Papierowe cuda - Papierowa wiklina maggii
beti9 - Wto 08 Maj, 2012 13:26
maggii, ale śliczności.
Cudny koszyczek z różami !!!!
Runa - Wto 08 Maj, 2012 13:38
bardzo fajne te buteleczki
Jarka - Wto 08 Maj, 2012 13:52
EXTRA te resztkowce
maggii - Czw 10 Maj, 2012 08:38
Ciag dalszy użytkowych prac:
stara doniczka z reanimowanym kwiatem zyskała nowy wyglad:
A jak to zrobiłam opisałam na blogu
pozdrawiam
kabyr - Czw 10 Maj, 2012 09:05
maggii, ja jestem pełna podziwu dla Twojej twórczości.
Sama jestem ciekawa jak długo przetrwa donica " na świeżym powietrzu"?
maggii - Pią 11 Maj, 2012 13:17
Ano zobaczymy, czy donica przeżyje choć lato...
A niżej komplet dla sympatycznej pani, scisle okreslowy w kształcie, kolorkach i zdobieniach.
pozdrawiam
Runa - Pią 11 Maj, 2012 14:06
Piekne prace
Jarka - Pią 11 Maj, 2012 16:44
Kazimiera - Pią 11 Maj, 2012 17:11
beti9 - Czw 17 Maj, 2012 12:48
maggii Twoje prace powalają na kolana i jaka różnorodność
Zmobilizowałam się i powstały 2 koszyki do łazienki. Są dosyć duże na wszelkie szpargały
Runa - Czw 17 Maj, 2012 20:11
beti, bardzo ładne koszyki
Dżastii - Czw 17 Maj, 2012 23:24
JEJKUUUUUU cudne
A mogę wiedzieć jakim sposobem to jest robione czy tak nie bardzo?
beti9 - Pią 18 Maj, 2012 10:54
Dziękuję ślicznie
Dżastii, koszyki są zrobione z papierowej wikliny. Jeśli chcesz poznać tajniki robienia takiej wikliny to polecam blog Maggii
http://handmadebymaggii.blogspot.com/
Tam jest jej szkółka gdzie wszystkiego się dowiesz, polecam
kabyr - Pią 18 Maj, 2012 11:37
beti9, o Jeżu jakie piękne.
Basia.K. - Pią 18 Maj, 2012 12:50
Beti, piękne. Takie proste w formie mi się najbardziej podobają i kolor Ci fajny wyszedł, jaka to lakierobejca?
Maggii, to wyższa szkoła jazdy, zarówno w formie, jak i zdobieniach. Ja chyba jestem bardziej minimalistką i bardziej forma mnie rajcuje, zdobienia chyba mniej, chociaż są bardzo ciekawe i miło oko na nich zawiesić.
Ja zakupiłam w Ikei takie pudła do przechowywania dokumentów w formacie A4 z pokrywą i jeden okleiłam dla odmiany tkaniną zanim pudło złożyłam, a drugi okleiłam rurkami. Jak będą gotowe (muszę jeszcze polakierować ten wiklinowy i zrobię zdjęcie, to Wam pokaże. Teraz jestem dość zakręcona, spodziewam się gości.
maggii - Pią 18 Maj, 2012 12:54
beti piekne Ci te kosze wyszły !!!
dla ciekawych sporo info o barwieniu:
http://handmadebymaggii.b...ej-wikliny.html
pozdrawiam
Dżastii - Pią 18 Maj, 2012 23:11
Dziękuję bieti9 za podpowiedź Kursik się przyda:D
I oczywiście wielkie dzięki maggii, jednocześnie wielki za cudeńka na blogu
beti9 - Pon 21 Maj, 2012 10:38
kabyr, Basia.K., maggii, ślicznie dziękuję
Basia.K., ja też wolę takie proste formy, bez ozdób, chociaż bardzo mi się podobają.
Moja lakierobejca to altax w kolorze brąz,szybkoschnaca do wnętrz. Wydaje mi się,że wyroby są sztywniejsze po lakierobejcy niż po bejcy i lakierze(malowałam lakierem tylko raz, więc może się mylę )
Chciałam zrobić do łazienki koszyki białe, bardzo mi się podobają ale mam już duży kosz na bieliznę z prawdziwej wikliny i w takim kolorze, więc nic nie poradzę.
Basia.K., koniecznie pochwal się jak ozdobisz pudła, sama jestem ciekawa
Maggii Twoje wskazówki na temat barwienia wikliny bardzo się przydadzą ale dla mnie to wyższa szkoła jazdy żeby barwić rurki przed skręceniem, nie porywam się na to ale może kiedyś.
maggii - Śro 23 Maj, 2012 10:34
Wzięło mnie ostatnio na kwiatki.
Najpierw róże z krepiny włoskiej, oczywiście w koszyku z papierowej wikliny:
a później kwiaciochy na bardzo smutne okno łazienkowe:
wiosna, panie sierżancie...
pozdrawiam
Runa - Śro 23 Maj, 2012 15:31
Piękne kwiaty
Jarka - Śro 23 Maj, 2012 21:14
maggii - Pon 04 Cze, 2012 12:29
Z ogromną radością pragnę zaprosić Was do nowo powstałej galerii skupiającej artystów z Pomorza:
http://galeriapinknest.com/profile.php?uid=43
W galerii znajdziecie prace z różnych dziedzin rękodzieła, także moje skromne produkty wykonane z papierowej wikliny.
Jest to bardzo młodziutki twór, w powijakach jeszcze lecz z dnia na dzień przybywa twórców i ich cudnych prac.
W imieniu właścicielki oddanej całym sercem swojemu dziełu serdecznie zapraszam do zaglądania, podziwiania i kupowania.
Moje prace wstawione do galerii będę oczywiście na blogu sukcesywnie pokazywać wraz z opisem powstawania.
To pierwsza z nich, misa na owoce:
dokładny opis na blogu, nie będę sie tu powtarzać
trzymajcie kciuki za rozwój galerii !!
maggii - Nie 10 Cze, 2012 22:00
Coś zainteresowanie wiklinką siadło, trzeba rozruszać ten kawałek działu papierowego no kobitki, która tam jeszcze skręca rureczki??
Póki co pokażę dwie kolejne prace "galeriane", też bez barwienia i też z książki telefonicznej, tym razem o czysto białych kartkach.
Anioł, co do którego nie mogłam się zabrać od Bożego Narodzenia, a teraz już wiem, jak przebrnąć przez skrzydła:
i puzderko z wydrukiem zdjęcia, które wygląda jak rysunek ołówkiem:
pozdrawiam
Basia.K. - Nie 10 Cze, 2012 22:56
Janiołek śliczny, koszyczki takoż
Ja ostatnio tylko czasem wieczorkiem oglądam co nowego się tu i ówdzie pojawiło - po robotach ogrodowych, które mnie aktualnie wciągnęły Myślę, że pora letnia to główna przyczyna mniejszego zainteresowania w ogóle robótkami. W chłodniejsze dni zainteresowanie wiklinką na pewno wzrośnie.
Tymczasem pozdrawiam jeszcze wiosennie
Runa - Pon 11 Cze, 2012 10:24
I anioł i pudełko śliczne, zdradzisz jak robiłaś wydruk? Słyszała kiedys, ze podobny efekt można uzyskac drukując na papierze kalkowym czy czyms takim
|
|
|