Nasze spotkania - Poznan
karmelek - Pią 29 Kwi, 2011 21:38
Uchomisia napisała:
| Cytat: | | ona sie nazywa jakoś na R |
Rexor? http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=73
Paddington - Sob 30 Kwi, 2011 15:23
czy to te nici z tej strony Karmelku napewno? bo ja dziś byłam jednej pasmanterii i nie było tej nici a pani nie znała nazwy. Gdyby to były te nici to sobie dziś zamówię i już tylko potwierdzenia potrzebuję bo mam już w swoich zapasach 5 szpulek nici z których nie da się robić bo są za słabe... nie chcę wydać kasy bez pewności bo już się naciełam.
Ściskam mocno i dziękuję za pomoc
bogusia1255 - Sob 30 Kwi, 2011 17:39
Na spotkaniu BEAN miała te nici napisz do niej i się dowiesz jaka jest ta nitka.
nula - Sob 30 Kwi, 2011 18:30
Paddington, tak to te nici, które podała karmelek - tzn. te są mocne - przynajmniej mi się nie zerwały ani razu.
Robiłam z nich te kolczyki i robiło się świetnie
https://picasaweb.google.com/nulekma/MojePraceFrywolitki#5539485939066302738
Wydaje mi się, że Beata też miała te na spotkaniu ?
karmelek - Sob 30 Kwi, 2011 19:39
Paddington ręki za to nie dam sobie uciąć, hihi ale to właśnie one są błyszczące , do frywolitki i na "R"
saba52 - Sob 30 Kwi, 2011 20:32
Paddington, Ja o takich niciach pisałam,kupiłam w pasmanterii przy ryku jeżyckim!
Uchomisia - Nie 01 Maj, 2011 00:10
No te nici altin basak rexor tez są dobre ale mi chodziło o jeszcze inne Beata miała właśnie te inne. Ha!!!! Mam!!! właśnie mnie olśniło wyszukałam w google i są, to te:
http://kolorowymotek.pl/rexana-srebrna-p-1953.html
(skądinąd to rexor i rexana brzmi bardzo podobnie
Osobiście najpierw używałam tych altin basak i byłam zadowolona, nie zrywają się i są mocne ale teraz wolę te rexany bo są trochę cieńsze
Uchomisia - Nie 01 Maj, 2011 00:14
P.S. Tak patrzę, że w linku który podałam, te nici kosztują 10 zł, a w tej pasmanterii o której pisałam to chyba były o jakieś 5 zł droższe (tak mi się wydaje). Starość nie radość kłopoty z pamięcią
Paddington - Nie 01 Maj, 2011 12:24
Uchomisia, saba52, karmelek, nula, bogusia1255, dziękuję kochane!!! Juz zamówiłam te cieńsze - rexana. Mam nadzieję, że szybko dojdą i będę mogła wykonać projekt Zabieram się też za serwetkę o której pisałam w dziale z prośbą o pomoc (frywolitki)- jak byście miały ochotę na ten wzorek to bardzo proszę
Pozdrawiam i do zobaczenia
bean - Pon 02 Maj, 2011 13:31
| Uchomisia napisał/a: | | Tak patrzę, że w linku który podałam, te nici kosztują 10 zł, a w tej pasmanterii o której pisałam to chyba były o jakieś 5 zł droższe (tak mi się wydaje). |
Ja kupowałam je na Marcinkowskiego jakiś czas temu po 11zł. Trafiłam też na Rexanę w kiosku pasmanteryjnym w Panoramie, ale pani, która tam sprzedaje nie zna się na niciach i trzeba samemu rozpoznać która to Rexana Tam kupiłam ją po 7zł za szpulkę
Paddington - Pon 02 Maj, 2011 19:42
melduję że nić kupiona Srebrna rexana była też taka gruba szpulka nici o pięknym miedzianym kolorze- pan w pasmanterii mówił, że ona też do frywolitek nawet lepiej bo jest jeszcze cieńsza a równie mocna do kolczyków
Dziękuję raz jeszcze zabieram się za działanie.
żabka - Śro 04 Maj, 2011 20:30
Kobietki czas powoli pomyśleć o rezerwacji miejsca na spotkanie - rzucajcie propozycje (chyba że ma być tam gdzie ostatnio ) i meldujcie kto będzie obecny
aiszka4 - Czw 05 Maj, 2011 12:38
Ja się melduję.
Miejsce dowolne, choć najlepsze desery były chyba w Cafe Kawka
Paddington - Czw 05 Maj, 2011 14:44
Kochane mnie niestety (jak juz pisałam) nie będzie. Odzywam się jednak bo mam dla WAS- dla decoupagowych Maranciarek obiecane drobiazgi- serwetki z mojej kolekcji i rolki po niciach, nawet jedną dość sporą... chciałabym Wam jakoś to przekazać... nie wiem jak by to mozna zrobić by dotarło...
pozdrawiam i życzę udanego spotkania
bean - Pią 06 Maj, 2011 09:44
ja też się melduję co do lokalu, to nie mam specjalnych życzeń - najważniejsze to spotkać się z Wami
Lista na sobotę 14 maja:
1. żabka
2. aiszka
3. bean
| Paddington napisał/a: | | Kochane mnie niestety (jak juz pisałam) nie będzie. |
Coś się migasz kochana... ostatnio też Cię nie było
Paddington - Pią 06 Maj, 2011 10:06
bean pisałam że wybrany przez was dzień spędzam na konferencji we wrocławiu... uwierz mi żałuję, że tak się złożyło, ale zainwestowałam już i muszę pojechać
bean - Pią 06 Maj, 2011 10:10
Paddington, jak będziesz miała czkawkę, to wiesz...
saba52 - Pią 06 Maj, 2011 17:40
myśle że tym razem nic mi nie przeszkodzi
1. żabka
2. aiszka
3. bean
4.Saba
nula, Jak matura?
żabka - Pią 06 Maj, 2011 19:55
hmmm coś słabo nas przybywa - gdzie się reszta pochowała
nula - Pią 06 Maj, 2011 21:15
jeszcze, oczywiście ja
1. żabka
2. aiszka
3. bean
4.Saba
5. nula
| saba52 napisał/a: | | Jak matura? |
na razie jesteśmy po obowiązkowych pisemnych - dziecię pustych kartek nie oddało, więc mam nadzieję, że jakoś to będzie - wolę nie zapeszać.
Bardzo się cieszę, że tym razem uda Ci się przyjechać !!!
weraph - Sob 07 Maj, 2011 08:59
Nie wiem jak to robcie ale od nowego roku mijam się ze spotkaniami...
14 maja jest NOC MUZEÓW!
To co się dzieje np. w etno:
http://www.mnp.art.pl/2011/noc/index.php/menuetno
Paddington - Sob 07 Maj, 2011 11:45
w ubiegłym roku podczas nocy muzeów właśnie w muzeum etnograficznym zobaczyłam i poznałam po raz pierwszy "namacalnie" sztukę koronki klockowej- były takie dwie panie które pokazywały jak to się robi Super to było
weraph - Sob 07 Maj, 2011 11:53
| Paddington napisał/a: | w ubiegłym roku podczas nocy muzeów właśnie w muzeum etnograficznym zobaczyłam i poznałam po raz pierwszy "namacalnie" sztukę koronki klockowej- były takie dwie panie które pokazywały jak to się robi Super to było  |
Tez tam byłam i probowałam:)
saba52 - Sob 07 Maj, 2011 13:36
A może by zrobić tak...najpierw nasze spotkanie a potem może razem choć na chwilkę do jakiegoś muzeum?
bogusia1255 - Sob 07 Maj, 2011 16:43
Zajrzałam i zgłaszam się.
1. żabka
2. aiszka
3. bean
4. saba
5. nula
6. bogusia1255
(jeszcze tydzień )
|
|
|