To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Bożena i jej dłubanki wszelkiej maści

bjanna - Nie 31 Paź, 2010 22:48

nie widzę nie słyszę ile?? mdleje mdleje
ale masz tempo brawo brawo
skrzaty cudnie ubrane brawo brawo brawo
chlebuś wygląda bardzo apetycznie brawo brawo
jak szkoda, że tak daleko do Ciebie, bo zaraz bym się meldowała na cieplutki, chrupiący, pachnący......

grzewa - Pon 01 Lis, 2010 08:17

Świetne robótki i to w takim tempie. brawo brawo brawo
Bożena- 2000 - Pon 01 Lis, 2010 18:12

Sprzęt narciarski kupuję w sklepie dla hobbystów. Tam też kupuję buciorki i koraliki z trzema dziurkami na rączęta. Bywa też, że narty robię z patyków do lodów. Tak ma narciarz szyszkowy. A reszta jak w kursiku wyciory do fajki, patyki do szaszłyka. A te dwa ostatnie w sweterkach mają nogi z wykałaczek.

Nula podoba mi się Twój pomysł na użyczenie męża.Mąż też za.Odbiór osobisty za pokwitowaniem . cmoknięcie Ostrzegam tylko, że wieczorami śpiewa. Melodie znane, teksty zmyśla. Ostatnio zapraszał mnie na herbatę - chodż laseczka do kubeczka- . Mirka słyszła przez skypa tylko melodię i mu wtórowała- szła dzieweczka do laseczka-. To był duet.
Cieszę się, że się Wam skrzaciki podobają. Przemysł duński oferuje teraz takie od 15cm do metra. Jest co oglądać.

nula - Pon 01 Lis, 2010 18:30

Bożena - śpiew mi nie przeszkadza, gorzej z tym odbiorem osobistym
Skrzaciki zajefajne !!! A ubranka mają bombowe !!! cool cool
bjanna napisał/a:
chlebuś wygląda bardzo apetycznie brawo brawo
jak szkoda, że tak daleko do Ciebie, bo zaraz bym się meldowała na cieplutki, chrupiący, pachnący......

oj, ja też bym się zameldowała !!!! wesoło mi

Bozenka7 - Pon 01 Lis, 2010 20:25

Bożena- 2000, skrzaciki zajefane brawo brawo brawo
...ale ty jaka zaj... uklon uklon kwiatek dla ciebie uklon uklon

iwonka - Wto 02 Lis, 2010 05:55

fantastyczne skrzaciki i apetyczny chlebuś cool cool brawo brawo brawo
bean - Śro 03 Lis, 2010 09:46

rewelacja hopla brawo cool
Bożena- 2000 - Sob 06 Lis, 2010 23:22

Dziś przedstawiam spódnicę lidlówkę. Natargałam tej włóczki i teraz z nią walczę. Spódnica miała dziś premierę i zanosi się na to, że ją mimo ciapek polubię.

i z myślą o świętach ,

a w trakcie pracy, zamazane, bo mokre jak widać wzięło mnie na mazanie po styropianie.

Dziękuję za ciepłe słowa. Na chlebek zapraszam. uklon

milamirka - Sob 06 Lis, 2010 23:32

Oj kolezanko,widze ze nie tylko imprezujesz ale i w miedzyczasie chyba robisz sliczne dziela cool brawo brawo brawo
Violetta21 - Sob 06 Lis, 2010 23:48

super spódniczka i napewno cieplutka i świetne ozdóbki hopla brawo
Bozenka7 - Sob 06 Lis, 2010 23:50

Bożena- 2000, spódnica super,ale te ciapki trzeba wyciapkować,a to zajmuje czasu. Patrząc jednak na Twoje zdjęcie ,to jest pokuś uklon hopla uklon
Świąteczne ozdóbki ,są słodkie i pięknie Ci się pomazało cool hopla cool

nula - Nie 07 Lis, 2010 08:26

Bożena- 2000 napisał/a:
Natargałam tej włóczki i teraz z nią walczę.

Ale widać, że wygrywasz tę walkę za każdym razem wesoło mi
fajna spódnica - ciapki tylko dodają jej uroku a ciepła jest na pewno (przynajmniej tak wygląda na zdjęciu)
A ozdóbki to już tradycyjnie - odjazdowe !!! cool
A na ten styropian dajesz jakiś podkład, czy kleisz od razu ? (nigdy nie robiłam nic na styropianie)

lamika88 - Nie 07 Lis, 2010 11:53

Ekstra jest ta spódnica cool cool cool Właśnie dzięki tym ciapkom wesoło mi Święta wspaniale rozpoczynasz cool cool cool
Jarka - Nie 07 Lis, 2010 14:27

Violetta21 napisał/a:
super spódniczka i napewno cieplutka i świetne ozdóbki
cool cool brawo brawo cool cool
misia0808 - Nie 07 Lis, 2010 15:10

cool brawo brawo super spódniczka i świetne ozdóbki
Bożena- 2000 - Nie 07 Lis, 2010 17:06

Bozenka7, Tu się nie ciapkuje, to taka nitka. To ona robi co chce.nula, na ten styropian to chyba coś trzeba, ale ja nie wiem co. Maluję go kilka razy akrylem, czasem jeszcze jakimś kolorkiem. Potem serwetka, a na koniec lakier i jeszcze lakier ze sreberkiem lub złotkiem. I koniec. Aaa, na biały akryl lubię serwetki z białym tłem i wtedy wydzieram jak w pierwszej klasie i to wychodzi super. Na decu się nie znam, ale robię bo lubię. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
nula - Nie 07 Lis, 2010 22:23

A, bo właśnie byłam ciekawa jak się trzyma farba położona bezpośrednio na styropian.
Ja mam taki podkład zwiększający przyczepność farby do gładkich i śliskich powierzchni (firmy Flugger) - bardzo fajna sprawa - polecam wesoło mi

kabyr - Pon 08 Lis, 2010 00:02

Ładna spódnica
a ozdóbki bajeranckie. brawo brawo brawo

Bożena- 2000 - Pon 08 Lis, 2010 17:31

nula, tu nie chodzi o przyczepność, tylko styropiany mają dziurki. Małe, duże- różniste. Po kilku malowaniach jest lepiej. Po lakierowaniu i pryśnięciu sreberkiem czy złotkiem jest extra. Wyglądają na szklane, w dotyku też. Mnie się bardzo podobają, gorzej z wykonaniem zdjęcia. nie wiem co Ci się tu uda zobaczyć.

I jeszcze chwalę się balerinkami zerżniętymi oko w oko od Antoniny. Polecam na upominki gwiazdkowe. W swoje włożyłam termowkładki. Jestem zachwycona. Dzięki Antonino.

milamirka - Pon 08 Lis, 2010 17:40

super Balerinki bombki pieknie Ci wyszly cool brawo brawo brawo
lamika88 - Pon 08 Lis, 2010 17:44

Bombeczki przepiękne cool cool cool Balerinki ekstra cool cool cool Chyba muszę też sobie takie zrobić wesoło mi
Bozenka7 - Pon 08 Lis, 2010 19:42

Bożena- 2000...świetne balerinki,a jakie piękne bombki cool cool hopla cool cool
buziaczek - Pon 08 Lis, 2010 21:08

bardzo ładne nowości brawo
Violetta21 - Pon 08 Lis, 2010 23:59

bombki cudne a baleriny są śliczne cool brawo
saba52 - Wto 09 Lis, 2010 00:02

Bożena- 2000, Jakie śliczności brawo brawo brawo