To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Giniusiowe początki

mróweczka - Sob 08 Wrz, 2012 20:59

Co tam ładnie czy nie cmoknięcie . Grunt że nie jesteśmy "wybrykami natury". Ty masz mnie, a ja mam ciebie. Serwetka bardzo mi się podoba. Wytnij ją kochana, wytnij cool brawo cool
Ginia - Nie 09 Wrz, 2012 06:19

Marzenko, pięknie żeś rzekła cmoknięcie Te moje pizdryki przy Twoich dziełach to jak żaby przy słoniu.
Ty wiesz ile to wycinania?!!! Kupa roboty !!! Nie wiem czy zdążę przed końcem roku rety
Oczywiście żartuję. Mobilizujecie mnie dziewczyny, bez Was dawno bym się wzięła za jakieś inne hobby, a tak trwam już rok. cmok
Pokażę Wam serwetkę, którą zaczęłam robić zainspirowana Waszymi serwetkami z bratkami Smile Prawda,że podobna? wesoło mi Prawie identyczna:) Brzeg ma tylko inny, inny wzór krzyżykowy i trochę inne ściegi hardangera.

elapok - Nie 09 Wrz, 2012 08:11

Wycinaj swojego mikruska - już widać,że to będzie śliczny maluszek, a ta insprowana bratkami jest świetna - ma fajny wzorek w środku
mróweczka - Nie 09 Wrz, 2012 10:11

Bardzo fajna ta "serwetka z bratkami". Niewiele różni się od oryginału. To tylko jakieś drobniutkie detale rotfl . Nieważne. Ważne, że wygląda ciekawie. Kończ ją kochanieńka i wstawiaj gotowiznę.
Haniaga - Nie 09 Wrz, 2012 20:39

Serwetka "bratkowa" ciekawa. cmoknięcie

Zaintrygowała mnie natomiast ta serwetka celtycka. Czy zaspokoisz moją ciekawość i ja pokażesz? ?Bardzo proszę.

Pozdrawiam
Hania

Ginia - Pon 10 Wrz, 2012 08:12

Dziewczyneczki, hafciareczki bardzo Wam dziękuję za miłe słowa kwiatek dla ciebie Cieszę się, że dostrzegłyście podobieństwo do bratkowej
Haniu, chyba Cię zmartwię lub może zaskoczę, ale ta serwetka "bratkowa" ma środek celtycki (jeśli wierzyć informacjom w necie)

Haniaga - Pon 10 Wrz, 2012 09:14

Tak zaskoczyłaś mnie. ooooo
Myślałam ,że w serwetce znajdę wykorzystany symbol słońca , krzyża czy może miecza.
A na tych elementach na środku się nie poznałam. puknąć się puknąć się
Ot, ciemna ze mnie kobitka. Ale na naukę nigdy nie jest za późno.

W tym momencie serwetka "bratkowa" z elementami celtyckimi - czy nie intryguje?

Pozdrawiam
Hania

Ginia - Wto 11 Wrz, 2012 07:14

Droga Haniu, nie jesteś ciemna kobita, tylko ja naiwna kobita. Znalazłam kiedyś ten wzór w necie z podpisem "celtic". Zobaczyłam, uwierzyłam, wyhaftowałam. Zainspirowana Twoim wczorajszym wpisem zaczęłam szukać wzorów celtyckich i z przykrością stwierdzam, że ten mój w równym stopniu przypomina bratki co motywy celtyckie puknąć się hahahihi
Haniaga - Wto 11 Wrz, 2012 11:14

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

czekam na gotową serwetkę bratkową z elementami celtyckimi.

Pozdrawiam
Hania

Ginia - Pią 28 Wrz, 2012 07:56

Witam Was pourlopowo. Serwetkę biało-granatową skończyłam. Wypiorę, wykrochmalę, wyprasuję i wyfotografuję i wystawię do Waszej oceny
Halina46 - Pon 01 Paź, 2012 19:17

Giniu czy Twoja serwetka tak długo sie suszy czy tak długo wywołujesz zdjęcie , ? Czekam i czekam i nie moge sie doczekać.
Ginia - Pon 01 Paź, 2012 19:39

Oj Halinko, dużo by mówić. Wyprałam na razie dwie tyciusie, ale nie zgrałam zdjęć z aparatu. Mam tylko w telefonie jeszcze w wymiętej formie. A granatową będę jutro prała.

A co tam... dam to co mam, a jutro wymienię na ładne zdjęcia. Wstydzę się, bo one są naprawdę tyciunie Embarassed

Halina46 - Pon 01 Paź, 2012 21:15

Tyciunie ale sa sliczniutkie. Czekam jeszcze na geanatową.
Haniaga - Wto 02 Paź, 2012 15:52

Malutkie ale za to jakie śliczniutkie.
brawo brawo brawo

Pozdrawiam
Hania

Nikus4 - Wto 02 Paź, 2012 16:57

To nic, że malutkie ale dużo pracy potrzebują. Śliczne Giniu. brawo
Ginia - Wto 02 Paź, 2012 18:19

Dziękuję bardzo, drogie forumowiczki. cmok
Zamieściłam zdjęcia wyprasowanych, by nie straszyć ludzi wesoło mi

joana - Wto 02 Paź, 2012 18:58

Ginia, Bardzo ładne. Małe, ale wymagają duzo cierpliwości i pracy. Powodzenia w dalszym działaniu
Ginia - Śro 03 Paź, 2012 22:20

Dziękuję Ci Joana.

Prezentuję dwie pozostałe serwetki, które z utęsknieniem czekały na pranie i prasowanie

Nikus4 - Czw 04 Paź, 2012 07:13

Och! ale ta żółta ładna! Giniu śliczne te twoje sereteczki. brawo brawo brawo
Halina46 - Czw 04 Paź, 2012 07:24

Giniu mnie tez sie bardzo podobają, ale ta żółta bardziej. Ale obie sa sliczne.
Ginia - Czw 04 Paź, 2012 07:55

Dziękuję, hardangerzanki love Przyznam szczerze, że w realu jest na odwrót. Niebieska wydaje się ładniejsza, muszę jej zrobić ładniejsze ujęcie, może z profilu? Smile
Rzeczywiście, na tym zdjęciu nie prezentuje się najlepiej

elapok - Czw 04 Paź, 2012 09:01

Maluszki śliczniutkie, a ta żółta taka radosna - pięknie wygląda
Haniaga - Czw 04 Paź, 2012 09:34

Jak to kolor nici upiększa dodatkowo serwetkę.
Żółta - prześliczna.
Niebieska taka elegancka.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

A co teraz na tamborku????

Pozdrawiam
Hania

Ginia - Czw 04 Paź, 2012 12:01

Elu i Haniu dziękuję bardzo. W rzeczywistości ta żółta jest miedziana na tkaninie ecru

Hmm, Haniu, przed Tobą nic się nie ukryje. To prawda - tamborek nie znosi samotności, więc na towarzystwo wybrałam mu bieżniczek. Został mi kawałek tkaniny ecru i postanowiłam go jakoś uślicznić Smile

Nikus4 - Czw 04 Paź, 2012 12:08

Jeszcze rano były zdjęcia a teraz wyparowały wściekły