Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie
joana - Pią 01 Sie, 2008 20:49
Uf, Jestem naprawde bardzo zadowolona. Wczoraj napisałam maila do Hurtowni RUMENTO i dziś, wielce zdumiona odebrałam telefon od Pana Tomasza. W sprawie włóczek oczywiście. Poniewaz brak tej o którą prosiłam otrzymałam zapytanie o inne. I co Wy na to!!!??? To naprawde wspaniały człowiek. Jemu poprostu sie chce. Oby więcej było tak solidnych ludzi.. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie wszystkich z upalnych i dusznych Katowic.
Barbara-Anna - Pon 04 Sie, 2008 16:06
Przyznajcie się bez bicia które z Was były w hurtowni 14 lipca ok. południa?
Trzy panie kupujące włóczkę, wydały mi się jakieś znajome.
Byłam tam i faktycznie włóczki imponujące. Niestety, nie kupiłam włóczki, nie miałam konkretnej potrzeby, ale zaopartzyłam się w szydełka i druty.
Grażyna - Pon 04 Sie, 2008 17:57
Koło południa byłam ja, Desik i moja sąsiadka
mhanutka - Pon 04 Sie, 2008 22:24
Barbara-Anna, Barbara-Anna,
Możesz napisac coś o tych drutach? Przynajmniej firmę i cenę. I czy zwykłe czy z żyłką. Kupowałam już włóczki (zamawiałam telefonicznie) i jestem pod wrażeniem szybkości oraz wyczucia kolorystycznego pana Tomka. Nigdy nie myślałam, że kolor można tak dokładnie określić przez telefon. Teraz przy naastępnym zamówieniu chciałabym zamówic druty.
alienor - Wto 05 Sie, 2008 16:08
dołanczam sie do prośby , ja muszę zamówić drutki z żyłką i mnie interesuje ich jakość , nie lubie ajk oczka same nie wchodzą , tylko trzeba je na drut palcem popychać , mam juz dwie pary takich felernych i chciałabym uniknąć zakupu kolejnego niewydarzonego wyrobu
Barbara-Anna - Pią 08 Sie, 2008 14:21
Grażynko, poznałam właśnie Ciebie, ale nie miałam odwagi tak prosto z mostu. Miałaś na sobie szydełkową bluzkę z kolorowych elementów. Stałam za Wami w kolejce do kasy Byliśmy w drodze do Nysy.
Druty kupiłam z żyką , 80 cm.
Wyglądają jak bambusowe, jeszcze na nich nie robiłam, więc trudno mi coś o nich powiedzieć. Skusiła mnie cena, płaciłam po 3,50 . U mnie takie są po 8-10zł. Drugi powód, to musiałam coś kupić, jestem uzależniona
Dziecko zrobiło zdjęcie
Grażyna - Pią 08 Sie, 2008 14:30
to szkoda, ze nie mialaś odwagi podejść, miałysmy okazje poznac sie w realu...Ja za to kupilam pełen wór sąsiadka moja również
Barbara-Anna - Pią 08 Sie, 2008 15:29
Widziałam, widziałam te wasze niebieskie wory. Mam nadzieję ,że jesteście zadowolone z zakupów . Powodzenia i pozdrawiam.
wikifiki - Pią 08 Sie, 2008 16:40 Temat postu: Jak dojechac do Rumento jadąc z Dąbrowy Górniczej???? Do Kolezanek z okolicz Częstochowy!
W przyszłą sobotę będe wracała z wesela w Dąbrowie Górniczej i będę przejeżdżała przez Częstochowe. Udało mi sie wyprosić mojego męża byśmy wstapili do hurtowni mimo iz dopiero co wczoraj od nich dostałam wielka paczke z niteczkami.
I tu moje pytanie do zmotoryzowanych i mieszkajacych w Częstochowie jak mam jechać, czy ulica Krótka jest w samym centrum miasta czy gdzies na obrzeżach.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
qrka - Pią 08 Sie, 2008 18:10
wikifiki, ja nie jestem z Częstochowy, ale byłam tam niedawno, wjeżdżasz od Dąbrowy Górniczej i jedziesz do skrzyżowania, na którym są dwa Macdonaldy (charakterystyczne) na tym skrzyżowaniu skręcasz w lewo i, później na 1-szych światłach w lewo i 1-sza w prawo to ulica krótka. Bardzo łatwo trafić , ale w soboty mają czynne do 12-tej.
wikifiki - Pią 08 Sie, 2008 18:29
qrka dzieki za odpowiedź.
Znalazłam taka faja stronke gdzie można zaznaczyć skąd sie wyżeżdza i dokąd chce sie dojechać i i pokazuje całą trase ulica po ulicy:) i z nije wyszło mi podobnie jak mi napisałas. Ale tam nie było zaznaczonych McDonaldów:P.
No własnie z ta godzina to może byc problem może zdaże.
dzieki
qrka - Pią 08 Sie, 2008 18:32
ja tez mam taką fajna mapkę tu
http://mapa.targeo.pl/
tam można wpisać tez ulice, a co do mcdonaldów to na pewno nie miniesz
wikifiki - Pią 08 Sie, 2008 18:35
Ja znalazłam na www.zumi.pl
Poranna - Pią 08 Sie, 2008 23:50
wikifiki, na stronie Rumento jest mapa dojazdu.
| Barbara-Anna napisał/a: | | Wyglądają jak bambusowe |
zdaje się, że na opakowaniu jest napisane, że bambusowe
tylko ciekawe jak Ci się będzie robiło z tą łączącą druty rurką; mam podobne, też z rurką i szlag mnie trafia, bo oczka nie chcą się zsuwać, muszę je przesuwac palcami, a to opóźnia robociznę i na dłuższą metę wnerwia
Barbara-Anna - Sob 09 Sie, 2008 17:34
Poranna, ostatnio nie wierzę w pisane
Przerobiłam kilka rządków na tych drutach, oczka dobrze zchodzą z drutu, nie zaczepiają się o żyłkę. Boję się, że po dłuższym używaniu mogą wysuwać się z żyłki. Na razie jestem zadowolona.
Ania - Sob 09 Sie, 2008 18:36
| Barbara-Anna napisał/a: | Widziałam, widziałam te wasze niebieskie wory. Mam nadzieję ,że jesteście zadowolone z zakupów . Powodzenia i pozdrawiam. |
Barbara-Anna trzeba było zagadać do nas ...."Halo laski to wy z forum maranty" Od razu wszystko bysię wyjaśniło !!! hihi
JJka - Wto 12 Sie, 2008 14:03
Qrcze!! Jestem z Cz-wy.. i nie wiedziałam, że 400m od mojego domu jest taka hurtownia!! A ja biedna od kilkunastu lat biegam po sklepach...
Cieszę się, że na takie forum trafiłam.:
pozdr
Poranna - Wto 12 Sie, 2008 18:11
| JJka napisał/a: | | Jestem z Cz-wy.. i nie wiedziałam, że 400m od mojego domu jest taka hurtownia!! |
Qrcze, ależ Ci zazdraszczam!!!
qrka - Wto 12 Sie, 2008 18:18
| Poranna napisał/a: | | Qrcze, ależ Ci zazdraszczam!!! wściekły hahahihi |
ja tez, byłam kiedyś przejazdem w Częstochowie w sobotę , spóźniłam się 5 minut i pocałowałam klamkę,
monika_b - Śro 13 Sie, 2008 09:23
Kobietki, a jak prosicie o przysłanie próbek to jak rozliczacie się z panem Tomkiem za przesyłkę?
jola373 - Sob 16 Sie, 2008 09:44
O same próbki nie prosiłam, pan Tomek wysyłał mi je razem z zamówionymi włóczkami.
irenka10 - Sob 16 Sie, 2008 13:33
witaj jolu szkoda ze niewiedzialam ze cos zamawiasz razem bysmy sobie zamowiły
ata30 - Czw 21 Sie, 2008 12:00
Niedawno Poprosiłam Pana Tomka o przesłanie mi zdjęć włóczek w kolorze pomarańczowym i rudym. Oto zdjęcia
halszka - Czw 21 Sie, 2008 12:17
Ata
-jejku , jakie świetne i fotki i nitki , ja " kocham " włóczkę KOTEK ( nie - KOCUREK ) i MIRELKĘ , i naprawdę je polecam , są ciut grubawe na szydełko - ale wspaniałe , świetnie się z nich robi i efekty-eXtra -BAJKA - to już nie , ale jeszcze SONATA i KALINKA - jest fajna ( to tak tyle tylko skromnie ode mnie )
barbara 1 - Czw 21 Sie, 2008 16:33
A ja dzisiaj byłam w Rumento i muszę napisać,że p.Tomek poskarżył się na jedna z pań z wybrzeża(juz nie bede pisać na którą)bez obrazy,strasznie nie cierpliwa osoba.Napiszę jeszcze raz,to nie jest sklep wysyłkowy,to tylko dobra wola p.Tomka,że po pracy chce mu się jeszcze iść na poczte i wysyłać zamówienia w dodatku w tym samym dniu.Wysyła nitki zanim pieniążki wpłyną na konto,bo po prostu Wam ufa(tak mi dzisiaj powiedział),ale nie można go poganiać,bo jak wpadnie w nerwy,to się skończy sprzedaż.
I jeszcze jedno,już nie będzie Mony i Kornelii.Fabryka im się spaliła.Ma jeszcze trochę zapasów,jeśli ktoś jest chętny,to piszcie.
|
|
|