To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Alutki zmagania z czółenkiem

grzewa - Pon 01 Lis, 2010 17:02

Piękne prace. brawo brawo brawo brawo brawo
alutka171 - Śro 17 Lis, 2010 00:59

Powstał następny komplecik ale nie jestem do końca z niego zadowolona.
Wykorzystałam ostatni rządek z kołnierzyka, a kolczyki to improwizacja czyli podstawa to jeden element trochę zmodyfikowany. Nie mam pewności co do umieszczenia koralików czy w dobrym miejscu się znajdują

no i zbliżają się święta więc czas na.....

Ewcia.P - Śro 17 Lis, 2010 01:14

Alutka komplecik śliczny. Myślę, że koraliki rozmieszczone jak trzeba. No i aniołki przepiękne. Pozdrawiam serdecznie. radocha brawo brawo brawo
Bozenka7 - Śro 17 Lis, 2010 07:38

kwiatek dla ciebie alutka171,piękny komplecik ...koraliki cool ...a jakie cudne aniołeczki brawo brawo hopla brawo brawo
ania10525 - Śro 17 Lis, 2010 07:57

alutka171, jak na moje oko laika i samouka frywolitkowego to komplecik jest świetny cool a z koralikami czy bez też świetnie by wyglądał wesoło mi więc głowa do góry i działaj dalej
karmelek - Śro 17 Lis, 2010 10:07

Bardzo fajne!!! cool cool cool Czemu jesteś niezadowolona?
lamika88 - Śro 17 Lis, 2010 17:37

Piękny komplecik i urocze aniołki cool cool cool Nie mam pojęcia czemu jesteś niezadowolona bo pięknie to wszystko wygląda cool
Bratek - Czw 18 Lis, 2010 11:09

Alutka 171.Podziwiam i zazdraszczam,mnie nie wychodzą frywolitki.Próbowałam i zrezygnowałam. uklon bye bye
ewkapawe - Czw 18 Lis, 2010 15:44

Aniołki bardzo mi się podobają i też mam już kilka zrobionych Wink
Paddington - Czw 18 Lis, 2010 19:04

Rewelacyjny komplecik! Misterny i dopracowany Smile Ja tam nie wiem co uważasz za nieudane... ale jeżeli się czepiać... to nie ma się czego czepiać nie wolno
Aniołki są urocze cmoknięcie mają słodkie aureolki i skrzydełka... wielka szkoda że nie przysiądą na mojej choince.

alutka171 - Pią 19 Lis, 2010 00:18

Bratek napisał/a:
Alutka 171.Podziwiam i zazdraszczam,mnie nie wychodzą frywolitki.Próbowałam i zrezygnowałam. uklon bye bye

Oj tam, oj tam na pewno za szybko zrezygnowałaś. kazanie Każda robótka i nie tylko wymaga cierpliwości i wytrwałości, a jak to mówią trening czyni mistrza więc trzeba trenować, trenować i jeszcze raz trenować. Frywolitki szczególnie wymagają treningu kazanie

Bardzo się cieszę że moje supełki się Wam podobają cmoknięcie
Paddington a dlaczegóż to nie przysiądą??? Jest jeszcze trochę czasu do świąt więc do dzieła.
Takiego aniołka robi się trochę ponad godzinkę Smile

A pro po treningu. Zaczęłam robić gwiazdkę, której środek jest zrobiony z samych kółeczek czyli takiego kwiatka i nijak nie mogę połączyć ostatniego płatka z pierwszym tak żeby to było niewidoczne. Albo nie z tej strony łapię albo nie tą nitkę, albo pikotka się odkręca. Siedzę już dość długo i nie mogę sobie przypomnieć jak to powinno prawidłowo wyglądać puknąć się

skrzacik - Pią 19 Lis, 2010 13:27

alutka171 napisał/a:

A pro po treningu. Zaczęłam robić gwiazdkę, której środek jest zrobiony z samych kółeczek czyli takiego kwiatka i nijak nie mogę połączyć ostatniego płatka z pierwszym tak żeby to było niewidoczne. Albo nie z tej strony łapię albo nie tą nitkę, albo pikotka się odkręca. Siedzę już dość długo i nie mogę sobie przypomnieć jak to powinno prawidłowo wyglądać puknąć się

tutaj jest o tym: http://maranciaki.pl/foru...?t=7055&start=0

Paddington - Pią 19 Lis, 2010 16:04

alutka171, wiesz coś jest w tym co piszesz... jeszcze mam szansę... teraz zajęta byłam gwiazdeczkami któych wzory dostałam od Kochanego Skrzacika, ale może i taki aniołek... hmmm muszę wzorka poszukać.
A Ciebie serdecznie pozdrawiam i ściskam gorąco

alutka171 - Pią 19 Lis, 2010 22:00

Skrzaciku dziękuję ale ja już tam dotarłam wcześniej, no i dalej nic wściekły A najśmieszniejsze jest to że już nie raz robiłam te kwiatki, nawet całkiem niedawno czerwone kolczyki hmm

Paddington aniołka znajdziesz tutaj:

http://picasaweb.google.c...CL_t65fuoM_6Cg#

karmelek - Pią 19 Lis, 2010 23:13

alutka171 a przekładasz wszystko na jedną stronę kwiatka? czółenko i pętlę? Wtedy łączysz na pikotek i ładnie wychodzi Smile
zabencia - Sob 20 Lis, 2010 10:30

alutka171 może ta metoda będzie przydatna: http://tatsaway.blogspot....olded-join.html
alutka171 - Nie 21 Lis, 2010 16:15

Dziękuje za wskazówki. W końcu jakoś poszło Smile Karmelku z tym co piszesz też miałam pewien problem ale w końcu jakoś poszło Smile choć i tak nie jestem do końca zadowolona . Powstały następne aniołki i trzy gwiazdki

lamika88 - Nie 21 Lis, 2010 16:38

Śliczne cool cool cool
Bozenka7 - Pon 22 Lis, 2010 08:57

alutka171, piękne cool kwiatek dla ciebie cool
Paddington - Pon 22 Lis, 2010 16:29

pięknie Smile
A NASZ KARMELEK TO JEST NIEZASTĄPIONA cmok love

alutka171 - Śro 24 Lis, 2010 00:47

Idąc za ciosem powstały następne gwiazdki, a w gwiazdki zostały ubrane bombki Smile

cmoknięcie cmoknięcie dla wszystkich podziwiających bye

kabyr - Śro 24 Lis, 2010 00:53

Alutka cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
iwonka - Śro 24 Lis, 2010 06:22

śliczności cool cool cool brawo brawo brawo
Zula - Śro 24 Lis, 2010 09:29

Bombki mają śliczne ubranka Smile cool brawo
Bozenka7 - Śro 24 Lis, 2010 09:59

kwiatek dla ciebie alutka171, przecudne cool cool cool