To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

barbara 1 - Sob 23 Wrz, 2006 18:00

Nie bede czytać postów z frywolitkami oooo nieee po co mam sie denerwować ,ze nie potrafie frywolitkować wściekły
Ania miód malina,cudo

ikmis - Nie 24 Wrz, 2006 19:15

Basiu, tak nie mów nie wolno
Maranta nie umiała, a teraz umie frywolitkować brawo
Ty też się nauczysz, tylko musisz chcieć, bo frywolitki to w końcu tylko 2 węzełki - lewy i prawy zebalek

moslamawe - Czw 28 Wrz, 2006 22:02

Basia czytaj czytaj do mnie masz niedaleko ja Cię naucze frywolitki
maranta - Nie 01 Paź, 2006 17:25

Basia, Ty sie nie broń kazanie

Jeszcze takie drobiazgi mam Wink

magdalena - Nie 01 Paź, 2006 19:59

Aniu uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon
Dziunia - Nie 01 Paź, 2006 20:09

Aniu, cuda!!! brawo
brawo brawo brawo brawo brawo

karmelek - Pon 02 Paź, 2006 10:04

uklon uklon uklon
renata - Pon 02 Paź, 2006 16:32

Masz racje Basiu,,,ja chyba tez nie bede nigdzie wchodzila,,Becka zarazilam mnie dekupieniem..teraz te CUUUDA!!Aniu to jest takie wspaniale,ze wpanialsze juz nie moze byc!! brawo brawo brawo cool cool cool
(gdzie kupuje sie te czolenka?) hahahihi

maranta - Pon 02 Paź, 2006 17:05

Renatka, Ty się nie broń kazanie
Czółenka kupowałam tutaj- http://www.wojtek.com.pl/...idg2=92&idt=731

Ja prawie jednocześnie łyknęłam bakcyla decu i frywolitkowego, odwiedziły mnie razu pewnego takie dwie zarajzy- Bećka i Renulek... i takie tego efekty wesoło mi wesoło mi wesoło mi

barbara 1 - Pon 02 Paź, 2006 17:50

U Ani znowu takie nic nie wolno ŚLICZNOŚCI
Moslamawe dziekuje bardzo,fakt to jest rzut beretem do Ciebie
Ikmis,Renata zostane jednak przy drutach i szydełku

maranta - Czw 05 Paź, 2006 20:05

U Renulka jesiennie, u mnie też tak jakby hahahihi

... tak mi jesiennie, że połamałam jedyne szydełko zdatne do nawlekania koralików, no i masz babo placek placzek placzek placzek

karmelek - Czw 05 Paź, 2006 20:17

to jest takie cudne, że nie wiem co napisać... szczęka szczęka szczęka
Anna B. - Czw 05 Paź, 2006 20:34

Przepraszam bardzo, ale czy Ty aby nie masz za dużego tempa? I zobacz teraz jak ja przez Ciebie wyglądam. ooooo
uklon

maranta - Czw 05 Paź, 2006 20:44

Anna B. napisał/a:
czy Ty aby nie masz za dużego tempa?

One tak powstają w międzyczasie, tzn pomiędzy okrążeniami tej zwariowanej spódnicy, którą szydełkuję - jedno okrążenie trwa teraz ok. dwie i pół godziny puknąć się , cały motek mieści się w niecałych trzech okrążeniach, więc te naszyjniczki to rodzaj odpoczynku, aha... trzeci zegar koński suszy się gdzieś w kącie wesoło mi

Bećka - Czw 05 Paź, 2006 20:57

Jeszcz troche a wpędzisz mnie w takiego doła że aż musze coś tu wreszcie napisać , bo jak już w nim będe to nie tylko na pisanie nie bedzie czasu ale i chęci wesoło mi
magnolia - Czw 05 Paź, 2006 21:00

MARANTO te twe wyczyny szydelkowe a raczej frywolitkowe granicza z cudem uklon uklon uklon a ja ni wzab nie umiem ,frywolitkowac bo nie wiem z jakiego konca to to ugryzc ale mowic krotko twoje osiagniecia sa wspaniale radocha radocha radocha radocha radocha cool cool cool nic dodac nic ujac cmoknięcie
majka - Czw 05 Paź, 2006 22:37

magnolio moze z tego załapiesz http://show.7ya.ru/privat...=16318&p=1&ob=0 tak jak ja załapałam tylko ze to jest frywolitka igla ale juz zrobiłam corce kolczyki a igle kupiłam w pasmanteri za 1.20 zwykła do szycia tylko ze długa zycze powodzenia napewno sie nauczysz
Dziunia - Pią 06 Paź, 2006 07:44

Ach! Kolejne cudo Smile
radocha radocha radocha

magdalena - Pią 06 Paź, 2006 09:37

Aniu cudne!!! cool cool cool
Anusiaczek - Pią 06 Paź, 2006 10:06

Aniu przepiękne!!!!! brawo brawo brawo
Renulek - Pią 06 Paź, 2006 10:46

maranta napisał/a:
... tak mi jesiennie, że połamałam jedyne szydełko zdatne do nawlekania koralików, no i masz babo placek placzek placzek placzek

... no nie becz już :usciski: złamane szydełko przy drobnych koralikach to niestety norma Mr. Green dlatego mam spoooory zapasik i jedno z mojej kolekcji dokładam do płytki która już w kopercie czeka na wysyłkę 8-)

maranta - Pią 06 Paź, 2006 11:16

Dziękuję za wszystkie pochwały cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Reeenuuuulkuuu jesteś niesamowityyyy!!! gały
Kompletnie mnie zaskoczyłaś cmok cmok cmok

Dziękuję, powiedz tylko koniecznie ile Ci wpłacić za płytkę i za szydełko, tylko nie gadaj, że to grosze, bo już i tak mam u Ciebie ogroooomny dług za nauczenie frywolitek kazanie daję nogę

... a tak w ogóle to czuję się rozpieszczana wesoło mi

magnolia - Pią 06 Paź, 2006 11:17

MAJKA dzieki za linke napewno skorzystam skoro twierdzisz ze proste tylko musze najpierw pokonczycco mam pozaczynane cmoknięcie
Renulek - Pią 06 Paź, 2006 12:59

maranta napisał/a:
już i tak mam u Ciebie ogroooomny dług za nauczenie frywolitek kazanie daję nogę

odrobisz w naturze rotfl jak sie spotkamy to też mnie kilku rzeczy nauczysz bo cierpię ostatnio na brak wiedzy Mr. Green

Anna B. - Pią 06 Paź, 2006 15:50

Maranto, ja też mam jedno szydełko od Renulka. To o wiele przyjemniejesze mieć takie szydełeczko od kogoś, niż samemu sobie kupić. Reniu! cmoknięcie
Mam też inne drobiazgi od innych netowych koleżanek (cześć z nich już znam osobiście). Sama też co jakiś czas coś komuś podsyłam, więc w sumie powstaje taki łańcuszek miłych gestów. Nie zawsze udaje się nam odwdzięczyć tej osobie, która akurat nam się przysłużyłam. W każdym razie "zostaje w rodzinie".
Hm, na refleksje mnie jakieś naszło. Wink

Ale swoją drogą (bo jednak te szydełeczka to lubią się giąć i łamać) dobrze wiedziec, że można je rownież w necie kupić. Konkretnie w "kolorowym motku". Własnie niedawno odkryłam.