Nasze prace - chwalimy się - Decu nuli - herbaciarki - str. 14
marysia54 - Pon 26 Mar, 2012 22:31
nula
Tesa60 - Wto 27 Mar, 2012 20:32
dziś dopiero zaglądam brawo piękności
nula - Sob 31 Mar, 2012 07:47
marysia54, Tesa60, dziękuję Wam bardzo !
działam dalej - właśnie popełniam moją pierwszą pracę z wykorzystaniem wydruku
żabka - Sob 31 Mar, 2012 22:00
| nula napisał/a: | | właśnie popełniam moją pierwszą pracę z wykorzystaniem wydruku wesoło mi | a pamiętałaś żeby go psiknąć lakierem do włosów, co by się nie rozmazał wydruk przy klejeniu?
nula - Nie 01 Kwi, 2012 07:56
| żabka napisał/a: | a pamiętałaś żeby go psiknąć lakierem do włosów, co by się nie rozmazał wydruk przy klejeniu?
|
lakieru do włosów nie posiadam ale posiadam za to fiksatywę i oczywiście z niej skorzystałam - kompletnie nic się nie rozmazało
Sposób z przyklejeniem papieru śniadaniowego, który mi poleciłaś jest rewelacyjny - idealnie się sprawdza w mojej drukarce
Mam już drugą pracę z naklejonymi wydrukami ale na razie zabrakło mi koncepcji na wykończenie
bean - Wto 03 Kwi, 2012 13:36
Ta skrzyneczka jest najpiękniejsza na świecie!!!!!
Jeszcze raz ślicznie Ci dziękuję Po przyniesieniu do domu Robert zrobił takie duże oczy jak zobaczył to cudeńko
nula - Wto 03 Kwi, 2012 19:53
bean,
nula - Nie 03 Cze, 2012 20:43
no to pora uzupełnić zaległości - chociaż wcale dużo tego nie ma ....
już dawno skończone pierwsze decu z wydrukami
ramka do kompletu ze słonecznikową szkatułką - tylko lusterko trzeba wprawić bo wzięło i się stłukło
i wiaderko po chupa-chupsach (chyba tak to się pisze ?) przerobione na wiaderko do robótek - w zasadzie powinnam jeszcze trochę je dopieścić, tzn. na pewno dostanie jeszcze parę warstw lakieru i jakieś ubranko na rączkę, bo taka druciana mi się nie podoba, ale czort wie kiedy to nastąpi - więc pokazuję już teraz
cały problem w tym, że tej rączki nie da się wyjąć
Ma któraś może pomysł jak można zamaskować ten drut, żeby jakoś ładnie to wyglądało ?
I pierwszy raz lakierowałam matowym lakierem i bardzo jestem zadowolona
oczywiście wiaderko jest jedno, tylko jak zwykle nie mogłam się powstrzymać i obfociłam ze wszystkich stron

małgośka - Nie 03 Cze, 2012 20:49
Nula, fantastyczne decu.
Wielkie
ciapara - Nie 03 Cze, 2012 21:00
Wszystko piękne... ale wiaderko obłedne...
Trzymaj kciuki wzielam sie za pierwsza swoja puszke...
kabyr - Nie 03 Cze, 2012 21:20
nula, mnie też się bardzo podoba.
Jeszcze nie próbowałam tej techniki.
Może kiedyś.
beacia-24 - Nie 03 Cze, 2012 22:21
Nuluś uwielbiam Twoje decu pracki.
Porywam pierwsze drukowane decu i puchę na robótki.
Lusterko zostawiam, żebym na zachłanną nie wyszła, a poza tym i tak lepiej bym się za wiele w lustrze nie przeglądała bo by jeszcze pękło.
A swoją drogą to niezły "lizus" z ciebie bo w takiej puszcze to sporo lizaczków się mieści hahha
Na rączkę nie mam za bardzo pomysłu, ale może jakiś dobrze przylepiony sznurek lniany, albo jakiś inny co się go da wokoło owinąć lub jakoś opleść. W końcu to na robótki zatem może coś tego typu.
Brawa wielkie za nowe cuda
nula - Nie 03 Cze, 2012 23:02
małgośka, ciapara, kabyr, beacia-24,
bardzo dziękuję
| ciapara napisał/a: | Trzymaj kciuki wzielam sie za pierwsza swoja puszke...
|
oki, będę trzymać - tylko nie wiem po co Ci moje kciuki ? doskonale sobie poradzisz !!!
| beacia-24 napisał/a: | | ale może jakiś dobrze przylepiony sznurek lniany, albo jakiś inny co się go da wokoło owinąć lub jakoś opleść. |
dokładnie o czymś takim myślałam - opleść sznurkiem - tylko nie bardzo wiem jak go przyczepić na samym początku , żeby się dobrze trzymał - ale coś wymyślę ....
I żeby nie było - ja z tej puszki nie wylizałam ani jednego lizaka !!!!!!
Pustą dostałam !!!!!! (niestety)
Runa - Pon 04 Cze, 2012 10:20
Rewelacyjne prace
Violetta21 - Pon 04 Cze, 2012 15:07
same śliczności
alutka171 - Wto 05 Cze, 2012 01:31
Świetne prace zrobiłaś. Fajnie że lusterko zostało pożyczę sobie na trochę Raz że kocham słoneczniki, a dwa że super spęki Ci wyszły. ja takich nie potrafię robić.
ciapara - Wto 05 Cze, 2012 10:22
Ja też uwielbiam słoneczniki. Pierwsze prace tak ozdabiałam decu. Teraz patrze na nie i widze jakie są niedoskonałe.
Haniu czy jest jakis watek w decu poswiecony malowaniu puszek?
Pomalowałam swoja pierwsa puszke juz 2 warstwami na bialo... nadal przebija podklad...
zaczynam sie bac ze cos pokopsałam. Ide szukac wartku o ozdabianiu puszek.
A Twoje puszki i decu wypukłe to dla mnie mistrzostwo. Chcialabym kiedys pobawic sie w wypukle wzory. Mam teraz szkatułke do ozdobienia i chciałabym ja tak wypiescic... coby perfekcyjnie wyszła.
beti9 - Wto 05 Cze, 2012 13:34
nula, jak zwykle wszystko śliczne , podziwiam
aiszka4 - Wto 05 Cze, 2012 14:32
| nula napisał/a: |
Ma któraś może pomysł jak można zamaskować ten drut, żeby jakoś ładnie to wyglądało ?
|
Obszydełkować
nula - Czw 07 Cze, 2012 09:04
Runa, Violetta21, alutka171, ciapara, beti9, aiszka4, bardzo dziękuję
| alutka171 napisał/a: | | Raz że kocham słoneczniki, a dwa że super spęki Ci wyszły. ja takich nie potrafię robić |
moja córa też kocha słoneczniki
A co do spękań to trzeba po prostu wyczuć kracka - ile go dać i kiedy malować drugą warstwę farby - mi też nie zawsze wychodzi tak jak chcę !
| ciapara napisał/a: | | Haniu czy jest jakis watek w decu poswiecony malowaniu puszek? |
z tego co pamiętam to chyba nie
| ciapara napisał/a: | | Pomalowałam swoja pierwsa puszke juz 2 warstwami na bialo... nadal przebija podklad... |
a jaki masz ten podkład, że Ci przebija ?
Ja używam podkładu Fluggera - on sam w sobie jest biały, dosyć gęsty i bardzo dobrze kryje !!!!
Jak puszka jest gładka (bez kolorowych wzorków) to maluję podkładem jeden raz i jeden raz białą farbą
A jak jest kolorowa to daję dwie warstwy podkładu i jedną farby
| aiszka4 napisał/a: | | Obszydełkować |
dobry pomysł - wezmę go pod uwagę
Tesa60 - Czw 07 Cze, 2012 14:55
wszystkie cenne rady, dziękuję a twoje prace piekne
Tosia - Nie 25 Lis, 2012 20:18
Twoje prace zachwycają, pełne uroku i pięknie wykonane
sarLena - Wto 04 Gru, 2012 21:31
Podziwiam i napatrzeć się nie mogę. Ślicznie Ci to decou wychodzi. Ponadto podpatrzyłam fajny sposób na puszki i posłuży mi to jako inspiracja do zrobienia moich bidul stojących gdzieś tam na półce. Mogę?
nula - Nie 09 Gru, 2012 14:38
Tesa60, Tosia, sarLena, dziękuję Wam bardzo
mam nadzieję, że niebawem pojawi się tu coś nowego.....
| sarLena napisał/a: | | Ponadto podpatrzyłam fajny sposób na puszki i posłuży mi to jako inspiracja do zrobienia moich bidul stojących gdzieś tam na półce. Mogę? |
a co to za pytanie ????????????
rób i chwal się !!
kabyr - Nie 09 Gru, 2012 14:56
| nula napisał/a: | | [b]mam nadzieję, że niebawem pojawi się tu coś nowego |
Nula chwal się.
|
|
|