Galerie prac użytkowników forum - Maranta
liken - Śro 21 Maj, 2008 10:56
Gratuluję pięknej i bardzo oryginalnej tuniki!
Halkuk - Śro 21 Maj, 2008 13:10
Ależ jesteś pomysłowa Wyszło cudeńko
barbara 1 - Śro 21 Maj, 2008 13:29
Ania to jest mistrzowskie posunięcie w szydełku,podlegające do koronki irlandzkiej
Elżbieta P. - Śro 21 Maj, 2008 15:48
Aniu, znów stworzyłaś coś, czego nikt nie ma, masz świetne pomysły, tunika wyszła bardzo fajnie
Madzia - Śro 21 Maj, 2008 18:33
Wiesz co Maranta nie dość, że Ty zawsze robisz te wspaniałe rzeczy z jakiś strasznie małych ilości włóczek, to po przeczytaniu opisu Twojej pracy jeszcze bardziej wzrósł mój szacunek i podziw dla Ciebie. Jesteś naprawdę prawdziwą mistrzynią, masz niesamowite pomysły.
maranta - Śro 21 Maj, 2008 18:40
| Madzia napisał/a: | | nie dość, że Ty zawsze robisz te wspaniałe rzeczy z jakiś strasznie małych ilości włóczek |
Nie zawsze, bywały też swetrzydła ponad 2-kilogramowe
Zwyczajnie, z tych nici takie fajne pajęczynki wychodzą i dlatego je lubię szydłem miętosić
Dziękuję dziewuszki za pochwały i lecę się frywolicić
Sosna - Śro 21 Maj, 2008 18:57
Przepiękne i bardzo oryginalne rzeczy robisz. Jestem pod ogromnym wrażeniem.
beacia-24 - Śro 21 Maj, 2008 19:16
maranta, już z zazdrością i łzami w oczach patrzę na Twoje frywolitki, a tu taka piękna tunika, niee ja nie wchodzę na Twoją galerię bo nabawię się choroby jakiejś
Oznacza to, iż żartowałam oczywiście i czekam niecierpliwie na kolejne dzieła
tuniczko- kimonko rewelacyjne i w moich ulubionych kolorach
Jola_1976 - Śro 21 Maj, 2008 20:01
Ta tunika - po prostu piękna. Aż mnie zatkało....
Ula_K - Śro 21 Maj, 2008 20:48
Aniu podziwiam za cierpliwosc i perfekcyjne wykonanie. Tunika wyszla Probowalam sobie Ciebie wyobrazic jak walczysz z tym styropianem dla mnie to prawdziwy szok ...szydelkowac lewa reka
alicja11 - Śro 21 Maj, 2008 23:50
Aniu oj napracowalaś się przy tej tunice ,ale efekt jest imponujący
jola373 - Czw 22 Maj, 2008 00:02
| Madzia napisał/a: | | Wiesz co Maranta nie dość, że Ty zawsze robisz te wspaniałe rzeczy z jakiś strasznie małych ilości włóczek, to po przeczytaniu opisu Twojej pracy jeszcze bardziej wzrósł mój szacunek i podziw dla Ciebie. |
Mój też!
Tunika wspaniała, Aniu!
rzenia - Czw 22 Maj, 2008 09:55
Aniu jestem Twoją wierną fanką. Nie pozostaje mi nic innego tylko podpisać się pod wypowiedziami Dziewczyn.
bean - Czw 22 Maj, 2008 14:40
Tunika bardzo ładna!
| Cytat: | | Aniu jestem Twoją wierną fanką. | ja również - cenię Cię za pomysłowość i ślicznie prezentowanie tego co zrobiłaś
Poranna - Czw 22 Maj, 2008 16:54
Zachwyt z opadem szczęki! cudna tunika
Mao - Czw 22 Maj, 2008 19:42
Szczękopad i to na długo
Aniu a masz może ogólny schemat tego kimonka - tuniki? strasznie spodobał mi się ten fason ,ale na te irlandzkie cuda się nie zdobędę za to te rękawy ,karczek marzenie
Jarka - Czw 22 Maj, 2008 21:14
Ja też bym była chętna
maranta - Czw 22 Maj, 2008 22:39
Mao, chodzi Ci o ten wzorek tyłu i dołu czy o fason?
Schematu na nic nie mam, bo jak zwykle kombinowałam.
Wzorek jest prosty- sorki za bazgroły, mam nadzieję, że da się skapować o co chodzi
Góra pleców jest robiona od rękawa do rękawa.
Ta brązowa wstawka jest z samych słupków- najpierw pas wysokości około 6cm dookoła a później z przodu dorobiłam środkiem kilka rzędów, zeby uzyskać taki kształt jak na fotce.
Dolną część robiłam od góry okrążeniami rozszerzając stopniowo robótkę.
Mogłam zrobić szerszą trochę tę dolną część, żeby lepiej brzusio ukryć, ale poprawiać już nie będę
Pomierzyłam teraz tunikę i tak to u mnie wygląda-
Mamutka - Pią 23 Maj, 2008 07:18
O rany ... ale cudo ... Aniu , to jest rewelacyjny ciuszek ...
Że mi się podoba , to jest oczywiste ... ale tuniczka wygląda jakby prosto z pokazu mody sławnego projektanta ....... podziwiam
Mao - Pią 23 Maj, 2008 08:33
Aniu dziękuje Ci ślicznie za wyczerpująca odpowiedź ujęłaś wszystko o co mi chodziło
No to widzę ,że będę musiała też pokombinować szczególnie chyba z przodem bo tam trzeba będzie chyba też pospuszczać oczka by dopasować to do klina.
moslamawe - Pią 23 Maj, 2008 08:37
Aniu boska tunika ,piękna
valilina - Pią 23 Maj, 2008 08:50 Temat postu: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JAKIE CUDO JAKIE CUDO!!!!! MARANTO!!!!! GDZIE MOJA SZCZĘKA???
spadła mi jak zobaczyłam i nie mogę jej znaleść;(
Fantastyczny pomysł, wykonanie też, no i wyglądasz BOSKO.
p/s - to ja też sie poczęstuję tym wzorkiem , mniam, pyszny;))
monaliza200 - Pią 23 Maj, 2008 10:01
maranta,
Ania - Pią 23 Maj, 2008 12:34
WOOOOOOOOOOOWWWWWW!!!
REWELACJA!!! Pomysł pierwsza klasa !!!! Tunika zjawiskowa.
mazionta - Pią 23 Maj, 2008 14:01
Prześwietna tunika. wielkie
|
|
|