To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

Anna B. - Pią 08 Wrz, 2006 16:15

Maranto, Ty jesteś niemożliwa wprost! gały szczęka gały mdleje
chwilowo zabrakło mi słów!

ale przede wszystkim cieszę sie, że ciut lepiej się czujesz ( co wnioskuję z tego, ze się do nas przywlokłaś Wink cmoknięcie

karmelek - Pią 08 Wrz, 2006 20:48

opad szczęki całkowity..... szczęka szczęka szczęka szczęka szczęka szczęka szczęka szczęka szczęka

słów brak...

przepiękne...

alienor - Pią 08 Wrz, 2006 22:32

Ależ piękne. Podobają mi się tak bardzo , że każdy chcialabym mieć nawet wiem do czego bym ubrała Smile. Aniu zdrowiej szybko i wracaj do nas z nowymi pięknymi dziełami .
moslamawe - Pią 08 Wrz, 2006 22:43

Maranto przepiękne rzeczy zrobiłaś cool
musiało Cie nie lada choróbsko dopaść że Cię tak zmogło glaszcze
wracaj szybciutko do zdrowia glaszcze

Madzia - Sob 09 Wrz, 2006 13:33

Dzieła sztuki. Po prostu. uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
I dobrze, że masz coś co na chwilę pomaga zapomnieć o cierpieniu. Jesteśmy z Tobą Aniu!!! love
Wszystkie dzieła są przępiękne, ale mnie najbardziej zachwycił komplecik liściasty.
uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

Dziunia - Pon 11 Wrz, 2006 21:22

Przepiękne.
Ja nadal uważam, że Ania zrobi sobie jakąś frywolitkowo-szydełkową bluzeczkę.

pika15 - Pią 15 Wrz, 2006 11:51

Maranto brak słów brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Renulek - Sob 16 Wrz, 2006 09:06

Aniu bardzo się cieszę, że frywolitki pomagają Ci wstać z łóżka cmoknięcie cmoknięcie

a Twoimi naszyjnikami i kolczykami które zrobiłaś jestem po prostu zachwycona cool są tak cudne, że nie mogę sie napatrzeć gały cmok cmok cmok cmok szczególnie te z wlasnoręcznie wykonanymi modelinowymi gały są fantastyczne jupi

Aniu trzymaj sie dzielnie cmoknięcie moje ciepłe myśli są przy Tobie :usciski:

maranta - Sob 16 Wrz, 2006 12:41

Dziękuję za tyle pochwał cmoknięcie

Pokażę jeszcze jeden, taki sobie...
... i tradycyjnie najpierw zrobiłam a teraz pytam jak to się powinno robić prawidłowo wesoło mi
Ja robiłam dwa czółenka z zieloną nitką + kłębuszek fioletowej, jak tak myslę teraz, to chyba mogłam dwoma czółenkami oblecieć- jedno z zieloną, jedno z fioletową ale nie jestem pewna, jak powinno być???

agniechak - Sob 16 Wrz, 2006 12:47

mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje
Toż to arcydzieło!!! Maranto - masz prawdziwy talent! Nie mogę się napatrzeć i nadziwić, takie to śliczne !!! Gdybym była szczęśliwą posiadaczką takiego cudeńka, to chyba trzymałabym je za szkłem - żeby sie nie zniszczyło a cieszyło oczy jak najdłuzęj.
Oj, czuję, jak mnie zazdrość zżera Wink Kiedy ja będa mogła napsać "agniechak też już umie frywolitkować" ... Chyba nieprędko...
Jeszcze raz: gratuluję talentu i pomysłu kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Dziunia - Sob 16 Wrz, 2006 12:53

Przepiękne Smile

cool cool cool

maranta - Sob 16 Wrz, 2006 12:53

Miło mi, że Ci się podoba love

agniechak napisał/a:
Kiedy ja będa mogła napsać "agniechak też już umie frywolitkować" ... Chyba nieprędko

Czemu nieprędko, zobacz na początkowe moje posty w tym temacie, ja zaczęłam w maju pierwsze próbki frywolitkowe robić, Renulek nadała wtedy temu tematowi tytuł taki baaardzo na wyrost, dopiero od niedawna faktycznie mogę powiedzieć, że jako tako potrafię frywolitkować, jednak ciągle się jeszcze uczę i chyba długo będę się uczyła wesoło mi

alienor - Sob 16 Wrz, 2006 14:20

jak tylko połapię się z tymi łuczkami , kółeczkami , wiązaniami to go odgapię to też będe sobie paradować w takim naszyjniku , tylko kiedy ja się w tym połapię puknąć się
magdalena - Sob 16 Wrz, 2006 18:23

Maranto jestem pod wrażeniem wszystkich Twoich prac .Są po prostu cudowne!!!
A ostatni naszyjniczek boski! cool cool cool

Anna B. - Sob 16 Wrz, 2006 19:19

To się nazywa fantazja! uklon
barbara 1 - Sob 16 Wrz, 2006 19:55

Oj Ania,Ania ,fajnie taki sobie nie wolno Mało kiedy tu zagladam,ale jak juz kukne,to szczęki szukam na klawiaturze.Narobiłaś tego od groma,co jeden to ładniejszy.Aż pękam z zazdrosci wściekły
agniechak - Sob 16 Wrz, 2006 21:13

maranta, Dziękuję za słowa otuchy love Teraz długie wieczory - moze coś się podciągnę. Pierwsze próby mam za sobą, ale robię podstawowy błąd - wiążę supełki nie natej nitce, co trzeba Sad Muszę nad tym solidnie popracować...
No, cóż - w tej materii wszystko dopiero przede mną. Póki co, będę cieszyć oczy wyrobami forumowych koleżanek Smile Dobrze, że jest ich tyle cmok

Renulek - Wto 19 Wrz, 2006 17:00

ja to normalnie gały mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje mdleje

nic innego nie mogę powiedzieć gały mdleje mdleje

Maranto rzeczywiście masz rację spokojnie można było zrobić dwoma nitkami Very Happy ale straszliwie podoba mi się jak sama kombinujesz :calusek:

wiesz, ja czasem tak robię, że troche "oszukuję" tzn. jesli mi pasuje inaczej to zamieniam czółenka - to prosty zabieg. Zdarza się tak, że np. kończę rząd serwetki i na jednym czółenku mam duuuużo nici a na drugim mało i wiem, że mi nie wystarczy - wtedy zamiast dowiązywać nowe nawinięte czółenko po prostu zamieniam czółenka - wiążę jeden zwykły supełek (nie taki frywolitkowy tylko taki jak wiąże się no sznurówkę) i wtedy czółenka zamieniają się miejscami Wink
można to też wykorzystać właśnie do tego żeby w odpowiednim miejscu zamienić kolory noo
nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi nie wiem ale spokojnie sprobuj sobie to wyobrazić albo zrobić w praktyce Wink

a wracając do naszyjnika to, to cudo które zrobiłaś teraz to tak mi się straszliwie podoba, że brak mi slów brawo sama bym go chętnie założyła na szyje radocha kombinacja kolorków - moja ulubiona radocha normalnie cudo co by tu... a supełki coraz równiejsze i podziwiam, że w leżącej pozycji tak perfekcyjnie zrobione uklon

uska3 - Śro 20 Wrz, 2006 07:02

brawo brawo brawo cool cool PRZEŚLICZNE , a ten zielony to ...normalnie słow brak uklon uklon cmoknięcie
karmelek - Śro 20 Wrz, 2006 10:11

no i znów mi wątek uciekł... daję nogę

maranto, ten naszyjnik jest po prostu cudownie piękny !!! uklon

moslamawe - Śro 20 Wrz, 2006 11:28

Maranto piękne cool
maranta - Sob 23 Wrz, 2006 14:20

Tak mnie sympatycznie chwalicie, że zrobiłam jeszcze jeden, choć wzorek już znany wesoło mi

Dziunia - Sob 23 Wrz, 2006 15:07

Jak zwykle piękne cmoknięcie
alienor - Sob 23 Wrz, 2006 16:00

Piękny , jak zwykle zresztą Smile
Aniu jeżeli te fajniusie listeczki kupujesz przez net to podaj linka please cmoknięcie

maranta - Sob 23 Wrz, 2006 16:05

alienor napisał/a:
Aniu jeżeli te fajniusie listeczki kupujesz przez net to podaj linka please

Kupuję na Allegro u tego sprzedawcy- http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3124405 lub- rzadziej- w jego sklepie- http://www.swiatkoralikow2.pl/