ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)
renats - Nie 06 Gru, 2009 22:07
bardzo ładne aniołki
an_nela51 - Nie 06 Gru, 2009 23:52
Piękne aniołki
nula - Pon 07 Gru, 2009 00:03
borutka63, prześliczne ! i bombeczka w tle też bardzo ładna
jadzia59o, rewelacja !
kurcze, ale Wam te japonki super wychodzą !!!
napisz koniecznie jak jej zrobiłaś włoski może się w końcu zmobilizuję i skończę swoją
Edyta 111, Witaj !!!
bardzo się cieszę że udało Ci się zrobić aniołka (bo rozumiem, że to pierwszy ?)
O ile pamiętam to Harity ma oddzielnie głowę z kołnierzem i oddzielnie spódniczkę ?
Co do formowania to wszystko zależy od kształtu aniołka.
Temu najlepiej spódniczkę suszyć na jakimś stożku (np. takim plastikowym od nici) albo na jakiejś butelce, musisz po prostu wyszperać w domu coś co się nada
Ten kołnierz to chyba formowałam w rękach i suszyłam suszarką a potem połączyłam ze spódniczką (wikolem)
Skrzydła i aureolkę zawsze suszę "na płasko" przypięte do styropianu i potem też przyklejam.
Trzeba trochę poeksperymentować - a jak coś wyjdzie nie tak to po prostu bierzesz pędzelek, zwilżasz krochmalem ten kawałek , który chcesz poprawić i suszysz od nowa
I koniecznie się pochwal efektami !!!!
Pysiatom - Pon 07 Gru, 2009 13:35
jadzia59o , borutka63 prześliczne te wasze anioły.
weronika5810 - Pon 07 Gru, 2009 15:42
| borutka63 napisał/a: | Wszystkie anioły są piękne, a to moje kolejne.
Obrazek | Są piękne
weronika5810 - Pon 07 Gru, 2009 15:45
SA PIĘKNE
juju_75 - Pon 07 Gru, 2009 16:34
o jeju jakie cudne aniolki sie pokazaly dziewczyny wielkie brawa
jadzia59o - Pon 07 Gru, 2009 17:30
DZIĘKUJE ZA MIŁE SLOWA
borutka63 śliczne aniołki zresztą jak wszystkie
nula pytasz jak zrobiłam włosy postaram się opisać, też kompinowałam,
dookoła głowy przyszyłam włóczke tak zeby włóczka opadała na bużke, wywinęłam i związałam kok u góry, trochę włóczki wzięłam i obwinęlam kok, przyszyłam lekko z tyłu,troche obcięłam co mi przeszkadzało, trochę włóczki podniosłam do koka z tyły głowy i kleiłam wikolem co wisialo znów ciachnęłam nożyczkami i tak jakoś wyszło to wszystko wychodzi w praktyce, rób i chwal się czekam niecierpliwie pozdrawiam
piątuś - Pon 07 Gru, 2009 20:58
ojejku coraz to pieniejsze anioły wychodzą spod waszych rąk BORUTKA 63 BRAWO PIĘKNE ANIOŁKI I BOMBECZKA
agnesaga - Pon 07 Gru, 2009 21:19
jadzia59o, japonka Ci wyszła rewelacyjnie - a te włoski cudo
borutka63, przecudne są twoje aniołki.
Edyta 111, tak jak nula pisze trzeba trochę pokombinować
nula - Pon 07 Gru, 2009 21:26
Edyta 111, a jakiego krochmalu używasz ?
Najlepsza jest " Ługa" w niebieskiej butelce.
I wkładaj do niego SUCHEGO anioła !
Ja zawsze zostawiam je w krochmalu co najmniej na całą noc.
A potem tak jak pisałam, jeżeli już jest uformowany ale nie jest dostatecznie sztywny to namaczam z wierzchu pędzelkiem (tak, żeby nie przemókł na wylot ) czasami powtarzam to nawet kilka razy. W efekcie nie ma siły - MUSI być sztywny jak blacha
Jadzia - dzięki za opis robienia fryzurki
juju_75 - Pon 07 Gru, 2009 21:28
nula, ostatnio wyprobowalam balbine i robotki sa twardsze niz z lugi
juju_75 - Pon 07 Gru, 2009 21:36
Edyta 111, zobacz jak ja suszylam aniolka
http://www.fotosik.pl/pok...8fb3ad6a24.html
http://www.fotosik.pl/pok...9e8945952a.html
krochmal w proszku za slaby chyba ze dasz wiecej proszku a malo wody
nie wiem nie probowalam tego krochmalu
nula - Pon 07 Gru, 2009 22:01
| juju_75 napisał/a: | | ostatnio wyprobowalam balbine i robotki sa twardsze niz z lugi |
no faktycznie już kiedyś ktoś pisał o tej "Balbinie", że taka dobra
U mnie po prostu jej nie ma więc "trzymam się" ługi"
Edyta - czyli "Ługa" albo "Balbina"
ostatnio bodajże monika_b sprzedawała "patent" na krochmal do firanek (w trójkątnej torebeczce) - podobno też świetnie usztywnia (kupiłam, ale jakoś jeszcze nie próbowałam), tylko nie pamiętam w jakiej ilości wody to trzeba rozpuścić (bo na pewno w mniejszej niż pisze na opakowaniu)
duduś - Pon 07 Gru, 2009 22:40
Edyta 111, spróbuj wodę z cukrem efekt murowany a aniołek sztywny jak blacha. musisz zagotować w proporcji 1 : 1 ( tyle samo wody i cukru) pogotuj chwilę i w tym roztworze mocz
avante - Pon 07 Gru, 2009 23:39
Ja nie jestem zbyt zadowolona z Ługi przy krochmaleniu dużych aniołków. Tam gdzie jest wzór był bardziej ażurowy po dłuższym czasie zaczął mi się aniołek wyginać. Przechylał się tak coraz bardziej i bardziej aż w końcu całkiem padł. Jakoś większe zaufanie mam do wikolu.
Myślałam jeszcze o tym, że z Ługi wylać trochę wody z wierzchu żeby była gęściejsza ale jeszcze tego nie próbowałam.
onka15 - Wto 08 Gru, 2009 07:42
dla wszystkich wykonawczyn zastepow anielskich
ABA - Wto 08 Gru, 2009 09:34
Dołączam sie do wielkich braw za przepiekne cuda!
ewa6940 - Wto 08 Gru, 2009 14:47
Super aniołki
jadzia59o - Wto 08 Gru, 2009 17:36
Dzieki za pochwały
Do korochmlenia używałam już wszystkiego, z balbiny anioły są sztywniesze niż z ługi, są dobre też takie trójkąciki do korochmalenia firan ale rozpuszczone w szklance wody wikol też dobry kilka razy trzeba smarować ale jest sztywny.
Aby usztywnić małe aniołki robiłam stożek z kartki /np.z bloku/nałożyłam woreczek foliowy aby kartka nie namokła ,do środka wcisnęłam tyle woreczka ile się dało nałożyłam anioła i malowałam wikolem, stożek trzeba dopasować do figóry anioła może ktoś skorzysta z tego co napisałam choć są różne metody
piątuś - Wto 08 Gru, 2009 21:11
a to mój mały aniołek
piątuś - Wto 08 Gru, 2009 21:17
i inne moje skromne wypociny
anna.pluta1 - Wto 08 Gru, 2009 21:27
gosias - Wto 08 Gru, 2009 21:42
piątuś, śliczne aniołki i bałwanek
agnesaga - Wto 08 Gru, 2009 22:54
prześliczne aniołki a bałwanek cudowny. w jaki sposób był usztywniany bałwanek bo tak pięknie ci wyszedł?
|
|
|