Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
nula - Sob 26 Sty, 2008 20:44
Halkuk, Świetne wdzianko !!!! Fajny kolorek (takie lubię) i podoba mi się to zawiązywanie na przodzie
Ręka wygląda nieźle, blizna na pewno z czasem zblednie. Jak już się zupełnie zagoi to możesz zapytać w aptece o maści na blizny (np. Cepam).
Nie wiem jakie są u Ciebie możliwości fizykoterapii, ale polecam laseroterapię - bardzo przyspiesza regenerację tkanek i gojenie ran. Zapytaj lekarza, może Ci coś doradzi.
monika_b - Sob 26 Sty, 2008 21:12
Śliczne wdzianko. Wszystko i kolor, i fason i wzór. I przede wszystkim bardzo ładnie leży. I to wszystko z chorą rączką? Podziwiam
alienor - Sob 26 Sty, 2008 22:01
Fajny ciuszek , bardzo mi sie podoba.
Obejrzałam sobie Twoją blizne i hmmmm... chyba bedę miala podobny proble, tyle ,ze w nadgarstku , zastanawiam się czy bede miala sprawne rękę czy też jakieś tam czasowe ograniczenie , o bolu nie wspomnę . Jak do tego znieczulają ??
wiesia_33 - Sob 26 Sty, 2008 22:10
Halkuk śliczne wdzianko
| nula napisał/a: | | Jak już się zupełnie zagoi to możesz zapytać w aptece o maści na blizny (np. Cepam). |
Albo taka maść "Solcoseryl"
małgośka - Sob 26 Sty, 2008 23:20
Halinko śliczne wdzianko. Cieszę się , że wracasz do zdrowia.
kabyr - Sob 26 Sty, 2008 23:54
Wdzianko rewelacyjne
Asia S. - Nie 27 Sty, 2008 00:06
Halinko śliczne wdzianko. Fajnie , że wracasz do zdrowia.
moslamawe - Nie 27 Sty, 2008 06:02
Halkuk widze że blizna jest juz bez strupków więc kup sobie maść cepan lub contratubex ,maści co prawda śmierdzą okrutnie ale super blizny się wygładzają i bledną po nich
alienor, ja tez miałam takie cosik na nadgarstku - znieczulają miejscowo
Jarka - Nie 27 Sty, 2008 08:17
śliczne wdzianko
bjanna - Nie 27 Sty, 2008 09:15
Halinko, wdzianko prześliczne ale martwię się czy Ty oby nie za bardzo forsujesz swoją łapkę, może jeszcze chwila cierpliwości by się przydała, blizna może się rozejść i takie tam inne problemy możesz jeszcze sobie narobić, ja wiem że Cię korci i ja też czekam z niecierpliwością na Twoje nowości - zawsze z przyjemnością je oglądam i wiem, że na pomoc od Ciebie można zawsze liczyć, ale......no chyba, że lekarze Ci już pozwolili, a ja tu histeryzuję?
pozdrawiam
magdalena - Nie 27 Sty, 2008 12:07
Śliczne wdzianko i fajnie w nim wyglądasz
Madzia - Nie 27 Sty, 2008 12:08
Halinko świetne wdzianko! Bardzo ładny wzorek (kiedyś coś nim zaczęłam) i jest takie w sam raz dla Ciebie, super!
A blizna choć może wydaje Ci się paskudna, jest naprawdę żadna. Moim zdaniem wcale nie szpeci. Gorzej jakby była np na twarzy.
dota72 - Nie 27 Sty, 2008 12:43
Halinko świetne wdzianko .
Fajnie,że jesteś już z nami .
Violetta21 - Nie 27 Sty, 2008 13:26 Temat postu: Halkuk Halinko wdzianko śliczne mam nadzieję że ręka wygoi się szybko
ata30 - Nie 27 Sty, 2008 14:15
śliczne wdzianko, a to wiązanie wspaniały pomysł
mam nadzieje że nie będziesz miała mi za złe jak w przyszłości wykorzystam ten pomysł, bardzo mi się podoba
Jola_1976 - Nie 27 Sty, 2008 14:44
Bardzo mi się podoba
elka j. - Nie 27 Sty, 2008 14:48
Halkuk - bluzeczka wyszła pięknie i bardzo ładnie w niej wyglądasz!!! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Halkuk - Nie 27 Sty, 2008 16:08
Dziewczynki kochane jesteście wspaniałe
Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa
Dziękuję także za wszelkie porady Mam już żel do smarowania i właśnie odkąd zaczęłam go stosować , ręka mniej boli i blizna coraz lepiej wygląda . Muszę przyznać że ten nie śmierdzi ! .
| alienor napisał/a: | | Jak do tego znieczulają ?? |
| moslamawe napisał/a: | | alienor, ja tez miałam takie cosik na nadgarstku - znieczulają miejscowo |
W moim przypadku nie polecali znieczulenia miejscowego , bo jak stwierdziło 3 lekarzy - za blisko tętnicy było to a przede wszystkim ogromne . Ze znieczuleniem miejscowym to tego samego dnia byłabym w domu ! Mnie wzięli na salę operacyjną , z zespołem lekarzy i pielęgniarek Anestezjolog czuwał nade mną , ale że czasu nie było , do zabiegu przystąpiono nim znieczulenie zaczęło działać Znieczulili mnie pod pachą ( nie wiem czy to ma nazwę ) jakimiś prądami .Po około 20 min ręka powinna być bez czucia - ciągle mnie szczypali a ja ciągle to jeszcze czułam . Doktor zdecydował zaczynamy ! Po 15 min był koniec . Za to ręka zupełnie bez czucia była już na sali nie mogłam podciągnąć kołderki , musiałam prosić o pomoc a do drugiej ręki podłączyli kroplówkę i nie można było ręką ruszać bo kroplówka się zatykała . Przy rehabilitacji dużo ćwiczeń , w moim przypadku zalecana była piłeczka . Na początku trudno było zacisnąć dłoń , ale stopniowo wszystko wraca do normy .
Zanim dostałam skierowanie do szpitala , lekarz stwierdził że gdyby to była początkowa faza to masowaniem można by było próbować się tego pozbyć !
Co do wykonywania wszelkich prac - pytałam o to przy ściąganiu szwów - lekarz odpowiedział że natychmiast mogę robić wszystko ! Oprócz moczenia tej ręki przez tydzień . Tak więc myślę że jak ręka mnie nie boli , to z czystym sumieniem mogę chwytać za robótki - bez przesady oczywiście :wesolek:
Grochu - Nie 27 Sty, 2008 21:20
Halinko życzę Ci ekspresowego powrotu do pełnej sprawności. Blizną się nie przejmuj- na ręce będzie wygladać tajemniczo. Grunt to sprawność ręki.
Sweterek w kolorze blue jest bardzo twarzowy! Sznurowanie dodaje mu uroku.
Zygfryd Smarzyk - Nie 27 Sty, 2008 21:25
Brawo, Halinko, za tak szybki powrót do formy. Nie ma się co dziwić, że czuwała nad Tobą cała armia lekarzy i pielęgniarek - toć zajmowali się nie byle jaką ręką, ale taką, co cuda z włóczek tworzyć potrafi.
Wdzianko ładne, a na torbę czekam (cierpliwie)...
Z tysiącem serdeczności
jola373 - Nie 27 Sty, 2008 23:44
Halinko - przede wszystkim szybkiego zabliźnienia życzę!
No i przyznam - jesteś niesamowita! Wydziergac takie cudo !!!!! Najszczerzej gratuluję!
gabis - Pon 28 Sty, 2008 07:15
Halkuk, bardzo się cieszę, że z ręką już w porządku!!!!
I od razu takie CUDO!!!!
alicja11 - Pon 28 Sty, 2008 09:13
Halkuk, wdzianko super a i z Twoją ręką już w porządku ,blizna zblednie choć trochę to potrwa.
karmelek - Pon 28 Sty, 2008 10:16
Halkuk, wracaj do formy! Trzymam kciuki
Zosia32 - Pon 28 Sty, 2008 10:22
Halkuk bardzo pięknie prezentuje się wdzianko na Tobie i Ty w nim
Pozdrowienia
|
|
|