był tańszy niz 5zł wiec sie opłacało. Jeżeli chodzi o sklepik na Floriańskiej, to jak już pisałam jest najtaniej, bo za kordonek 50gr płaciłam 5zł, jest bardzo duży wybór kordonków - rózych firm, i włóczek. Włóczki też są w przystepnej cenie bo na ogół 5 - 7zł, tam rówżnież zdażaja sie włóczki w promocji, kiedyś kupiłam 10dag za 3,5zł. Ostatnio kupiłam tam włoczkę 100% bawełny bodajże Camila za 4,5zł - 50g, a na rynku w Chorzowie dokałdnie taki sam kosztował 9zł więc duża różnica.
Hala72 - Śro 27 Wrz, 2006 15:56

no niestety na rynku ceny mają dość wysokie,ale ja tam kupuję czasem włóczki jak mi się uzbiera za robótki jakie tam wykonam na zamówienie, tam właśnie kupowałam ten TIFFTIK z którego zrobiłam sobie sweterek z kapturem
ikmis - Śro 27 Wrz, 2006 16:22

Wrócę do taniego basaka z "Niteczki", wiele kolorów jest już niedostępnych, ale jest jeszcze czerwony, jak ktoś lubi, to polecam, fotka tego nie oddaje, ale jest to przepiękny, głęboki kolor noo
Robiłam z tej nici frywolitkę - pięknie wygląda, ale jest trochę za miękka na serwetki, za to frywolitkowe kwiatki do naszycia na dziewczęcą spódniczkę wyszły świetnie. zebalek

alienor - Śro 27 Wrz, 2006 20:55

nie dotarłam do Chorzowa na floriańką chociaż jestem ogromnie ciekawa tego sklepu ale mila niespodzianka spotkała mnie w pasmanterii na Mariackiej w Katowicach .kupowałam poł kg Azalii i zastanawiałam się czy nie za dużo , pani powiedziała , że jak mi zostanie to przy następnych zakupach mogę oddać nadwyżkę w rozliczeniu hopla
asia12 - Czw 28 Wrz, 2006 06:09

no to rzeczywiscie fajny sklepik, że można oddać to co zostanie, bo mi czesto zostają resztki, a mniej więcej w którym miejscu to jest?? bliżej rynku czy koscioła Mariackiego??
alienor - Czw 28 Wrz, 2006 19:51

Asiu sklep jest bliżej rynku chyba ,po prawe stronie jak idziesz w kierunku kościoła , jakoś tak zaraz za sklepem z odzieżą dziecięcą , włóczki są na wystawie , więc nie przegapisz , ceny chyba takie jak wszędzie , zwrócić można nadwyżkę ale nie napoczętą tzn cały motek
asia12 - Pią 29 Wrz, 2006 06:55

dzięki za wiadomość, jak bedę w najblizszym czasie w Katowicach to spróbuję tam zajżeć
Hala72 - Pią 29 Wrz, 2006 11:05

lubię ten sklepik na mariackiej,przemiła pani tam jest
Hala72 - Pią 29 Wrz, 2006 11:09

byłam tam dzisiaj zapytać się o TIFFTIK i na ladzie miała fajne zdjęcie poncza,szkoda,że nie miała schematu, gdybym miała kopię zdjęcia może udałoby mi się zrobić je ,naprawdę śliczne było
AnnaSZ - Nie 01 Paź, 2006 14:47

Bardzo dziękuje za podanie cen , napewno sie wybiore. Smile