To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

dom_Klary - Śro 09 Cze, 2010 11:44

Nula, skarbie... czy Ty masz monopol na wszystko?
Czego sie nie tkniesz w arcydzielo sie zmienia uklon uklon uklon
Jestem z stresie, ze ze mnie beztalencie ogromne, ale musze sie z tym pogodzic placzek

barbara 1 - Śro 09 Cze, 2010 21:09

Cytat:
Nula, skarbie... czy Ty masz monopol na wszystko?

no własnie brawo brawo brawo rewelacja brawo brawo brawo

Bożena- 2000 - Pon 14 Cze, 2010 21:48

Nula mam dla Ciebie robotę. Zrób sobie kawę i przekop te 64 strony. Pomogę Ci wyciągnąć wnioski chcesz? Właścicielka jest piękna, zdolna i pracowita.
nula - Wto 15 Cze, 2010 18:01

Dziewczyny - kochane jesteście - rozpieszczacie mnie bardzo i za to bardzo, bardzo Wam dziękuję !!!! love love love
Bożena- 2000 napisał/a:
Nula mam dla Ciebie robotę. Zrób sobie kawę i przekop te 64 strony.

nie chce mi się rotfl
To Ty przekop swoje 78 stron a dojdziesz do takich samych wniosków !!!! cool

Ostatnio mam wenę na decu więc wkrótce (jak skończę lakierować ) pokażę coś nowego wesoło mi
I jakieś pokraczne nowe filcaki mi się wylęgły hahahihi Niewiele ich co prawda, bo mam problem z łokciem (i to prawym wściekły ) więc na razie filcowanie musiałam sobie odpuścić.
W zasadzie powinnam sobie odpuścić każdą działalność - i tą domową i nawet zawodową - ale tak się niestety nie da !
Uciekłam ortopedzie z gabinetu bo chciał mi rękę wsadzić w gips - jeszcze czego !!! wściekły

nula - Czw 17 Cze, 2010 21:28

Jak ktoś ma ochotę oglądać to proszę bardzo wesoło mi
Nowe filcaki :

i taki dziwoląg - ale.... (to wiadomość dla elki j. Very Happy ) ufilcowany bez zszywania wesoło mi

Cały czas nie wiem jak to zrobić, żeby gotowa rzecz miała takie wymiary jak ja chcę a nie takie jakie ona sama chce mieć rotfl

nowe craki (czyli odważyłam się wypróbować w końcu craka dwuskładnikowego Very Happy )

tak zupełnie do końca nie jestem zadowolona z efektu (cha,cha, cha nic nowego, prawda ?) - ale jednocześnie szczęśliwa, że w ogóle mi coś popękało. hahahihi
Muszę się trochę bardziej zaprzyjaźnić z tymi crakami, bo na razie żyją własnym życiem zamiast spełniać moje oczekiwania jęzorek

A w celu pozbycia się otwartej i wysychającej gliny (którą udało mi się odratować dzięki żabce - pomysł z wilgotną ściereczką był super !!! love ) powstały takie 3D

kubeczek na pisadełka

i następna butla na sól do kąpieli

Na tapecie jeszcze obrazek 3D i szkatułka, no i oczywiście..... bluzeczka na lato rotfl

gosias - Czw 17 Cze, 2010 21:30

nula, Smile wszystko śliczne brawo brawo brawo cool cool cool
janeczka33 - Czw 17 Cze, 2010 21:33

Cudne cool cool Jak zwykle to czego nie umiem, czyli filcowanie i decu podoba mi się najbardziej brawo brawo
katarina38 - Czw 17 Cze, 2010 22:03

cool cool cool
saba52 - Czw 17 Cze, 2010 22:11

nula, kurczaczek jakie śliczności! brawo brawo brawo
karmelek - Czw 17 Cze, 2010 23:27

nula napisała:
Cytat:
Jak ktoś ma ochotę oglądać to proszę bardzo

Hihihi.... znajdź takiego co nie ma ochoty! rotfl
Kurka wodna nic nowego nie napiszę, bo wszyscy wiemy, że jesteś wszechstronnie utalentowana... uklon uklon uklon

bean - Czw 17 Cze, 2010 23:30

nula, SUPER! same śliczności brawo brawo brawo filcowe kwiatuszki są piękne Smile i bardzo spodobał mi się kubeczek w 3D Smile
Na temat spękań się nie wypowiem (tzn. czy pęka prawidłowo, czy nie jęzorek ) ale efekt końcowy jest zachwycający cool cool cool

Violetta21 - Czw 17 Cze, 2010 23:33

kochana talenta to Ty posiadasz ogromniaste uklon brawo
elunia_olsztyn - Pią 18 Cze, 2010 00:05

Potrafisz zrobić wszystko uklon za pewnie jest to wielki talent ale i umiłowanie do tworzenia tych cudeniek sztrikuję brawo brawo brawo
iwonka - Pią 18 Cze, 2010 06:16

nula same śliczności, filcaki śliczne a kubeczek 3D cuuuudny uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
Aniela41 - Pią 18 Cze, 2010 06:38

Wszystko sliczne brawo brawo brawo
reni - Pią 18 Cze, 2010 08:03

ale cuda cool cool cool cool
mimusia-1 - Pią 18 Cze, 2010 10:04

brawo brawo brawo
grzewa - Pią 18 Cze, 2010 10:33

Śliczne prace. brawo brawo brawo
beti9 - Pią 18 Cze, 2010 12:45

Nula ale masz zdolności.Wszystko super a 3D rewelacja i dla mnie czarna magia. brawo brawo
Moje decu jak na razie odpoczywa wściekły brak weny.

halszka - Pią 18 Cze, 2010 12:49

nula
szalejesz , szalejesz, szalejesz ... wesoło mi
świetne kwiatuchy filcowe , spodobało mi się zestawienie w nich tak bardzo kontrastowych kolorów brawo
torebeczka też świetna brawo

napisałaś
... Cały czas nie wiem jak to zrobić, żeby gotowa rzecz miała takie wymiary jak ja chcę a nie takie jakie ona sama chce mieć ...

- musisz " poznać " swoją czesankę , z tej z której ja robię - ( filcuje się bardzo szybko i mocno ) aby uzyskać chciany wymiar to muszę dodawać ok 1/3 tego wymiaru więcej na długość i szerokość natomiast z grubością jak widzę dobrze sobie radzisz

najbardziej podziwiam twoje dekupaże - bo tego niestety nie potrafię robić , gratuluję prac brawo brawo brawo

ania_b - Pią 18 Cze, 2010 13:21

Niesamowita wszechstronnośc i perfekcja w każdej dziedzinie. Mam nadzieję, że moja wakacyjna (planowana) przygoda z filcowaniem da choć po części takie efekty jak u ciebie.
lamika88 - Pią 18 Cze, 2010 15:55

nula uklon uklon uklon uklon uklon Podziwiam... I napatrzeć się nie mogę... uklon uklon uklon
Bożena- 2000 - Pią 18 Cze, 2010 18:21

Cuda i cudeńka. : kwiatek dla ciebie : Z tym filcowaniem wyrobów to jest kłopot. Gdzieś w duńskiej gazetce widziałam tabelkę z rozmiarami kapci. Stało jak wół ,jakie rozmiary ma mieć kapeć zrobiony, aby po filcowaniu miał określony rozmiar. Zamierzałam przeliczyć ubytek %.
Wyrwałam kartkę i schowałam. Tylko gdzie?
A ! dotyczyło to ,oczywiście , filcowania kapci zrobionych na drutach. Dunki gotowy wyrób filcują w suszarce do bielizny, albo w garnku z gorącą wodą.
A Twoje prace nieustająco podziwiam. cmoknięcie

elka j. - Pią 18 Cze, 2010 18:23

nula - idziesz jak burza z filcowaniem. Już teraz nie będziesz chciała zszywać filcu wesoło mi Pięknie wyszła torebeczka, fajny pomysł połączenia filcu z szydełkiem. Kwiatki jak kolorowe ptaki Smile Też nie potrafię jeszcze utrafić z rozmiarem, ale to pewnie przyjdzie z czasem, w miarę przybywania nowych prac Smile Decu super, a zwłaszcza butla na sól do kąpieli - po prostu miodzio cool cool cool
nula - Pią 18 Cze, 2010 19:07

Dziękuję !!!!

halszka napisał/a:
natomiast z grubością jak widzę dobrze sobie radzisz

no, niestety z tą grubością to różnie bywa - ale pocieszam się, że to kwestia wprawy nie wiem

elka j. napisał/a:
fajny pomysł połączenia filcu z szydełkiem.

Ten pomysł jest efektem właśnie problemów z grubością hahahihi
Całość wyszła w miarę ok, tylko właśnie na dole było bardzo cienko - porobiły się prześwity - dofilcowałam trochę czesanki igłą i żeby nie było tego tak bardzo widać naszyłam ten szydełkowy szlaczek. wesoło mi

halszka - bardzo dziękuję za rady - właśnie takich porad mi potrzeba. love

beti9 - 3D jest naprawdę bardzo proste ! Wymaga tylko trochę więcej cierpliwości wesoło mi
No i przydaje się lakier w sprayu - bo lakierowanie tego pędzlem jest trochę upie..... gafa no, hm.... - kłopotliwe hahahihi

Bożena - z tego co wyczytałam można też filcować normalnie w pralce - tylko wtedy też nie wiadomo jakie duże to coś (a raczej małe rotfl ) się z tej pralki wyjmie.