To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Co wydziergac dla osoby puszystej?

irenka10 - Czw 29 Maj, 2008 21:03

Valilina bardzo prosze znajdz wzor tej bluzeczki na drutach i tej w kolorze brazu albo podaj skad to wyszperałas strasznie mnie to korci pozdrawiam cmoknięcie
valilina - Pią 30 Maj, 2008 07:01
Temat postu: irenka
to sa niestety modele z katalogów - trzeba je ze tak powiem rozpracowac samemu. Ta brazowa bluzeczka jest chyba w okolicach stanika robiona na drutach, ale mozna to spokojnie zstapic szydełkiem. gdzies mam chyba nawet jakies podobne wzory.
Trzeba usiasc i pokombinować. teoretycznie moge to rozrysowac. tak jak Maosia zaluje ze nie mam trzeciej pary rąk.
Utknełam w okolicach karczku. Po zrobieniu kilkunastu rzedow, drapie sie w glowe jak rozwiazac problem pleców i rekawków. bardzo duzo idzie nici na to - poszedł juz cąły kordonek hemery a mam naprawde w sumie niewiele zrobione. wrzuce po pracy fote - i powiem z czym mam problem - moze mi cos doradzicie?

Joanna_J9 - Pią 30 Maj, 2008 07:37

valilina, wielkie dzieki.....posłałam Ci maila.....qrcze nie wiem jak potem się ją robi?....wyglada na to ,że tył i przód osobno a potem sþodniczke już na około......
Może ktoś doradzić?????? uklon uklon uklon ..bedę ogromnie wdzięczna......valilina tobie ogromne love love love

valilina - Pią 30 Maj, 2008 07:54
Temat postu: :)
Joasiu to to robimy razem? bedzie mi razniej??
Meila nie mam jak cos to pisz na valilina@onet.eu. dzis wrzuce fotke i pokaze ci o co chodzi - ja zaczelam od karczku i tak tez zaczely rosjanki - szkopuł tkwi w tym chyba zeby robótke na konkretnym etapie jakos podzielic. Moze ja po prostu zaczelam za maly karczek? naloze na siebei i zrobie fotke - zebys wiedziala o co biega. Pozatym postaram sie na czuja robic dalej. W schemacie nie ma szwow - czyli jest robiona od karczka.
Grrr, musze ja zrobic - pozatym powiem ze naprawde wyglada ten poczatek super, nie wiedzialam ze bedzie taka efektowana za zdjeciu nie wyglada az tak fajnie. Po prostu mi sie spodobala -musze miec cos do pracy, wiec w miare musi byc"biurowe".

Joanna_J9 - Pią 30 Maj, 2008 08:00

valilina, dzięki jeszcze raz...ja w tej chwili sprółam część bluzki ajką robiłam z tej żółtej bawełny i chcę się zabrać za tą sukienusią...a maila wysłałam na valilina@onet.eu. moze jeszcze nie doszedł.....
Superr dzięki...... cmok cmok cmok

Poranna - Pią 30 Maj, 2008 15:32

mnie sie ona tez okropniaśnie podoba, ale obawiam się, że chyba mam za mało włóczki na to cudo ... gdybym tylko wiedziała ile tego schodzi na całość ... hmmm?

valilina napisał/a:
więc sobie wyszukałam i zaczne cos innego - tym razem z hemery ( mam jej cała piwnice, wiec nie zabraknie kłębka;) szydelko 1,75 hemera ecru i dziergam tunikę vs - razem z dziewczynami z osinki.
mam na mysli tą tunikę:
http://bp3.blogger.com/_T...f53f1ef7414.jpg

Valilinko, podaj, proszę, ścieżkę na osinkę do tej tuniki uklon

valilina - Pią 30 Maj, 2008 21:13
Temat postu: :)
http://club.osinka.ru/vie...er=asc&&start=0
Poranna - Pią 30 Maj, 2008 22:55

dziękuję! cmoknięcie
gosias - Pią 30 Maj, 2008 23:17

Świetny temat brawo brawo brawo
avante - Śro 18 Cze, 2008 21:09

Znalazłam parę wzorów dla osób puszystych. Nie wiem czy już było.
http://picasaweb.google.f...TamanhosGrandes

irenka10 - Czw 21 Sie, 2008 18:02

sliczne sweterki i bluzeczki Valilina gdzie jestes dawno cie tu niewidzialam brak twoich nowych pomysłow cmoknięcie
Stella - Sob 30 Sie, 2008 16:07

Ja skorzystałam ze wzoru zielonej bluzki, ma inną formę. Jest to moja pierwsza taka duza rzecz własnoręcznie zrobiona na szydełku.

Poranna - Sob 30 Sie, 2008 19:20

Stella, śliczna bluzeczka! brawo brawo brawo
Leśny Duch - Sob 30 Sie, 2008 19:21

Stella, pięknie wygladasz cool
Asia S. - Sob 30 Sie, 2008 19:49

Stella, brawo brawo brawo
Gwozdek - Sob 30 Sie, 2008 19:59

Stella, brawo brawo brawo
SoWa - Sob 30 Sie, 2008 21:14

kwiatek dla ciebie Stella:brawo: Sliczniasta, jestem zachwycona!
mycha24-22 - Sob 30 Sie, 2008 21:19

Bardzo ładna bluzeczka
brawo brawo brawo

moslamawe - Sob 30 Sie, 2008 23:12

Stella super wyszłą Ci bluzeczka brawo brawo brawo brawo z czego ją robiłaś?
i mam jeszcze ogromną prośbę przejżałam sobie Twoje prace na fotosiku ( gratulacje są super) i mojemu synusiowi spodobał się sweterek z kapturem , czy mogłabym cie prosić o schemacik do niego ? będę bardzo wdzięczna

persjanka - Nie 31 Sie, 2008 08:08

sliczna bluzeczka...pozdrawiam ania
alienor - Nie 31 Sie, 2008 10:10

brawo brawo Stalla zrobiłaś śliczną bluzeczkę
Madzia - Nie 31 Sie, 2008 12:59

Bardzo ładna!!!!!!!!!!! brawo brawo brawo
Debra - Nie 31 Sie, 2008 13:24

Bardzo piękna tuniczka cool
Halkuk - Nie 31 Sie, 2008 16:47

Piękna cool brawo cool
jola373 - Nie 31 Sie, 2008 16:50

Świetna!!! cool brawo brawo brawo