To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - kolekcja dzianin SoWy

SoWa - Wto 08 Mar, 2011 17:12

cmoknięcie beacia-24 cmoknięcie langra

beacia-24 napisał/a:
SoWa, śliczny komplecik sobie sprawiłaś.

nareszcie coś dla siebie! hopla

SoWa - Pią 11 Mar, 2011 12:08

zapomniałam o tym zamówieniu ( to przez druty)! Dopiero przy wstawianiu zdjęć zauważyłam nie zakończone nitki z początku robótki. Czapki bardzo się podobają i będą następne

no i miałam nadzieję, że niebawem pochwalę się nowym drutowcem, a tu niespodzianka - prucie, bo na obwodzie miałabym dwadzieścia parę oczek za dużo, co przy drutach nr 4 jest naprawdę dużo za dużo. Wzorek ze swetra gosias.

bye

danuta_50 - Pią 11 Mar, 2011 14:38

SoWa, Czapki super wyglądają .Wzorek też ciekawy cool cool brawo brawo
Jarka - Pią 11 Mar, 2011 14:49

Czapki i kolorki czapek świetne cool cool cool , rób, rób tona każdy dzień będziesz miała inną.
A można prosić o wzorek uklon

kabyr - Pią 11 Mar, 2011 15:13

Sowa czapeczki są na prawdę urocze. cmoknięcie
Sweterek do prucia ?
Ach jak ja tego nie lubię.

SoWa - Pią 11 Mar, 2011 16:02

cmoknięcie dziękuję uklon

czapka
moja poprawka do wzoru - robiłam szydełkiem nr 3 z bawełny grubości sonaty i początkowych słupków robiłam mniej, bo 12 . Ilość we wzorze odnosi się do cieńszej włóczki, bo zamiast czapki wychodzi beret Very Happy

kwiaty
właściwie za wcześnie, bo jeszcze nie ma się czym chwalić , są bardzo niedoskonałe, ale ćwiczę jęzorek

zapasy
dopiero co uporałam się z resztkami, a tu nowa dostawa od koleżanki. Było tego raz więcej, ale poszło do kubła - nieprzyjemna w dotyku wiskoza i super gryzioł owcza wełna, zostawiłam sam acryl.

bye

katrinka - Pią 11 Mar, 2011 17:06

Czapeczki są super,sweter zapowiada się fajnie,szkoda że musisz pruć cmok nikt tego nie lubi.Kwiaty już są ładne wesoło mi brawo brawo brawo
SoWa napisał/a:
ale poszło do kubła

Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane? nie wolno Na wiskozę też pewnie by się coś znalazło.

barburka - Pią 11 Mar, 2011 17:31

SoWa, hopla cool brawo
Violetta21 - Pią 11 Mar, 2011 17:43

piękne czapki i super zapasy i czekam na sweterek bye
Madzia - Pią 11 Mar, 2011 18:08

I to ja mam być tym mistrzem nakryć głowy?! Chyba coś się koleżance pomyliło, albo miała na myśli siebie pisząc pod moim zdjęciem! kwiatki też urodziwe ukręciłaś
brawo brawo brawo brawo brawo

SoWa - Pią 11 Mar, 2011 18:23

cmoknięcie uklon cmoknięcie

katrinka napisał/a:
Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane? nie wolno Na wiskozę też pewnie by się coś znalazło.

torebek nie filcowałam, bo nawet myśl o filcu przyprawia mnie o dreszcze, taka wrażliwa jestem hahahihi a ta zlikwidowana włoczka była w dotyku naprawdę nieprzyjemna i to bardzo - gdybym przewidywała jej przydatność do czegokolwiek, to na pewno ogłosiłabym rozdawajkę! wesoło mi

Madzia napisał/a:
I to ja mam być tym mistrzem nakryć głowy?!

nieustająco tak myślę - zdjęcie to jedno, a uczucia po założeniu czapki to drugie i NAJWAZNIEJSZE!!!! uklon

bye

saba52 - Pią 11 Mar, 2011 18:39

SoWa, Czapy fajne i kwiatki też cool brawo brawo

Wełny żadnej się nie wyrzuca!!!!!
Mam 3 duże wory wełny gryzącej i na pewno cos z niej zrobię bo fajnie się filcuje
wystarczy wyrób wrzucić do prania 60 st i już:)

katrinka - Pią 11 Mar, 2011 18:43

SoWa napisał/a:
a ta zlikwidowana włoczka była w dotyku naprawdę nieprzyjemna

Powiem Ci że też mam w swoich zapasach taką wredną włóczkę,leży już u mnie dwa lata... i nie mogę wymyśleć dla niej przeznaczenia puknąć się a że jestem wstrętny chomik,sama myśl o wyrzuceniu jej mnie boli szalony

SoWa - Pią 11 Mar, 2011 19:14

cmoknięcie

No dobra - ona była niewiarygodnie ohydna w dotyku...... kazanie tego słowa nie wyrażą nie wolno

Ainer - Pią 11 Mar, 2011 19:25

czapki supcio brawo cool cmoknięcie cmoknięcie
saba52 - Pią 11 Mar, 2011 19:26

SoWa, W ostateczności jako sznurek np hihihi do podwiązywania pomidorów:)SmileSmile

Albo makatkę....kiedyś z takiej niewdzięcznej włóczki zrobiłam ogromne drzewo 2m/1,5 stojace na trawie i wisiało nad łóżeczkiem syna...a teraz wisi w szkole wnuczki w świetlicy i dzieci wieszaja tam różne przyrodnicze wiadomości...

Jarka - Pią 11 Mar, 2011 19:26

DZIĘKUJĘ cmoknięcie za schemacik i wskazówki . Kwiatki są śliczne radocha radocha
SoWa - Pią 11 Mar, 2011 20:35

saba52 napisał/a:
SoWa, W ostateczności jako sznurek np hihihi do podwiązywania pomidorów:)SmileSmile

to by na pewno nie chciały rosnąć na takim utrzymywaczu wesoło mi

nula - Sob 12 Mar, 2011 08:23

katrinka napisał/a:
Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane?

Normalnie z ust mi to katrinka, wyjęła - to było pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam posta hahahihi
Ale skoro już poszła do kubła to nie ma co się znęcać nad SoWą wesoło mi
no chyba, że kubeł prywatny i włoczka w nim jeszcze leży.... rotfl
A nowe zapasy fajne, teraz musisz je przerobić na coś ładnego cool

ciapara - Sob 12 Mar, 2011 12:55

Fajne nowe pracki brawo
Bardzo mi przypadl do gustu ten słonecznik brawo
Wiskozy troszke szkoda... no ale jak Ci si enie przydalaby...
Jesli chodzi o wzorek na beret to ja wlasnie czegos szukam.... ale nie jestem pewna czy nie drutowego bo wloczka cieniutka...
Pozdrawiam Cie serdecznie cmoknięcie

dehajola - Sob 12 Mar, 2011 16:38

fajne czapki a kwiatki - piękne cool brawo brawo
SoWa - Sob 12 Mar, 2011 17:59

nula napisał/a:
katrinka napisał/a:
Jak to do kubła,wełnę owczą do kubła?A te piękne torebki na drutach robione a pózniej filcowane?

Normalnie z ust mi to katrinka, wyjęła - to było pierwsze co pomyślałam jak przeczytałam posta hahahihi
Ale skoro już poszła do kubła to nie ma co się znęcać nad SoWą wesoło mi
no chyba, że kubeł prywatny i włoczka w nim jeszcze leży.... rotfl

tak się zachowałam, bo zawsze podkreślacie, jaka włóczka przyjemna, mięciusieńka, milusia....niegryząca... to kto by takie chciał!!! o filcowaniu całkiem zapomniałam...
Następnym razem się poprawię uklon cmoknięcie

dziękuję za kciuki i miłe wpisy! cmok

Elżbieta P. - Nie 13 Mar, 2011 15:46

ładne czapeczki, ładne kwiatki brawo
SoWa - Nie 13 Mar, 2011 17:42

Elżbietko, dziękuję! cmok
SoWa - Pon 11 Kwi, 2011 11:47

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

uklon Bardzo dziękuję Wszystkim za życzenia urodzinowe cmoknięcie