Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
misia0808 - Nie 09 Wrz, 2007 17:17
Halinko pięknie Ci wychodzi ta chusta
Halkuk - Pon 10 Wrz, 2007 16:42
Misiu dziękuję
W wątku "Żołnierska chusta" w dziale haftów jest już trzeci herb
Halkuk - Śro 03 Paź, 2007 19:57
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności w tym dziale
Chusta wreszcie skończona - opisana tu
http://maranta.livenet.pl...hp?p=87673#8767
Całość też na fotosiku - http://halkuk.fotosik.pl/albumy/283235.html#e
A tu końcowy efekt
Wreszcie wracam do szydełkowania
Asia S. - Śro 03 Paź, 2007 19:58
śliczna chusta
szyszka - Śro 03 Paź, 2007 20:43
Halkuk, chusta wyszła naprawdę przepięknie !! Jestem pełna podziwu dla Ciebie i chylę czoła przed Tobą Twoj syn jest szczęściarzem majac tak wspaniałą i kochającą mamę Jeszcze raz wielkie brawa
Antonina - Śro 03 Paź, 2007 20:51
Halino- chusta jest wspaniala. Wielkie brawa za prace nad nią i za efekt końcowy
Syn będzie zachwycony
grzewa - Śro 03 Paź, 2007 21:22
Halinko, jesteś dla mnie wzorem cierpliwości, wytrwałości i matczynej miłości. Stworzyłaś cudo.
karmelek - Śro 03 Paź, 2007 21:26
podziwiam ogrom pracy jaki w nią włożyłaś jest jedyna i niepowtarzalna, fantastyczna
Laura S. - Śro 03 Paź, 2007 22:04
O jeżu! Halkuk masz świętą cierpliwość. Podziwiam
Marwalen - Śro 03 Paź, 2007 22:19
Halinko, chusta jest powalająca. Wyrazy najgłębszego uznania dla Twojej cierpliwości i dokładności
Halkuk - Czw 04 Paź, 2007 07:40
Asia S., Szyszka, Antonina, Grzewa, Karmelek, Laura S., Marwalen, dziękuję Wam serdecznie
Jacek wczoraj dostał MMSa ze zdjęciem , jest bardzo zadowolony i wiecie ......... zabronił mi pokazywać ją kolegom i koleżankom , gdyby tu wpadli do Wojtka . Powiedział że " ja muszę się sam nią pochwalić i już ! " Do tej pory ilekroć ktoś przychodził ,to ja zawsze nad robótką ślęczałam jak był Jacek to zabierał mi ją i chwalił się . A wiem że często koledzy pytają Wojtka jak chusta - no cóż nie zobaczą jej :wesolek: niech się Jacek cieszy
Planuje za tydzień po nią przyjechać , tylko czy mu wyjdzie ?
agnieszkamat - Czw 04 Paź, 2007 07:46
viburnum - Czw 04 Paź, 2007 08:27
No brawo!!! Wyszła świetnie!!! Syn będzie miłą niepowtarzalną pamiątkę dzieki Tobie!!!
moslamawe - Czw 04 Paź, 2007 10:10
brawo Halinko
Zygfryd Smarzyk - Czw 04 Paź, 2007 11:47
Dziękuję Mamo - z pewnością woła Twój syn, a i my też tak powinniśmy oceniać Twą pracę. Przecież w niej najmniej ważny jest ogrom włożonej pracy, czasu, staranności, zmęczenia, piękna i przykładu dla innych. Najważniejsze jest serce, oddanie komuś tych wszystkich przymiotów. Choćbym starał się bardzo, a nawet najbardziej, nie dam rady przeżyć tego daru jak Twój syn. Pozostaje mi podziw dla piękna w darze tym zawartego.
Mam nadzieję, ża każde dziecko ma taki symbol miłości swej matki. Moim jest niewielka serwetka - file na własnoręcznie przez mą Mamę wykonanej siatce. Robiła ją w 1943 roku, w czasie, w którym Ona tylko wiedziała, że wkrótce świat zobaczę, i on mnie zobaczy. Dziękuję.
Z tysiącem serdeczności
Halkuk - Czw 04 Paź, 2007 16:00
Agnieszkamat, Viburnum, Moslamawe, dziewczynki dziękuję Wam serdecznie Bardzo , bardzo się cieszę że Wam się podoba
Zygfryd Smarzyk, ślicznie dziękuję ! Bardzo się wzruszyłam czytając Twoje słowa . Dziękuję
A swoją drogą , chętnie zobaczyłabym zdjęcie Twego skarbu - moja Mama niedawno znalazła stare zdjęcie na którym jeszcze jako panienka siedzi w pokoju z moim Tatą a w tle widać przepiękną firanę własnoręcznie robioną przez Babcię i kapę na łóżku , też białą , nakrochmaloną , filetową . Mama wspominała jak ciężko było zdobyć wzór , jak trzeba było go przerysować na papier itp . A moja Babcia aż do samego końca zawsze miała w kuchni haftowane makatki , obrobione szydełkową koroneczką . Zawsze pięknie nakrochmalone . Och wspomnień czar .............
adela - Czw 04 Paź, 2007 17:15
no takiego arcydzieła to ja jeszcze niewidziałam jak żyję....... zasłużone wielkie będę Cię chwalić gdzie się da, cudo stworzyłaś kobieto!!!!!!
Madzia - Czw 04 Paź, 2007 18:57
Halinko biję pokłony i podpisuję się pod wszystkim co napisali moi przedmówcy.
Dla Ciebie myślę radość podwójna, praca już skończona, a skoro skończona to już blisko do powrotu Jacka.
Violetta21 - Czw 04 Paź, 2007 19:59 Temat postu: Halkuk Halinko piękna
ata30 - Pią 05 Paź, 2007 07:42
magdalena - Pią 05 Paź, 2007 08:17
O rany Halkuk ale ta chust wyszła pięknie.Podziwiam Cię
barbara 1 - Pią 05 Paź, 2007 09:05
Halinko ogrom pracy,ale wynik końcowy powalający na kolana
Bernadka - Pią 05 Paź, 2007 09:09
Halinko cudo zrobiłaś
Halkuk - Pią 05 Paź, 2007 11:49
Adela, Madzia, Violetta21, Ata30, Magdalena, Barbara 1, Bernadka, dziękuję
Chwyciłam wreszcie szydełko i zamiast coś tworzyć - ciągle pruję Nie mogę się zdecydować na wzór
maranta - Pią 05 Paź, 2007 12:36
Halinka, zajrzałam tak na chwilkę, bo nadal walczę z gorączką i choróbskiem i co widzę- WSPANIAŁĄ chustę, arcydzieło
|
|
|