Galerie prac użytkowników forum - prace Ani - SZAL s.72
bjanna - Czw 17 Kwi, 2008 08:17
powiedz moja droga, gdzie jest taki kurs "machania" bo ja zaraz tam idę, żeby takie cudeńka i w takim tempie "machać"
moslamawe - Czw 17 Kwi, 2008 08:19
machnęłaś mówisz chciałabym tak machać
Maria - Czw 17 Kwi, 2008 12:28
Oj,robi wrażenie
magnolia - Czw 17 Kwi, 2008 13:00
wow !ta machana tuniko sukienka jest odlotowa
ata30 - Czw 17 Kwi, 2008 19:38
Beata61 - Pią 18 Kwi, 2008 10:48
Fantastyczna
Gusia - Pią 18 Kwi, 2008 12:27
| desik napisał/a: | Miał być płaszczyk, ale najperw pokażę to -------->
Nagle naszło mnie natchnienie hihihihi i machnęłam sobie w tempie ekspresowym TUNICZKĘ.......
W zasadzie jest to 2w1, tunika do spodni, i osobno jako sukienka.
Szydełka 2,3mm, 3mm, 3,5mm i 4mm
Włóczki: 1 motek Mirelki, 1 motek Kotka wiskozowego oraz resztki Malwy, Polanilu i Sonaty czyli odrobinę mniej miejsca w szufladach
Do komletu planuję jeszcze mini torebeczkę.
Obrazek |
desik a czy mogłabyś tak mimochodem machnąć jakimś opisikiem, schemacikami do tej tuniko- sukienki.
Tak na marginesie zatkało mnie na jej widok, jedyną reakcją z mojej strony było stwierdzenie: "ja też chcę taką" i mało inteligentny wyraz twarzy
kath - Pią 18 Kwi, 2008 14:29
Desiku tuniko sukienka mnie zachwycila! Cudne wprost połączenie kolorów! A różnorodność włóczek jakie wykorzystałaś wskazuje na to że masz to artystyczne oko, które pozwala bezbłednie zestawiac kolory - jak ja Ci tego zazdroszcze!!!!
rzenia - Pią 18 Kwi, 2008 14:30
Tak to już jest: jedna (ANIA) "macha". druga (MARANTA)" plącze" a mnie gały wychodzą na wierzch oczywiście z zachwytu
małgośka - Pią 18 Kwi, 2008 15:49
Aniu, ale cudo "machnęłaś". Wspaniały pomysł. Ciekawe połączenie kolorów.
Słowem fantastyczna!
Ania - Sob 19 Kwi, 2008 18:32
| bjanna napisał/a: | powiedz moja droga, gdzie jest taki kurs "machania" bo ja zaraz tam idę, żeby takie cudeńka i w takim tempie "machać"  |
na kurs "machania" zapraszam do siebie
| Gusia napisał/a: |
desik a czy mogłabyś tak mimochodem machnąć jakimś opisikiem, schemacikami do tej tuniko- sukienki |
Tunika to mój osobisty projekt :fajnie:
Jeżeli chodzi o schematy i opisy, to mogę pokazać które zostały wykorzystane.
I tak motyw kwiatowy, który jest na wysokości talii, to element z tej bluzki, a dokładnie grafico 2 z przeróbkami.
Dolna część - spódnica powstała wg tego schematu:
A część górna powstawała na chybił trafił.
Jestem w trakcie machania kolejnej tuniczki, ale juz tak szybko mi nie pójdzie.
mordka - Sob 19 Kwi, 2008 18:37
| desik napisał/a: |
Tunika to mój osobisty projekt :fajnie:
Jeżeli chodzi o schematy i opisy, to mogę pokazać które zostały wykorzystane.
I tak motyw kwiatowy, który jest na wysokości talii, to element z tej bluzki, a dokładnie grafico 2 z przeróbkami.
Obrazek
Dolna część - spódnica powstała wg tego schematu:
Obrazek
A część górna powstawała na chybił trafił.
Jestem w trakcie machania kolejnej tuniczki, ale juz tak szybko mi nie pójdzie. |
Fajna ta tuniczka tylko jak dla mnie troszke za smutne kolorki tzn być może fotka nie oddaje prawdziwych kolorków albo ja mam ostatnio jakis wisielczy humor i dlatego
A powiedz jeszcze co to sa za numerki przy schemacie czy to liczba powtorzen danego rzedu?
SoWa - Sob 19 Kwi, 2008 18:44
znowu coś zniewalająco pięknego!
monaliza200 - Sob 19 Kwi, 2008 19:01
desik, Gdy oglądam twoje wyroby to mi dech zapiera.
Grażyna - Sob 19 Kwi, 2008 19:13
Wyglada na to, ze to liczba powtorzen rzedów.
Ania - Sob 19 Kwi, 2008 19:22
Jest to chyba liczba powtórzeń rzędów ale i tak robiłam po swojemu, a ten schemat wykorzystąłam jako bazę.
Gusia - Sob 19 Kwi, 2008 19:35
desik wielkie dzięki
Lacrima - Sob 19 Kwi, 2008 23:26
alienor - Nie 20 Kwi, 2008 09:26
| Madzia napisał/a: | | Wspaniałe, piękne dzieło, przepięknie dobrane kolory. Rękę artystki widać........... | przyznaje ,ze zaparło mi dech z wrażenia , slow brakuje wiec posiłkuję sie tym co powiedziała Madzia( bardzo celnie )na temat tej pracy
Kasia184 - Nie 20 Kwi, 2008 13:06
POWALAJACA tunika...
jola373 - Nie 20 Kwi, 2008 16:53
Aniu, CUDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alicja11 - Nie 20 Kwi, 2008 17:44
desik,
Bet - Pon 21 Kwi, 2008 06:55
rewelacja jak zwykle
misia0808 - Śro 23 Kwi, 2008 23:01
I cóż tu jeszcze mogę powiedzieć, kiedy dziewczyny przede mną już to wszystko napisały. Mogę tylko dodać, ze ja tak jak one jestem pod wielkim wrażeniem Twoich prac, a ostatnia mnie po prostu urzekła
Ania - Pią 25 Kwi, 2008 11:23
Dziewczyny KOCHANE jesteście, dziękuję wszystkim....... i chciałam dodać: piszcie tak dalej , miłe słowo jest dla mnie wspaniałą inspiracją i dodaje mi "pałera" hihih
A teraz ciąg dalszy opróżniania szuflad z włóczek. Tym razem znalazłam Camilę, Sonatę, Virginię i taką cieniutką Aidę, którą zmieszałam z Virginią.
Szydełko 3,5 mm oraz 4mm.
Pare dni intensywnego machania i wyszła mi taka bluzeczka.
Potem wrzucę ją na siebie i zapozuję
|
|
|