To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - RZUCAMY PALENIE

gosias - Nie 15 Mar, 2009 19:51

Mam taki zamiar Smile
ewusia401 - Nie 15 Mar, 2009 20:17

bye cmoknięcie bye
Witajcie dziewczyny,jak Wam idzie mnie jak na razie dobrze nie palę od 11.03.09. od godzin ok. południowych podobnie jak aniapluta.
Szajka a co u Ciebie?
Ja wiem że nie łatwo walczyć z nałogiem,ale jak się ma cel a do tego jeszcze dojdzie silna wola to może się udać.Z tego co tutaj widzę są same kobiety a kobiety są silniejsze psyhicznie od mężczyzn i lepiej sobie radzą w trudnych sytuacjach. pax pax
Razem napewno damy radę!!!! Ja na już widzę pozytywne skutki,nie mowię o wyrzutach sumienia jakie miałam gdy paliłam w domu a to że dzieci wdychają,że umnie śmierdzi fajkami,że ja śmierdzę fajkami.Teraz nie pracuję ale jeszcze dwa mies. temu pracowałam w firmie w której mało kto palił,jak wychodziłam na papieroska w zimie na dwór a zobaczył mnie szef to mi było strasznie głupio,że palę a jednak to robiłam.Apoza tym zaoszczędziłam już ok.60 zł. paliłam LM-y ok.30 szt.dziennie a pczka kosztuje 8 zł.5gr.
Tak sobie często powtarzam to co napisałam wyżej i coraz większa niechęć mnie bierze do papierosów,ale nie mówię że nigdy nie będę palić,bo tego sama nie wiem.Pozdrawiam i za wszystkie trzymam kciuki!!!!!!! cool
bye bye bye

anna.pluta1 - Pon 16 Mar, 2009 06:35

Mąż pali i zdziwił się bardzo że nie palę myśli że go nabieram.A jak czytał komputer książkę i włączyłam na głośnik to wyśmiał mnie okropnie.On w to nie wierzy że rzucę na dobre ,a no zobaczymy.Trzymam kciuki nie zwlekajcie czytajcie książeczkę cool cool cool cool bye bye
ewusia401 - Pon 16 Mar, 2009 08:38

bye bye
Aniu nie zrażaj się tym że mąż nie wierzy w twoją silną wolę,przecież tutaj masz masę osób które właśnie wierzą w to Ci że się uda radocha
Tak już to jest z tymi naszymi panami jak by to oni rzucili to robią wokół siebie wielkie halo żeby zwrócić na siebie uwagę,dostawać pochwały,ciągle się chcą dowartościować,a jak to my potrzebujemy wsparcia to często jest tak że w nas nie wierzą i chowają głowę w piasek.
Aniu zbliża się wiosna,potem lato ja się już cieszę na to że mi się poprawi wygląd skóry.Wiem co mówię bo więcej razy rzucałam na dłuższy okres czasu.A za pieniążki które sobie zaoszczędzimy będzie można sobie kupić jakiś fajny kosmetyk,czy ciuszek.....ale się znowu rozpisałam puknąć się
Ale to forum to chyba dla mnie jakaś terapia odwykowa zaglądam,czytam,piszę i motywuję się do dalszego niepalenia. hurrraaa radocha
Pozdrawiam wszystkie bye bye bye bye bye bye

gosias - Pon 16 Mar, 2009 09:22

W gromadzie raźniej pokonać nałóg Smile
wiesia_33 - Pon 16 Mar, 2009 10:24

Tabinga właśnie wysłałam do Ciebie książkę hopla hopla hopla
gosias, ewusia401, anna.pluta1 trzymam za Was kciuki cool cool cool cool
gosias napisał/a:
W gromadzie raźniej pokonać nałóg

pewnie, że raźniej hopla hopla hopla hopla cmoknięcie cmoknięcie

Tabinga - Pon 16 Mar, 2009 11:02
Temat postu: Palenie
dziękuję i pozdrawiam
wiesia_33 - Pon 16 Mar, 2009 11:06

Tabinga bardzo proszę wesoło mi
Miłej lektury hopla bye

anna.pluta1 - Pon 16 Mar, 2009 17:33

dobre duszyczki dziękuję za wsparcie i moc dobrej energi ślę do was cmok cmok
wiesia_33 - Pon 16 Mar, 2009 18:51

anna.pluta1 napisał/a:
moc dobrej energi ślę do was

hopla naładowałam się Twoją energią zebalek
Trzymam kciuki za Nas cool cool cool cool cool cmoknięcie

ewusia401 - Pon 16 Mar, 2009 21:36

bye Ja też się naładowałam tą super energią cool cool
A bardzo mi się przyda,coś mnie męczy przeziębienie rety a akurat jutro wracam do pracy od 12 grudnia. hopla hopla
Nie wiem na jak długo,ale dobre i to wesoło mi
A i oczywiście dziewczyny trzymajmy się-jeszcze jeden dzionek bez papieroska!! cool

Tabinga - Pon 16 Mar, 2009 21:41
Temat postu: Rzucamy palenie
Kochane Dziewczyny! Właśnie doczytałam książkę. Od godziny ciesze się z niepalenia. Trzymajcie kciuki. Chcę zawalczyć z Wami razem może mi się uda. Pozdrowienia i jasny uśmiech.
wiesia_33 - Pon 16 Mar, 2009 22:01

ewusia401 napisał/a:
dziewczyny trzymajmy się-jeszcze jeden dzionek bez papieroska!!

i tak każdy kolejny dzionek......... bez papieroska cool cool cool cool cool
Tabinga napisał/a:
Trzymajcie kciuki. Chcę zawalczyć z Wami razem może mi się uda.

Tabinga trzymam mocno kciuki cool cool cool cool cool

Tabinga - Wto 17 Mar, 2009 08:39
Temat postu: Piekny czas
Od 10 godzin nie palę. Książka jest doskonała ale trzeba ją wydrukować i mieć przy sobie. Te komunikaty są bardzo trafnie kierowane. Warto się wczytywać -tak robię i narazie udaje się.
ewusia401 - Wto 17 Mar, 2009 09:38

bye
cool cool cool trzymam kciuki za Was !!!!
bye bye bye

wiesia_33 - Wto 17 Mar, 2009 10:20

Tabinga SUPER!!!! hopla hopla hopla
Trzymam za Was kciuki cool cool cool cool cool cool bye

Ainer - Wto 17 Mar, 2009 13:21

Witajcie dziewczyny dziś tu dotarłam taż bym chciała tak jak wy rzucić to dziadostwo trzymam za was kciuki cool cool cool brawo brawo
anna.pluta1 - Wto 17 Mar, 2009 14:22

no to do roboty rzucaj z nami hopla
ewusia401 - Śro 18 Mar, 2009 13:01

bye Witam Was moje kochane i cieszę się ,bo widzę że nas przybywa i tak trzymać !!!!
Jestem przeziębiona i w dodatku muszę iść do pracy na 2 zmianę placzek
papa papa papa

wiesia_33 - Śro 18 Mar, 2009 13:06

ewusia401 napisał/a:
Jestem przeziębiona i w dodatku muszę iść do pracy na 2 zmianę

cmok zdrówka Ci życzę cmoknięcie

anna.pluta1 - Śro 18 Mar, 2009 14:19

zzzzzzzzzzzzzzzzz ale dziś jestem nie do zniesienia oczywiście sama dla siebie.Nic nie robie i nie będę, a co ,a nie wolno? papa takie mam ruchy :hmmmmmm:nie ma kto pogłaskac tylko wymagania i wymagania a mi się już nie chce :glask:Jak pogoda sie nie zrobi to zdechne tu. Oj naprawdę oddałam wam swoją energię teraz wy mi troszke podrzuccie
wiesia_33 - Śro 18 Mar, 2009 14:51

anna.pluta1 daję Ci trochę mojej energii cmok cmok cmok hopla hopla hopla hopla cmoknięcie
anna.pluta1 - Śro 18 Mar, 2009 15:47

dzięki wiesiu mój dobry duszku
ewusia401 - Czw 19 Mar, 2009 10:59

bye
Cześć Wam jak na dzisiaj? Ania jak już lepiej?
U mnie w domu szpital razem ze mną 4 osoby przeziębione,córki leżą pokotem a my z mężem nie możemy sobie pofolgować-trzeba iść do pracy przykro mi
Ja się dziś czuję już trochę lepiej niż wczoraj zebalek
Jak sobie radzicie z niepaleniem?u mnie na razie dobrze,czasem coś mi się chce no chyba tego papierosa to zaraz sobie coś znajduję do roboty albo sobie biorę ten nicorette i za chwilę mi przechodzi.Myślę że dobrze sobie radzę i pocieszam się tym że coś zaoszczędziłam,a i wymusiłam na moich dwóch synach i mężowi to że jak chcą zapalić wychodzą z mieszkania i oni automatycznie też mniej palą bo im się nie chce wychodzić hahahihi hahahihi
Pozdrawiam wszystkie bye bye bye bye bye bye

anna.pluta1 - Czw 19 Mar, 2009 14:01

no dzis troche inaczej wyszłam z domu bo musiałam byc kierowca na imprezke Józefa oni jedli ja też ,oni pili ja nie, oni palili ja nie, jakoś przezyłam żadnych nikoretków nie biorę trzymam sie wy też się trzymajcie bye bye