Galerie prac użytkowników forum - kolekcja dzianin SoWy
SoWa - Wto 08 Mar, 2011 17:12
beacia-24 langra
| beacia-24 napisał/a: | | SoWa, śliczny komplecik sobie sprawiłaś. |
nareszcie coś dla siebie!
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 12:08
zapomniałam o tym zamówieniu ( to przez druty)! Dopiero przy wstawianiu zdjęć zauważyłam nie zakończone nitki z początku robótki. Czapki bardzo się podobają i będą następne
no i miałam nadzieję, że niebawem pochwalę się nowym drutowcem, a tu niespodzianka - prucie, bo na obwodzie miałabym dwadzieścia parę oczek za dużo, co przy drutach nr 4 jest naprawdę dużo za dużo. Wzorek ze swetra gosias.
danuta_50 - Pią 11 Mar, 2011 14:38
SoWa, Czapki super wyglądają .Wzorek też ciekawy
Jarka - Pią 11 Mar, 2011 14:49
Czapki i kolorki czapek świetne , rób, rób tona każdy dzień będziesz miała inną.
A można prosić o wzorek
kabyr - Pią 11 Mar, 2011 15:13
Sowa czapeczki są na prawdę urocze.
Sweterek do prucia ?
Ach jak ja tego nie lubię.
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 16:02
dziękuję
czapka
moja poprawka do wzoru - robiłam szydełkiem nr 3 z bawełny grubości sonaty i początkowych słupków robiłam mniej, bo 12 . Ilość we wzorze odnosi się do cieńszej włóczki, bo zamiast czapki wychodzi beret
kwiaty
właściwie za wcześnie, bo jeszcze nie ma się czym chwalić , są bardzo niedoskonałe, ale ćwiczę
zapasy
dopiero co uporałam się z resztkami, a tu nowa dostawa od koleżanki. Było tego raz więcej, ale poszło do kubła - nieprzyjemna w dotyku wiskoza i super gryzioł owcza wełna, zostawiłam sam acryl.
katrinka - Pią 11 Mar, 2011 17:06
Czapeczki są super,sweter zapowiada się fajnie,szkoda że musisz pruć nikt tego nie lubi.Kwiaty już są ładne
| SoWa napisał/a: | | ale poszło do kubła |
Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane? Na wiskozę też pewnie by się coś znalazło.
barburka - Pią 11 Mar, 2011 17:31
SoWa,
Violetta21 - Pią 11 Mar, 2011 17:43
piękne czapki i super zapasy i czekam na sweterek
Madzia - Pią 11 Mar, 2011 18:08
I to ja mam być tym mistrzem nakryć głowy?! Chyba coś się koleżance pomyliło, albo miała na myśli siebie pisząc pod moim zdjęciem! kwiatki też urodziwe ukręciłaś
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 18:23
| katrinka napisał/a: | | Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane? nie wolno Na wiskozę też pewnie by się coś znalazło. |
torebek nie filcowałam, bo nawet myśl o filcu przyprawia mnie o dreszcze, taka wrażliwa jestem a ta zlikwidowana włoczka była w dotyku naprawdę nieprzyjemna i to bardzo - gdybym przewidywała jej przydatność do czegokolwiek, to na pewno ogłosiłabym rozdawajkę!
| Madzia napisał/a: | | I to ja mam być tym mistrzem nakryć głowy?! |
nieustająco tak myślę - zdjęcie to jedno, a uczucia po założeniu czapki to drugie i NAJWAZNIEJSZE!!!!
saba52 - Pią 11 Mar, 2011 18:39
SoWa, Czapy fajne i kwiatki też
Wełny żadnej się nie wyrzuca!!!!!
Mam 3 duże wory wełny gryzącej i na pewno cos z niej zrobię bo fajnie się filcuje
wystarczy wyrób wrzucić do prania 60 st i już:)
katrinka - Pią 11 Mar, 2011 18:43
| SoWa napisał/a: | | a ta zlikwidowana włoczka była w dotyku naprawdę nieprzyjemna |
Powiem Ci że też mam w swoich zapasach taką wredną włóczkę,leży już u mnie dwa lata... i nie mogę wymyśleć dla niej przeznaczenia a że jestem wstrętny chomik,sama myśl o wyrzuceniu jej mnie boli
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 19:14
No dobra - ona była niewiarygodnie ohydna w dotyku...... tego słowa nie wyrażą
Ainer - Pią 11 Mar, 2011 19:25
czapki supcio
saba52 - Pią 11 Mar, 2011 19:26
SoWa, W ostateczności jako sznurek np hihihi do podwiązywania pomidorów:)
Albo makatkę....kiedyś z takiej niewdzięcznej włóczki zrobiłam ogromne drzewo 2m/1,5 stojace na trawie i wisiało nad łóżeczkiem syna...a teraz wisi w szkole wnuczki w świetlicy i dzieci wieszaja tam różne przyrodnicze wiadomości...
Jarka - Pią 11 Mar, 2011 19:26
DZIĘKUJĘ za schemacik i wskazówki . Kwiatki są śliczne
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 20:35
| saba52 napisał/a: | SoWa, W ostateczności jako sznurek np hihihi do podwiązywania pomidorów:)SmileSmile
|
to by na pewno nie chciały rosnąć na takim utrzymywaczu
nula - Sob 12 Mar, 2011 08:23
| katrinka napisał/a: | | Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane? |
Normalnie z ust mi to katrinka, wyjęła - to było pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam posta
Ale skoro już poszła do kubła to nie ma co się znęcać nad SoWą
no chyba, że kubeł prywatny i włoczka w nim jeszcze leży....
A nowe zapasy fajne, teraz musisz je przerobić na coś ładnego
ciapara - Sob 12 Mar, 2011 12:55
Fajne nowe pracki
Bardzo mi przypadl do gustu ten słonecznik
Wiskozy troszke szkoda... no ale jak Ci si enie przydalaby...
Jesli chodzi o wzorek na beret to ja wlasnie czegos szukam.... ale nie jestem pewna czy nie drutowego bo wloczka cieniutka...
Pozdrawiam Cie serdecznie
dehajola - Sob 12 Mar, 2011 16:38
fajne czapki a kwiatki - piękne
SoWa - Sob 12 Mar, 2011 17:59
| nula napisał/a: | katrinka napisał/a:
Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane?
Normalnie z ust mi to katrinka, wyjęła - to było pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam posta hahahihi
Ale skoro już poszła do kubła to nie ma co się znęcać nad SoWą wesoło mi
no chyba, że kubeł prywatny i włoczka w nim jeszcze leży.... rotfl |
tak się zachowałam, bo zawsze podkreślacie, jaka włóczka przyjemna, mięciusieńka, milusia....niegryząca... to kto by takie chciał!!! o filcowaniu całkiem zapomniałam...
Następnym razem się poprawię
dziękuję za kciuki i miłe wpisy!
Elżbieta P. - Nie 13 Mar, 2011 15:46
ładne czapeczki, ładne kwiatki
SoWa - Nie 13 Mar, 2011 17:42
Elżbietko, dziękuję!
SoWa - Pon 11 Kwi, 2011 11:47
Bardzo dziękuję Wszystkim za życzenia urodzinowe
|
|
|