To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - frywolitki Ewkapawe

umironczuk - Pią 10 Lip, 2009 13:19

Ale efekt piękny super graulacje brawo
Anisa - Pią 10 Lip, 2009 14:25

Śliczne są te Twoje frywolitkowe serwetki brawo
natta - Pią 10 Lip, 2009 14:45

rewelacyjna serwetka brawo
ewkapawe - Nie 26 Lip, 2009 18:18

Ostatnio wieczorami zrobiłam tą serwetkę . Schemat dostałam od Eluni - bardzo podobała mi się serwetka , którą pochwaliła się Elunia . Ela jeszcze raz dziękuję za pomoc w zdobyciu wzoru kwiatek dla ciebie

karmelek - Nie 26 Lip, 2009 22:55

ewkapawe serwetka jest prześliczna, misterna, precyzyjna, wspaniała po prostu uklon uklon uklon
Czy to jest wzór z "Kramu z robótkami"?

Truskaweczka - Nie 26 Lip, 2009 23:13

CUDO!!! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie cool cool cool cool cool
LidkaM - Pon 27 Lip, 2009 08:35

Przepiękna serweta!!!!
umironczuk - Pon 27 Lip, 2009 10:56

Ale super bomba
makneta - Pon 27 Lip, 2009 11:48

jaka śliczna serwetka brawo brawo brawo
ewkapawe - Pon 27 Lip, 2009 20:31

Serdecznie dziękuję za miłe słowa o mojej serwetce cmoknięcie
Karmelek wzór tej serwetki dostałam od Eluni , a był chyba w Moich Robótkach z tego roku , ale nie wiem z którego miesiąca . Jak będziesz chciała schemacik podaj email na PW to prześlę .

karmelek - Pon 27 Lip, 2009 20:44

ewkapawe dziękuję kwiatek dla ciebie
juz piszę na PW

Cady93 - Wto 28 Lip, 2009 10:59

podziwiam te piekne prace:) cool
są naprawde śliczne:)

ewkapawe - Wto 25 Sie, 2009 19:09

Teraz zrobiłam taką serwetkę . We czwartek wyjeżdżam i mam zamiar tą serwetkę dać kuzynce w upominku . Więc się chwalę , bo już długo u mnie nie będzie Sad

Ewcia101 - Wto 25 Sie, 2009 19:15

WOW!! brawo Cudo! cool
Poranna - Wto 25 Sie, 2009 19:27

piękny i niesamowicie pracochłonny prezent brawo
karmelek - Wto 25 Sie, 2009 23:15

Piękna serwetka! brawo brawo brawo
ania_b - Śro 26 Sie, 2009 16:32

Kolejne koła jakby od cyrkla robione. Niesamowita precyzja wykonania. Podziwiam za cierpliwość.
ewkapawe - Nie 04 Paź, 2009 15:38

Tak jak już pisałam wcześniej , większość swoich serwetek rozdałam w prezentach . Teraz te serwetki zrobiłam już dla siebie . Tą większą w czerwcu robiłam z aidy nr .10 melanżowej beżowej . Teraz moja jest z aidy nr.15 kolor ecru .Serwetka jest robiona wg. schematu p. Jana Stawasza .

W dwóch miejscach użyłam bezbarwnego lakieru do paznokci i po upraniu te miejsca mam zażółcone . Nie wiem dlaczego ? . Muszę chyba kupić inny lakier - może podpowiecie mi jaki jest pewny !

skrzacik - Nie 04 Paź, 2009 16:21

nie sadze zeby to byla kwesta lakieru, raczej temperatury prania serwetek. mnie sie cos takiego stalo gdy wypralam w zbyt goracej wodzie. od tego czasu do serwetek nie uzywam tej metody zabezpieczenia koncowek nici wychodzac z zalozenia ze serwetki to rzecz uzytkowa i trzeba je prac w goracej wodzie.

wiem, ze niektore dziewczyny uzywaja do tego jakiegos kleju (nazwy nie pamietam) ciekawam, czy ten klej nie daje takich samych efektow w wysokiej temperaturze prania?

ewkapawe - Nie 04 Paź, 2009 16:28

Dziękuję Skrzaciku . Ja właściwie też nie korzystam z lakieru . Nitki staram się igłą wciągnąć . Te dwa miejsca - to moje błędy , gdy nie połączyłam pikotek . Wzięłam delikatnie związałam cieńką niteczką i dla pewności poszedł lakier . Teraz są małe żółte plamki - trudno . Serwetki napewno będą już moje .
gustavo_2008 - Nie 04 Paź, 2009 16:47

Piękne serwetki brawo brawo brawo
Elunia - Pon 05 Paź, 2009 10:21

wspaniałe cool cool
karmelek - Pon 05 Paź, 2009 10:48

ewkapawe śliczne serwetki brawo brawo brawo
hmmm..... lakieru próbowałam tylko w kolczykach i jest ok Smile

skrzacik - Pon 05 Paź, 2009 13:01

ewkapawe napisał/a:
Dziękuję Skrzaciku . Ja właściwie też nie korzystam z lakieru . Nitki staram się igłą wciągnąć . Te dwa miejsca - to moje błędy , gdy nie połączyłam pikotek . Wzięłam delikatnie związałam cieńką niteczką i dla pewności poszedł lakier . Teraz są małe żółte plamki - trudno . Serwetki napewno będą już moje .

hihihi, mnie sie tez tak czasem zdaza. no coz wszyscy jestemy ludzmi i mozemy sie pomylic Smile
wtedy, po zawiazaniu odrebna nitka pikotek, koncowki wszywam.

Vanique - Pon 05 Paź, 2009 19:40

Prześliczne serwetki,, ta duża kwadratowa jest urzekająca uklon