To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

beacia-24 - Pon 15 Gru, 2008 10:59

maranta, jesteś dla mnie mistrzynią frywolitek i zawsze oglądam je z wielkim podziwem. Za każdym razem zwalasz mnie z nóg przez co przybywa siniaków tu i ówdzie, ale nie miej wyrzutów sumienia, gdyż to po prostu z zachwytu Smile (i nie bolą tak bardzo hahahihi )
Ogromne brawa dla Twoich nowych dziełek radocha hurrraaa radocha

monika_b - Pon 15 Gru, 2008 18:33

maranta napisał/a:
dwóch małych frywolnych plątanek-
małe a i tak robiłabym je ruski rok. Śliczne brawo
Bożena- 2000 - Pon 15 Gru, 2008 23:35

Bluzeczka cudna. brawo Z frywolitkami ambitnie Cię gonię. Na dziś pięknie rzucam czułenkiem. brawo- dla mnie za fachowe rzuty.
A poważnie to kapitalne te frywolitki kwiatek dla ciebie cmoknięcie

maranta - Czw 18 Gru, 2008 18:14

Dziękuję cmoknięcie

Mam, coś i nawet nieźle wyszło, tylko zdjęcia bałaganiarskie Sad

To coś robiłam na podstawie tej fotki, opis był raczej mało strawny bo po włosku, więc głównie fotka posłużyła mi za podstawę.

Robiłam z bardzo wydajnej włóczki Gucio (Opus), drutami 2,5mm i wyszło mi 20dag i ciutek- może kilka metrów- z trzeciego motka.

Teraz jak pokazałam oryginał, to ryzykuję, że moja wypocinka się nie spodoba, ale trudno hahahihi

Bernadka - Czw 18 Gru, 2008 18:17

REWELACJA Ci wyszła Aniu . CUDEŃKO , powiem Ci że z niecierpliwością czekałam na efekt Twojej Pracy cool brawo
Poranna - Czw 18 Gru, 2008 18:24

o marytku! to jest aaaa..... cudne, rewelacyjne i świetnie leży na Tobie! zrobiłas świetne wdzianko, Ania cool cool cool brawo
ja poproszę o łopatologię stosowaną w wyjaśnianiu jak to cudo stworzyć? uklon

iiiiii.... ja takie chcę ... wesoło mi

Grażyna - Czw 18 Gru, 2008 18:43

Bardzo ładne wdzianko. Szczególnie ciekawe są tutaj rekawy. Ponadto ozdóbki dodaja uroku. Moim zdaniem śliczne. A ty...chyba schudłaś? cool
Gośka - Czw 18 Gru, 2008 18:55

Witajcie! Jestem tu z długą przerwą dzięki różnym zawirowaniom losu, zajmuję się robótkami od wielu lat, obejrzałam już setki zdjęć różnych swetrów, sweterków itd. (nie lubię wazeliniarstwa - więc to nie w ramach podlizywania się Embarassed ) ale stwierdziłam, że Twoje Maranto dzieła mają po prostu duszę. uklon Inaczej tego nie mogę nazwać. Więcej chwaliła nie będę uklon
Gośka

beacia-24 - Czw 18 Gru, 2008 19:02

maranta, cudo stworzyłaś - idealnie leży i piękny kolorek, a bolerko po prostu mnie powaliło, ogromniaste brawa za wykonanie. radocha hurrraaa radocha
Mao - Czw 18 Gru, 2008 19:09

O raju ale CUDEŃKO brawo brawo brawo cool cool cool brawo brawo brawo
magnolia - Czw 18 Gru, 2008 19:17

wow,ale cudo stworzylas pieknie lezy na Tobie i kolerek sliczny i ozdobienia i jednym slowem cudo cool brawo cmoknięcie
alienor - Czw 18 Gru, 2008 19:27

Doskonała robota , rękawki urokliwe
misia0808 - Czw 18 Gru, 2008 19:30

Aniu komplecik bardzo ale to bardzo śliczny. Taki z gatunku "eleganckich". Też bym chciała taki mieć. I tak świetnie na Tobie leży. brawo
reni - Czw 18 Gru, 2008 19:32

no Aniu komplecik pierwsza klasa istne cudo cool brawo brawo
Eve - Czw 18 Gru, 2008 19:34

Aniu, śliczny komplecik!! cool
Bardzo proszę o przepis na takie cudo:) Będę męczyć mamę, żeby mi zrobiła hihi

basiaaa - Czw 18 Gru, 2008 19:37

Maranto - cudo wyszło . Cud , miód i malina - szczena mi opadła z podziwu szczęka
maranta - Czw 18 Gru, 2008 19:39

Bardzo mi przyjemnie i ogromnie się cieszę, że komplecik się podoba. Dziękuję za miłe komentarze uklon

Ja zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i stwierdziłam, że muszę taki mieć Wink
Najbardziej podbiły moje serducho te rękawki.

Poranna, wrzucam wszystko co dotyczy tego kompletu. Nawet bez zrozumienia tych opisów nie powinnaś mieć kłopotów z wykonaniem. Jak coś, to służę pomocą.

Grażynko, nie wiem czy schudłam, bo mam takiego lenia, że na wagę łazienkową nie chce mi się nawet wskoczyć hahahihi

barbara 1 - Czw 18 Gru, 2008 19:39

Padam na kolana uklon :tu u Ciebie mam zawsze poobijane nogi i coraz mniej zębów od spadającej szczęki
Poranna - Czw 18 Gru, 2008 19:55

Ania, dzięki serdeczne! cmoknięcie
iwonka - Czw 18 Gru, 2008 20:03

Aniu ten komplecik jest zabójczo piękny, i kolorek i wykonanie- poprostu boski uklon
Elżbieta P. - Czw 18 Gru, 2008 20:06

ale piękną bluzeczkę sobie stworzyłaś, pięknie wykonana, ślicznie w niej wyglądasz brawo
rzenia - Czw 18 Gru, 2008 20:14

Aniu komplecik rewelacyjny. naprawdę nie wiem co mi się bardziej podoba oryginał czy Twój- oba są bardzo urokliwe. Muszę przyznać, że leży na Tobie super, a te rękawki są wprost cudne.
jola373 - Czw 18 Gru, 2008 20:21

O mateńko, a raczej o Maranto! Jakie to śliczne! Znaczy Ty i Twój komplecik.
WIELKIE BRAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jasieńka - Czw 18 Gru, 2008 20:23

rewelacyjne wdzianko lepszy od oruginału ty zawsze wszystko zrobisz brawo bez schematu
Pani Mama - Czw 18 Gru, 2008 20:34

Ania uklon uklon uklon uklon uklon mowe odebralo uklon uklon