To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

irenka10 - Śro 16 Kwi, 2008 11:15

bernadka tam mozna zamowic telefonicznie lub przez emaila nie płacz cmoknięcie
Bernadka - Śro 16 Kwi, 2008 11:35

ale pan mi napisał że przynajmniej 5 kg muszę zamówić a ja nie potrzebuję 5 kg , ja tylko potrzebuję 1 kg pistacjowej kornelii
placzek placzek placzek placzek i jak mam nie płakać . Może ktoś kto będzie się wybierał na zakupy mógłby mi kupićkornelię albo inną cienka nitkę na szpuli w kolorze pistacjowym 1 kg ?????????????

misia0808 - Śro 16 Kwi, 2008 12:39

Bernadko ja tu czegos nie rozumiem. Ja od roku robie zakupy w Rumento i zawsze zamawiam telefonicznie, dzwoniąc i prosząc pana Tomka. Jak dzwoniłam pierwszy raz to po prostu powiedziałam, ze mam jego namiary od dziewczyn z forum u Maranty. Prawda, ze te niteczki, które są na szpulach trzeba zamawiać w większych ilościach, ale ja zawsze okreslam mniej więcej ile mi trzeba, Pana Tomka proszę o to aby mi coś wyszukał i takie ilości otrzymuje. Nie dalej jak przedwczoraj przyszła paczka i wszystko było ok. Chciałam ok. 60 dkg frize brązowej, do. kg kg czarnej i dostałam 65 brąz i 80 czarnej. Zawsze prosze, żeby mi Pan Tomek coś znalazł i jak dotąd sie nie zawiodłam. Inna sprawa jeśli chodzi o włoczki w motkach - tu zupełnie nie ma problemu i dostaję dokładnie tyle ile chce. Moja rada - zadzwoń i po prostu poproś, czy nie mógłby Ci kg poszukać (bo rzeczywiście tam są duże szpule, ale zawsze mają także resztki poprodukcyjne i z tych mozna dostać mniej wiecej ile chcemy). Tak sobie mysle, ze Pan Tomek moze pomyślał, ze jesteś hurtownikiem a nie prywatnym odbiorcą i dlatego podał ci taką ilość.
Zyczę powodzenia i mam nadzieję, że wszystko skończy sie dobrze.

Jarka - Śro 16 Kwi, 2008 14:48

JA TEŻ MAM JAK NAJLEPSZE ZDANIE I OPINIĘ O PANU TOMKU cool cool cool
Bernadka - Śro 16 Kwi, 2008 18:39

Dziewczyny , ale ja nic złego o panu tomku nie mówię , tylko po prostu mailowałam do niego i odpisał mi że żeby otrzymać nici w cenach hurtowych to trzeba kupić conajmniej 5 kg włóczek , niekoniecznie jednej włóczki , no a mnie w tej chwili niepotrzeba 5 kg włóczek bo mam sporo różnych tylko że chcę zrobić coś cienkiego i dużo pisałyście swego czasu o kornelii i chciałam spróbować ale cena detaliczna w rumento tej właśnie nitki nie jest atrakcyjna niestety to dosłowny cytat z maila , -" Aby płacić po cenie hurtowej należy zakupić jednorazowo minimum 5 kg
włóczki
(łącznie ze szpulami lub same motki).". No ale to nic może jakoś gdzie indziej kupię hmm Pozdrawiam Bernadka

gracha - Czw 17 Kwi, 2008 19:58

Ale to chyba naturalne, że skoro są podane ceny detaliczne i hurtowe, to hurtowe są dla ilości hurtowych.
gabrysia - Pią 18 Kwi, 2008 07:20

może dlatego, że pierwszy raz? ja zawsze kupuję w ilościach na " jeden" sweterek, po kilka różnych włóczek i jestem bardzo zadowolona z kompetencji p. Tomka, doradzi podpowie, wrzuci kilka próbek. Właściwie kupuję na oko zdając się na gust p. Tomka i jest wszystko ok. Praktycznie tylko w Rumento kupuję włóczki, bo nawet ceny detaliczne są bardzo przystępne, a termin przesyłki to wprost rewelacja, na drugi, góra trzeci dzień jest u mnie.
Grażyna - Śro 02 Lip, 2008 12:09

Wybieram się do Rumento na zakupy. Kto tam był, to prosze mi powiedziec, czy w sobote sklep jest czynny? Kiedys tam byłam i byl czynny do 14-tej, ale to bylo rok temu.
alienor - Śro 02 Lip, 2008 17:12

Bylam dawno i nie pamietam , ale tu masz telefon do sklepu i chyba najlepiej u nich zapytac , wtedy jest pewniak 034 324-40-21, 034 324-40-22 i mail biuro@rumento.pl.
Grażyna - Czw 03 Lip, 2008 15:38

dzieki cmoknięcie
gabrysia - Pią 11 Lip, 2008 17:59

właśnie się otrzymałam wiadomość od p. Tomka: hurtownia jest nieczynna z powodu przerwy urlopowej, zamówienia będą realizowane dopiero w sierpniu
qrka - Pią 11 Lip, 2008 18:42

ja tez otrzymałam taka wiadomość a właśnie dzisiaj zdecydowałam się u nich cos zamówić wściekły wściekły wściekły jak pech to pech wściekły wściekły wściekły
Grażyna - Sob 12 Lip, 2008 21:29

To rzeczywiście pech. Właśnie mąż wziął urlop, żebyśmy mogli jechać do hurtowni w ten poniedziałek, czyli za 2 dni. W takim razie mam pytanie, czy tylko nie realizują zamówień internetowych, czy tez w ogóle sklep jest zamkniety?
barbara 1 - Sob 12 Lip, 2008 21:36

Hurtowni8a jest czynna,tylko sprzedaż internetowa dopiero w sierpniu.Wczoraj tam byłam
Grażyna - Sob 12 Lip, 2008 21:42

To fajnie, bo juz ręce załamałam. Nici mi sie wykończyły. Nie mam co robic, a właściwie z czego robic. Leń wreszcie mnie opuscił i planuje oczywiscie idąc Twoim tropem Basiu zrobic wiele rzeczy. Zachorowałam na irlandke i pomyslałam, że kupie tam na nia jakies niteczki. Przypomnij mi prosze, z jakich nici robiłaś swoja piekna czerwona irlandkę, te, ktora widzimy w avatarze?
barbara 1 - Sob 12 Lip, 2008 21:45

Grażyna napisał/a:
Przypomnij mi prosze, z jakich nici robiłaś swoja piekna czerwona irlandkę, te, ktora widzimy w avatarze?

Coton Filet,tej nitki w hurtowni nie ma,jest w pasmanterii Świat Babci Ewy(mają sprzedaż wysyłkową)

Grażyna - Pon 14 Lip, 2008 14:54

Właśnie wrócilam z Rumento wesoło mi Wydałam prawie stówkę i zakupilam sporo nici, glównie frizze, bo bardzo mi sie podoba z tym swoim połyskiem.
Ania - Pon 14 Lip, 2008 18:23

Grażyna napisał/a:
Właśnie wrócilam z Rumento wesoło mi Wydałam prawie stówkę i zakupilam sporo nici, glównie frizze, bo bardzo mi sie podoba z tym swoim połyskiem.

Potwierdzam!!! Widziałam się z Grażynką, wychodziła z Rumento z wielkim worem na plecach pełnym zapasów włóczkowych wesoło mi

barbara 1 - Pon 14 Lip, 2008 19:29

Grażyna napisał/a:
zakupilam sporo nici, glównie frizze, bo bardzo mi sie podoba z tym swoim połyskiem.

to teraz Grażynko pochwal się co bedziesz robić hahahihi

Grażyna - Wto 15 Lip, 2008 14:05

Najpierw nici wypróbuję, jak sie z nich robi. Potem zamierzam zrobić sobie oczywiscie czerwona irlandkę z czerwonej frizze wesoło mi i sweterek rozpinany taki dłuzszy ala tunikę do spodni z czarnej frizze. Kupilam żółty akryl na bolerko dla córki (taki kolor chciała!) i całą szpule bawełny na serwety, bo może jakies zamówienie na obrus mi sie trafi (klientka się długo decyduje puknąć się ). Z tej bawełny nie jestem zbytnio zadowolona. Nazywa sie bawełna hiszpańska. Patrzyłam na grubosć nici i biel. Nie zwróciłam uwagi, że nie jest to nitka merceryzowana i teraz nie wiem, jak to to bedzie sie zachowywac w uzytkowaniu. A kupilam belke 2kg30dag rotfl Ogłupiałam zupełnie, rodzinka puka sie w głowę i pyta gdzie ja to upchnę. No i wziełam akryl bielusieńki z połyskiem delikatnym na jakis sweterek jesienny. Oczywiscie wszystkie nitki mi sie podobały, ale zwracałam uwage tylko na te cieńkie, takie do szydełka 1,3mm do góra 1,5mm.
Elżbieta P. - Wto 15 Lip, 2008 18:08

Grażynka, teraz wakacje, masz czas, na pewno szybko się uporasz z tymi nitkami wesoło mi
Grażyna - Śro 16 Lip, 2008 16:01

Mam nadzieje. Dyzur w przedszkolu trwa. Pracowałam do 9 lipca. Aktualnie mam juz wakacje i juz zaczęłam dziergac dla córki bolerko z ŻM 480.
Jasieńka - Śro 16 Lip, 2008 18:20

to rób Grażynko i się pochwal jak zrobisz hopla
mhanutka - Pon 28 Lip, 2008 18:11

Czy któraś z Was kupowała w Rumento druty z żyłką? Jeślitak to jakiej firmy i jak się sprawują? No i może pamiętacie cenę?
gabrysia - Pon 28 Lip, 2008 20:29

drutów nie kupowałam, ale mogę spokojnie polecicć szydełka teflonowe, teraz robię tylko nimi