To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Druty - PRZYWITALNIA

calicja - Wto 24 Sty, 2012 19:24

Filippa, jak bym siebie "czytała" jakieś półtora roku temu Smile. Tylko u mnie to była 20 lat ..... Witaj i dziergaj z nami cool
heniutkowo - Wto 24 Sty, 2012 20:36

Witam witam i o zdrówko pytam ,podejrzewam iż większość z nas miała tak jak ty przerwy mniejsze większe,ale zawsze. Cieplutko pozdrawiam Agnieszka . ZAPRASZAM fotosik heniutkowo
gabi12 - Wto 24 Sty, 2012 20:48

Filippa, Witaj cmoknięcie Ważne , że podstawy masz, reszta (z pomocą koleżanek naszych kochanych) szybciutko pójdzie. Nie zapomnij założyć swojej galerii i się chwalić. Z przyjemnością pooglądamy. Pozdrawiam
Beata44 - Czw 26 Sty, 2012 21:11

Witam Wszystkich

Po dwudziestoletniej przerwie za sprawą przyjaciółki wzięłam znów druty w dłonie. Myślałam, że będzie łatwiej Na forum pojawiłam się dzięki google i mam nadzieję znaleźć tutaj ciekawe wzory przede wszystkim na chusty i swetry oraz nauczyć się więcej niż teraz umiem.

Pozdrawiam serdecznie
Beata

zorza - Pią 27 Sty, 2012 21:38

Beata44 witaj na forum cmoknięcie
heniutkowo - Sob 28 Sty, 2012 19:49

Witam ,jnapewno nie będziesz zawiedziona dziewczyny są pomocne wszech uzdolnione co niektóre to dla mnie Noblistki.
Kachaaa - Sob 28 Sty, 2012 20:20

witam was, ja nowa dopiero zaczynam od mamy sie zaczelam uczyc teraz musze sobie dalej radzic sama jako ze mama daleko Very Happy
gabi12 - Nie 29 Sty, 2012 12:21

Kachaaa, Witamy Cię serdecznie. cmoknięcie kwiatek dla ciebie a jakie techniki masz ulubione?
Kachaaa - Wto 31 Sty, 2012 11:01

szydełko Very Happy
Frida - Wto 31 Sty, 2012 12:13

Nie widziałam tego wątku, ale jestem tu nowa i jeszcze mam problemy z nawigacją. póki co grzebię i szperam, patrzę z podziwem i chcę się czegoś nowego nauczyć.
Głównie druty, ale i szydełko towarzyszyły mi od podstawówki. Od siódmej klasy zaczęłam zarabiać robiąc koleżankom ciuszki, tak było aż do matury. Potem "obrabiałam" dzieci i dom bo doszły hafty. A później wszystko cisnęłam w kąt.
Od niedawna powróciłam do szydełka robiąc jakieś okazjonalne gwiazdki, aniołki czy dzwonki. Zrobiłam też kilka serwetek, zazdroski, firankę. Teraz postanowiłam wrócić i dziergać coś na grzbiet. Zaczęłam od sweterka z kocurka, na szydełku, ale już mi się marzą jakieś bluzeczki, szale, tuniki zrobione na drutach w delikatne ażury.
Pozdrawiam, Danuta

zamia - Wto 31 Sty, 2012 12:54

Witaj i rozgość się.
Docia60 - Wto 31 Sty, 2012 16:16

Witam nowe koleżanki.
grazawa - Czw 09 Lut, 2012 13:52

Dzień dobry. Zarejestrowałam się już dawno, zaglądałam jeszcze wcześniej, ale dopiero teraz dojrzałam do tego,by się przywitać. Drutomaniaczką nie jestem (choć mąż uważa inaczej) i raczej tylko sezonowo dziergam (wiosną, latem i jesienią zajmuję się ogrodem), ale Wasze prace podziwiam z otwartą "gębą". Korzystam z Waszych porad i bardzo za to dziękuję.
Grażyna

gabi12 - Czw 09 Lut, 2012 14:24

Witam koleżanki!!! Cieszę się, że do nas dołączyłyście! cmoknięcie
Wełniana S - Pon 13 Lut, 2012 17:58

Witajcie:)
Zarejestrowałam się parę dni temu i zapomniałam się przywitać.
Półtora roku temu wróciłam do robótek na drutach i sama nie wiem kiedy nauczyłam się troszkę na szydełku. Chciałabym "opanować" maszynę dziewiarską do użytku domowego, bo narazie to dla mnie czarna magia Sad

Czarnoksieżnica - Pią 17 Lut, 2012 13:57

Witam:) w końcu nabrałam odwagi żeby coś napisać i się przywitać.
Od jakiego czasu oglądam wasze prace i galerie. Mam nadzieje ze sama szybko będę mogla się czymś pochwalić.
Moja przygoda z drutami zaczęła się kiedy siostra zostawiła mi w prezencie cały karton włóczek. Niestety mieszka tak daleko ze nie mam kogo poprosić o pomoc kiedy czegoś nie wiem. Dlatego z góry wybaczcie mi jeżeli będę zbyt uciążliwa z pytaniami:)

Pozdrawiam serdecznie

barbara 1 - Pią 17 Lut, 2012 14:16

Frida,Wełniana S,Czarnoksieżnica
Witajcie dziewczyny idę na imprezę

Gabriela36 - Sob 18 Lut, 2012 09:03

Witamy serdecznie kwiatek dla ciebie
sas-anka - Sob 18 Lut, 2012 23:11

Witam:)

kolejna nawrócona..., po kilkunastoletniej przerwie, moje córki nawet nie wiedziały że mama potrafi :p. Sporo umiem, sporo muszę się nauczyć. Bardzo mi się u Was podoba:), dużo czytam, z paru podpowiedzi już skorzystałam, pozdrawiam ciepło:)

Docia60 - Sob 18 Lut, 2012 23:47

Witajcie bye bye bye
Gepcio - Pon 20 Lut, 2012 20:17

Cześć Wszystkim!
Od zawsze lubiłem jakieś tam prace manualne, nie cierpiałem rysować, bo nigdy nie umiałem ale do np. wyszywania i tak dalej zawsze mnie coś ciągnęło. Parę dni temu babcia pokazała mi jak robić na drutach, podstawowe nabieranie oczek oraz prawe oczka. Dziś umiem już więcej. Korzystałem z porad z internetu, lecz w większości zawdzięczam to hobby mojej babci.

Ponadto jestem przykładem, że robienie na drutach to nie tylko kobiece zajęcie! Wink

bryanka0 - Pon 20 Lut, 2012 22:19

Witaj serdecznie gepciu chyba rodzynku w kobiecym gronie.Tym bardziej hurrraaa brawa za odwagę.
marysia54 - Pon 20 Lut, 2012 22:42

Witam serdecznie Wszystkich nowo przybyłych na to super forum
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

myczka - Wto 21 Lut, 2012 10:13

Witam wszystkich serdecznie cmoknięcie
Gabriela36 - Wto 21 Lut, 2012 13:55

witamy serdecznie nowych użytkowników hopla