To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Czółenko Kasi

Zygfryd Smarzyk - Pią 19 Lis, 2010 10:05

Zaglądam, szukam, czekam i czekam, i czekam, a nowych pięknych koronek jak nie było, tak nie ma. Chyba moja niecierpliwość jest równa ogromowi cierpliwości jaką mieć trzeba, by tworzyć koronki czółenkiem.
Z tysiącem serdeczności

frywolne-szydło - Pon 11 Kwi, 2011 22:44

Jednak to nie robienie serwet czółenkiem jest najtrudniejsze. Znacznie więcej trudu kosztuje przypomnienie sobie marantowego hasła, gdy nieobecność na forum trwała długo, zbyt długo.
Trochę jednak prac przybyło, czego dowodem te zdjęcia.

alutka171 - Wto 12 Kwi, 2011 00:40

Super cool cool cool
ikmis - Wto 12 Kwi, 2011 08:57

Bardzo się bałam, że zaprzestałaś pokazywania swoich prac maranciakom mdleje jakby nie patrzeć, od Twojego poprzedniego posta przeleciał prawie rok! Crying or Very sad
No ale wynagrodziłaś nam czekanie wspaniałymi dziełami swoich rączek cool hopla brawo

Mam pytanie natury technicznej, czy masz jakiś stałą zasadę tworzenia serwetki owalnej?
Czy po prostu podczas supłania czujesz miejsce, gdzie trzeba dorzucić element dodatkowy, aby wytworzył się zakręt?
Czy masz jakieś ulubione nici, z których najbardziej lubisz robić frywolitki?
Serdecznie Cię pozdrawiam i szczerze się cieszę, że wróciłaś z nowymi pracami cmoknięcie

lamika88 - Wto 12 Kwi, 2011 09:08

Przepiękne uklon uklon uklon
jasia - Wto 12 Kwi, 2011 09:33

Piękne te serwety. Ja nie miałabym cierpliwości takie duże zrobić czółenkiem...ale nie próżnuję...z frywolitek ostatnio robiłam to:
lil - Wto 12 Kwi, 2011 18:21

zielone kółka są super!
śliczne prace!
cool cool cool

karmelek - Wto 12 Kwi, 2011 19:02

frywolne-szydło świetne, prześliczne frywolitki!!! cool

jasia brawo !!! brawo

jasia - Wto 12 Kwi, 2011 21:54

Dziekuję bardzo :-* jeszcze nie mam takiej wprawy jak frywolitkujące tu dziewczyny, ale myślę że z czasem... Smile
frywolne-szydło - Czw 14 Kwi, 2011 19:30

Moja znajomość obsługi komputera jest bardzo mała,stąd odpowiedz dopiero dziś.
Nie mam ustalonego sposobu robienia owalu,po prostu rozkładam serwetkę i dodaję jakiś
element jak się nie sprawdza wycinam i robię na nowo aż do skutku.
Jeżeli chodzi o nici to kiedyś niezłe były ARIADNY obecnie najlepsze wydają mi się z AIDY
dostępne w różnych kolorach i grubościach.
Miło mi że nie zostałam wykreślona z pamięci.

jasia - Czw 14 Kwi, 2011 20:12

Kasiu oglądałam Twoje prace brawo ...chylę czoło