To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

onka15 - Pon 07 Sty, 2013 20:50

Oj u Ciebie juz wielkanoc ,ale śliczne karteczki
Dżastii - Wto 08 Sty, 2013 06:55

danfi, znów cudowne karteczki Smile
Tesa60 - Wto 08 Sty, 2013 11:48

pięknie sezon rozpoczęty
danfi - Wto 08 Sty, 2013 16:29

onka15, Dżastii, Tesa60, Szachrajka - cieszę się, że karteczki się spodobały wesoło mi
Dzisiaj zrobiłam takie karteczki:
- oliwkowo-ecru:
- pastelowa:

siebusania - Wto 08 Sty, 2013 17:17

danfi, uklon
onka15 - Wto 08 Sty, 2013 18:13

Danusiu brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
LidkaM - Wto 08 Sty, 2013 18:49

Piękne!
Widzę, że tęskno Ci za świątecznym kliamtem hahahihi

danfi - Wto 08 Sty, 2013 22:54

siebusania, onka15, LidkaM - dziękuję cmoknięcie
LidkaM - mam dużą rodzinę i spore grono znajomych, którym wysyłam kartki, więc żeby zdążyć musiałam zacząć już teraz. W końcu zrobić ok.100 kartek i chodzić normalnie do pracy, to jednak trochę czasu zajmuje zebalek

Dżastii - Śro 09 Sty, 2013 07:12

Danusiu obie są wspaniałe, ale ta oliwkowo-ecru powaliła mnie brawo brawo brawo
danfi - Śro 09 Sty, 2013 10:22

Dżastii - cmoknięcie
Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze 2 kartki
- znowu oliwkowo - budyniowa z wykorzystaniem jednego z nowszych wykroników - krzyża:
- sztalugowa: - inspirację była ta praca Elly: http://pinterest.com/pin/214554369718964483/
A to skończyłam dosłownie przed chwilą - 3 karteczki - przyjemnie się je robi i można spokojnie obejść się bez wykrojników
wszystkie razem :
i każda z osobna:

Elunia - Śro 09 Sty, 2013 15:37

śliczne a ja myślałam że to zakładki brawo
onka15 - Śro 09 Sty, 2013 21:43

Cudowne karteczki Danusiu,ale te dziurkaczowe mnie zauroczyly marzę o zrobieniu takich karteczek ,ale brak dziurkacza blokuje marzenia brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
cedra - Śro 09 Sty, 2013 23:02

Cóż tu pisać?! uklon uklon uklon uklon
danfi - Czw 10 Sty, 2013 20:34

Elunia, onka15, cedra - dziękuję za odwiedzinki i miłe komentarze cmoknięcie
Szachrajka - Pią 11 Sty, 2013 13:08

Piękne Danusiu!
Czy w pierwszej jako podstawkę wykorzystałas wykrojnik specjalnie wykonany do podstaw czy z" pomysła" sama dałas inne przeznaczenie wykrojnikowi?
Jeszcze masz biedronki? moje się rozlazły w przydasiach i nijak znalezć nie mogę.
"Trójka"dla mnie jest fantastycznie skomponowana i cudownie się prezentuje. brawo

Awenturyn - Pią 11 Sty, 2013 13:41

boskie cool cool
danfi - Pią 11 Sty, 2013 15:51

Szachrajka, Awenturyn - dziękuję love
Bożenko pierwsza stoi na stojaku, który wycięłam za pomocą specjalnego wykrojnika (w końcu się przemogłam i go kupiłam Wink ) a co do biedronek, to tak się złożyło, że w tym samym czasie kupiłam sobie biedronki przez internet i dostałam od Ciebie Smile W razie czego mogę Ci podesłać Smile
Jakoś wena na mnie sie obraziła - brakuje mi pomysłów na kolejne kartki. Postanowiłam jednak na przekór zrobić karteczkę. Niestety zostało mi ich jeszcze sporo do zrobienia, a kalendarz nieubłagalnie pokazuje, że do Wielkanocy nie zostało znowu aż tak wiele czasu). Zatem dzisiaj wymodziłam takie "cóś" - kupiłam sobie dziurkacz jajko i go wykorzystałam

onka15 - Pią 11 Sty, 2013 22:32

Piękna karteczka Danusiu
Elunia - Sob 12 Sty, 2013 15:43

śliczna jajeczkowa brawo
Szachrajka - Sob 12 Sty, 2013 17:56

Tyż sliczna,widzę też następną co sfociłas piękne obie. cool
danfi - Sob 12 Sty, 2013 18:35

onka15, Elunia, Szachrajka - love
Bożenko dziękuję za przypomnienie - już wklejam karteczkę - tak to jest jak na forum wpada się i znika. A może to początek "przyjaźni" z uciążliwa Demencją? zebalek
A propos karteczki, to wykombinowałam sobie taki prosty motyw, który poddałam (jak to muzyk) pewnym wariacjom i oto efekt

Muszę przyznać, że mi się podoba i chyba kilka razy go jeszcze powielę w nieco innej formie

wernatka - Sob 12 Sty, 2013 19:18

Przepiękne karteczki danfi, ależ Ty masz mnóstwo fajnych pomysłów cool uklon uklon
onka15 - Sob 12 Sty, 2013 19:49

Danusiu ale sypią ci się cudowne karteczki cool cool cool cool cool
LidkaM - Sob 12 Sty, 2013 20:59

danfi napisał/a:

LidkaM - mam dużą rodzinę i spore grono znajomych, którym wysyłam kartki, więc żeby zdążyć musiałam zacząć już teraz. W końcu zrobić ok.100 kartek i chodzić normalnie do pracy, to jednak trochę czasu zajmuje zebalek

O widzisz, jak się zorganizować potrafisz. Zazdroszczę, bo ja pewnie znów kilka dni przed świętami wpadnę w popłoch i znów będę musiała dopłacać za priorytety.
Mobilizujesz mnie, jeszcze kilka pięknych kartek wkleisz a zacznę sama twórczość. Toż ja też normalnie do pracy a po pracy jeszcze mały brzdąc na głowie.....

danfi - Sob 12 Sty, 2013 22:17

wernatka, onka15, LidkaM - dziękuję za te sympatyczne słowa, które tutaj zostawiacie cmoknięcie - mobilizują mnie do dalszej pracy
wernatka napisał/a:
ależ Ty masz mnóstwo fajnych pomysłów

Nie do końca tak jest - ostatnio jakoś Wena obraziła się na mnie i szło mi jak po grudzie. Na szczęście kupiłam sobie dziurkacz jajko i mogłam zrealizować pomysły, które miałam w głowie od zeszłej Wielkanocy. Dzisiaj też zaczęłam realizację 7 haftów matematycznych - mam nadzieję, że wkrótce będę mogła pochwalić się efektami zebalek
LidkaM - wiem, o czym piszesz. Ja też miałam w swoim życiu taki okres, że z jednej pracy szłam do drugiej, w domu miałam jeszcze prywatne lekcje, a w weekendy robiłam kolejne studia, no i dwójka małych dzieci, sprzątanie, gotowanie itp. Bez dobrej organizacji, pomocy ze strony męża (też pracującego) nie dałabym rady. Ale pocieszę Cię: małe dzieci szybko rosną i stają się coraz bardziej samodzielne i absorbujące zebalek