Nasze prace - chwalimy się - Decu nuli - herbaciarki - str. 14
żabka - Nie 18 Mar, 2012 20:29
| nula napisał/a: | | była chyba mowa o ramce do lusterka | zgadza się rozmawiałyśmy o ramce, ale i szkatułkę obejrzałam przy okazji jeśli by na niej też dać motyw słonecznika powstałby bardzo udany komplet
małgośka - Nie 18 Mar, 2012 21:24
Nula, ale się napracowałaś.
Wszystkie prace cudne.
Córcia widać idzie w ślady zdolnej Mamusi.
Wspólna szkatułka fantastyczna.
Szczerze podziwiam talent i pracowitość.
nula - Pon 19 Mar, 2012 07:34
Krakowianka, Grażyna, małgośka,
| żabka napisał/a: | | jeśli by na niej też dać motyw słonecznika powstałby bardzo udany komplet |
taki właśnie mamy zamiar
tylko trzeba będzie pokombinować i dobrać jakieś podobne słoneczniki bo tej serwetki już niewiele nam zostało ...
żabka - Pon 19 Mar, 2012 08:16
| nula napisał/a: | | dobrać jakieś podobne słoneczniki bo tej serwetki już niewiele nam zostało ... | przypomnij mi w piątek to zabiorę na spotkanie moje serwetki ze słonecznikami, może coś dobierzecie
beti9 - Pon 19 Mar, 2012 09:45
nula, prześliczne jajka to z kotkiem super.
Bardzo podoba mi się chustecznik - jest mega super
maranta - Pon 19 Mar, 2012 15:09
| nula napisał/a: | | Jeżeli o to z forsycją (bo to chyba jest forsycja ? ) to do tego żółtego tła żaden inny kolor mi nie pasował, tylko właśnie złoty - w naturze to wygląda całkiem nieźle.... |
No właśnie, ja miałam ten sam problem przy jajkach pokrakanych Medium, spękania dość mocne (wiadomo - Medium, więc u Ciebie i tak są delikatniejsze), ale w naturze motyw pod spękaniami był widoczny i spękania całkiem fajnie z motywami współgrały. Na fotkach - masakra. Pajęczyna spękań całkowicie prawie przysłania motywy, które na dodatek kryją się pod odblaskową warstwą lakieru.
Wierzę więc, gdy mówisz, że w naturze jajko wygląda dobrze. Jak dla mnie, to i na fotce jest fajne
Gdy używałam Sottile'a to na fotkach nie rzucał się w oczy.
Przeważnie na jajkach używałam właśnie sottile'a. Z Medium tylko raz eksperymentowałam na serii jajek. Na żywo były bardzo fajne, na fotkach - TUTAJ te wszystkie ostatnie - porażka...
bogusia1255 - Pon 19 Mar, 2012 15:46
nula brak słów na opisanie moich odczuć po obejrzeniu twoich prac powiem tylko PIĘKNE !!!!!!!!!!!!!!!!
jadzia59o - Pon 19 Mar, 2012 17:29
nula przce cudne, jaja, buteleczka, szkatułka fantastyczne nie moge się napatrzeć SUPERRRRRRRRRRRRR
nula - Pon 19 Mar, 2012 19:37
beti9, bogusia1255, jadzia59o,
| maranta napisał/a: | | No właśnie, ja miałam ten sam problem przy jajkach pokrakanych Medium, spękania dość mocne (wiadomo - Medium, więc u Ciebie i tak są delikatniejsze) |
na tym jaju z forsycją jest właśnie medium
może faktycznie na jaja przydałyby się delikatniejsze spękania, ale te i tak mi się podobają.
przede wszystkim wychodzą takie , że można je spokojnie wypełnić...
Przy cracku Heritage są cieniutkie pęknięcia - takie delikatne - tylko bardzo, bardzo płytkie - a i tak dawałam dwie warstwy stepu 1 (zgodnie z instrukcją )
Tylko, że na jajo nie da się go grubo położyć bo jest bardzo rzadki - spróbuję jeszcze na czymś płaskim, może będzie lepiej...
maranta - Pon 19 Mar, 2012 20:25
| nula napisał/a: | | na tym jaju z forsycją jest właśnie medium |
Medium mnie nigdy nie zawiodło, faktycznie ładnie pękało i było co wypełniać
| nula napisał/a: | | Przy cracku Heritage są cieniutkie pęknięcia |
Nie używałam tego. Ja w sumie decu tylko liznęłam, więc niewiele preparatów wypróbowałam. Poza tym już troszkę czasu minęło odkąd się tym bawiłam, więc teraz są też różne inne preparaty.
Może jeszcze kiedyś wrócę do decu, chciałabym
nula - Pon 19 Mar, 2012 20:29
| maranta napisał/a: | | Może jeszcze kiedyś wrócę do decu, chciałabym |
oj, ja też bym chciała ! - pięknie Ci to wychodziło - szkoda, że porzuciłaś tą technikę, ale mam nadzieję, że jednak nie na zawsze !
Paddington - Pon 19 Mar, 2012 20:51
szczegółów technicznych nie komentuję... mam doskonale w pamięci nasze spotkanie w kawce gdzie z Aiszką i Żabką na drobne rozkładałyście lakiery, papiery, podkłady, farby itd. Czułam się jak na ufo-planecie i chyba nigdy nie pojmę jak czarujesz że takie piękności wychodzą.
Jajeczka piękne, chusteczniki i pudełeczka czarowne, natomiast buteleczka na sól.... NULEŃKO ja nie wiem jak to zrobię, ale będę chyba najbardziej marudzącym misiakiem na świecie aby nakłonić Ciebie żebyś mi coś tak uroczego do łazienki zrobiła... rzecz w tym, że u mnie potrzeby były by dwie- mam niebieską i zieloną.
Dobra, kończę smędzenie i już po cichutku sobie popodziwiam.... i tylko słyszysz...
OCH
ACH
OCH
To moje cichutkie słowa zachwytu i uwielbienia
Bożena- 2000 - Pon 19 Mar, 2012 21:22
| ciapara napisał/a: | Absolutne hity. Jedna praca ładniejsza od drugiej... masz talent dziewczyno niesamowity. Perfekcjonizm sie przydaje przy tworzeniu takich dzieł  | Tak właśnie, precyzja i determinacja i jeszcze ta perfekcja. I upiardliwość też. Co widać powyżej.
bean - Pon 19 Mar, 2012 22:27
| nula napisał/a: | | Na razie tyle - jest jeszcze coś ale pokażę dopiero za tydzień, bo wtedy praca będzie już u właścicielki a nie chcę psuć niespodzianki |
Czyżbym to ja miała być tą szczęściarą?
Brak słów na twoje dekupażowe prace - są cudne! Nawet z tak niewdzięcznym kształtem jak jajeczka poradziłaś sobie znakomicie
Ale uważaj, bo rośnie Ci w domu konkurencja
Eli prace są również świetne! Pudełeczko po kremie - rewelacja
alutka171 - Wto 20 Mar, 2012 01:20
| nula napisał/a: |
| alutka171 napisał/a: | | Mam tylko zastrzeżenie do pokrakanego jajka |
kurczę - krakałam dwa jaja - nie wiem teraz które masz na myśli
|
Na myśli miałam jajko z forsycjami
Co do kraków to najczęściej są one nieprzewidywalne.
Gdyby były na tym jajku większe oczka to byłoby super. Czasem trzeba uważnie obserwować i wypełniać szybciutko jak pozamykają się pierwsze oczka. Kiedy czeka się zbyt długo to ten krak pęka i pęka, po prostu końca nie widać
nula - Wto 20 Mar, 2012 17:03
Paddington, Bożena- 2000, bean,
| alutka171 napisał/a: | | Czasem trzeba uważnie obserwować i wypełniać szybciutko jak pozamykają się pierwsze oczka. Kiedy czeka się zbyt długo to ten krak pęka i pęka, po prostu końca nie widać |
masz rację, doszłam do tego już za pierwszym podejściem do tego cracka i wypełniam jak tylko przestaje się kleić w dotyku a nie po iluś tam godzinach jak każą
| bean napisał/a: | | Czyżbym to ja miała być tą szczęściarą? |
dokładnie tak - tylko czy "szczęściarą" to się okaże w sobotę jak zobaczysz swoją skrzyneczkę
nula - Pon 26 Mar, 2012 09:42
to teraz już mogę pokazać resztę
ponieważ skrzyneczka jest już u prawowitej właścicielki czyli Beatki - bean
Beata wykazała się nie lada odwagą, bo zostawiła mi pełną swobodę działania a nawet
udzieliła zgody na eksperymenty
no i z tych eksperymentów powstało takie coś:
a dla siebie w końcu zrobiłam "deseczkę" na zapiski
tak wygląda sama decha
a tak "zagospodarowana"
wydawało mi się, że na razie mam dość decu, ale na spotkaniu dziewczynki uszczęśliwiły mnie puszeczkami więc chyba długo nie wytrzymam ....
beacia-24 - Pon 26 Mar, 2012 11:14
Ja porywam tą w "lane kluseczki" jest super. Co do jajcowych kształtów to się zgadzam nie są one zbytnio przyjemne do obróbki. Zatem nigdy nawet się za nie nie brałam
Buteleczka do kąpieli ma cudny motyw, ale ta co stoi u mnie i tak jest ładniejsza.
Oryginalna chyba nie będę jak stwierdzę, że chustecznik to mi w duszy gra bo kolorki moje ma - ależ rym częstochowski złapałam hahahah.
Perfekcjonizm w Twoim wydaniu jest z najwyższej półki. Wiem jak potrafi on utrudniać życie, ale z drugiej strony lepiej być perfekcjonistą niż robić na łapu capu.
Fajnie, że masz z kim dzielić pasję. Córa ma niezły talent. Widać, że po mamusi.
Krem bym przygarnęła z miłą chęcią bez dwóch zdań, a skrzyneczka ma fajny deseń. Oby koleżanka tego osiołka nie wzięła zbyt dosadnie
lamika88 - Pon 26 Mar, 2012 11:58
Rewelacja
kabyr - Pon 26 Mar, 2012 13:33
nula, jesteś mistrzynią DECU
małgośka - Pon 26 Mar, 2012 13:50
Nula, śliczne pudełeczko.
Deseczka piękna i bardzo praktyczna.
ciapara - Pon 26 Mar, 2012 15:41
Sliczne
katrinka - Pon 26 Mar, 2012 16:03
| kabyr napisał/a: | | nula, jesteś mistrzynią DECU |
Mistrzyni przez duże M
jadzia59o - Pon 26 Mar, 2012 17:30
Nula Twoje decu jest przepiękne
nula - Pon 26 Mar, 2012 20:00
beacia-24, lamika88, kabyr, małgośka, ciapara, katrinka, jadzia59o, dziękuję Wam bardzo kochane - balsam na moją duszę lejecie !!!
| beacia-24 napisał/a: | | Oby koleżanka tego osiołka nie wzięła zbyt dosadnie |
Beatko - okularki proszę założyć - to jest przecież zebra !!!!!
no i oczywiście z tą mistrzynią to sporo przesadzacie
|
|
|