To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Ja też wpadłam :)

reni - Wto 07 Lip, 2009 23:24

super cool cool cool cool brawo
beti9 - Śro 08 Lip, 2009 13:16

Śliczna szkatułka taka romantyczna. brawo brawo

Kropeczki podejrzałam na blogu, są cudne, próbowałam też je robić ale mi nie wychodzą. wściekły

Truskaweczka - Śro 08 Lip, 2009 14:54

Fantastyczny słodziak z tego pudełeczka! brawo
beti9 - Czw 09 Lip, 2009 10:53

Laura zdradź jak zrobiłaś te piękne kropeczki kwiatek dla ciebie
Laura S. - Czw 09 Lip, 2009 11:08

beti9, kropeczki robi się tak: wykładasz stół i ściany folią,albo czymkolwiek innym w celu zabezpieczenia okolicy. Ustwiaasz przedmiot,bierzesz twardą szczoteczkę do zębów i moczysz w wybranej farbie ,przeciągając palcem po włosiu samo się pryska wesoło mi
A tak na poważnie to najpierw pryskaj nadmiar farby na jakąś gazetę albo cóś, zeby Ci dzieła nie pochlapało nadmiernie. Im bliżej przedmiotu tym kropeczki gęściejsze,taka mgiełka wychodzi. Dalej to kropkuje. Pod kątem wyjdą Ci kreseczki. Co jeszcze...
Aha! Samą farbą wychodzą mocno intensywne,ale jak rozwodnisz to takie kolorowe krople rosy. I jeszcze najważniejsze-zawsze kropkuję na dwie,trzy warstwy lakieru. Jak się popierniczy można szybko zmyć wilgotną szmatką względnie zeszlifować papierem i stresu,że klejenie poszło w krzaki niema Wink

żabka - Czw 09 Lip, 2009 11:08

Laura szkatułeczka bomba brawo brawo brawo
Laura S. - Czw 09 Lip, 2009 11:10

żabka, love
beti9 - Pią 10 Lip, 2009 10:55

Laura wielkie dzięki. Z tą folią to nie przesadziłaś, bo jak próbowałam robić kropki to zachlapałam cały stół. Masz rację,że trzeba to robić po pomalowaniu lakierem, ja robiłam to przed i wtedy jest ciężko poprawić. Czy robisz kropki na cały przedmiot,łącznie z motywem czy tylko na tło? cmok
Laura S. - Pią 10 Lip, 2009 11:24

Chlapię jak mi pasuje,czasami te kropki udają cienie. W sumie fajna zabawa i jak pokombinujesz to sama sobie wymyślisz jak zrobić,żeby Ci pasowało Wink
elka j. - Nie 26 Lip, 2009 00:13

Ślicznie dekupażujesz cool
ewa6940 - Nie 20 Wrz, 2009 16:56

brawo
agnes-1970 - Śro 23 Cze, 2010 23:42

Hello, dawno tu też nikogo nie było....
wcześniej wypatrzyła u dziewczyn decu-puszki, tyko już nie wiem na którym forum Embarassed , mam sporo puszek po mleku dla małej kilka ma podstawy tzn akryl w kilku warstwach (czekaą na VENĘ.....)
natomiast zrobiłam coiś co zaczęł jako decu a skończyło jako puszka z malunkiem akrylowym + inne pomysły na pędzle dla Cioci -malarki.
Co wy na to??
mam jeszcze kupione deseczki , też czekają na porę wesoło mi

agnes-1970 - Śro 23 Cze, 2010 23:54

LauraS. a towarzystwa nie rozśmisza się puszkami.... wesoło mi
mam ich z chyba 20 i przybywa (średnio po 4 na 1,5 tygodnia )po maleku dla mojej Zosi.
i stą mój pomysł na decu, a i twoje są niezłe. brawo

agnes-1970 - Nie 22 Sie, 2010 10:35

HELLO!!!!!!
STRASZNA TU CISZAAAAAA>>>>>>>
Kto "wpadł" niech pisze ....., każdy pochwali i poradzi...
Moje 1 decu jajko
drugie jajko..

Kasiu, niezaglądaj tutaj bo to dla Ciebie Wink

nula - Nie 22 Sie, 2010 10:54

agnes-1970 napisał/a:
STRASZNA TU CISZAAAAAA>>>>>>>

ano cisza, bo to wątek Laury - skoro Laura nic nie pokazuje to nikt się tu nie odzywa.
Jajeczka bardzo ładne cool ale najlepiej załóż swój wątek i tam pokazuj prace - wtedy na pewno będziesz mieć więcej odwiedzających.
Wątków jest tyle ile osób chce się pochwalić swoimi pracami - spokojnie możesz założyć następny.

agnes-1970 - Pon 23 Sie, 2010 22:58

hopla już znikam....