To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Halkuk

Ula_K - Śro 02 Lip, 2008 04:03

Tunika cool cool cool swietny pomys na wykorzystanie resztek wloczek.
Hafcik na pewno bedzie sie podobal brawo brawo brawo l

bjanna - Śro 02 Lip, 2008 08:55

Halinko, bardzo dobry pomysł z tymi woreczkami cool ładnie wyglądają, taki element dekoracyjny w szafie cool ja bardzo lubię zapachy w szafie, wkładam różne mydełka i wszystko co ładnie pachnie hopla kulki też kiedyś wisiały, ale jednak muszą mieć jakieś etui, bo inaczej przy dłuższym użytkowaniu niszczą wszystko do czego dotykają wściekły
misiaczek sama słodycz brawo brawo brawo

Zosia32 - Śro 02 Lip, 2008 09:04

nula napisał/a:
Halinko - super pomysł z tymi woreczkami !!!! I w dodatku jakie śliczne !!! brawo brawo brawo brawo
A misiaczek przesłodki - na pewno ucieszy nowego właściciela !!!! cool cool cool

Halinko ty zawsze masz super pomysły

Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 14:45

Bean, Nula, Jarka, Violetta21, Bożena- 2000, Ula_K, Bjanna, Zosia32, ślicznie dziękuję love kwiatek dla ciebie

Jarka napisał/a:
a gdzie się kupuje takie drewniane kulki zapachowe

Ja kupiłam na targu , co jakiś czas pokazuje się tu babka z różnościami po 2 zł ( pewnie w takich sklepach "po 4 zł" też chyba będą ) . Trafiłam na te kule po raz pierwszy i jestem zadowolona wesoło mi
Zmieniłam mebelki miesiąc temu i ciągle prześladował mnie zapach drewna - w szafkach i szafie już są mydełka , teraz te kule i jeszcze udało mi się kupić gotowy woreczek zapachowy Wink i wreszcie jest ok wesoło mi

Bożenko sama też juz robiłam coś takiego - tyle że z płatkami różnych kwiatów . Kupiłam kiedys taki zestaw , dodałam jeszcze swoje suszki i wrzuciłam do ślicznego woreczka . Zapach był cudowny , a i efekt niepowtarzalny hopla

Wieczorem powinno być zdjęcie gotowego misiaczka wesoło mi Muszę czekać na fotografa hahahihi

LidkaM - Śro 02 Lip, 2008 14:50

Halinko ależ nieszczęście z tą tuniką. Jednak ręcznie robione ubrania to zawsze ryzyko. Można się nadziubać a efekt końcowy okazuje się niekoniecznie taki jak zamierzony. Ale przynajmniej pachnące zawieszki zrobiłaś piękne. I misiaczka przesłodkiego. Super!!! cool cool cool
Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 15:51

LidkaM napisał/a:
Halinko ależ nieszczęście z tą tuniką.

Tunikę zobaczyłam na babce w sklepie hahahihi nawet poszłam stanąć do dłuższej kolejki do kasy żeby lepiej się przypatrzeć puknąć się . Ta tunika miała metkę , czyli była kupna Wink . Góra z motywów a dół ładnie się układał z bardzo prostego wzorku - podobny do tego

Troszkę dołem się poszerzał Smile . Jak ja to przymierzyłam to stwierdziłam że wyglądam jakbym była w ciąży hahahihi Sprułam ! Dorobiłam motywy - jest wdzianko , ale znowu przesadziłam z wykończeniem puknąć się Śliczny wzorek znalazłam , ale w przedostatnim rzędzie zaczęło falować przykro mi No więc odłożyłam i zajęłam się czymś innym .
Dziś mam sporo zajęć w kuchni -ale myślę że w tym tygodniu znowu wrócę do tego pax

Halkuk - Śro 02 Lip, 2008 15:52

LidkaM, dziękuję love kwiatek dla ciebie
Tak się rozpisałam ze zapomniałam puknąć się

Elżbieta P. - Śro 02 Lip, 2008 20:48

Halinko, szkoda tylko czasu i twojej pracy, ale tak to już bywa, obyś tylko z tuniki była zadowolona, a woreczki zrobiłaś bardzo fajne i misiaczek cool brawo brawo brawo
LidkaM - Czw 03 Lip, 2008 12:25

Jak mi coś nie wychodzi, to też odkładam na bok i zabieram się za coś innego. Dlatego zawsze mam rozpoczętych kilka robótek. Mąż się śmieje, ale rozumie, że czasem trzeba trochę czasu, aby nabrać cierpliwości i serca do czegoś, co nie chce się do nas uśmiechać. Mam nadzieję, że i Twoja robótka doczeka finału a Ty uśmiechu zadowolenia. cool
Halkuk - Czw 03 Lip, 2008 19:18

Fruzia, dziękuję love kwiatek dla ciebie

LidkaM napisał/a:
że i Twoja robótka doczeka finału

Doczeka , doczeka wesoło mi Ale faktem jest że czasem coś zobaczę i muszę to zrobić i wszystko inne idzie w kąt hahahihi Bywa ze jednego dnia zrobię porządki z robótkami - pochowam wszystko co niepotrzebne , a następnego dnia szukam czegoś i powyciągam jeszcze więcej włóczek . A najlepsza sprawa jest jak szukam wzoru na coś puknąć się - wyciągam wszytko co mam czyli gazetki , skoroszyty , segregatory hahahihi i oglądam ........ wesoło mi a Mąż się tylko śmieje . Najlepiej mi się to robi w łóżku - bo ogromna rogówka rozłożona - to mam sporo miejsca na wszystko Smile a potem Mąż przychodzi z pracy i pyta czy dla Niego znajdzie się miejsce do spania puknąć się hahahihi

Halkuk - Czw 03 Lip, 2008 19:19

A zdjęcie misiaczka w ramce chyba dopiero jutro Sad . Jest zrobione ale nie na moim komputerku wściekły
jola373 - Czw 03 Lip, 2008 20:32

Halinko. a ja myślałam, że to tylko u mnie tak jest z tymi niteczkami, szydełkami, skoroszytami, segregatorami, fiszkami.... itd.
Dobrze, że mąż kiedy wraca z trasy - dzwoni. Wtedy wielkie sprzątanie, chowanie (czytaj upychanie), bo inaczej usłyszę "...no tak, tylko komputer i szydełko...", a wiadomo "co oczy nie widzą..."
Dzisiaj jednak odwiedziła mnie synowa z wnusiem, więc tylko szydełka chowałam czym predzej, ale on i tak tylko kłębki nici lubi, dziś też oczy mu się zaświeciły, szeroki uśmiech na twarz wypłynął i zawołał "GOLA!". No cóż, chłopak, więc wszystko mu się z piłką kojarzy.
Co do robótek - muszę wszystko miec, co tylko tu zobaczę, dobrze, że Basia mnie zmobilizowała do ukończenia dwóch topików, inaczej też poszlyby w kąt.

Bernadka - Czw 03 Lip, 2008 21:08

śliczne woreczki i bardzo pomysłowe brawo brawo brawo brawo brawo
misia0808 - Czw 03 Lip, 2008 21:46

Bernadka napisał/a:
śliczne woreczki i bardzo pomysłowe brawo brawo brawo brawo brawo
super brawo brawo brawo brawo
Halkuk - Pią 04 Lip, 2008 17:04

Jola373, Bernadka, Misia0808, dziękuję wesoło mi love kwiatek dla ciebie

Jolu - ja jak głupia wszystko do druku wysyłam puknąć się Żebym choć 1/5 z tego zrobiła hahahihi Góra schematów rośnie , a ja czasem nie mam pomysłu na wzór do czegoś puknąć się .
W nowych wydrukach znalazłam jednak wzór na dół mojego wdzianka wesoło mi Mam nadzieję ze wreszcie uda mi się je skończyć Smile ( Tym razem przyniosłam 33 kartki - więc tam musiał juz znaleźć się odpowiedni wzór hahahihi rotfl )

A tu mój misiaczek w ramce

Już wczoraj pojechał do maleńkiego właściciela wesoło mi

Jarka - Pią 04 Lip, 2008 18:02

Halinko myślę, że mały właściciel będzie przeszczęśliwy, bo obrazek z misiem jest przesłodki
Grażyna - Pią 04 Lip, 2008 18:34

Zgadzam sie z Jarką cool
Madzia - Pią 04 Lip, 2008 19:34

Ale słodki misiek! Fajną minkę ma! cool cool cool
dota72 - Pią 04 Lip, 2008 19:35

Słodki misiaczek cmok .
alienor - Pią 04 Lip, 2008 19:48

Jarka napisał/a:
Halinko myślę, że mały właściciel będzie przeszczęśliwy, bo obrazek z misiem jest przesłodki
dokładnie tak samo myslę
Zosia32 - Pią 04 Lip, 2008 19:57

Jarka napisał/a:
Halinko myślę, że mały właściciel będzie przeszczęśliwy, bo obrazek z misiem jest przesłodki [url=http://images34.foto...730.gif]Obrazek[/URL]

zgadzam się z Jarką ,obrazek i misio na nim przesłodki cmoknięcie

małgośka - Pią 04 Lip, 2008 21:04

Halinko, prześliczny obrazek. cool radocha radocha bye
nula - Sob 05 Lip, 2008 08:53

Obrazek przesłodki !!! Misio taki sympatyczny, że aż chce sie go przytulić !!!
brawo brawo brawo brawo
jola373 napisał/a:
Halinko. a ja myślałam, że to tylko u mnie tak jest z tymi niteczkami, szydełkami, skoroszytami, segregatorami, fiszkami.... itd.

Kochane koleżanki ! Nie tylko Wy tak macie zebalek
U mnie zawsze przy wybieraniu następnego wzoru przybywa kilkadziesiąt kartek wydruków !!!
A ilość segregatorów rośnie w tempie zastraszającym !!!!
Ja drukuję w domu i tylko potem szybciutko dokładam papier do drukarki, żeby mąż nie widział ile go ubyło !!! rotfl Bo zawsze pyta co zrobimy jeżeli trzeba będzie wydrukować coś ważnego i okaże się, że w drukarce skończył się tusz ? !
I też potem uwielbiam to wszystko przeglądać, segregować a jak chcę robić coś nowego to drukuję następne bo akurat tego czegoś potrzebnego nie ma w moich zbiorach rotfl

LidkaM - Sob 05 Lip, 2008 13:46

Cudny misiek!!!!! brawo brawo brawo brawo Sama bym się z takiego ucieszyła!!!
Halkuk - Sob 05 Lip, 2008 16:53

Jarka, Grażyna, Madzia, Dota72, Alienor, Zosia32, Małgośka, Nula, LidkaM, jesteście kochane love kwiatek dla ciebie
Misiaczek był faktycznie tak słodziutki że i mnie się go zachciało wesoło mi Chyba w wolnej chwili (jak taką znajdę hahahihi ) też sobie takiego zrobię hopla bo nawet Mężulkowi się spodobał :wesolek:
nula napisał/a:
U mnie zawsze przy wybieraniu następnego wzoru przybywa kilkadziesiąt kartek wydruków !!!

To tak jak u mnie hahahihi Narobię wydruków , potem próbek a potem stwierdzam ze to nie to puknąć się i szukam dalej wesoło mi Moja drukarka "padła" już dawno , wiec wszystko drukuję w punkcie ksero , ale ostatnio syn w nowej pracy miał testować drukarki a ja nie mogac sie na szybko zdecydować co mi sie aktualnie przyda najbardziej - wcisnęłam mu książkę wzorów i wyszło tego na 33 kartki hahahihi Teraz mam w czym przebierać wesoło mi Kiedy ja to wszystko wypróbuję puknąć się