Biżuteria - biżu Krulikowe:)
halszka - Wto 15 Lip, 2008 00:27
króliku - twoją biżu zawsze lubię oglądać nawet bez konkursu
qrka - Wto 15 Lip, 2008 07:02
Krulik, świetny pomysł z tym konkursem,
Biżuterię robisz śliczną , zainspirowała mnie narazie do zakupów w "świecie koralików", ale kto wie może i we mnie drzemie jakis mały talencik ??
p.s. chętnie zoopiekuję się jakimś twoim dziełkiem
alienor - Wto 15 Lip, 2008 07:58
Wszystkiego najlepszego urodzinowego , pomysl oryginalny jak twoja bizuteria , zamiast jubilata to jubilat chce obdarowywać
bjanna - Wto 15 Lip, 2008 08:43
Krulik, cała Twoja biżuteria jest śliczna musisz mieć strasznie dużo cierpliwości, żeby tak precyzyjnie ją wykonywać szczerze podziwiam powiedz skąd bierzesz drobiazgi do zrobienia tych kolczyków http://www.fotosik.pl/sho...bde677ac9fba79b http://www.fotosik.pl/sho...2b72f8c15c96e42
Pandora - Wto 15 Lip, 2008 09:19
Oj, to ja jako Twoja fanka z najlepszymi życzeniami urodzinowymi też się wpisuję
mama Jo - Wto 15 Lip, 2008 09:25
Oj jak dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle śliczności, niektóre bardzo, bardzo mi sie podobaja, ale przejrzałam sto ileś postów i już nie potrafię powiedzieć które.
Jasieńka - Wto 15 Lip, 2008 09:45
piękną biżuterię robisz bardzo mi się podoba a z okazji urodzin zdrówka ci życzę a zamiast ty być obdarowywaną to jeszcze ty chcesz obdarowywać niezła jesteś
Krulik - Wto 15 Lip, 2008 09:52
Cieszę się że pomysł z konkursem się podoba;) Wpisywać się można aż do północy:)
bjanna, kwiatki są takie: http://www.swiatkoralikow...roducts_id=2224
listki są tego typu, ale akurat brak
koloru: http://www.swiatkoralikow...roducts_id=3422
metalowe przekładki i kuleczki też są ze świata koralików
bjanna - Wto 15 Lip, 2008 10:02
Krulik, dziekuję za informacje
Ania - Wto 15 Lip, 2008 10:09
krulik a jakiej grubości wdruciki wykorzystujesz do biżu, mam zamiar się zaopatrzyć i moze też uda mi się coś stworzyć....
Jarka - Wto 15 Lip, 2008 10:25
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK, WIELU WSPANIAŁYCH POMYSŁÓW I DZIEŁ WYKONANYCH
Violetta21 - Wto 15 Lip, 2008 10:34 Temat postu: Konkurs Krulikowy:) Kruliczku z konkursem czy bez ja i tak lubię patrzeć na świecidełka które zrobią Twoje łapki
a z okazji urodzinek życzę Ci dużo miłości, uśmiechu na co dzień, pociechy z synka no i oczywiście weny twórczej przy robieniu świecidełek
Krulik - Wto 15 Lip, 2008 11:33
desik, ja używam kilka grubości drutu posrebrzanego. Potrzebne są przynajmniej 2 rodzaje - jeden gruby 0,8-1mm i jeden cieniutki 0,3 mm. Przy czym 1mm jest dość sztywny i dobry jest jako podstawa naszyjników, natomiast trudno się z niego kształtuje oczka i inne małe elementy, do tego mniejsze koraliki na niego nie wchodzą. Dlatego do kolczyków (np ślimaków) używam 0,8mm - można z niego też robić bigle. Do oplatania właśnie używam 0,3mm, ale kiedyś miałam też 0,25mm i on łatwiej się zawija, ale oba są ok. Drucik 0,6mm mało mi się przydawał - on jest pośredni, daje się go zawijać i tak na prawdę nie jest ani miękki ani sztywny;) Mam nadzieję że info się przyda. Nie wiem jak zachowuje się srebrny drut ale podobno trochę inaczej.
Wszystkim Wam dziękuję za oglądanie mojej galerii;D Zawsze miło czytać Wasze miłe słowa;D
Irenka - Wto 15 Lip, 2008 11:37
Ja tez dołączam się do życzeń urodzinowych!!
Czy z konkursem czy bez mnie tez sie podoba Twoja biżu.
teris - Wto 15 Lip, 2008 12:00
Ania - Wto 15 Lip, 2008 12:28
dziękuję Kruliczku za info .... ostatnio mnie kusi żeby coś zmastrować z biżu.............. po ponad 15 latach zaczęłam znowu nosić kolczyki , więc to chyba jakiś znak...ale póki co 1000 innych robótek na tapecie
alicja11 - Wto 15 Lip, 2008 13:27
Krulik, biżuteria urocza a informacje o grubości drucików do jej wykonywania i mnie się przydadzą
Grażyna - Wto 15 Lip, 2008 14:11
Tak, jak Jarka, zycze ci wszystkiego naj, naj, naj...
Halkuk - Wto 15 Lip, 2008 15:10
Wszystkiego najlepszego
Uwielbiam oglądać Twoje prześliczne i niepowtarzalne dzieła Masz wielki talent Życzę Ci dużo szczęścia i jeszcze wielu pomysłów - chociaż tych Ci chyba nie brakuje
ola1996 - Wto 15 Lip, 2008 17:48
Wszystkiego najlepszego!
Zdrówka, szczęścia i więcej wspaniałej biżuterii
Mao - Wto 15 Lip, 2008 18:51
Mnie urzekła bursztynowa sieć ,ostatnio mam jazdę na klimaty morskie a bursztyny wprost uwielbiam
Krulik - Wto 15 Lip, 2008 23:25
Dziękuję dziewczyny! Ha ha dziś wątek biżuteryjny zmienił się w wątek urodzinowo-konkursowy:D i potem się tej biżuterii nie będzie dało odnaleźć:D Ale mam ambitny plan coś podłubać, ale dziś to już chyba tylko spać... Dostałam dziś wspaniały prezent;D Moi przyjaciele zrobili mi mini urodzinowe przyjęcie niespodziankę:D Bawiłam się super i ogromnie się cieszę bo wiem jak trudno zrobić przyjątko w wakacje;/ Zwłaszcza że część znajomych to jeszcze wieczni studenci i teraz sobie powyjeżdżali;P całuski dla Was kochane
Krulik - Śro 16 Lip, 2008 12:36
Konkurs zakończony i pora wyłonić zwyciężczynię:) Słój z karteczkami wstrząśnięty niezmieszany. Synuś króty miał losować poszedł spać, więc nie odmówię sobie tej przyjemności i wylosuję sama;P W związku z tym że aż tyle się was zgłosiło będą dwie nagrody;)
A więc kolczyki otrzyma ode mnie: Grażyna i desik Gratuluję:)
Wszystkim pozostałym dziewczynom dziękuję za życzenia i za udział w zabawie;) Na pewno za jakiś czas znów mnie coś najdzie i jakiś konkursik jeszcze będzie;P
Grażyna - Śro 16 Lip, 2008 13:36
Jestem w niebo wzieta Ciesze sie bardzo, że bedę miec takie slicznosci dziekuje, dziekuje, dziekuję
Ania - Śro 16 Lip, 2008 16:57
O rany, jestem przeszczęśliwa!!!
Ostatnio mam bzika na punkcie kolczyków, a Twoje prace niezmiernie mi się podobają. Ale się cieszę
Kruliczku
|
|
|