To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

cobrad - Pon 07 Wrz, 2009 23:06

Miałabym prośbę aby to jednak było coś na Starym, będziemy dojeżdżać autem nieco słusznych rozmiarów i przy Cyryla nie będę miała go gdzie zostawić - parking podziemny a wjazd obliczony na fiacika ( osobiście sprawdziłam ) a tereny wokół oblegane. ( ale to tylko ja więc w razie czego się dostosuję ).
Dziadek się zajmie i super, póki co na dzień dzisiejszy nic nie odpowiem, może się okazać , że w piątek będę służbowo 600 km od Poznania ( o tym dowiem się teraz w środę , więc dam znać ).

nula - Śro 09 Wrz, 2009 19:26

co tu tak cicho ?
wszyscy stracili zapał ?
dzisiaj podpytywałam moich praktykantów o fajną knajpkę w okolicach "Starego" (w końcu młodzież powinna być na bieżąco Very Happy )
pytałam o lokal w którym jest w miarę jasno i można usiąść większą grupą
polecili mi "Cacao Republika" na ul. Zamkowej
Zna ktoś ten lokal ?

Trzeba się w końcu na coś zdecydować - bo faktycznie w piątek po południu tak "z marszu" możemy mieć problem ze znalezieniem miejsca
a siedzenie w ogródku chyba już nie wchodzi w rachubę nie wiem

żabka - Śro 09 Wrz, 2009 23:54

Nuleczko próbowałam znaleźć stronke tej knajpki i nic mi z tego nie wyszło Confused

Tak sobie teraz wrzuciłam restauracje na Starym i może "bażanciarnia" lub "ratuszowa"? Z tego co widziałam na stronach to mają świetne oświetlenie wesoło mi

Nie wiem tylko czy nie będziemy dziwnie wyglądały z robótkami w restauracji?

Co wy na to?

Paddington - Czw 10 Wrz, 2009 09:59

kakao republika ma parter- malutki z dosłownie dwoma dwuosobowymi stolikami oraz piętro- tu są kanapy/sofy.... na nich to bardziej się leży niż siedzi bo są szerokie i oparcie daleko. To rzeczywiście modne miejsce i jest tam przeważnie sporo ludzi- tak szczerze to pełno i trzeba by już dziś rezerwować ale za jasno t tam nie jest- światło przygaszone, świeczki i taki romantyczny klimacik z zapachem czekolady w tle. My mamy spotkać się w piątek więc domyślam się, że tam miejsca nie znajdziemy.

Ja patrzyłam jeszcze na kawiarnię GOŁĘBNIK- to w bramie pomiędzy ulicą woźną a wielką- można połączyć stoliki, a rezerwacja jest odpłatna- dwa złote od osoby co doliczane jest do rachunku.

Wiecie... dla mnie to najjaśniej jest w nieśmiertelnym KOCIAKU na św Marcinie- tam chyba wszyscy byliście więc opisu nie trzeba Wink

Cały czas się zastanawiam gdzie jeszcze światło by nam odpowiadało, ale nie wiem.... jak na coś wpadnę to zaraz napiszę- a przy okazji to powiem Wam, że frywolitki mnie na maxa wkręciły!!!

Pozdrowionka

żabka - Czw 10 Wrz, 2009 22:14

Kociak to niezły pomysł wesoło mi

Mam jeszcze jedną propozycje - kawiarnia "arkady" na starym rynku róg wodnej (jeśli dobrze kojarze hmm )

karmelek - Czw 10 Wrz, 2009 23:14

Mi z kolei przychodzi do głowy bodajże Gruszecki na parterze Kupca. Miejsca i światła dużo, ale czy to nie jest aby knajpka w stylu "wypić kawę i wyjść"?
Walczymy z katarem, żeby dojechać na przyszły piątek olaboga

bean - Czw 10 Wrz, 2009 23:53

karmelek napisał/a:
Walczymy z katarem, żeby dojechać na przyszły piątek

Trzymam kciuki i życzę duuużo zdrówka cmok Nie może Ciebie zabraknąć nie wolno

Co do knajpki to nie mam zielonego pojęcia, bo jak chodzę to raczej w małym gronie i światło świec wtedy nie przeszkadza Smile
W całości zdaję się na Was.

Wyczytałam jeszcze w internecie, że w kawiarni Gruszeckiego na Starym Rynku można zrobić rezerwację.

Paddington - Pią 11 Wrz, 2009 09:57

Ja oczywiście dostosuję się do każdego miejsca- jeżeli o kawiarnię w Kupcu chodzi to nie wiem, czy aby tam nie ma za dużego ruchu ludzi- ciągle ktoś coś, a zakamarków za bardzo nie ma i jak byśmy połączyły stoliki to chyba zablokujemy przejście.

Decydujmy się jednak na coś Kochane bo rezerwacje trzeba zrobić a to już za TYDZIEŃ!

żabka - Pią 11 Wrz, 2009 10:49

Karmelku wysłałam ci na pw sposób w jaki lecze siebie i pociechy z kataru - może ci pomoże wesoło mi

Knajpke musimy wybrać - tylko kto podejmie decyzje?

karmelek - Pią 11 Wrz, 2009 12:56

No tak, w Kupcu jest zbyt ruchliwe.
To co? Gołębnik? Arkady? Gruszecki na Rynku?

żabka przepis dostałam , dziękuję bardzo cmoknięcie

Paddington - Pią 11 Wrz, 2009 14:30

może ten Gruszecki na Rynku?
dosiak - Pią 11 Wrz, 2009 17:35

Witajcie moje kochane! kurczę jak chciałabym sie z Wami spotkać ale niestety tym razem nie dam rady ;-((((( a czy planujecie jeszcze inne spotkania też???może następnym razem będę miała więcej szczęścia i załapie się na spotkanko!
nula - Pią 11 Wrz, 2009 18:08

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jak siedzimy np. w " Kociaku" albo "Kupcu" z robótkami - mi te miejsca też kojarzą się z "szybką kawą"
W knajpkach na "Starym" jakoś tak bardziej swojsko i przytulnie - może jednak spróbujemy w tym "Gołębniku" ?
Kurcze, żeby nie patrzyli na nas jak na idiotki rotfl
Znalazłam jeszcze coś takiego
http://cjg.gazeta.pl/cjg_..._LOCATIONS.html
http://www.poznan.pl/mim/...ters&rhs=search
wygląda, że jest jasno i można rezerwować nie wiem
Kawiarni Gruszeckiego na Rynku nie znam - ale jeżeli uważacie , że będzie ok to ok zebalek

A mój mąż namawia nas, żebyśmy poszły tutaj
http://www.poznan.pl/mim/...ters&rhs=search
tu jest jedna fotka http://cjg.gazeta.pl/cjg_..._LOCATIONS.html

Karmelku - kuruj się !!!!!! uklon
KONIECZNIE musisz wyzdrowieć !!!!!

dosiak - jeżeli śledzisz wątek to na pewno zauważyłaś, że nie jest to pierwsze nasze spotkanie - więc na pewno nie będzie też ostatnie !!!!! wesoło mi

karmelek - Sob 12 Wrz, 2009 14:31

"Róże" wyglądają obiecująco Smile
"Farma" na Wrocławskiej też jeśli można zarezerwować 10 miejsc Smile hmmm... kto podejmie decyzję? Wink

nula spoko wodza Smile jest coraz lepiej Smile

Haniutka - Sob 12 Wrz, 2009 19:54

karmelek napisał/a:
kto podejmie decyzję? Wink

Oj Kochane! Ja jestem tak "zdecydowana", że czasem możemy pomrzeć ze starości rotfl

Bardziej skłaniałabym się ku "Różom". Pomimo różnych opinii co do obsługi, wszyscy twierdzą, że jest jasno, ale generalnie jest mi wszystko jedno byle z Wami jupi

Paddington - Nie 13 Wrz, 2009 08:57

Jeżeli chodzi o republike róż to rzeczywiście to jasne miejsce, ale oblegane tak samo mocno jak cacao republika dlatego jeżeli się decydujemy to rezerwację trzeba zrobić NAJPÓŹNIEJ w poniedziałek!!! Mi się tam podoba Smile

NULA, czy w takim razie mogłabyś zarezerwować jedno z proponowanych miejsc? Myślę, że każde z nich jest na tyle blisko drugiego, że wszyscy chętni dojdą bez problemu i uda nam się spotkać. Ja też nie wiem które miejsce jest the best, ale jak nie spróbujemy to okaże się, że będziemy stały pod pręgierzem do nocy Wink

Wszystkich ściskam!!!

nula - Nie 13 Wrz, 2009 10:24

ok, jutro od rana będę dzwonić (mam nadzieję, że można rezerwować telefonicznie, bo nie wiem czy trzeba wpłacać jakąś kaucję ?)
tylko w takim razie na ile osób robić tą rezerwację i od której ????
wyszło mi, że będzie nas 10 osób
karmelek, żabka, Paddington, Haniutka, z córką, kajak82, honda46, cobrad, WaIwona, i ja

Jeżeli jeszcze jest ktoś chętny to niech się odezwie wesoło mi

i nie wiem jak wolicie ?
spotkać się gdzieś i iść do lokalu grupą czy umówić się od razu na miejscu ?
Bo jeżeli od razu w lokalu to mogłabym zarezerwować od 16-tej i te które mogą przyszłyby wcześniej a reszta dotarła ze spokojem Very Happy
co o tym myślicie ???

honda46 - Nie 13 Wrz, 2009 10:57
Temat postu: Poznań
Nula, zgadzam się z Tobą, lepiej spotkajmy się od razu w wybranej kawiarence. Od godz. 16? Proszę podajcie również adres, bo ja rzadko chodzę do lokali i zupełnie nie znam ich nazw bye bye
Haniutka - Nie 13 Wrz, 2009 13:17

nula napisał/a:
karmelek, żabka, Paddington, Haniutka, z córką, kajak82, honda46, cobrad, WaIwona, i ja

a bean? zdezerterowała? hmm

nula - Nie 13 Wrz, 2009 13:26

Haniutka, masz rację !!!
jeszcze bean mi umknęła uklon
czyli 11 osób !!!

dokładny adres podam oczywiście jak coś zarezerwuję zebalek

karmelek - Nie 13 Wrz, 2009 14:15

honda46 napisała:
Cytat:
lepiej spotkajmy się od razu w wybranej kawiarence. Od godz. 16?

popieram Smile ale będzie fajowo wesoło mi

nula - Nie 13 Wrz, 2009 14:26

dobra, czyli rezerwuję od 16 !!! hopla
bean - Nie 13 Wrz, 2009 19:22

nula napisał/a:
jeszcze bean mi umknęła

hahahihi no wiesz, zapomnieć o koleżance Smile

honda46 napisał/a:
lepiej spotkajmy się od razu w wybranej kawiarence

Też uważam, że lepiej od razu w knajpce bo wrzesień jest nieprzewidywalny i nie wiadomo jaką pogodę będziemy miały za tydzień.

nula, teraz czekamy na wieści od Ciebie. radocha

Paddington - Nie 13 Wrz, 2009 19:27

cool to ustalone Smile Czekam na podanie miejsca i już doczekać się nie mogę- NULA dzięki wielkie, że przejęłaś organizację masz chyba za to kawkę od nas na spotkaniu (co Wy na to Laseczki?)

Do zobaczenia cmoknięcie hurrraaa

nula - Nie 13 Wrz, 2009 21:40

bean napisał/a:
no wiesz, zapomnieć o koleżance

dla mnie po prostu Twoja obecność była rzeczą tak oczywistą, że nawet nie pofatygowałam się, żeby Cię wymienić wesoło mi
A poważnie - umknęłaś mi i już - za co bardzo Cię przepraszam love

bean napisał/a:
teraz czekamy na wieści od Ciebie

mam nadzieję, że będą dobre wesoło mi