To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Śro 12 Maj, 2010 08:03

dziewczyny jesteście niesamowite !!! Dziękuję Wam bardzo cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
ciapara, przecież też robisz bardzo piękne rzeczy !!!!
jak jeszcze trochę tu pobędziesz to też nie wytrzymasz i zaczniesz próbować nowych technik ( z tego co wiem już przymierzasz się do frywolitek wesoło mi )

Bożena- 2000 napisał/a:
Zapewnia Cię, że lato będzie piękne, każdego dnia czaruję,

Bożena - trzymam Cię za słowo ! Czaruj może trochę bardziej efektywnie bo ja jestem wybitnie ciepłolubne stworzenie - nie uwierzycie - ale ciągle mi jest zimno wściekły nie wiem co jest ze mną nie tak !!!
jola373 napisał/a:
bo lato będzie juz niedługo! Tego sobie osobiście życzę i już!

Jola - jak na razie to pogoda ma w nosie nasze życzenia - pozostaje nam chyba polegać na czarach Bożeny wesoło mi
te_sia napisał/a:
a ja juz myslalam, ze odpoczywasz i nic nie robisz

no właśnie problem polega na tym, że ja nie potrafię nic nie robić hahahihi

karmelek napisał/a:
a zakładkę cichaczem podbieram

Ania - niestety - ta zakładka była robiona dla konkretnej osoby wesoło mi a zresztą co to dla ciebie machnąć sobie taką ?

idę na imprezę

ciapara - Śro 12 Maj, 2010 08:18

Nula masz racje
Frywolitka mnie wola...
Ale zamierzamy posłac corke do komunii wczesniej i chetnie nauczylabym sie takiej koronki
bo rozmyslam juz teraz nad tym zeby samodzielnie mojej niuni wykonac sukienke komunijna Smile

ciaachoo - Śro 12 Maj, 2010 09:18

Kochana Nuleczko Ciebie tak miło odwiedzać,tyle pięknych różnorodnych prac.
Zawsze jestem pod wielkim wrażeniem.
Buziaki.

beacia-24 - Śro 12 Maj, 2010 10:59

nula, w zasadzie szczęka mi do pasa opadła. Wiesz na co y mnie kobieto przed pracą narażasz. Z taką rozdziawioną buzią będę teraz cały dzień chodzić. Nie wezmę do pracy śniadania bo po drodze tyle much nałapię że nawet do kolacji mi starczy.

Ok, a teraz zaczynam zabierać. Koszę wszystko
Szczególnie puchę z grzybkami - skąd ty bierzesz TE puszki. Jest REWELACYJNA i jak najbardziej w moich kolorach. Już ją widzę w kuchni - pasuje idealnie, perfecto bym powiedziała.
Zakładkę też zabieram - ślicznie wygląda i pięknie się prezentuje. Wykonanie do granic możliwości perfekcyjne.
Kolejna puszka ma świetny motyw - skąd wytrzasnęłaś to nie wiem, ale wygląda rewelacyjnie.
Jeśli zaś chodzi o tackę cudna. Cudna i jeszcze raz cudna - mniemam że kolorek oryginalny czy to też Twoje dzieło. Tak więc kolejne zabieram bo idealnie pasuje mi zaś do pokoju dużego Smile.
W związku z tym proszę wszystko ładnie zapakować i podpisać - dla Beaci hahahihi

Co do serwetek to powiem tak kolejne cuda. Ja nie wiem czy ja dziś całą do pracy dojdę bo to, że z muchami w szparach to już na bank Smile
Brawa za wszystkie piękne prace radocha radocha radocha radocha

nula - Śro 12 Maj, 2010 12:18

ciaachoo, cmoknięcie
beacia-24, ale mnie ubawiłaś !!! wesoło mi
Ja też zaraz lecę do pracy - więc krótko :
Puszka na grzybki to jest metalowa puszka po kawie (jakoś szkoda mi wyrzucać takich rzeczy hi,hi )
A grzybkowe serwetki o ile dobrze pamiętam mam właśnie od Ciebie hopla
beacia-24 napisał/a:
Zakładkę też zabieram - ślicznie wygląda i pięknie się prezentuje. Wykonanie do granic możliwości perfekcyjne.

to bardzo się cieszę - bo ona jest Twoja (tzn. była od razu robiona z myślą o Tobie wesoło mi ) jak jeszcze trochę wytrzymasz to się nią nacieszysz w realu wesoło mi

A co do tacki - to kolorek jest też moim dziełem - bejca w kolorze orzecha hopla
w oryginale to ona cała była taka jasna jak dno - a dno zostało surowe z całą premedytacją.
No i musisz przyznać , że udało mi się ten werniks w miarę dobrze położyć - ładnie się świeci, no nie ? (to zdjęcie robiłam specjalnie dla Ciebie )

ciapara - Śro 12 Maj, 2010 12:56

No nie.... jestem zazdrosna... a co jest specjalnie dla mnie? zebalek
karmelek - Śro 12 Maj, 2010 13:23

aha.... hmm zakładka jest dla beaci-24?
No! To teraz ją będę nekać rotfl rotfl rotfl

A już poważnie pisząc to muszę w końcu zrobić jakąś dla siebie Smile

jusia1437 - Śro 12 Maj, 2010 16:14

piękne prace brawo brawo brawo
jak zawsze zachwycasz pracami cool cool wesoło mi wesoło mi

LidkaM - Śro 12 Maj, 2010 16:35

Śliczności, po prostu śliczności! Decu cudne, ale serwetki powaliły mnie na kolana.
Madzia - Śro 12 Maj, 2010 16:50

Tylko jednej z tych rzeczy nie chciałabym ukraść, tej serwetki ze schematu, bo sama już takie dwie zrobiłam. Zresztą robi się je bardzo przyjemnie. Ale jak Ty tę drugą przerobiłaś??? Podziwiam! Wszystko takie śliczniutkie jak nie wiem co. Biżuteria i zakładeczka - przecudne! Twoje prace zachwycają jak zawsze! brawo brawo brawo brawo brawo brawo
maranta - Śro 12 Maj, 2010 17:32

nula napisał/a:
dziewczyny jesteście niesamowite !!! Dziękuję Wam bardzo

Nula, to Ty jesteś niesamowita i tworzysz wspaniałości, które zachwycają jakością i ilością- jestem pod wrażeniem i też bym większość prac przygarnęła wesoło mi brawo brawo

Haniutka - Śro 12 Maj, 2010 19:03

No i co ja mam napisać?
Po prostu podpisuję się pod wszystkimi pochwałami! brawo brawo
Wszystko super! cool
A w kwestii formalnej: to gdzie są zapisy na tę cudną zakładkę? noo

SoWa - Śro 12 Maj, 2010 19:40

Piękne rzeczy! Jak masz czas na tyle technik? kwiatek dla ciebie cmoknięcie
reni - Śro 12 Maj, 2010 19:52

bean napisał/a:
nula, jak zawsze u ciebie bardzo różnorodnie, a co najważniejsze, wszystko cudne, dopieszczone i najwyższych lotów

święta prawda wesoło mi cool cool cool brawo brawo

magnolia - Śro 12 Maj, 2010 20:40

Nula ,ale slicznosci natworzylas i jak wiele tego a zakladeczka slicznosc piekna cool cool cool brawo brawo brawo love
beacia-24 - Śro 12 Maj, 2010 22:26

nula, świeci się jak psu pisanki jak nic hahaha. brawo brawo brawo
Co do bejcy to jestem pod meeeega ogromnym wrażeniem - ślicznie wszystko wykonałaś i werniks rewelacyjnie nałożony. Ogromne brawa bo wiem jaka to nie lada zabawa z nim jest.
Baaaardzo duże ukłony w Twoją stronę o takie uklonuklonuklon - niżej już nie dam rady niestety Smile musi Ci to wystarczyć.
Z zakładką wiedziałam, że moja hahaha w końcu moje kolory tylko nie chciałam się za głośno chwalić by ktoś czasem mi nie podkosił, a tu proszę sama twórczynie mnie wkopała Smile
Od razu uprzedzam koleżanki drogie - żadnego zabierania hahahihi
karmelek napisał/a:
zakładka jest dla beaci-24

Tak się złożyło jakoś. Ma się te fory hahaha tak więc Karmelku kochany nękaj do woli - ja twarda jestem nie dam się złamać
Zakładka prawie wybłagana, wypłakana więc się nie dzielę hahaha hahahihi

Tak więc na dostawę cierpliwie poczekam, mam zajęcie - te popołudniowe much akurat na spokojnie sobie wydłubię ze szparek między zębowych - razem ze skrzydełkami Smile hahaha hahahihi
Duże brawa raz jeszcze i dziękuję za przepiękne zdjęcia Smile cool cool brawo cool cool

beacia-24 - Śro 12 Maj, 2010 22:34

nula, tak mi się właśnie coś ubzdurało - że mi nie o te motywy chodzi - to nie ta puszka ta druga ta taka jakby z kłosami i innymi takimi. Co do grzybków to może faktycznie ode mnie z resztą nie ważne czy ode mnie czy nie ważne, że pucha cudna wyszła.
Tak jeszcze dla podkreślenia powagi sprawy -proszę nie robić zapisów na zakładkę (i inne cudności też nie a co ) bo ja będę walczyć o nią zajadle jak lwica Smile i nie ma mowy bym ją oddała. Za żadne skarby. Smile hahahihi

janeczka33 - Śro 12 Maj, 2010 22:42

nula, niesamowicie zdolna kobieta z Ciebie!! Podziwiam i zazdroszczę umiejętności!!!
karmelek - Śro 12 Maj, 2010 23:21

beacia-24 napisała na temat zakładki:
Cytat:
nękaj do woli - ja twarda jestem nie dam się złamać

Cytat:
będę walczyć o nią zajadle jak lwica i nie ma mowy bym ją oddała. Za żadne skarby.

Tak też myślałam Smile więc wreszcie się zmobilizowałam i zaczęłam swoją zakładkę Smile

nula - Śro 12 Maj, 2010 23:57

Ślicznie dziękuję za tyle miłych słów Embarassed

Beacia - a, o tą puszkę Ci chodzi wesoło mi po prostu miałam taką serwetkę, akurat mi pasowała tematycznie bo puszka ma robić za pojemnik na majeranek (no prawie pasowała bo na tej serwetce to akurat chyba bardziej koper jest rotfl - ale co tam - ważne, że zielone i przyprawa )
Przyklejona w dużych kawałkach i tylko tło trochę pociapałam odpowiednim kolorkiem.
Proste jak drut - ale nie powiem - nawet fajnie wyszła wesoło mi

karmelek napisał/a:
więc wreszcie się zmobilizowałam i zaczęłam swoją zakładkę

no nareszcie !!!
czyli jutro będziemy podziwiać Twoją ? wesoło mi

Krakowianka - Czw 13 Maj, 2010 10:02

wszystko śliczne uklon uklon uklon a ja skradnę bizuterię hahahihi
beacia-24 - Czw 13 Maj, 2010 10:56

Karmelku czekam w takim razie na efekt mobilizacji z wielką niecierpliwością Smile
marysia54 - Czw 13 Maj, 2010 23:12

Prace Twoje są zachwycające, wszystkie bez wyjątku
uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

karmelek - Czw 13 Maj, 2010 23:17

nula, beacia-24 przy Waszym wsparciu skończę zakładkę "wtrymiga" Wink
Elżbieta P. - Pią 14 Maj, 2010 21:45

ale wysyp prac i wszystkie bardzo ładne brawo brawo brawo