To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Frywolitki Bernadki

bjanna - Pon 16 Kwi, 2007 11:57

Bernadka ale piekne te serwetki cool hopla radocha
Bernadka - Wto 17 Kwi, 2007 07:18

to na razie 4 części z 10ciu Smile doba za krótka , pracy za dużo a mała strasznie zajmująca chyba trzeba będzie dobę ponaciągać hahahihi placzek
Grochu - Wto 17 Kwi, 2007 07:28

Bernadka mdleje Śliczna cool
bjanna - Wto 17 Kwi, 2007 08:15

Bernadka podziwiam uklon jak skończysz to będzie dopiero cudo radocha cool bye
Violetta21 - Wto 17 Kwi, 2007 08:44
Temat postu: Ale się cieszę skończyłam
Bermadka cudeńko się zapowiada cool
kiziulka - Wto 17 Kwi, 2007 11:20

Bernadka, ja Cie podziwiam... przecudne... uklon uklon brawo brawo to ciekawe czy szczeke pozbieram jak juz bedzie skonczona...?Smile
ikmis - Wto 17 Kwi, 2007 12:26

Pięknie Bernadka, jak równiutko i starannie frywolisz cool Jeśli chodzi o serwetkę kwiatkową, nie chcę się wtrącać, ale zwróć uwagę, na mocowanie kwiatków - każdy lata osobno, przyczepiony tylko u góry i na dole. hmm
Na stronie J. Stawasza jest jeszcze druga serwetka z kwiatuszkami - ta z nr 14, jest bardziej "powiązana", taka stabilniejsza. Jakbyś się zdecydowała na nią , to mam schemacik zebalek

maranta - Wto 17 Kwi, 2007 12:37

Bernadka szczęka gały Zapowiadasz się na frywolitkowego mistrza brawo brawo brawo
Czekam na skończoną serwetkę i przytupuję z niecierpliwości Very Happy

Bernadka - Wto 17 Kwi, 2007 13:00

ikmis napisał/a:
Na stronie J. Stawasza jest jeszcze druga serwetka z kwiatuszkami - ta z nr 14, jest bardziej "powiązana", taka stabilniejsza. Jakbyś się zdecydowała na nią , to mam schemacik
uklon bardzo poproszę schemacik cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie mam dużo imprez no i dzień mamy się zbliżą i imieninów hahahihi , urodzinów hahahihi cała kupa a tu czasu braki doba za krótka i Amelka nie lubi jak zajmuję się czymś innym jak ona cmok cmok Serweteczka dziękuje za komplementy piąta część zrobiona hopla hopla
Halkuk - Wto 17 Kwi, 2007 16:11

Bernadka, cool brawo radocha
Anna B. - Wto 17 Kwi, 2007 21:26

No to nam się rozfrywolila kobitka! cool
Tylko ciekawe, co na to rodzinka? Very Happy

asia0407 - Wto 17 Kwi, 2007 21:50

super serwetka brawo brawo brawo brawo brawo
maranta - Wto 17 Kwi, 2007 22:00

Anna B. napisał/a:
Tylko ciekawe, co na to rodzinka?

Ja jako rodzinka, co prawda oddalona o kilkaset kilometrów i do tego rodzinka Bernadkowego męża, ale zawsze rodzinka- POPIERAM frywolne ciągoty Bernasi wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Bernadka - Śro 18 Kwi, 2007 06:59

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie a rodzinka nie stęka tylko czeka na dalsze wytwory:) hopla hopla ale czas nie z gumy i się nie naciąga , a dużo tego czasu poświęcam Amelce , a ona jakoś nie lubi jak mama bierze narzędzia do rąk zamiast ją na ręce bye bye bye
Renulek - Pią 20 Kwi, 2007 14:22

szczęka Bernadka szczęka normalnie szukam szczęki po podłodze mdleje

jak równiutko i ślicznie ooooo

wielkie brawo

Beata61 - Pią 20 Kwi, 2007 18:48

Bernadka, serwetka zapowiada się na cudowną cool
makneta - Pią 20 Kwi, 2007 19:27

Bernadka napisał/a:
a ona jakoś nie lubi jak mama bierze narzędzia do rąk zamiast ją na ręce

To zupełnie jak mój synek - od razu coś ode mnie chce, na szczęście mała moja jeszcze jest za mała i sporo śpi, bo w ogóle nie dałoby się robić.

A serwetka zapowiada się ślicznie. Twoje kółeczka są takie zgrabne.
Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy.

Bernadka - Sob 21 Kwi, 2007 07:22

Renulek napisał/a:
szczęka Bernadka szczęka normalnie szukam szczęki po podłodze mdleje

jak równiutko i ślicznie ooooo
no taki komplement z ust mistrzyni hopla hopla hopla ależ się cieszę cmoknięcie właśnie skończyłam część 7 mą ale zdaje mi się, że KTOŚ we wzorze nie podał dobrej ilości nici i wzór też nie do końca w 6 i 7 okrążeniu zgadzają się z okazaną obok serwetką , no ale cóż jakoś wybrnęłam gorzej że nici braknie , więc czekam na pilną przesyłkę z Wojtka . Zdjęcie okażę po południu bo teraz Amelka już ma dość komputera bye bye
Bernadka - Sob 21 Kwi, 2007 09:39

Na pewno wzór jest z błędem wściekły wściekły no ale wybrnęłam i na razie 7 okrążeń
makneta - Sob 21 Kwi, 2007 10:45

Bernadka, serwetka wygląda super. Poradziłaś sobie dzielnie. Duże brawa. radocha brawo hurrraaa
ikmis - Sob 21 Kwi, 2007 10:47

Bernadko, co jest błędne we wzorze?
Ja też myślałam o robieniu tej serwetki hmm

bjanna - Sob 21 Kwi, 2007 11:18

ale śliczna cool brawo radocha bye
Bernadka - Sob 21 Kwi, 2007 12:31

ikmis napisał/a:
Bernadko, co jest błędne we wzorze?
Ja też myślałam o robieniu tej serwetki hmm
moim skromnym zdaniem w 5 i 6 rzędzie błędnie są podane ilości słupków dzielących pikotki . wnioskuję po tym jak układała się serwetka i po wnikliwej analizie powiększonej oryginalnej serwetki w rzędzie 5 podane jest w łuczkach 2-3-1-1-1-1-3-2 moim zdaniem rząd ten robiony jest metodą jana i wygląda to inaczej i rząd kolejny też zrobiony jest metodą Jana więc wcale nie 2-2-2-2-2-2-2-2-2 tylko po półtora słupka nie wiem czy robisz metodą Jana??? napisz do mnie na gg jeśli masz albo na priwa to napiszę ci jak będę robić w każdym razie zrobię metodą Jana bo inaczej serwetka zaczyna się marszczyć i w 7 rzędzie jest jej za dużo .
Violetta21 - Sob 21 Kwi, 2007 19:24
Temat postu: Ale się cieszę skończyłam
Bernadka serwetka pięknościowa wesoło mi brawo brawo
mordka - Nie 22 Kwi, 2007 09:12

O rany Bernadko podziwiam ja nadal nie mam czasu na frywolitki wściekły