To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

nula - Sob 26 Sty, 2008 20:44

Halkuk, Świetne wdzianko !!!! Fajny kolorek (takie lubię) i podoba mi się to zawiązywanie na przodzie cool cool cool cool cool cool

Ręka wygląda nieźle, blizna na pewno z czasem zblednie. Jak już się zupełnie zagoi to możesz zapytać w aptece o maści na blizny (np. Cepam).
Nie wiem jakie są u Ciebie możliwości fizykoterapii, ale polecam laseroterapię - bardzo przyspiesza regenerację tkanek i gojenie ran. Zapytaj lekarza, może Ci coś doradzi.

bye bye bye bye

monika_b - Sob 26 Sty, 2008 21:12

Śliczne wdzianko. Wszystko i kolor, i fason i wzór. I przede wszystkim bardzo ładnie leży. I to wszystko z chorą rączką? Podziwiam brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
alienor - Sob 26 Sty, 2008 22:01

Fajny ciuszek , bardzo mi sie podoba.
Obejrzałam sobie Twoją blizne i hmmmm... chyba bedę miala podobny proble, tyle ,ze w nadgarstku , zastanawiam się czy bede miala sprawne rękę czy też jakieś tam czasowe ograniczenie , o bolu nie wspomnę . Jak do tego znieczulają ??

wiesia_33 - Sob 26 Sty, 2008 22:10

Halkuk śliczne wdzianko cool cool cool cool

nula napisał/a:
Jak już się zupełnie zagoi to możesz zapytać w aptece o maści na blizny (np. Cepam).

Albo taka maść "Solcoseryl" cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

małgośka - Sob 26 Sty, 2008 23:20

Halinko śliczne wdzianko. Cieszę się , że wracasz do zdrowia. cool brawo love
kabyr - Sob 26 Sty, 2008 23:54

Wdzianko rewelacyjne cool cool cool
Asia S. - Nie 27 Sty, 2008 00:06

Halinko śliczne wdzianko. Fajnie , że wracasz do zdrowia.
moslamawe - Nie 27 Sty, 2008 06:02

Halkuk widze że blizna jest juz bez strupków więc kup sobie maść cepan lub contratubex ,maści co prawda śmierdzą okrutnie ale super blizny się wygładzają i bledną po nich
alienor, ja tez miałam takie cosik na nadgarstku - znieczulają miejscowo

Jarka - Nie 27 Sty, 2008 08:17

brawo cool brawo śliczne wdzianko
bjanna - Nie 27 Sty, 2008 09:15

Halinko, wdzianko prześliczne cool ale martwię się czy Ty oby nie za bardzo forsujesz swoją łapkę, może jeszcze chwila cierpliwości by się przydała, blizna może się rozejść i takie tam inne problemy możesz jeszcze sobie narobić, ja wiem że Cię korci i ja też czekam z niecierpliwością na Twoje nowości - zawsze z przyjemnością je oglądam i wiem, że na pomoc od Ciebie można zawsze liczyć, ale......no chyba, że lekarze Ci już pozwolili, a ja tu histeryzuję? bye
pozdrawiam

magdalena - Nie 27 Sty, 2008 12:07

Śliczne wdzianko i fajnie w nim wyglądasz cool cool
Madzia - Nie 27 Sty, 2008 12:08

Halinko świetne wdzianko! Bardzo ładny wzorek (kiedyś coś nim zaczęłam) i jest takie w sam raz dla Ciebie, super! brawo brawo brawo brawo brawo brawo

A blizna choć może wydaje Ci się paskudna, jest naprawdę żadna. Moim zdaniem wcale nie szpeci. Gorzej jakby była np na twarzy. bye

dota72 - Nie 27 Sty, 2008 12:43

Halinko świetne wdzianko brawo .
Fajnie,że jesteś już z nami cmok .

Violetta21 - Nie 27 Sty, 2008 13:26
Temat postu: Halkuk
Halinko wdzianko śliczne cool brawo mam nadzieję że ręka wygoi się szybko cmok
ata30 - Nie 27 Sty, 2008 14:15

śliczne wdzianko, a to wiązanie wspaniały pomysł brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
mam nadzieje że nie będziesz miała mi za złe jak w przyszłości wykorzystam ten pomysł, bardzo mi się podoba

Jola_1976 - Nie 27 Sty, 2008 14:44

Bardzo mi się podoba
elka j. - Nie 27 Sty, 2008 14:48

Halkuk - bluzeczka wyszła pięknie i bardzo ładnie w niej wyglądasz!!! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia kwiatek dla ciebie radocha kwiatek dla ciebie
Halkuk - Nie 27 Sty, 2008 16:08

Dziewczynki kochane love jesteście wspaniałe kwiatek dla ciebie cmok
Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa wesoło mi idę na imprezę
Dziękuję także za wszelkie porady love Mam już żel do smarowania i właśnie odkąd zaczęłam go stosować , ręka mniej boli i blizna coraz lepiej wygląda Smile . Muszę przyznać że ten nie śmierdzi ! Smile.
alienor napisał/a:
Jak do tego znieczulają ??

moslamawe napisał/a:
alienor, ja tez miałam takie cosik na nadgarstku - znieczulają miejscowo

W moim przypadku nie polecali znieczulenia miejscowego , bo jak stwierdziło 3 lekarzy - za blisko tętnicy było to a przede wszystkim ogromne Sad. Ze znieczuleniem miejscowym to tego samego dnia byłabym w domu ! Mnie wzięli na salę operacyjną , z zespołem lekarzy i pielęgniarek hahahihi Anestezjolog czuwał nade mną Smile , ale że czasu nie było , do zabiegu przystąpiono nim znieczulenie zaczęło działać puknąć się Znieczulili mnie pod pachą ( nie wiem czy to ma nazwę ) jakimiś prądami Smile.Po około 20 min ręka powinna być bez czucia - ciągle mnie szczypali a ja ciągle to jeszcze czułam . Doktor zdecydował zaczynamy ! Po 15 min był koniec Smile . Za to ręka zupełnie bez czucia była już na sali hahahihi nie mogłam podciągnąć kołderki , musiałam prosić o pomoc puknąć się a do drugiej ręki podłączyli kroplówkę i nie można było ręką ruszać bo kroplówka się zatykała wściekły . Przy rehabilitacji dużo ćwiczeń , w moim przypadku zalecana była piłeczka Smile. Na początku trudno było zacisnąć dłoń , ale stopniowo wszystko wraca do normy .
Zanim dostałam skierowanie do szpitala , lekarz stwierdził że gdyby to była początkowa faza to masowaniem można by było próbować się tego pozbyć !
Co do wykonywania wszelkich prac - pytałam o to przy ściąganiu szwów - lekarz odpowiedział że natychmiast mogę robić wszystko ! Oprócz moczenia tej ręki przez tydzień Smile . Tak więc myślę że jak ręka mnie nie boli , to z czystym sumieniem mogę chwytać za robótki - bez przesady oczywiście :wesolek:

Grochu - Nie 27 Sty, 2008 21:20

Halinko życzę Ci ekspresowego powrotu do pełnej sprawności. Blizną się nie przejmuj- na ręce będzie wygladać tajemniczo. Grunt to sprawność ręki. cmoknięcie

Sweterek w kolorze blue jest bardzo twarzowy! cool Sznurowanie dodaje mu uroku. cool

Zygfryd Smarzyk - Nie 27 Sty, 2008 21:25

Brawo, Halinko, za tak szybki powrót do formy. Nie ma się co dziwić, że czuwała nad Tobą cała armia lekarzy i pielęgniarek - toć zajmowali się nie byle jaką ręką, ale taką, co cuda z włóczek tworzyć potrafi.
Wdzianko ładne, a na torbę czekam (cierpliwie)...
Z tysiącem serdeczności

jola373 - Nie 27 Sty, 2008 23:44

Halinko - przede wszystkim szybkiego zabliźnienia życzę! cmoknięcie kwiatek dla ciebie
No i przyznam - jesteś niesamowita! Wydziergac takie cudo !!!!! Najszczerzej gratuluję! brawo brawo brawo

gabis - Pon 28 Sty, 2008 07:15

Halkuk, bardzo się cieszę, że z ręką już w porządku!!!!
I od razu takie CUDO!!!!
brawo brawo brawo

alicja11 - Pon 28 Sty, 2008 09:13

Halkuk, wdzianko super a i z Twoją ręką już w porządku ,blizna zblednie choć trochę to potrwa. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
karmelek - Pon 28 Sty, 2008 10:16

Halkuk, wracaj do formy! Trzymam kciuki kwiatek dla ciebie
Zosia32 - Pon 28 Sty, 2008 10:22

Halkuk bardzo pięknie prezentuje się wdzianko na Tobie i Ty w nim cool
Pozdrowienia