Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
dom_Klary - Śro 09 Cze, 2010 11:44
Nula, skarbie... czy Ty masz monopol na wszystko?
Czego sie nie tkniesz w arcydzielo sie zmienia
Jestem z stresie, ze ze mnie beztalencie ogromne, ale musze sie z tym pogodzic
barbara 1 - Śro 09 Cze, 2010 21:09
| Cytat: | | Nula, skarbie... czy Ty masz monopol na wszystko? |
no własnie rewelacja
Bożena- 2000 - Pon 14 Cze, 2010 21:48
Nula mam dla Ciebie robotę. Zrób sobie kawę i przekop te 64 strony. Pomogę Ci wyciągnąć wnioski chcesz? Właścicielka jest piękna, zdolna i pracowita.
nula - Wto 15 Cze, 2010 18:01
Dziewczyny - kochane jesteście - rozpieszczacie mnie bardzo i za to bardzo, bardzo Wam dziękuję !!!!
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Nula mam dla Ciebie robotę. Zrób sobie kawę i przekop te 64 strony. |
nie chce mi się
To Ty przekop swoje 78 stron a dojdziesz do takich samych wniosków !!!!
Ostatnio mam wenę na decu więc wkrótce (jak skończę lakierować ) pokażę coś nowego
I jakieś pokraczne nowe filcaki mi się wylęgły Niewiele ich co prawda, bo mam problem z łokciem (i to prawym ) więc na razie filcowanie musiałam sobie odpuścić.
W zasadzie powinnam sobie odpuścić każdą działalność - i tą domową i nawet zawodową - ale tak się niestety nie da !
Uciekłam ortopedzie z gabinetu bo chciał mi rękę wsadzić w gips - jeszcze czego !!!
nula - Czw 17 Cze, 2010 21:28
Jak ktoś ma ochotę oglądać to proszę bardzo
Nowe filcaki :
i taki dziwoląg - ale.... (to wiadomość dla elki j. ) ufilcowany bez zszywania
Cały czas nie wiem jak to zrobić, żeby gotowa rzecz miała takie wymiary jak ja chcę a nie takie jakie ona sama chce mieć
nowe craki (czyli odważyłam się wypróbować w końcu craka dwuskładnikowego )
tak zupełnie do końca nie jestem zadowolona z efektu (cha,cha, cha nic nowego, prawda ?) - ale jednocześnie szczęśliwa, że w ogóle mi coś popękało.
Muszę się trochę bardziej zaprzyjaźnić z tymi crakami, bo na razie żyją własnym życiem zamiast spełniać moje oczekiwania
A w celu pozbycia się otwartej i wysychającej gliny (którą udało mi się odratować dzięki żabce - pomysł z wilgotną ściereczką był super !!! ) powstały takie 3D
kubeczek na pisadełka
i następna butla na sól do kąpieli
Na tapecie jeszcze obrazek 3D i szkatułka, no i oczywiście..... bluzeczka na lato
gosias - Czw 17 Cze, 2010 21:30
nula, wszystko śliczne
janeczka33 - Czw 17 Cze, 2010 21:33
Cudne Jak zwykle to czego nie umiem, czyli filcowanie i decu podoba mi się najbardziej
katarina38 - Czw 17 Cze, 2010 22:03
saba52 - Czw 17 Cze, 2010 22:11
nula, kurczaczek jakie śliczności!
karmelek - Czw 17 Cze, 2010 23:27
nula napisała:
| Cytat: | | Jak ktoś ma ochotę oglądać to proszę bardzo |
Hihihi.... znajdź takiego co nie ma ochoty!
Kurka wodna nic nowego nie napiszę, bo wszyscy wiemy, że jesteś wszechstronnie utalentowana...
bean - Czw 17 Cze, 2010 23:30
nula, SUPER! same śliczności filcowe kwiatuszki są piękne i bardzo spodobał mi się kubeczek w 3D
Na temat spękań się nie wypowiem (tzn. czy pęka prawidłowo, czy nie ) ale efekt końcowy jest zachwycający
Violetta21 - Czw 17 Cze, 2010 23:33
kochana talenta to Ty posiadasz ogromniaste
elunia_olsztyn - Pią 18 Cze, 2010 00:05
Potrafisz zrobić wszystko za pewnie jest to wielki talent ale i umiłowanie do tworzenia tych cudeniek
iwonka - Pią 18 Cze, 2010 06:16
nula same śliczności, filcaki śliczne a kubeczek 3D cuuuudny
Aniela41 - Pią 18 Cze, 2010 06:38
Wszystko sliczne
reni - Pią 18 Cze, 2010 08:03
ale cuda
mimusia-1 - Pią 18 Cze, 2010 10:04
grzewa - Pią 18 Cze, 2010 10:33
Śliczne prace.
beti9 - Pią 18 Cze, 2010 12:45
Nula ale masz zdolności.Wszystko super a 3D rewelacja i dla mnie czarna magia.
Moje decu jak na razie odpoczywa brak weny.
halszka - Pią 18 Cze, 2010 12:49
nula
szalejesz , szalejesz, szalejesz ...
świetne kwiatuchy filcowe , spodobało mi się zestawienie w nich tak bardzo kontrastowych kolorów
torebeczka też świetna
napisałaś
... Cały czas nie wiem jak to zrobić, żeby gotowa rzecz miała takie wymiary jak ja chcę a nie takie jakie ona sama chce mieć ...
- musisz " poznać " swoją czesankę , z tej z której ja robię - ( filcuje się bardzo szybko i mocno ) aby uzyskać chciany wymiar to muszę dodawać ok 1/3 tego wymiaru więcej na długość i szerokość natomiast z grubością jak widzę dobrze sobie radzisz
najbardziej podziwiam twoje dekupaże - bo tego niestety nie potrafię robić , gratuluję prac
ania_b - Pią 18 Cze, 2010 13:21
Niesamowita wszechstronnośc i perfekcja w każdej dziedzinie. Mam nadzieję, że moja wakacyjna (planowana) przygoda z filcowaniem da choć po części takie efekty jak u ciebie.
lamika88 - Pią 18 Cze, 2010 15:55
nula Podziwiam... I napatrzeć się nie mogę...
Bożena- 2000 - Pią 18 Cze, 2010 18:21
Cuda i cudeńka. : : Z tym filcowaniem wyrobów to jest kłopot. Gdzieś w duńskiej gazetce widziałam tabelkę z rozmiarami kapci. Stało jak wół ,jakie rozmiary ma mieć kapeć zrobiony, aby po filcowaniu miał określony rozmiar. Zamierzałam przeliczyć ubytek %.
Wyrwałam kartkę i schowałam. Tylko gdzie?
A ! dotyczyło to ,oczywiście , filcowania kapci zrobionych na drutach. Dunki gotowy wyrób filcują w suszarce do bielizny, albo w garnku z gorącą wodą.
A Twoje prace nieustająco podziwiam.
elka j. - Pią 18 Cze, 2010 18:23
nula - idziesz jak burza z filcowaniem. Już teraz nie będziesz chciała zszywać filcu Pięknie wyszła torebeczka, fajny pomysł połączenia filcu z szydełkiem. Kwiatki jak kolorowe ptaki Też nie potrafię jeszcze utrafić z rozmiarem, ale to pewnie przyjdzie z czasem, w miarę przybywania nowych prac Decu super, a zwłaszcza butla na sól do kąpieli - po prostu miodzio
nula - Pią 18 Cze, 2010 19:07
Dziękuję !!!!
| halszka napisał/a: | | natomiast z grubością jak widzę dobrze sobie radzisz |
no, niestety z tą grubością to różnie bywa - ale pocieszam się, że to kwestia wprawy
| elka j. napisał/a: | | fajny pomysł połączenia filcu z szydełkiem. |
Ten pomysł jest efektem właśnie problemów z grubością
Całość wyszła w miarę ok, tylko właśnie na dole było bardzo cienko - porobiły się prześwity - dofilcowałam trochę czesanki igłą i żeby nie było tego tak bardzo widać naszyłam ten szydełkowy szlaczek.
halszka - bardzo dziękuję za rady - właśnie takich porad mi potrzeba.
beti9 - 3D jest naprawdę bardzo proste ! Wymaga tylko trochę więcej cierpliwości
No i przydaje się lakier w sprayu - bo lakierowanie tego pędzlem jest trochę upie..... no, hm.... - kłopotliwe
Bożena - z tego co wyczytałam można też filcować normalnie w pralce - tylko wtedy też nie wiadomo jakie duże to coś (a raczej małe ) się z tej pralki wyjmie.
|
|
|