To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - kolekcja dzianin SoWy

ciapara - Pon 30 Lip, 2012 09:39

SoWa, pokaz wreszcie prezenty dla mnie Smile
SoWa - Wto 31 Lip, 2012 09:14

hopla hopla hopla

już się chwalę : od Agi- ciapary otrzymałam tę oto wspaniałą puszeczkę
Aga pięknie ją obfociła

http://mojerobotkowanie.b...ie-ty-mnie.html

w zamian ode mnie taki oto komplecik
włóczks wg mnie super, ale nijak nie da się normalnie obfocić - te kropeczki to metaliczna nitka w kolorze miedzi

dla mnie bardzo udana wymianka! Aga:cmokcmok:

Violetta21 - Wto 31 Lip, 2012 10:45

świetna wymianka cool
ciapara - Wto 31 Lip, 2012 11:24

Wandziu dziękuje za zabawę cool cool
Pysiatom - Wto 31 Lip, 2012 12:19

Śliczne prezenty wymiankowe. brawo brawo brawo
SoWa - Wto 31 Lip, 2012 23:22

dzięki dziewczyny!

ciapara napisał/a:
Wandziu dziękuje za zabawę cool cool

mam nadzieję za małe co nieco jeszcze kiedyś zebalek

Jarka - Śro 01 Sie, 2012 17:37

Violetta21 napisał/a:
świetna wymianka
cool radocha cool
Kelmuska - Śro 01 Sie, 2012 17:53

Violetta21 napisał/a:
świetna wymianka

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

misia0808 - Czw 02 Sie, 2012 17:35

brawo brawo fajna wymianka
nismon - Pon 06 Sie, 2012 12:58

brawo brawo brawo
SoWa - Śro 15 Sie, 2012 11:00

kwiatek dla ciebie Bardzo dziękuję!
SoWa - Pią 02 Lis, 2012 18:07

To prototyp ubranka dla naszego domowego pupila - coś strasznego, jak się robiło: szyja alpaki, klata rotwailera, żebra spłaszczone jak u charta, o chudym pupsku nie wspomnę skleroza tyle, że model chętnie przymierzał ubranko niezliczoną ilość razy. Ale od czegoś musiałam zacząć. Zdumiałam się - taki duży pies i tak wrażliwy na zimno puknąć się Dodam, że wykrój robiłam podpatrując Mao. Ale to nie jest dobry wybór dla tak dużego psa ( jest ... 12 guzików, aby lepiej leżało powinno być 14 hahahihi )

A to dwie torebki - daaaaawno temu zaczęte, dopiero co skończone

Na koniec zapraszam do kuchni - polecam to... hmmm albo to... co

więcej przepisów tu: https://picasaweb.google.com/SoWa.kolekcja/SmakiCzechowicIOkolic

Wink

ciapara - Pią 02 Lis, 2012 18:10

brawo brawo brawo brawo
Kelmuska - Pią 02 Lis, 2012 18:10

SoWa, piesek świetnie przyodziany brawo , torebeczki pierwsza klasa cool , ale słodkościami narobiłaś mi takiego apetytu, że aż coś hurrraaa
krzysia551 - Pią 02 Lis, 2012 20:50

SoWa, brawo brawo śliczności brawo brawo
krzysia551 - Pią 02 Lis, 2012 20:51

ja proszę o przepis na te wspaniałości pomarańczowo, bialo, brązowe
Kelmuska - Pią 02 Lis, 2012 20:54

krzysia551,

przepis https://picasaweb.google.com/SoWa.kolekcja/SmakiCzechowicIOkolic#5800321688065237426

Apak - Pią 02 Lis, 2012 21:10

Mmmmmmniaaaaammmmmmm.... cool Uczta dla oka cool Zarówno Twoje dzieła włóczkowe, jak i kulinarne wzmagają apetyt cool na działanie...
elka j. - Pią 02 Lis, 2012 21:28

Świetne prace, ale w szczególności ujęły mnie wszystkie paseczki: ubranko, torebka i ciacho trójkolorowe - mniamuśne, jutro koniecznie muszę takie upiec cool bye
ciapara - Pią 02 Lis, 2012 21:34

Wandziu te smakołyki to na potrzeby forum opracowałaś czy do lokalnej gazetki piszesz??? hopla hopla
SoWa - Pią 02 Lis, 2012 22:16

Dziękuję! love

ciapara napisał/a:
Wandziu te smakołyki to na potrzeby forum opracowałaś czy do lokalnej gazetki piszesz??? hopla hopla

od dawna mam w planach książkę kucharską dla córek i zaprzyjażnionych a chcących korzystać z moich przepisów. Kilkukrotnie zaczynałam, ale z różnych powodów nie kontynuowałam. Aż do czerwca br, kiedy to wypadki potoczyły się wręcz lawinowo - a najważniejszy powód to właśnie lokalna gazeta. Redaktor naczelna - z czego ogromnie się cieszę - wykorzystała mój pomysł z zaliczenia na studiach "Smaki Czechowic i okolic" i poszło! Zwykle ma okazję kosztować ciasto, więc doskonale wie, co drukuje w swojej gazecie. Rujnuję jej dietę, ale wyrzutów sumienia nie mam - na moje oko to ciasta może jeść do woli jęzorek poza tym moja próżność - uwielbiam na żywo widzieć i słyszeć, że smakuje przepraszam

Aga, a skąd wiedziałaś?

A jedno wiem na pewno - wersja ostateczna będzie różna od tej z mojej galerii. Moim celem jest napisanie tej książki tak, by była dla wszystkich zrozumiała. Dlatego bardzo cenię sobie wszystkie uwagi ( Madziu - jeszcze raz dziękuję cmok ). Bardzo ważna są też fotografie - mają zachęcać do pieczenia "ze mną". Będzie ich więcej i lepszej jakości. Do tego potrzebuję tylko hahahihi dobrego aparatu fotograficznego. Ech, jakie ja mam proste marzenia i potrzeby zebalek

ale za mnie gaduła...

kasia123 - Pią 02 Lis, 2012 22:17

brawo brawo brawo
saba52 - Sob 03 Lis, 2012 00:12

Chyba drugą kolację zaraz zjem:)SmileSmile

Placuchy pycha
Torebki super a ubranko rewelacja:)

beacia-24 - Sob 03 Lis, 2012 00:19

SoWa, ależ u Ciebie cuda i jakie smakowitości nam pokazujesz. Zdecydowanie porywam wszystkie kawałki galaretkowego smakołyku. Oj pyszota - uwielbiam takie ciasta szkoda tylko, że nie mam talentu do pieczenia.
Hmmm w zasadzie to trudno stwierdzić czy mam czy nie, gdyż mimo, że rzadko piekę cokolwiek to znika aż miło patrzeć hahah.
Z resztą pieczenie to działka mojej teściowej zatem nie chcę jej przyjemności odbierać, ja mam tam mam swoje zabawki hahaha.
No ale dość gadanie, bo Ci wątek zaśmiecam.
Cudne torebki i jeśli pozwoli (a nawet jeśli nie) to porywam obie Smile

No i na koniec zdecydowanie jeszcze jeden kawałeczek ciacha skosztuję hahahihi

Violetta21 - Sob 03 Lis, 2012 00:22

idę i to aż na dwa kawałki ciacha wesoło mi
ubranko dla piesia super i torebeczki fikuśne cool brawo