To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

gabis - Pią 11 Sty, 2008 13:27

gabrysia, dzięki za informacje!
Zazdroszczę Ci tych ferii. U nas w tym roku będą dopiero w drugiej połowie lutego!!!

wienia - Pią 11 Sty, 2008 14:16

Gabrysiu tylko nie zpomnij pokazać nam fotki tej nowej włóczki puknąć się kazanie kazanie
gabrysia - Pią 11 Sty, 2008 15:47

sama już czekam z niecierpliwością na te nitki, będę pamiętała o fotce, a ferie, no cóż udało się do nich dotrwać, ale to nie jest dobry pomysł ferie 2 tygodnie po przerwie świątecznej
gabrysia - Wto 15 Sty, 2008 12:20

włóczki jak zwykle dzięki p. Tomkowi dotarły błyskawicznie. zdjęcia próbek wstawię dopiero po feriach, na razie myślę co zrobić i jakim wzorkiem
gabrysia - Pią 01 Lut, 2008 15:23

A oto obiecane fotki:
tasiemkowa to Lux cotton 80 acryl i 20 bawełna cena 2,80 hurt, detal 3,10 za 5 dkg
druga to Medusa 80 bawełna 20 acryl hurt 5,00 detal 5,50 za 10 dkg
mam nadzieję, że zdjęcia weszły

gabrysia - Pon 04 Lut, 2008 08:55

Bardzo podoba mi się ta tasiemkowa, jak wam się wydaje, lepsza na szydełko czy na druty?
irenka10 - Wto 11 Mar, 2008 14:04

witajcie kochane prosze napiszcie mi jak skontaktowac sie z tym panem tomkiem wyslac pytanie na emaila zamowiłabym sobie cos na letnie bluzeczki co bedzie najlepsze ?pozdrawiam wszystkich cmoknięcie
alienor - Wto 11 Mar, 2008 17:58

biuro@rumento.pl pytasz na ten adres Smile
irenka10 - Czw 13 Mar, 2008 09:48

dziekuje bardzo za odpowiedz zaraz napisze pod ten adres pozdrawiam wszystkich uklon
mhanutka - Czw 13 Mar, 2008 14:53

Nie wiem, czy nie lepiej byłoby telefonicznie, ja na odpowiedź czelam 3 tygodnie, więc pewnie sie nie doczekam. Dobrze, że to nic pilnego. Daj znać, jak poszło.
irenka10 - Czw 13 Mar, 2008 19:20

napisałam i czekam zobaczymy czy sie doczekam haha Jak dostane dam znac
irenka10 - Pią 14 Mar, 2008 20:39

Dostałam juz odpowiedz szybciutko mhanutka napisz jeszcze raz teraz tylko zadzwonie po niedzieli i pewnie zaszaleje cmoknięcie
mmt - Wto 25 Mar, 2008 20:23

Czy może ktoś wie jak dojechać do ul. Krótkiej jadąc od Katowic ?
maja1 - Wto 25 Mar, 2008 20:40

Wiem jak dojeczać ale nie jestem najlepszym tłumaczem,jeśli nikt inny Ci nie wytłumacy ta ja spróbuję .W sumie jadąc trasą dojazd jest prosty, czy w ogóle znasz Czestochowę
mmt - Wto 25 Mar, 2008 20:54

Niby znam, ale ile razy jedziemy na Jasną Górę to zawsze błądzimy:(((
gabrysia - Śro 26 Mar, 2008 07:39
Temat postu: rumento
Przesyłam opis trasy pieszej, który przesłała mi Barbara, dotarłam bez problemu, może przekaże wam jak dojechać samochodem, albo nieoceniony pan Tomek wytłumaczy, bo zna trasę Katowice- Częstochowa

Jak wysiadziesz z pociągu to kieruj się na prawo w strone alej.Jak dojdziesz do alej to na lewo zobaczysz Jasną góre,Ty idziesz w prawo.Dochodzisz do mostu.Pod nim jeżdzą pociągi.Przechodzisz na drugą strone,tam będzie targ,długi wąski.Mijasz go i wchodzisz na ten most i zaraz za nim skrecasz w lewo i idziesz.Mijasz filcharmonie,idziesz prosto aż zobaczysz z daleka autostrade,skręcasz w prawo przed bankiem,na tym pół skrzyżowaniu,tam jest znak stopu,jak już wejdziesz w ta ulice to idziesz i pytasz się o salon renault(od tego skrzyżowania jest niedaleko)skrecasz z tej ulicy na lewo w ten salon(to jest takie jakby podwórko) i widzisz na prawo rumento.Wracasz tak samo.

Ania - Śro 26 Mar, 2008 11:46

Trasa od Katowic:

Jak juz dojedziesz do Częstochowy do charakterytycznego miejsca - będą widoczne dwa McDrivy, jeden po prawej drugi po lewej.................. tutaj skręcacie w lewo, mijacie Castoramę (będzie wóczas pop prawej ręce) i na kolejnym skrzyżowaniu (rondzie) znowu w lewo......i juz prawie na miejscu, za jakieś 200-300m skręcacie w prawo w pierwszą uliczkę , to jest właśnie ul.Krótka............ Rumento będzie po prawej stronie, widac szyldzik i mnóstwo nici i włoczek przez okna Smile

od McDrivów to juz naprawdę bliziutko....

maja1 - Śro 26 Mar, 2008 12:00

Właśnie tak jak Desik to wytłumaczyła .Najlepiej przeanalizuj opis z mapą i dopytaj o ewentualne niejasności
mmt - Śro 26 Mar, 2008 21:03

dziękuję, opiszę czy trafię od razu czy znów będę "zwiedzać" Częstochowę Smile)
dianor - Czw 27 Mar, 2008 15:26

Proszę oświećcie mnie.
Która włoczka to falka? Jaki ma skład i długość w m/100g lub TEXy(czy trzeba pracować dwoma nitkami czy jedna wystarczy), przeglądam zdjęcia i nie mogę dopasować nazwy, chyba jestem ślepa. Czy nadaje się na letnie bluzki i wdzianka?

Z tego co wyczytałam powyżej to do takich letnich rzeczy pasują regata, kornelia i frizze. Jeżeli się mylę to poprawcie mnie proszę.
I jeszcze jedno pytanie, czy w tym sklepie sprzedają bawełnę 100% typu MAXI lub Perle 5 lub Alamina w takich dużych szpulach na kilogramy?

gabrysia - Czw 27 Mar, 2008 18:56

Falka aktualnie jest w motkach około 300m w 100g, czyli nie za cienka, frizze to taka bardzo cieniutka nitka, którą robi się w 2 lub3, z tego co wiem, to bawełna jest w motkach 50 i 100g np Medusa około 300m/100g i tasiemkowa Lux cotton bawełna z acrylem grubości mniej więcej tej samej. O szpulach z bawełną nic nie wiem. Osobiście preferuję na letnie rzeczy regatę, mona, a na druty to sonata.Wczoraj złożyłam zamówienie i czekam na dostawę.mają być i próbki letnie
dianor - Pią 28 Mar, 2008 15:15

dziękuję za informacje, jak będę miała jakąś wolną gotowkę to na pewno coś sobie u nich kupię
pozdrawiam

gabrysia - Nie 30 Mar, 2008 13:07

Właśnie doszła kolejna paka z włóczkami, z próbek ładne moherki, jak uruchomię aparat(coś szwankuje to wstawię fotki
dianor - Śro 09 Kwi, 2008 16:15

Byłam dzisiaj w Rumento i polecam. Duży wybór i bardzo miła i fachowa obsługa ( pan miał czas i odwinął mi 2x po około pół kilo frize). Wydałam nieprzyzwoicie dużo kasy Embarassed, uzupełniłam też kolekcję szydełek.
pozdrawiam

Bernadka - Śro 16 Kwi, 2008 07:37

Jak ja wam zazdroszczę takiej fajnej hurtowni pod nosem dziewczyny placzek placzek placzek a ja tak daleko od Częstochowy placzek placzek placzek i nie można pooglądać tych super nici papa