To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

makneta - Nie 27 Gru, 2009 10:30

Nula, za cokolwiek byś się nie wzięła wychodzą cuda, nawet takie drobiazgi jak zakładki są perfekcyjnie wykonane. brawo
Jarka - Nie 27 Gru, 2009 10:31

Same śliczności cool cool cool , aż niewiem co najpierw chwalić więc chwalę wszystko razem - brawo brawo brawo brawo

A masz gdzieś schemacik na tą zakładkę aniołkową i krzyżyk ?

nula - Nie 27 Gru, 2009 10:52

Dziewczyny - dziękuję bardzo !!! love love love
Jarka, aniołka robiłam ze schematu, który narysowała nam janeczka33

proszę bardzo SCHEMAT

a krzyżyk i klucz robiłam według anielskiego opisu - jak chcesz to wstawię Very Happy

Jarka - Nie 27 Gru, 2009 12:39

nula napisał/a:
krzyżyk i klucz robiłam według anielskiego opisu - jak chcesz to wstawię
CHCĘ, CHCĘ
DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ cmoknięcie

nula - Nie 27 Gru, 2009 14:53

Jarka - proszę bardzo - opisy zebalek

Jarka - Nie 27 Gru, 2009 15:28

Elżbieta P. - Pon 28 Gru, 2009 19:54

Nula wszystko jest śliczne, i decu i szydełkowe pracki brawo brawo brawo
iwonka - Wto 29 Gru, 2009 07:16

nula przepiękna kasetka, super zawieszki i fantastyczne zakładeczki cool cool brawo brawo
gosias - Wto 29 Gru, 2009 09:17

brawo brawo brawo brawo cool cool cool cool
Bożena- 2000 - Wto 29 Gru, 2009 22:42

Matko kochana!!!!!! nie nadążam oglądać, aleś tego namachała, a wszystko piękne. Kasetka cudo. Widzę, że naszło Cię ostatnio na zakładki. Bardzo piękne. Podglądam. My chwilowo w zakładki jesteśmy bogaci, bo w czasie remontu wylazły z książek, ale jak znam swojego męża to za chwilę znikną, a ja wolę zrobić nowe niż szukać.
bean - Wto 29 Gru, 2009 23:58

brawo brawo brawo

nula, od razu widać, że anioły to Twoja specjalność wesoło mi i decu, i szydełkowe wyglądają cudnie cool
Pomysł na zakładki jako prezenty jest przedni Very Happy - dosyć, że wykonane własnoręcznie, to jeszcze bardzo oryginalne i wyszukane wzorki.
A szkatułka jest prześliczna uklon - piękny motyw i kolorystyka - po prostu: SUPER!!!

Beata T - Śro 30 Gru, 2009 18:26

przepiękne zakładki cool cool cool
Marwalen - Śro 30 Gru, 2009 22:41

Bardzo wdzięczne drobiazgi brawo brawo
barbara 1 - Pią 01 Sty, 2010 11:40

Nuleńka chwalę wszystko hurtowo,bo nie wiem co ładniejsze puknąć się wszystko mi się podoba brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
milamirka - Pią 01 Sty, 2010 12:22

I prosze a tu same nowosci piekne nie ma to jak wszechstronnie utalentowana nasza Nula brawo brawo brawo cmoknięcie
marysia54 - Pią 01 Sty, 2010 23:20

Same cudowności
brawo brawo brawo
radocha uklon cool

Szczęśliwego Nowego Roku
cmoknięcie

nula - Sob 30 Sty, 2010 21:26

Witam wszystkich w nowym roku cmoknięcie
Przy okazji serdecznie dziękuję za wszystkie życzenia świąteczne i noworoczne love

Żebyście nie myślały, że zapadłam w sen zimowy pokazuję co udało mi się ostatnio zdziałać wesoło mi

Serwetka świąteczna - właśnie ją skończyłam - nie ma to jak wyczucie czasu rotfl
Moja wersja trochę okrojona w stosunku do oryginału - wyszła mniej więcej 49x53 cm
nici cieniutkie syntetyczne - szydełko 0,7 mm

ciąg dalszy zakładek - zaczęte przed świętami - też dopiero skończone hahahihi
szydełkowe - Sue i Bill

Sue ma przy kapelusiku sznureczek frywolitkowy
Robiony jak normalny łuczek tylko pierwsza część słupka jest robiona z flipnięciem a druga część bez flipnięcia
zobaczcie jak to fajnie wychodzi

i jeszcze taka frywolitkowa

Papucie na moje ciągle marznące nóżki zebalek

robione z bardzo grubej włoczki - akryl - 100 m /100g szydełkiem 5,5 mm
do tej włóczki powinno być grubsze szydło ale niestety grubszego już nie mam więc musiałam się zadowolić takim jęzorek
I wiecie co ? - nie wiedziałam, że tak trudno jest sfotografować swoje nogi rotfl

A z decu machnęłam sobie skarbonkę , żeby mieć gdzie zbierać grosiki na różne potrzebne materiały Laughing
Projekt mało ambitny - ale chciałam wypróbować folię do złoceń (kiedyś kupiłam - zupełnie nie wiem po co hmm )
Jakoś mi ta złota folia do niczego nie pasuje i udało mi się wymyślić tylko coś takiego

W rzeczywistości to wygląda trochę lepiej - ale za cho..... nie mogłam zrobić temu czemuś porządnego zdjęcia hmm boki i nóżki są czarne a nie granatowe jak na zdjęciu

I zobaczcie jakiego "starocia" sobie zrobiłam hahahihi

A teraz zostałam z JEDNĄ zaczętą robótką !!! zebalek
Koniecznie muszę zacząć parę nowości bo się zanudzę hahahihi

gosias - Sob 30 Sty, 2010 21:41

nula, Smile super brawo brawo brawo cool cool cool
bean - Sob 30 Sty, 2010 22:09

nula, oczka wychodzą mi z orbit gały

Dzwonkowa serweta jest DZIEŁEM SZTUKI uklon uklon uklon
Po prostu rewelacja!!! I wiesz, podoba mi się tak okrojona Smile

Zakładki są urzekające cool
Szydełkowe Sue i Bill to takie słodziaki, że buzia się uśmiecha na ich widok Very Happy a frywolitkowy krzyż - mistrzostwo uklon
Dzięki za opis sznureczka do kapelusika, muszę wypróbować, bo wygląda świetnie.

Kapcioszki widzę, że też ukończyłaś. To teraz nóżki nie mają prawa zmarznąć zebalek

Decu jest jak zawsze śliczne brawo
Taka skarbonka na materiały przydałaby się chyba każdej z nas wesoło mi pieniążków nigdy za wiele... a tak grosik do grosika, złotówka do złotówki... i na zakupy jak znalazł Smile

A co do robótek, to znając Ciebie, za chwilę będziesz miała nie jedną, a przynajmniej..... dwie hahahihi

Bożena- 2000 - Sob 30 Sty, 2010 22:50

bean napisał/a:
nula, oczka wychodzą mi z orbit gały

Dzwonkowa serweta jest DZIEŁEM SZTUKI uklon uklon uklon
Po prostu rewelacja!!! I wiesz, podoba mi się tak okrojona Smile

Zakładki są urzekające cool
Szydełkowe Sue i Bill to takie słodziaki, że buzia się uśmiecha na ich widok Very Happy a frywolitkowy krzyż - mistrzostwo uklon
Dzięki za opis sznureczka do kapelusika, muszę wypróbować, bo wygląda świetnie.

Kapcioszki widzę, że też ukończyłaś. To teraz nóżki nie mają prawa zmarznąć zebalek

Decu jest jak zawsze śliczne brawo
Taka skarbonka na materiały przydałaby się chyba każdej z nas wesoło mi pieniążków nigdy za wiele... a tak grosik do grosika, złotówka do złotówki... i na zakupy jak znalazł Smile

A co do robótek, to znając Ciebie, za chwilę będziesz miała nie jedną, a przynajmniej..... dwie hahahihi

hmm

Tak właśnie.

Cudny hurt . cmoknięcie

jola373 - Sob 30 Sty, 2010 22:56

Beatka mnie uprzedziła i napisała wszystko, co ja miałam w zamiarze.
Od siebie tylko dodam:
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

elunia_olsztyn - Sob 30 Sty, 2010 23:04

gały brawo brawo Cudeńka! starcza Ci czasu na jedzonko i spanko Smile
elunia_olsztyn - Nie 31 Sty, 2010 00:27

Przeglądam Twoją stronę. Nula , jesteś zdolną,pracowitą kobietką.Kochasz to co robisz ,widać ile serca w te prace wkładasz,czy rodzina wie jaki mają skarb:) kwiatek dla ciebie brawo
Jarka - Nie 31 Sty, 2010 06:59

WSZYSTKO WYSZŁO EXTRA JAK ZAWSZE.
radocha radocha radocha radocha radocha radocha

MNIE BARDZO URZEKŁY TE ZAKŁADECZKI, A MASZ MOŻE JAKIŚ SCHEMACIK ???

bjanna - Nie 31 Sty, 2010 08:33

nula napisał/a:
Serwetka świąteczna - właśnie ją skończyłam - nie ma to jak wyczucie czasu
popatrz na to z drugiej strony, jesteś już przygotowana na przyszłe święta, masz juz coś nowego, a my nie
szydełkowe - Sue i Bill są cudne brawo brawo przypominają mi Anię z Zielonego Wzgórza
dzięki za instrukcję do sznureczka cmoknięcie fajnie wygląda i na pewno się przyda
zakładkowy krzyżyk jest cudny brawo brawo też mam na taki chrapkę
skarbonka śliczna, złoto może będzie przyciągać do niej duuużo kasiorki brawo brawo i przyznam się, że też lubię zbierać grosiki, a potem je wydawać jęzorek
staroci też cudne brawo brawo
a co do nowych robótek, to jakoś jestem dziwnie spokojna, że ci ich nie zabraknie Laughing