Nici, nitki i niteczki... - Włóczki
kabyr - Pon 11 Lut, 2008 10:59
Wysłałam męża o 8:00.
Przyniósł mi zestaw białego kordonku 8x50g
qrka - Pon 11 Lut, 2008 12:48
a ja byłam w lidlu o 8.30 i juz mi brakło tego kordonka w zestawach KUPIŁAM TEN DUŻY biały ze srebrną nitką może wieczorem zajrzę to coś jeszcze będzie, miałam wielka ochote na te zestawy
Violetta21 - Pon 11 Lut, 2008 17:23 Temat postu: Włóczki Ja też odwiedziłam Lidla i zakupiłam
włóczkę z której już mam czerwony sweterek i szaliczek i kordonek
beacia - Pon 11 Lut, 2008 17:43
uświadomcie mnie proszę - czy ta włóczka w LIDLu pojawia się okresowo w jakiś konkretnych dniach czy powinna być w sprzedaży cały czas? Bo mimo najszczerszych chęci jakoś nigdy nie spotkałam się z takim towarem na półkach, a może to zależy od wielkosci sklepu?
Violetta21 - Pon 11 Lut, 2008 17:58 Temat postu: Włóczki A niewiem raz poszłam na zakupy do Lidla z ciekawości bo nowy sklep powstał a teraz to dziewczyny dały znać ze bedzie 11 więc znowu poszłam, najlepiej to zaprenumeruj sobie newsetlery lidlowskie i będziesz wiedziała o nowych rzeczach
Madzia - Pon 11 Lut, 2008 18:07
Jeszcze raz dziękuję za informację, pojechałam przed pracą, na szczęście dzisiaj miałam na 9.00, udało się upolować. Ja nabyłam ekri i biały po 1 zestawie i 1 wielki biały.
beacia - Pon 11 Lut, 2008 18:17
Violetta dzięki za radę , zaprenumerowałam i będę czatować na następną dostawę
Jumelle - Pon 11 Lut, 2008 18:25
z reguły takie rzeczy jak włóczka pojawia się okresowo w dniu promocji np w poniedziałek lub w czwartek. W stałej ekspozycji niestety jej nie ma i trzeba polować na newsleterze czy coś jest czy nie.
gabis - Pon 11 Lut, 2008 19:11
Ja niestety od 8 do 14 byłam w pracy, ale wysłałam mamusię. Podobno kupiła mi zestaw ekri i duży niebieski. Jeszcze ich nie widziałam, ale mam nadzieję, że ładne!
uska3 - Wto 12 Lut, 2008 09:27
A mnie koleżanka wczoraj zakupiła 2 duże ekri 1 duży beż i zestaw biały
Niestety nie było białego dużego ,a tak chciałam go mieć
teraz szydełko w lapki i do dzieła a potem chwalić się , chwalić
qrka - Wto 12 Lut, 2008 12:17
a U MNIE JEST TEN DUŻY BIAŁY ZE SREBRNA NITKĄ, ALE NIE MA JUŻ TYCH ZESTAWÓW,
MOŻE JA KUPIE TOBIE A TY MNIE I SIE WYMIENIMY??
ODP. NA pw
Jarka - Wto 12 Lut, 2008 16:30
Mi też udało się o 8.00 rano zakupić 2 pakiety kordonków po 8 motków- 1 biały i drugi ecri. Włóczka były nawet ładne kolory, ale ona niestety na szydełko jest zbyt gruba 300 m. w 100g.
kabyr - Wto 12 Lut, 2008 19:31
Jarka nie jest za gruba.
Zobacz sweterek dla synowej ten niebieski
robiłam właśnie z tej wełny.
Jeszcze kilka innych też mam zrobione.
szajka - Wto 12 Lut, 2008 19:53
no tez mi sie tak zdaje... ja np z sonaty ciagle robie a ona ma ok 300m , do tego szydelko 3-3.5 i jazda
Joanna_J9 - Śro 13 Lut, 2008 08:46
Witam wszystkich serdecznie. Otóż ja również zrobiłam zakupy w Lidlu, kupiłam zestaw białych nici z szydełkiem.Bardzo fajnie się nimi robi. Właściwie miałam już jeden, to były pierwsze nici zakupione po przyjeździe do Ediego. Teraz kupiłam nastepny, żałuję tylko ,że nie ma u mnie takich dużych motków jak w Polsce. Tutaj te nici poprostu sobie leżą, jakoś nikt ich nie kupuje.
Wrcając do promocji, można to sprawdzać na stronie internetowej ,kiedy i jakie promocje ma Lidl, wystarczy wpisać www.lidl.pl(ja wpisuję co.uk) i wszystkie promocje się pokazują z tygodniowym wyprzedzeniem.
Zyczę wszystkim ślicznych robótek i wszelkiej radości z tego płynącej....
Grażyna - Śro 13 Lut, 2008 16:12
Ja kupiłam tylko raz kordonek i nie byłam zadowolona, w takim razie wcale nie wyruszylam na łowy. Włóczka owszem ladnie wygląda na waszych zdjęciach, ale jak dla mnie za gruba na szydełko. (zalezy co kto lubi dla jednych fajna, dla innych nie)
gabis - Śro 13 Lut, 2008 18:11
Moja mamusia dokupiła mi jeszcze dzisiaj zestaw biały i beżową tą grubsza włóczkę. Nie wiem jak wygląda ta włóczka na żywo, bo jeszcze u niej sobie leży.
Violetta21 - Śro 13 Lut, 2008 19:25 Temat postu: Włóczki Gabis jak dla mnie włóczka jest bardzo przytulaśna szaliczek noszę codziennie ja akurat chwyciłam za druty ale na grube szydło też się nada
kabyr - Śro 13 Lut, 2008 23:12
Mnie ta bawełna jakoś nie leży.
Trenuję całe popołudnie
i nic mi nie wychodzi.
Sztywna taka jakaś
Może wzór jakiś specjalny trzeba by zastosować.
Podpowiedzcie co będziecie z tej bawełny
"heklowały"
uska3 - Czw 14 Lut, 2008 06:05
Kabyr, ja sobie myśle, że ta bawełna w 5dkg motkach dobra będzie na makramę szydełkową -taka troszkę sztywniejsza jest , mysle tez że może na burgijską będzie ok . Jak cos wydziergam to nie omieszkam wrzucic opini. Robiłam do tej pory tylko z tej 40 dkg ze złota nitka i naprawde ,jak juz pisałam, moge polecić
Jarka - Czw 14 Lut, 2008 08:01
Te 5 dkg kordonki, są bardzo dobre na serwety, obrusiki
Poranna - Czw 14 Lut, 2008 15:43
uska3, a robiłaś z niej jakies ciuchy? bo zastanawiam się czy aby ta złota nitka nie "gryzie"?
ja równiesz stałam się szczęśliwą posiadaczką byczej szpuli 40dkg oraz tej bawełenki 50g razy osiem - obie włóczki w kolorze ecru żałuję tylko, że w moim Lidlu nie było tych kolorowych włóczek
alienor - Czw 14 Lut, 2008 16:15
Z tej lidlowej bawelny 50x8 moja kuzynka ( rozm 36) zrobiła dwie krótkim rękawem i 2 baranki w/g Kawy80> Wszystko z 1 opakowania ,(poprzednia dostawa oczywiście ).Ładnie się noszą ,po praniu ok , nie są sztywne , ale ona dość lużno robi.
uska3 - Czw 14 Lut, 2008 17:19
Poranna niestety nie robiłam nic z ciuszków , pewnie dlatego , że jakoś nie potrafię ich ładnie robić , ale dotykając obrus nie sądzę aby ta złota niteczka gryzła.
nula - Czw 14 Lut, 2008 19:32
Z tej bawełny z zestawach 8x50g robię akurat top z elementów (kupiłam w poprzedniej promocji) Faktycznie jest ona trochę grubsza ale wychodzi fajnie. Myślę że będzie się fajnie nosić.
|
|
|