To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

danfi - Czw 30 Cze, 2011 16:00

Dla wszystkich odwiedzających to miejsce love
Do karteczki dla mojej pani dyrektor dorobiłam pudełko i całość prezentowała się elegancko (solenizantka była zachwycona)

A rano zrobiłam monochromatyczną kartkę "od serca" na urodziny koleżanki

Anja - Czw 30 Cze, 2011 20:36

I nie dziwię się, że była zachwycona cool

Pudełko zawsze dodaje uroku - wykańcza dzieło.

Czerwono-biała kartka - pięknie się prezentuje - jest - po prostu - piekna radocha

danfi - Czw 30 Cze, 2011 20:47

Przed chwilą skończyłam pergaminowe wzorki - trochę ćwiczyłam tę technikę i wyszła mi... zakładka

beacia-24 - Pią 01 Lip, 2011 09:17

danfi, ja dostanę zawału - piękne to pergamono jak ja bym tak chciała umieć. Boska jest ta zakładeczka, a karteczki pierwsza klasa. Też bym była zachwycona jakbym dostała takie cudo. radocha radocha radocha
danfi - Pią 01 Lip, 2011 16:23

beacia-24 - dziękuję Ci moja droga. Zobaczę co da się zrobić.
danfi - Pią 01 Lip, 2011 19:09

Dzisiaj skończyłam kolejną zakładkę.
Zrobiłam też zakładkę podobną do tej wczorajszej. Właściwie ta przedstawiona dzisiaj zrobiona była przed tą wczorajszą, ale ma mały feler (mam nadzieję, że będą widziały go tylko osoby, które pergamano znają od strony praktycznej). Zrobiło mi się jednak trochę żal pracy, którą w nią włożyłam i dlatego też przedstawiam ją jako zakładkę.

beacia-24 - Pią 01 Lip, 2011 21:52

Ja tam żadnego defektu nie widzę. Obie zakładeczki mi się podobają. Jestem pełna podziwu dla tempa w jakim się uczyć. Po prostu rewelacyjnie Ci wychodzą te pergamonowe dziełka. Jestem pod wielkim wrażeniem radocha radocha radocha
danfi - Nie 03 Lip, 2011 12:06

beacia-24 - dziękuję love
Kolejna zakładka. Dzięki zakładkom, ćwiczę elementy techniki pergaminowej. Tym razem krzyżyki (to moja pięta Achillesowa). Myślę, że poszło mi nieźle

danfi - Nie 03 Lip, 2011 17:54

Pogoda nie nastraja do spacerów. Program telewizyjny też pozostawia wiele do życzenia, zatem trzeba się czymś zająć... Oto co zrobiłam po południu: kartka dla mamy mojego pierwszego ucznia, którego uczyłam w jego domu (niestety chłopczyk zmarł, ale z mamą do tej pory utrzymuję kontakt)

Anja - Nie 03 Lip, 2011 21:22

Piękna ta karteczka cool
danfi - Pon 04 Lip, 2011 17:08

Anja - dziękuję
A to moje najnowsze zakładki

beacia-24 - Wto 05 Lip, 2011 12:46

Nie wiem kobietko jak Ty to robisz, ale powalasz mnie na kolana za każdym razem. Wszystkie motylkowe i kwiatowe zakładeczki porywam. Zacznę czytać kilka książek naraz by się nie czuły opuszczone. Są po prostu cudne. Rewelacyjnie Ci wychodzi ta technika. Jestem zauroczona na całego. Urodzinowa karteczka delikatna, ale za to z jakim smakiem Smile radocha radocha radocha
danfi - Wto 05 Lip, 2011 13:45

Cieszę się Beatko, że moje prace nadal Ci się podobają i że nie znudził Cie jeszcze mój styl.
Dzisiaj zrobiłam dwie kopertówki

beacia-24 - Śro 06 Lip, 2011 15:55

Bardzo udane te kopertówki. Ślicznie wszystko się razem komponuje cool cool cool
Danusiu mi się Twój styl raczej nigdy nie znudzi nie ma takiej opcji hahahihi

danfi - Czw 07 Lip, 2011 19:40

beacia-24 - dziękuję Ci love
Dzisiaj chcę pokazać mix haftu matematycznego i scrapbookingu

beacia-24 - Pią 08 Lip, 2011 08:48

Jak to mówią miksik śmiksik, ale Tobie wyszedł superancko. brawo brawo brawo
danfi - Pią 08 Lip, 2011 16:43

beacia-24 - dzięki za miły komentarz love
A oto kolejne połączenie haftu matematycznego i scrapbookingu:

danfi - Sob 09 Lip, 2011 20:52

Dzisiaj spróbowałam zmierzyć się z wykonaniem notesiku z wyrywanymi kartkami. Tak się rozpędziłam, że wyszły mi...4 . Przy okazji wypróbowałam nowy dziurkacz narożnikowo-brzegowy

danfi - Śro 13 Lip, 2011 19:50

Dzisiaj zrobiłam karteczkę, w której użyłam kwiatków zrobionych za pomocą dziurkacza brzegowego. Sami oceńcie jak mi wyszły

Anja - Sob 16 Lip, 2011 11:44

S U P E R cool
danfi - Wto 19 Lip, 2011 21:35

Anja - dziękuję cmoknięcie
Ostatnio popełniłam takie kartki:

milamirka - Wto 19 Lip, 2011 21:58

pieknosci brawo brawo brawo brawo brawo
beacia-24 - Śro 20 Lip, 2011 08:44

danfi, już się bałam, że wycinanie pochłonęło Cię do reszty i dłuuugo długo nie zobaczymy Twoich prac. Piękne te karteczki. Każda jedna podobuje mi się z innego powodu tak więc zabieram wszystkie jak lecą Smile
danfi - Śro 20 Lip, 2011 21:31

milamirka, beacia-24 - dobrze wiedzieć, że moje prace komuś się podobają - to miłe
Dzisiaj nareszcie skończyłam kartkę na podwójny jubileusz, do której miałam pewne wytyczne. Prawie miesiąc męczyłam się, bo musiałam połączyć 50 urodziny z 30 rocznicą ślubu. Zrobiłam jeszcze do niej pudełko i stojak. Same oceńcie jak mi wyszło.

milamirka - Śro 20 Lip, 2011 22:03

pieknie dzialasz brawo brawo brawo brawo brawo