Galerie prac użytkowników forum - IWI - moje prace nowości - str.34bransoletka-wąż z koralików
Neringa - Śro 28 Lis, 2007 21:29
Bardzo faine sarwetki.
iwi - Śro 28 Lis, 2007 23:32
Dziękuję za Wasze miłe słowa i cieszę się, że moje prace Wam się podobają.
Kusi mnie cały czas ta kwadratowa serweta. Można z niej zrobić bieżnik lub obrus. Kilka kwadratów z tym kwiatkiem w środku złączyć razem, a potem dookoła zrobić część zewnętrzną. No ale u mnie z elementami to ciężko wytrwać do końca. Ale kusi...
barbara 1 - Śro 28 Lis, 2007 23:56
Iwi te druciane serwetki są prześliczne czemu ja takich na drutach nie umię zrobić
ata30 - Czw 29 Lis, 2007 07:52
Poranna - Pią 30 Lis, 2007 07:02
piękne, szczególnie te na drutach
iwi - Pią 30 Lis, 2007 13:50
Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Barbara na pewno umiesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Spróbuj.
Pobawiłam się trochę i mogę już zobaczyć jak będzie wyglądał ten bieżnik.
Ale która z Was podzieli się ze mną cierpliwością?????
A i muszę sobie kupić więcej drutów/druty na żyłce, bo 6szt będzie za mało...
barbara 1 - Pią 30 Lis, 2007 13:57
Iwi to dopiero będzie arcydzieło
| iwi napisał/a: | | Barbara na pewno umiesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Spróbuj. |
nie da rady,tylko znam oczka prawe,lewe ,pojedyńczy i podwójny ryż acha i jeszcze warkocze zero ażurów
wiesia_33 - Pią 30 Lis, 2007 13:59
bieżnik cudo . Ja mogę być cierpliwa za Ciebie iwi , a Ty rób tak dalej
barbara to i tak dużo umiesz , bo ja znam tylko oczka prawe i lewe
moslamawe - Pią 30 Lis, 2007 15:46
piekny
Mogę pobłagać o schemacik?
Grażyna - Pią 30 Lis, 2007 16:59
przecudnej urody sa te serwetki. Jakimi grubymi drutami je robilaś?
iwi - Pią 30 Lis, 2007 19:27
Dziewczyny
Grażyna - wszystkie trzy robiłam tymi samymi drutami, czyli 2,5mm, takimi do robienia skarpetek.
Moslamawe - Zawsze chętnie podzielę się schematem. Przecież wszystkie mam dzięki temu Forum. Proszę, schemat jest tu http://picasaweb.google.com/tricot.passion/Fleurs
A oczka w serwetkach na okrągło to same prawe plus narzuty i oczka przerabiane razem.
Dacie radę. Dla mnie najtrudniejsze jest trzymanie drutów. Jak wiecie swoje robótki robię ścisłe i potem mnie całe dłonie bolą od tego ściskania.
No i dawałam na końce drutów gumkę do gumowania, żebym ich nie pogubiła, bo to by była cała praca do robienia od nowa.
I tak jednak myślę, że zainwestuję w druty na żyłce...
alicja11 - Pią 30 Lis, 2007 20:02
iwi, śliczne drutowe serwetki ,równie piękne jak Lacrimy
moslamawe - Pią 30 Lis, 2007 20:21
iwi,
Halkuk - Pią 30 Lis, 2007 23:20
Ależ to cudne
Zosia32 - Sob 01 Gru, 2007 09:32
IWI piękne są Twoje serwetki druciane coraz bardziej mi się podobają są takie delikatne jak mgiełka .A czy powiesz mi z jakich nici robisz i jakich drutów potrzeba ,na żyłce i do skarpet i co jeszcze , bardzo proszę napisz
Pozdrowienia
iwi - Sob 01 Gru, 2007 09:53
Dla Was
Alicjo dziękuję, ale gdzie mi do Niej. Ona jest mistrzynią, ja dopiero zaczynam. No i nie te rozmiary prac. Moje są małe...
Zosiu do tych serwetek, które ja zrobiłam wystarczą nawet cztery druty do skarpet.
Do tej, którą chcę zrobić trzeba więcej do zrobienia tej koronki dookoła, albo właśnie drut z żyłką. Na zrobienie tych kwiatków w środku też wystarczą cztery druty, bo każdy kwiatek robi się osobno.
Ta cienka serwetka(kwadratowa) jest Maxi. Druty nr 2,5.
Pozostałe te same druty, a nici to jakieś grubsze włóczki z domieszką bawełny.
Co jeszcze potrzeba?
Do tych dużych cierpliwości
buziaczek - Sob 01 Gru, 2007 12:54
iwi twoje serwetki sprawiają że z zachwytu
bjanna - Sob 01 Gru, 2007 14:16
drutowe serwetki to ogromne wyzwanie wszystkie Twoje są przepiękne
ata30 - Sob 01 Gru, 2007 16:14
bardzo ładna serwetka
małgośka - Nie 02 Gru, 2007 01:02
Robisz śliczne serwetki.
Ja dotychczas robiłam tylko sweterki na 2 drutach. Może ktoś ma instruktarz jak zabrać się za robienie takiej serwetki.
Beata61 - Nie 02 Gru, 2007 17:37
IWI, piękne, piękne i jeszcze raz piękne
Mimo, iż od wielu lat robię na drutach ale nie mam odwagi wziąć się za zrobienie serwetki dlatego tak bardzo podziwiam za cierpliwość i talent
Violetta21 - Nie 02 Gru, 2007 18:23 Temat postu: IWI - moje prace Iwi ta serwetka jest piękna
monika_b - Nie 02 Gru, 2007 18:55
Wszystkie śliczne
sowikoj - Czw 13 Gru, 2007 20:51
Pooglądałam sobie Cudeńka robisz. Te serwetki na drutach mnie powaliły po prostu !
Parawan - cudo. Pomysłowa rzecz. No a origami to po prostu czarna magia dla mnie. pomysłowe te kolorki niebieskie! Może i ja wrócę do szydełka? hmmm tylko czasu trzebaby skądś dorobić
Wielkie brawa! tak trzymać!
Bernadka - Pią 14 Gru, 2007 20:57
och iwi, jak to się stało że ja tyle śliczności u Ciebie przegapiłam
|
|
|