Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
maranta - Nie 28 Sie, 2011 17:17
Dziękuję
Dzisiaj maleństwo frywolne -
Poranna - Nie 28 Sie, 2011 18:11
ładne mi maleństwo maleństwo czy nie ... śliczne nieziemsko!
koala57 - Pon 29 Sie, 2011 18:58
Ale to piekne Aniu, Ja tez bym chciala tak robic
maranta - Wto 30 Sie, 2011 14:20
Dziękuję
Znowu coś mi się urodziło, ale jakoś na fotkach kiepsko wychodzi
W naturze ładniejsze. Koraliki to biały koral i marmur koralowy.
Poranna - Wto 30 Sie, 2011 14:51
bardzo ciekawy układ kółeczek i połączenie kolorystyczne ogromnie mi się podoba
Violetta21 - Wto 30 Sie, 2011 18:26
komplecik jest cudny
beacia-24 - Śro 31 Sie, 2011 12:10
Aniu kochana cóż ja mogę powiedzieć, Twoje frywolitki przyprawiają mnie o zawrót głowy. Są boooskie. Oj jak ja bym taką małą cząstkę Twego talentu mieć chciała, taką malutką - nie jestem zachłanna
Brawa wielkie za cudne nowości
maranta - Sob 03 Wrz, 2011 18:35
Dziękuję
Bransoletka i broszka-
Skromniutkie białe kolczyki-
i cudak -
Poranna - Sob 03 Wrz, 2011 20:16
znów piękne prace! ujęły mnie kolczyki ... bardzo w moim typie
Violetta21 - Sob 03 Wrz, 2011 23:20
broszka hm hm chciałabym taką mieć a cudak jest śliczniutki i białe skromne delikatne piękne
Paillette - Nie 04 Wrz, 2011 10:26
Wszystko śliczne, i białe skromne i cudak i komplecik... mieć coś takiego w swojej kolekcji... marzenie....
maranta - Nie 04 Wrz, 2011 11:16
Dziękuję ślicznie
Dziś rano taki malutki eksperymencik powstał. Pokazuję takie jak spadły z czółenek, jeszcze bez prasowania i bez bigli, nie miałam ich akurat pod ręką, więc stwierdziłam, że tym razem nie wrabiam a doczepię do pikotka. Zaraz się tym zajmę, póki co aparat miałam bliżej niż bigle
Może być???
aaaa pikotki nadal robię odręcznie, bez szabloników i mierzenia, na oko, więc nie są u mnie nigdy idealnie równe, jestem niereformowalna, ale lubię gdy widać od razu, że to nie praca maszynowa, ale ręczna
Poranna - Nie 04 Wrz, 2011 11:21
są śliczne i bardzo pomysłowe
| maranta napisał/a: | | aaaa pikotki nadal robię odręcznie, bez szabloników i mierzenia, na oko, więc nie są u mnie nigdy idealnie równe, jestem niereformowalna, ale lubię gdy widać od razu, że to nie praca maszynowa, ale ręczna |
yhm, też tak mam
maranta - Nie 04 Wrz, 2011 11:28
| Poranna napisał/a: | | są śliczne i bardzo pomysłowe |
Dziękuję
To ten ostatni komplecik motylkowy, który plątałam natchnął mnie pomysłem, żeby spróbować takie kółeczka nakładane na siebie zamknąć w koło.
Kólka środkowe mają po 12 słupków- pikuś- 6 słupków- pikuś - 10 słupków, każde kolejne robione obok, ale tak, zeby jedną stroną zachodziło na poprzednie.
Ostatnie kółko wchodzi jedną stroną poniżej pierwszego.
Samo się ta ułoży dzięki temu, ze sąsiednie kółka w miejscu połączenia mają inną liczbę słupków.
Poranna - Nie 04 Wrz, 2011 11:30
a jak duży jest koralik?
maranta - Nie 04 Wrz, 2011 11:35
| Poranna napisał/a: | | a jak duży jest koralik? |
8 milimetrów.
Można jednak tak kombinować z wielkością i ilościa kółek i głębokością zachodzenia ich na siebie, że środkowy otwór może być mniejszy (albo wiekszy).
Aha, robiłam Aidą 20-tką.
jadwisia - Nie 04 Wrz, 2011 11:36
maranta,
JESTEŚ WIELKA!!!!
Poranna - Nie 04 Wrz, 2011 11:41
ja mam tylko 10-tki, więc muszę chyba inaczej dopasować ilość słupków, albo może wystarczy mniejszy koralik, pokombinuję
dzięki, Aniu!
Paillette - Nie 04 Wrz, 2011 12:02
można wypróbować Twój przepis, Aniu, na zachodzące kółeczka... tylko o efekt się boję, bo Twoje są perfekcyjne
Violetta21 - Nie 04 Wrz, 2011 14:22
są śliczniutkie
Paddington - Nie 04 Wrz, 2011 16:08
czysta perfekcja!!! W każdym calu rewelacja i bardzo mi się podoba. ja za takie zachodzące kółka to narazie się nie wezmę ( za wysokie progi na misiowe nogi) ale te balutkie skromniutkie chciałabym wysupłać czy zaczęłaś od góry od kółeczka odwrócownego czy jakoś inaczej podeszłaś do tematu? przepraszam za moja indolencję, ale nie potrafię wymyślać samodzielnie wzorów i najlepiej wychdzi mi jak ściśle trzymam się instrukcji
Pozdrawiam i podziwiam jak zawsze
maranta - Nie 04 Wrz, 2011 18:04
Dziękuję baaardzo
| Paddington napisał/a: | | czy zaczęłaś od góry od kółeczka odwrócownego czy jakoś inaczej podeszłaś do tematu? |
Można tak jak mówisz, ale się uparłam, żeby ten koralik poniżej górnego kółka obejmował mi obie nitki, więc zrobiłam jako całość tylko dolną część kolczyka, znaczy wszystko poniżej koralika a to górne kółko robiłam osobno i już.
Dolne oba kółka są połączone pikotkiem.
Tym razem zrobiłam dokładnie tak jak chciałam, żeby wyglądało a nie tak, jak u mnie często, że efekt końcowy jest taki jak sobie czółenka zechcą
lamika88 - Nie 04 Wrz, 2011 19:28
Piękne
Paddington - Pon 05 Wrz, 2011 09:58
u mnie to niestety zawsze efekt końcowy jest taki sobie czółenka zechcą i ja njiewiele mam do gadania, ale może w miare pracy to się zmieni. Nie umiem tez improwizować, więc postaram się przy chwili przeliczyć te Twoje kolczyczki i je odwzorować tak dosłownie (jesli się nie pogniewasz)
jadwisia - Pon 05 Wrz, 2011 13:06 Temat postu: Krzyżyk Maranty. maranta,
Bardzo chciałabym spróbować zrobić taki krzyżyk.Jeśli pozwolisz to może masz schemat do
Jest super.Bardzo ułatwiłby mi schemat.
Jeśli sobie tego nie życzysz -uszanuję.
|
|
|