Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
maranta - Pon 05 Wrz, 2011 14:40
Paddington, jasne, ze się nie pogniewam
jadwisia, schematu nie ma, bo robiłam tak sobie, nie wiedząc nawet co robię, dopiero w którymś momencie zdecydowałam, że robię krzyżyk
Wieczorem mu się dokładniej przyjrzę i policzę słupki, spróbuję narysować z grubsza schemat.
jadwisia - Pon 05 Wrz, 2011 15:02
maranta,
Jak chcę coś skopiować ze zdjęcia sprawia mi zawsze problem w którym miejscu zacząć?Ile potrzeba czółenek?Oczywiście ilość słupków jest bardzo ważna i może najważniejsza,aby nie wyszedł krzyżyk pokraczny.
Ja zawsze korzystam z painta ,wstawiam zdjęcie i na nim wpisuję cyfry tzn.ilość oczek
maranta - Pon 05 Wrz, 2011 16:52
Robiłam dwoma czółenkami. Zaczynałam tam gdzie kropka żółta, na początku każdego łuczka malutki pikotek, do którego dołączane są łuczki powyższego rzędu.
Kółka czarne leżace na łukach robiłam w przedostatnim rzędzie, bo zamierzałam na nim zakończyć. Kolejny czarny rząd z łukami dodałam dlatego, ze jeszcze miałam czarną nitkę na czółenku
Oczywiście kółeczka można zrobić robiąc ostatni rząd łuków a nie przedostatni.
Teraz krzyżyk - gdybym robiła taki ponownie - zrobiłabym staranniej, to było robione na oko, taka próbka czegoś nowego robiona przy okazji wykańczania nici z czółenek.
jadwisia - Wto 06 Wrz, 2011 10:24
maranta,
Jest problem.Nic nie mogę odczytać na zdjęciu.Wszystko rozmazane.Może spróbujesz te cyferki pisać na zdjęciu nie pomniejszonym.Teraz było możliwe odczytanie tylko"7".
Wybacz,że zawracam głowę.
Violetta21 - Wto 06 Wrz, 2011 10:57
Jadwisia najedź myszką na zdjęcie i kliknij otworzy Ci się większe
jadwisia - Wto 06 Wrz, 2011 11:27
Violetta21,
Dzięki!Ale ja jestem ciemna!!!
Paddington - Wto 06 Wrz, 2011 12:19
MARANTO, zadziwiają mnie Twoje wzory! W dobie całkowitego braku wzorów frywolitkowych ogólnie dostępnych (bo na przykład gazetek szydełkowych, wyszywankowych jest cały ogrom) powinnaś poważnie zastanowić się nad wydaniem gazetki/przewodnika z wzorami Moze nawet kilku części- np na święta jedne i drugie, na wiosnę, czy jesień... było by to cudowne dla takich stworków jak ja które lubią supłac to i owo a nie mają tyle śmiałości i wyobraźni żeby samemu tworzyć... Zawsze zachwycają mnie dzieła i potem tak głupio mi troszkę za każdym razem miauczeć o zworek bo w końcu to Twoje pomysły i Twój czas i jakoś mi tak niezręcznie... a gdybyś tak opublikowała to przychód by był i ja bym miała sumienie jakoś może lepsze że jakoś za to, że dzielisz się pomysłami masz coś ponad satysfakcję. (to takie misiowe wynurzenie ) Całuję.
maranta - Wto 06 Wrz, 2011 13:46
Paddington, wymyślać to ja mogę, ale rysowanie schematów...
Nawet dla siebie, żeby móc potem odtworzyć to co raz wyplątałam baaardzo rzadko coś rysuję, przeważnie jeśli jestem zmuszona do powtórki jakiegoś dziwaka, to otwieram oryginalną dużą fotkę i liczę z fotki wyplątane przeze mnie poprzednio słupki, albo, jeśli mam lenia, to robię powtórkę na oko
Tym razem znajomy grubaśny komplet w nowej kolorystyce.
Lubi ktoś rude z zielonym??
Komplet bez przydziału, zrobiony dlatego, że słucham ciekawego audiobooka a słuchając fajnie się plącze
karmelek - Wto 06 Wrz, 2011 13:49
Lubi, lubi....
Oj, też mi się marzy książka z Twoimi wzorami
iwi - Wto 06 Wrz, 2011 14:16
Mnie się też bardzo podoba takie połączenie kolorów.
Ani rozważ to, co pisze misiu Paddington
Może w wersji pdf, tak jak to jest z wzorami na rawelry.
Nie musi to być książka, tylko pojedyncze wzory nawet.
Chętnych na pewno nie braknie (ja będę wśród nich).
Szczególnie jeśli chodzi o frywolitkowe grubaski.
Pozdrawiam serdecznie
Violetta21 - Wto 06 Wrz, 2011 14:44
Anulka komplecik jak dla mnie idealny jest piękny taki typowo jesienny
niezapominajka - Wto 06 Wrz, 2011 14:58
Cudne prace ,idealnie wykonane i do tego w technice której się nigdy nie nauczę .
Paillette - Wto 06 Wrz, 2011 16:00
Jak zwykle pięknie
Poranna - Wto 06 Wrz, 2011 16:04
Anka, dziewczyny mają rację z tymi wzorami, też mi głupio jęczeć i zawracać Ci głowę o instrukcje; ja bym była zadowolona, gdybyś napisała ilość słupków choćby na ostrych zdjęciach wykonanych prac; miałabyś na nowe nitki, czółenka albo co tam chcesz
alutka171 - Wto 06 Wrz, 2011 16:32
Rudości i zieloności są na czasie wszak mamy już prawie jesień
A Twoja główka Aniu jest pełna suuuperrr pomysłów
Kazimiera - Śro 07 Wrz, 2011 07:25
Piękne
Paddington - Śro 07 Wrz, 2011 13:10
Poranna, ja czuje dokładnie tak samo stąd moje wynurzenie. Bo gdyby tak nasza ANIA pisała ilość słupków na zdjęciach... choć by na jednym to w mojej kolekcji było by tyle cudownych nowości....
ANIU pomyśl proszę i zastanów się i może CIEBIE namówimy choć na taki link ze zdjęciami lub podtemat... nic tylko fotki z napisanymi słupkami do odebrania za jakąś opłatą- nawet symboliczna, ale zawsze Ty byś miała na szydełka, nitki, koraliki itp a my miałybyśmy czyste sumienie że nie miauczymy jak te kociaki...
karmelek - Śro 07 Wrz, 2011 18:13
Ooo!!!! Super pomysł
jadwisia - Śro 07 Wrz, 2011 18:19
| Poranna napisał/a: | Anka, dziewczyny mają rację z tymi wzorami, też mi głupio jęczeć i zawracać Ci głowę o instrukcje; ja bym była zadowolona, gdybyś napisała ilość słupków choćby na ostrych zdjęciach wykonanych prac; miałabyś na nowe nitki, czółenka albo co tam chcesz  |
Podpisuję się pod tym.Taka pomoc dużo by mi dała.
maranta - Sob 10 Wrz, 2011 18:01
Dziękuję
Pomyślę nad opisywaniem choć niektórych wzorów.
A teraz dwie nówki.
Pierwsze to taki żarcik w kolorach błękitu i wiśni. Nie przyszło by mi do głowy takie zestawienie kolorów gdyby nie kolorystyka koralików
Wzór wymyślany w trakcie robienia
Żeby na to jakoś nanieść ilość słupków, to będę musiała cyknąć fotkę lewej strony tego niby płomyka, bo dopiero tam widać kółeczka
Kolejny w naturze ma cudny kolor, którego za nic nie mogę na fotkach uchwycić. Kilka fotek nienaturalnie rozjaśniłam, ale to nie to
Może jutro będzie lepsze światło, to spróbuję cyknąć raz jeszcze.
grzewa - Sob 10 Wrz, 2011 18:10
Cudne są wszystkie Twoje prace Aniu.
lamika88 - Sob 10 Wrz, 2011 18:16
Przepiękne
Violetta21 - Sob 10 Wrz, 2011 18:31
Śliczniutkie
Paddington - Sob 10 Wrz, 2011 20:41
cudny ten zakręcony pomysł!!! Jestem pod wrażeniem jak zawsze!!! O wzorkach pomyśl na serio i proszę nie trzymaj nas za długo w niepewności bo z wielką nadzieją czekamy
jadwisia - Sob 10 Wrz, 2011 20:51
Też niecierpliwie czekam.Chociaż mam więcej pomysłów niż czasu.
|
|
|