To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

maranta - Wto 23 Lis, 2010 15:14

AlaJ napisał/a:
skoro Rina powiedziała, że sie doszywa, to się doszywa i już!! Zadna Maranta zamieszania robić nie będzie

Tylko, że Rina nie przewidziała, że ktoś może być z igłą bardzo, ale to baaardzo pokłócony... w tej sytuacji został by mi jedynie klej wesoło mi

Karmelku, to SCMR faktycznie jest bardzo podobne do mojego zamkniętego łuczku. Sam łuczek mały pikuś, gorsze to dyndające w czasie pracy nadzienie, ale to też kwestia wprawy. Teraz już mi idzie szybko, chyba, ze mam dłuższą przerwę od grubasów.
Mimo to wolę dyndające nadzienie, nawet wraz z dyndającym na końcu szydełkiem niż użeranie się na koniec z igłą, brrr.
Nawet swetrów igłą nie zszywam, tylko szydełkiem Very Happy

Jednak, jeśli tylko mogę lecieć samymi kółeczkami, to oczywiście wybieram kółka, chyba, ze koralik wielki, no to... wiadomo Wink

beacia-24 - Wto 23 Lis, 2010 15:44

Aniu kochana jak patrze na Twe dzieła to już do wzdychania nawet siły nie mam hahaha. Opadam z nich za każdym razem jak do Ciebie zaglądam, a potem mąż przychodzi z pracy, po kuchni się tłucze i o obiad pyta, a ja na to - patrz, podziwiaj i zrozum hahaha rotfl hahahihi

Z tym emirem to tak się uśmiałam jak głupiutki do sera Smile, ale w zasadzie powiem szczerze, że to by pasowało ;p

Za wszystkie piękności jak zawsze ogromne brawa radocha radocha radocha

karmelek - Wto 23 Lis, 2010 18:30

AlaJ i lucyna112 napisały:
Cytat:
Cytat:
Jak mam chandrę to sobie oglądam Galerię Maranty
ja też

hihihi..... ja też Mr. Green

ewkapawe - Wto 23 Lis, 2010 18:33

i ja też kwiatek dla ciebie
graynka - Czw 02 Cze, 2011 09:37

Padłam na kolana, wytrzeszcz i szczękozwis zaliczyłam.
Jestem pod wrażeniem, piękne, piękne , piękne cmoknięcie
Jesteś mistrzynią, wzorem niedościgłym.

maranta - Nie 14 Sie, 2011 08:35

Dziękuję cmoknięcie

Uzupełniam zaległości, bo wciąż pokazuję w ogólnej galerii a nie wszyscy tam zerkają.

ania10525 - Nie 14 Sie, 2011 10:23

jak zawsze super biżuteria, świetny pomysł na pozbywanie się resztek, krzyżyk jest świetnym pomysłem Smile
pozdrawiam

Paddington - Nie 14 Sie, 2011 10:59

KOCHANA Ty jak uzupełnisz to zawsze nie dość, że oko bieleje to same inspiracje... naoglądać się nie mogę... CUDOWNOŚCI
Pozdrawiam radośnie

lamika88 - Nie 14 Sie, 2011 12:26

uklon uklon uklon
graynka - Nie 14 Sie, 2011 20:32

Maranto oglądam każde jedno po drugim od początku do końca i znów wracam do początku.
uklon uklon uklon
ach jakie cool

bogusia1255 - Nie 14 Sie, 2011 21:15

JEZU CHYBA TEGO LUDZKIE RĘCE NIE ROBIŁY,MIAŁY POMOC Z GÓRY?
maranta - Nie 14 Sie, 2011 21:50

O jejku, ale to takie nic takiego nie wiem

Tym razem niewiele tych frywolitek, bo bardziej bawiłam się szydełkiem i drutami Smile

Dziękuję za pochwały, miło mi cmoknięcie

Violetta21 - Nie 14 Sie, 2011 22:32

piękne piękne i nawet widzę tam cudeńka które mam od Ciebie brawo cmoknięcie
Grażyna - Pon 15 Sie, 2011 12:05

śliczne Aniu cool i nie takie "coś" tylko piękna bizuteria
Paddington - Pon 15 Sie, 2011 12:26

Wiesz co Aniu, to ja bym bardzo chciała żeby mi takie NIC TAKIEGO wychodziło i nic więcej wesoło mi wesoło mi
makneta - Pon 15 Sie, 2011 15:08

Strasznie Ci zazdroszczę umiejętności robienia biżuterii. Szczególnie ten pierwszy komplet - czarny mnie zauroczył.
Czemu ja nie potrafię wysupłac nawet zwykłego kolczyka?

karmelek - Pon 15 Sie, 2011 15:11

Te czarne koła są obłędne !!!! uklon uklon uklon
Na Twoje prace można patrzeć bez końca i się nimi zachwycać wesoło mi

Paillette - Pon 15 Sie, 2011 17:22

niesamowite cool
maranta - Wto 23 Sie, 2011 10:24

Dziękuję ślicznie uklon uklon uklon

Kolejne błyskotki-

Dziwolągi dwa-

I obróżka z dzyndzolkiem-

Bransoletka i wisiorek 3D

Coś... przesadyzm jednym słowem wesoło mi

Przy tym to już porządnie mi odbiło wesoło mi Widać, że środek wisiora jest sknocony, było ładnie, ale początkowo nie zamierzałam w ogóle dodawać żadnej drobnicy na łuczkach, jednak pod wpływem impulsu zrobiłam łuczki całe w koralikach i na koniec przyszło mi do łepetyny, żeby i środek koralikami drobnymi obrobić.

Powyżej zwykłego kółka zrobiłam dookoła łuczki koralikowe, czyli jest podwójna warstwa i nie wyszło to ciekawie, chyba odetnę.

To niżej, to hmm... pobawiłam się i idzie do kasacji puknąć się

woalka - Wto 23 Sie, 2011 10:36

Aniu,
Jak zawsze omdlewam z zachwytu.
Widzę, że ostatnio "ewoluujesz" w kierunku wzorków z dłuższymi łańcuszkami ułożonymi warstwowo, takie "nowe 3D" Ci wychodzą Smile Bardzo ciekawe, coś innego.
Ale najbardziej zachwyciło mnie to, co nazwałaś przesadyzmem. Fakt, nawał korali, ale ich jednorodność i sposób ułożenia w efekcie daje taką symetryczną prostotę, że coś niesamowitego. Piękne toto wyszło!

ania10525 - Wto 23 Sie, 2011 10:37

śliczne cool chciałabym zeby i mi czasem tak odbijało
przesadyzm jest śliczny taka kolia koralikowa, i ta 3d cudeńko może w końcu się przemogę i też zrobię biżuterię 3d radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha radocha

Paillette - Wto 23 Sie, 2011 13:36

Dla mnie bomba cool
dubo123 - Wto 23 Sie, 2011 18:27

Maranto,frywolitki nie są mi obce, ale to co Ty wyczyniasz czółenkami przechodzi ludzkie pojęcie.Przepiękne! cool cool cool cool cool cool
Elunia - Czw 25 Sie, 2011 14:58

Ale cudne brawo brawo brawo
Poranna - Czw 25 Sie, 2011 17:40

o rany, Aniu, jakie piękne naszyjniki! i bransoleta! i kolczyki! wspaniałe kompozycje!!! brawo