Biżuteria - Biżuteria Grażyny
Grażyna - Nie 07 Paź, 2012 17:24
To kolejne moje dziergadła. Dominuje kolor srebra:
Jasny, srebry
ciemny, stalowy
i bransoletka z tymi dwoma odcieniami srebra oraz z czernią
kabyr - Nie 07 Paź, 2012 21:48
Grażyna, oj widzę, że pochłonęło
Cię robienie sznurów oj pochłonęło.
Piękne są.
Masz się czym chwalić.
Grażyna - Pon 08 Paź, 2012 19:02
Na prośbę koleżanek kupiłam rzemyki, poprzyglądałam się bransoletkom w sklepach internetowych i wytworzyłam takie coś:

Paddington - Wto 09 Paź, 2012 11:02
he he he widać trzeba Tobie więcej koleżanek które namówią Ciebie do działania bo efekty są pierwsza klasa. Bardzo pomysłowe i starannie zrobione i możesz śmiało je wystawiać na sprzedaż
Serdecznie pozdrawiam
Grażyna - Wto 09 Paź, 2012 15:48
a dziekuję Staram się
kabyr - Wto 09 Paź, 2012 16:14
Grażyna, świetne
Grażyna - Pon 29 Paź, 2012 14:54
Moja październikowa produkcja. Pokazuję hurtem.
Najpierw koralikowa produkcja:

A teraz fantazje z rzemykiem:
Byłam na targach biżuterii i minerałów. Kupiłam conieco, parę wisiorków kupiła mi też Gosia i narazie tyle wytworzyłam, co tutaj widać. Pokusiłam się jeszcze o obrobienie koralikami jednego kamyczka (przerobiłam kolczyka na wisiorek):

Paddington - Wto 30 Paź, 2012 13:07
piękności Co mogę porwać? Hurtowo, ale jak misternie i dokładnie... podziwiam
Grażyna - Wto 30 Paź, 2012 20:39
wszystko he, he...
Cieszę się, że sie podoba. Muszę chyba pomyśleć o sprzedaży na allegro, bo już mi się uzbierał pokaźny zbiór korali.
Paddington - Śro 31 Paź, 2012 17:14
Grażyna, myślę, że doskonale kombinujesz- twoje dzieła są tak śliczne, że bez żadnych obaw możesz je wystawić do sprzedania
Gwozdek - Śro 31 Paź, 2012 19:33
Grażyna, Piękna,wysmakowana i gustowna biżuteria . Gratuluję talentu
Grażyna - Śro 31 Paź, 2012 20:47
Dziękuję bardzo W takim razie pomyślę o sprzedaży
kabyr - Śro 31 Paź, 2012 21:44
Grażyna, kiedy Ty to robisz?
Przepiękna biżuteria - eh powtarzam się, ale takie są fakty.
Grażyna - Śro 31 Paź, 2012 22:01
Kiedy Basiu? Rankiem wczesnym, przed pracą i wieczorem, po pracy, jak kazda z nas. Przydałby mi się jednak taki miły "nawlekacz korali", jakiego posiada Weronika
kabyr - Czw 01 Lis, 2012 13:26
| Grażyna napisał/a: | Kiedy Basiu? Rankiem wczesnym, przed pracą i wieczorem, po pracy, jak kazda z nas. Przydałby mi się jednak taki miły "nawlekacz korali", jakiego posiada Weronika  |
Zaangażuj drugą połówkę
joana - Czw 01 Lis, 2012 16:01
Grażyna, Coś pięknego. A na Allegro ciężko sie sprzedaje. Mnóstwo wystawiających, mało kupujących. No, chyba że ma się SZCZĘŚCIE - Powodzenia
Grażyna - Czw 01 Lis, 2012 16:26
no własnie, tego się obawiam.
calicja - Czw 01 Lis, 2012 17:12
| Grażyna napisał/a: | | Muszę chyba pomyśleć o sprzedaży na allegro, bo już mi się uzbierał pokaźny zbiór korali. | Grażynko piękne rzeczy ale na Allegro to i drogo za wystawienie się płaci i ceny raczej niskie. Spróbuj na Etsy! http://www.etsy.com/?ref=si_home
Grażyna - Nie 04 Lis, 2012 12:48
Tworzę, sama nie wiem po co. Aaaa...wiem, bo nakupowałam mnóstwo koralików ( w wakacje) i stale mam pomysły na coś nowego. Zielony komplet z perełkami szklanymi 6mm, czarny z perełkami czarnymi 4mm i trzema rodzajami ciepłego fioletu, srebrny z cyrkoniami i kuleczkami posrebrzanymi. Dwa pierwsze na 5 koralików w rzędzie, srebrny na 4 koraliki w rzędzie.
A teraz moje weekendowe wariacje:

Paddington - Nie 04 Lis, 2012 22:03
PIĘKNOŚĆ!!! A ja w weekend nie zrobiłam nic ładnego ... no w sumie zaczęłam prezencik na wymiankę poznańską na grudzień, bo coś mnie zainspirowało, ale efektów końcowych żadnych. Za to u CIEBIE KOCHANA cudnie, pięknie, idealnie... jak Ty wyliczasz że turek wychodzi Tobie tak idelanie symetrycznie? Jaki masz patent na nawlekanie? Ja to nawet na zwykłe wężowidła miewam problem z symetrią...
Serdecznie pozdrawiam i jak zawsze podziwiam
Grażyna - Pon 05 Lis, 2012 15:06
Jaki mam patent? Dokładne wyliczenia
Przypuszczalnie ten naszyjnik
Zrobiony jest z koralików toho 3mm (8/0). Nawlekłam najpierw 300 czarnych koralików. Potem na tą samą nitkę nawlekłam koraliki na sznur turecki, gdzie perełki są wielkości 4mm, nawlekałam zaczynając od perełki + 5 koralików, łącznie tak 111 razy (trzeba pamiętać aby liczba nawleczonych pereł była podzielna przez 3) i dalej znów 300 koralików czarnych.
Bransoleta podobnie, ale 75 koralików czarnych, 42 razy perełka + 5 koralików, 75 koralików czarnych
Natomiast w tym typie, gdzie perełki są wielkości 6mm
nawlekałam na naszyjnik: 350 koralików, 60 razy perełka + 5 koralików, 350 koralików
na bransoletę: 150 koralików, 15 razy perełka + 5 koralików, 150 koralików
I to cała filozofia Dziergaj, dziergaj...
Poranna - Sob 10 Lis, 2012 09:05
ciekawy efekt uzyskałaś, Grażynko i kolory mi się podobają
beacia-24 - Nie 11 Lis, 2012 15:56
Grażynko po prostu oczopląsu dostaję, a Twoje wyliczenia to czarna magia dla mnie
milamirka - Nie 11 Lis, 2012 17:46
wszystkie prace sa cudowne
minutka - Pon 11 Lis, 2013 19:41
nie wiem czy wątek zamarł , ale są to piękne prace
|
|
|