Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
Ula_K - Śro 02 Lip, 2008 04:03
Tunika swietny pomys na wykorzystanie resztek wloczek.
Hafcik na pewno bedzie sie podobal l
bjanna - Śro 02 Lip, 2008 08:55
Halinko, bardzo dobry pomysł z tymi woreczkami ładnie wyglądają, taki element dekoracyjny w szafie ja bardzo lubię zapachy w szafie, wkładam różne mydełka i wszystko co ładnie pachnie kulki też kiedyś wisiały, ale jednak muszą mieć jakieś etui, bo inaczej przy dłuższym użytkowaniu niszczą wszystko do czego dotykają
misiaczek sama słodycz
Zosia32 - Śro 02 Lip, 2008 09:04
| nula napisał/a: | Halinko - super pomysł z tymi woreczkami !!!! I w dodatku jakie śliczne !!!
A misiaczek przesłodki - na pewno ucieszy nowego właściciela !!!!  |
Halinko ty zawsze masz super pomysły
Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 14:45
Bean, Nula, Jarka, Violetta21, Bożena- 2000, Ula_K, Bjanna, Zosia32, ślicznie dziękuję
| Jarka napisał/a: | | a gdzie się kupuje takie drewniane kulki zapachowe |
Ja kupiłam na targu , co jakiś czas pokazuje się tu babka z różnościami po 2 zł ( pewnie w takich sklepach "po 4 zł" też chyba będą ) . Trafiłam na te kule po raz pierwszy i jestem zadowolona
Zmieniłam mebelki miesiąc temu i ciągle prześladował mnie zapach drewna - w szafkach i szafie już są mydełka , teraz te kule i jeszcze udało mi się kupić gotowy woreczek zapachowy i wreszcie jest ok
Bożenko sama też juz robiłam coś takiego - tyle że z płatkami różnych kwiatów . Kupiłam kiedys taki zestaw , dodałam jeszcze swoje suszki i wrzuciłam do ślicznego woreczka . Zapach był cudowny , a i efekt niepowtarzalny
Wieczorem powinno być zdjęcie gotowego misiaczka Muszę czekać na fotografa
LidkaM - Śro 02 Lip, 2008 14:50
Halinko ależ nieszczęście z tą tuniką. Jednak ręcznie robione ubrania to zawsze ryzyko. Można się nadziubać a efekt końcowy okazuje się niekoniecznie taki jak zamierzony. Ale przynajmniej pachnące zawieszki zrobiłaś piękne. I misiaczka przesłodkiego. Super!!!
Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 15:51
| LidkaM napisał/a: | | Halinko ależ nieszczęście z tą tuniką. |
Tunikę zobaczyłam na babce w sklepie nawet poszłam stanąć do dłuższej kolejki do kasy żeby lepiej się przypatrzeć . Ta tunika miała metkę , czyli była kupna . Góra z motywów a dół ładnie się układał z bardzo prostego wzorku - podobny do tego
Troszkę dołem się poszerzał . Jak ja to przymierzyłam to stwierdziłam że wyglądam jakbym była w ciąży Sprułam ! Dorobiłam motywy - jest wdzianko , ale znowu przesadziłam z wykończeniem Śliczny wzorek znalazłam , ale w przedostatnim rzędzie zaczęło falować No więc odłożyłam i zajęłam się czymś innym .
Dziś mam sporo zajęć w kuchni -ale myślę że w tym tygodniu znowu wrócę do tego
Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 15:52
LidkaM, dziękuję
Tak się rozpisałam ze zapomniałam
Elżbieta P. - Śro 02 Lip, 2008 20:48
Halinko, szkoda tylko czasu i twojej pracy, ale tak to już bywa, obyś tylko z tuniki była zadowolona, a woreczki zrobiłaś bardzo fajne i misiaczek
LidkaM - Czw 03 Lip, 2008 12:25
Jak mi coś nie wychodzi, to też odkładam na bok i zabieram się za coś innego. Dlatego zawsze mam rozpoczętych kilka robótek. Mąż się śmieje, ale rozumie, że czasem trzeba trochę czasu, aby nabrać cierpliwości i serca do czegoś, co nie chce się do nas uśmiechać. Mam nadzieję, że i Twoja robótka doczeka finału a Ty uśmiechu zadowolenia.
Halkuk - Czw 03 Lip, 2008 19:18
Fruzia, dziękuję
| LidkaM napisał/a: | | że i Twoja robótka doczeka finału |
Doczeka , doczeka Ale faktem jest że czasem coś zobaczę i muszę to zrobić i wszystko inne idzie w kąt Bywa ze jednego dnia zrobię porządki z robótkami - pochowam wszystko co niepotrzebne , a następnego dnia szukam czegoś i powyciągam jeszcze więcej włóczek . A najlepsza sprawa jest jak szukam wzoru na coś - wyciągam wszytko co mam czyli gazetki , skoroszyty , segregatory i oglądam ........ a Mąż się tylko śmieje . Najlepiej mi się to robi w łóżku - bo ogromna rogówka rozłożona - to mam sporo miejsca na wszystko a potem Mąż przychodzi z pracy i pyta czy dla Niego znajdzie się miejsce do spania
Halkuk - Czw 03 Lip, 2008 19:19
A zdjęcie misiaczka w ramce chyba dopiero jutro . Jest zrobione ale nie na moim komputerku
jola373 - Czw 03 Lip, 2008 20:32
Halinko. a ja myślałam, że to tylko u mnie tak jest z tymi niteczkami, szydełkami, skoroszytami, segregatorami, fiszkami.... itd.
Dobrze, że mąż kiedy wraca z trasy - dzwoni. Wtedy wielkie sprzątanie, chowanie (czytaj upychanie), bo inaczej usłyszę "...no tak, tylko komputer i szydełko...", a wiadomo "co oczy nie widzą..."
Dzisiaj jednak odwiedziła mnie synowa z wnusiem, więc tylko szydełka chowałam czym predzej, ale on i tak tylko kłębki nici lubi, dziś też oczy mu się zaświeciły, szeroki uśmiech na twarz wypłynął i zawołał "GOLA!". No cóż, chłopak, więc wszystko mu się z piłką kojarzy.
Co do robótek - muszę wszystko miec, co tylko tu zobaczę, dobrze, że Basia mnie zmobilizowała do ukończenia dwóch topików, inaczej też poszlyby w kąt.
Bernadka - Czw 03 Lip, 2008 21:08
śliczne woreczki i bardzo pomysłowe
misia0808 - Czw 03 Lip, 2008 21:46
| Bernadka napisał/a: | śliczne woreczki i bardzo pomysłowe  | super
Halkuk - Pią 04 Lip, 2008 17:04
Jola373, Bernadka, Misia0808, dziękuję
Jolu - ja jak głupia wszystko do druku wysyłam Żebym choć 1/5 z tego zrobiła Góra schematów rośnie , a ja czasem nie mam pomysłu na wzór do czegoś .
W nowych wydrukach znalazłam jednak wzór na dół mojego wdzianka Mam nadzieję ze wreszcie uda mi się je skończyć ( Tym razem przyniosłam 33 kartki - więc tam musiał juz znaleźć się odpowiedni wzór )
A tu mój misiaczek w ramce

Już wczoraj pojechał do maleńkiego właściciela
Jarka - Pią 04 Lip, 2008 18:02
Halinko myślę, że mały właściciel będzie przeszczęśliwy, bo obrazek z misiem jest przesłodki
Grażyna - Pią 04 Lip, 2008 18:34
Zgadzam sie z Jarką
Madzia - Pią 04 Lip, 2008 19:34
Ale słodki misiek! Fajną minkę ma!
dota72 - Pią 04 Lip, 2008 19:35
Słodki misiaczek .
alienor - Pią 04 Lip, 2008 19:48
| Jarka napisał/a: | | Halinko myślę, że mały właściciel będzie przeszczęśliwy, bo obrazek z misiem jest przesłodki | dokładnie tak samo myslę
Zosia32 - Pią 04 Lip, 2008 19:57
zgadzam się z Jarką ,obrazek i misio na nim przesłodki
małgośka - Pią 04 Lip, 2008 21:04
Halinko, prześliczny obrazek.
nula - Sob 05 Lip, 2008 08:53
Obrazek przesłodki !!! Misio taki sympatyczny, że aż chce sie go przytulić !!!
| jola373 napisał/a: | | Halinko. a ja myślałam, że to tylko u mnie tak jest z tymi niteczkami, szydełkami, skoroszytami, segregatorami, fiszkami.... itd. |
Kochane koleżanki ! Nie tylko Wy tak macie
U mnie zawsze przy wybieraniu następnego wzoru przybywa kilkadziesiąt kartek wydruków !!!
A ilość segregatorów rośnie w tempie zastraszającym !!!!
Ja drukuję w domu i tylko potem szybciutko dokładam papier do drukarki, żeby mąż nie widział ile go ubyło !!! Bo zawsze pyta co zrobimy jeżeli trzeba będzie wydrukować coś ważnego i okaże się, że w drukarce skończył się tusz ? !
I też potem uwielbiam to wszystko przeglądać, segregować a jak chcę robić coś nowego to drukuję następne bo akurat tego czegoś potrzebnego nie ma w moich zbiorach
LidkaM - Sob 05 Lip, 2008 13:46
Cudny misiek!!!!! Sama bym się z takiego ucieszyła!!!
Halkuk - Sob 05 Lip, 2008 16:53
Jarka, Grażyna, Madzia, Dota72, Alienor, Zosia32, Małgośka, Nula, LidkaM, jesteście kochane
Misiaczek był faktycznie tak słodziutki że i mnie się go zachciało Chyba w wolnej chwili (jak taką znajdę ) też sobie takiego zrobię bo nawet Mężulkowi się spodobał :wesolek:
| nula napisał/a: | | U mnie zawsze przy wybieraniu następnego wzoru przybywa kilkadziesiąt kartek wydruków !!! |
To tak jak u mnie Narobię wydruków , potem próbek a potem stwierdzam ze to nie to i szukam dalej Moja drukarka "padła" już dawno , wiec wszystko drukuję w punkcie ksero , ale ostatnio syn w nowej pracy miał testować drukarki a ja nie mogac sie na szybko zdecydować co mi sie aktualnie przyda najbardziej - wcisnęłam mu książkę wzorów i wyszło tego na 33 kartki Teraz mam w czym przebierać Kiedy ja to wszystko wypróbuję
|
|
|