To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Urtica - Supełkologia

Efa - Nie 31 Paź, 2010 13:54

Twoje prace są wspaniałe! brawo
buziaczek - Nie 31 Paź, 2010 14:24

bardzo ładne brawo
Madzia - Wto 02 Lis, 2010 21:38

Urtica aby łatwiej było do Ciebie trafić, zmień proszę nazwę galerii, aby zawierała Twój nick.
Urtica - Czw 25 Lis, 2010 22:05

Już zmieniłam - mam nadzieję, że będzie lepiej.

Tymczasem zaczęłam robic śnieżynki frywolitkowe. Pewnie jeszcze trochę minie czasu, zanim coś sensownego bedę mogła pokazac.

makramka - Pią 26 Lis, 2010 08:30

Urtica obejrzałam prace są cudne , a TY jesteś zbyt skromna.Siostrze powiedz ,że jej zazdroszczę talentu do robienia zdjęć brawo brawo brawo brawo radocha bye
Madzia - Pią 26 Lis, 2010 17:48

Przepiękne prace! uklon uklon uklon uklon
Urtica - Pią 26 Lis, 2010 22:23

Dziękuję Wam bardzo!
Zula - Sob 27 Lis, 2010 23:03

Śliczne prace Smile cool brawo
małgośka - Nie 28 Lis, 2010 17:31

Urtica, tworzysz fantastyczne prace. Bardzo oryginalne pomysły. hurrraaa
Gratuluje talentu. cool radocha

Urtica - Śro 22 Gru, 2010 12:27

Dziubię czasami po troszkę i coś tam zrobiłam - parę gwiazdek, które zamierzam ułożyć na białym obrusie pomiędzy talerzami. Białe też były, ale rozdałam. Tych czerwonych mało ciągle, więc pilnie produkuję - ale u mnie to tak powoli idzie. Przysiądę na całe 2-3 minuty - i już słyszę "mamooooo!". I tak w kółko. Wy też tak macie?

agus2003 - Śro 22 Gru, 2010 18:48

Urtica, piękne gwiazdeczki brawo

A ja myslałam, że to tylko moje dzieci tak mają, że kiedy mama usiądzie to one jak na zawołanie mają tysiąc spraw do matki wesoło mi

Violetta21 - Śro 22 Gru, 2010 21:04

śliczne gwiazdeczki cool brawo
karmelek - Śro 22 Gru, 2010 21:23

Urtica napisała:
Cytat:
...u mnie to tak powoli idzie. Przysiądę na całe 2-3 minuty - i już słyszę "mamooooo!". I tak w kółko. Wy też tak macie?

TAAAK !!!!!! rotfl

A gwiazdki masz śliczne wesoło mi

Bozenka7 - Czw 23 Gru, 2010 07:16

kwiatek dla ciebie Urtica kwiatek dla ciebie , cudne cool cool cool
Urtica - Czw 23 Gru, 2010 10:52

Mmmm, dzięki serdeczne!
lamika88 - Czw 23 Gru, 2010 18:31

Śliczne gwiazdki cool cool cool Ja usiądę na chwilę do robótki to mnie mama woła że zmywać trzeba, że obierać marchewkę, że cebule dusić, pierogi lepić itd... wesoło mi wesoło mi Dopiero chyba jutro po kolacji a przed pasterką jak będziemy sobie tradycyjnie siedzieć i czekać wszyscy razem to skończę rękawiczkę puknąć się
Urtica - Czw 23 Gru, 2010 21:07

Lamika, jesteś THE BEST! Uśmiałam się do rozpuku zebalek zebalek zebalek
Sama pamiętam, jak byłam w liceum - tak samo było ze mną i z mamą, teraz wołają mnie dzieci.
A konkluzja nasuwa mi się sama: to cudowne, że ktoś nas potrzebuje! Mimo, że brakuje czasu na hobby.
Pozdrawiam wszystkich świątecznie i zyczę Wam ciepłych, rodzinnych i spokojnych Świąt.

Urtica - Wto 04 Sty, 2011 10:40

Jakoś nie wiedziałam, że na forum jest opcja powiadamiania o urodzinach i ze zdumieniem znalazłam w swojej skrzynce życzenia. Dziekuję Wam pięknie cmoknięcie , miłe to bardzo, zwłaszcza, że tak niespodziewane.

Pozdrawiam serdecznie !

Urtica - Sob 22 Sty, 2011 17:59

Jeszcze pokażę Wam choinę ze wstążek - 45 cm wzrostu. Na stole rzeczywiście robiła wrażenie.

Na dziś trochę przeterminowana, ale co tam!

Urtica - Sob 22 Sty, 2011 18:09

I jeszcze zobaczcie ostatnią dumę moją - pierwsze próby z wire wraping. Na razie drut wzięłam posrebrzany, ale kiedyś pewnie i za srebrny się zabiorę. Na początek zrobiłam dla wprawy parę tzw. składaczków, ze srebra - ale tu nie ma co zepsuć, więc ryzyko żadne. Natomiast już okręcanie - to nieco inna para kaloszy. Zanim wyszło to, co widać na zdjęciu - trochę napsułam, nie powiem... To jest dopiero trzecia wersja...

Wzór zaczerpnęłam z jednej z wielu książek o biżuterii wire wraping, i dokładny sposób wykonania również. Takie też widziałam u Porannej, która robi również wrapki, prócz mnóstwa innych pięknych rzeczy.

Noemi1 - Sob 22 Sty, 2011 18:35

Urtica - przepiękne są Twoje prace, jestem zachwycona szczególnie biżuterią,ale naprawdę wszystko super brawo brawo brawo
Jarka - Sob 22 Sty, 2011 20:17

Biżuteria bardzo oryginalna cool cool cool , choineczka mnie zachwyciła uklon cool cool uklon
lamika88 - Sob 22 Sty, 2011 23:36

Super cool cool cool
Violetta21 - Sob 22 Sty, 2011 23:39

piękny komplecik i śliczna jest ta choineczka cool brawo
Poranna - Nie 23 Sty, 2011 10:07

herringbone jest wdzięcznym splotem, a Twoja biżuteria wyszła bardzo zgrabna cool