Nasze prace - karteczki i pudełka danfi
Ciotka22 - Pon 02 Wrz, 2013 20:27
Danfi piękności, zwłaszcza tak krągła pani
fantagiro7 - Wto 03 Wrz, 2013 11:43
danfi, dziękuję za komentarz.
Lola123, doskonale Cię rozumiem, bo sama marzę o wykrojnikach do robienia ramek, ale one kosztują ile kosztują i nie opłaca się ich kupować, jeśli kartek nie robi się na sprzedaż, tylko na własny użytek lub do szuflady. Chociaż, jak kogoś stać... Nam pozostaje pomarzyć, albo nabrać wprawy i spróbować sprzedawać nasze prace, a za zarobione w ten sposób pieniądze kupić to, co nam się marzy.
danfi - Wto 03 Wrz, 2013 15:15
Miło mi, że moje prace nada się podobają. Dziękuję wszystkim za to, że chce się Wam zostawiać tu swoje komentarze
fantagiro7 - jak już pisałam Loli123, moje początki były bardzo skromne (na chomiku są tego dowody ) Też kartek nie sprzedaję, ale stanowią one dodatek do prezentu, no i na święta obowiązkowo wysyłam znajomym (gdybym któremuś nie posłała, to pomyślałby, że się na niego pogniewałam lub skreślam go z listy znajomych). Do zakupu maszynki namówił mnie mąż (w sumie kupiłam - czytaj kupił mi - trzy), argumentując to tym, że: nie piję, nie palę, pracuję, robienie kartek sprawia mi radość, to czemu by nie zainwestować w siebie. Ale przyznaję, że kupno maszynki to pierwszy krok do... niemałych wydatków na wykrojniki i płytki, które dosyć szybko się zużywają. Dlatego wiele osób korzysta z zakupów na allego, w sklepach internetowych lub w ramach wymianek.
Lola123 - Wto 03 Wrz, 2013 15:28
Faktycznie wykrojniki do maszynki sa drogie, ogladałam w sklepie internetowym a płytki faktycznie tak szybko sie zużywaja?
Robisz tak ładne kartki że z powodzeniem mogła bys je sprzedawac
Mam jeszcze jedno pytanie tak nawiązując do maszynki. Czy teraz patrząc z perspektywy czasu wydaje Ci się że dobrze mieć więcej ozdobnych dziurkaczy czy tez raczej bardziej zadowolona jestes z zakupu maszynki?
Widziałam że niektóre panie maja całkiem sporo dziurkaczy ale dziurkaczami nie wszystko da sie zrobić a i pewnie dziurkaczami da sie pewnie zrobic niektóre rzeczy którym maszynka nie sprosta
No i oczywiście maszynką mozna wycinac papier o wyższej gramaturze niż dziurkaczem.
Oglądałam dziurkacze Marthy Stewart sa po prostu fantastyczne, myslę że na chociaz jeden to sie skuszę
danfi - Wto 03 Wrz, 2013 16:56
Cieszę się, że pudełko się spodobało
Ciekawe, czy drugie też tak życzliwie przyjmiecie?

Lola123 - to prawda, płytki dosyć szybko się zużywaną. Są z pleksy i już po pierwszym użyciu zostają na nich ślady po wykrojniku. Z czasem są bardzo porysowane i powyginane. Wszystko zależy ile wycinasz.
| Lola123 napisał/a: | | Czy teraz patrząc z perspektywy czasu wydaje Ci się że dobrze mieć więcej ozdobnych dziurkaczy czy tez raczej bardziej zadowolona jestes z zakupu maszynki? |
Trudno mi odpowiedzieć. Dobrze jest mieć i jedno i drugie. Dziurkaczami wycinasz szybciej, natomast wykrojniki dają możliwość wycinania różnych kształtów, ażurków - niestety zajmuje to sporo czasu, no i trzeba je za każdym razem czyścić. Zresztą sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytania
A dziurkacze Marthy Stewart są rzeczywiście świetne i wart mieć któryś w swojej kolekcji
Lola123 - Wto 03 Wrz, 2013 18:13
| danfi napisał/a: | | Ciekawe, czy drugie też tak życzliwie przyjmiecie? |
Dlaczego mamy przyjąc mniej zyczliwie? Masz wyczucie smaku i gust, wszystko w twoich pracach jest bardzo wywazone niczego nie jest zbyt duzo ani zbyt mało.
Myślę że ubierasz sie równie gustownie
fantagiro7 - Wto 03 Wrz, 2013 20:14
danfi, zgadzam się z przedmówczynią - robisz cudeńka. A z tymi znajomymi to jest coś na rzeczy - przecież ja ledwo początkująca jestem, a już niektórzy się "oburzyli", że oni takich kartek ode mnie nie dostali.
Ciotka22 - Śro 04 Wrz, 2013 23:10
Danfi pudełko absolutnie akuratne. Właśnie takie ażurowe wykrojniki mi się marzą.
A nawiązując do dyskusji karteczkowej. W zasadzie to większość moich kartek sprzedaję, ale tylko wśród znajomych i kolegów z pracy. Jednak zaczęłam od zrobienia ok 30 kartek wielkanocnych na kiermasz charytatywny, który organizowała w szkole koleżanka. Kartki tak się spodobały, że wszystkie rozchodziły się jak tylko przynosiłam mową dostawę. To mnie skłoniło do robienia karteczek i zaproszeń na komunię. Dzięki temu częściowo sfinansowałam sobie zakup maszynki, wykrojników i trymera do papieru.
Z tych wszystkich urządzeń najczęściej jednak używam trymera z funkcją bigowania i cięcia falistego gdyż większość baz do kartek robię z papieru wizytówkowego A4, który trzeba albo zbigować albo pociąć. Używam też dużo dziurkaczy, ale zazwyczaj brzegowych. Maszynka jest raczej najmniej używana i rzeczywiście bardzo szybko zużywają się płytki, ale nie żałuję zakupu bo akurat koleżanka zrobiła sobie 200 serduszek na winietki na ślub córki.
Elunia - Czw 05 Wrz, 2013 10:22
Danusiu -rewelacja
danfi - Czw 05 Wrz, 2013 15:26
Lola123, fantagiro7, Ciotka22, Elunia - dziękuję za życzliwe przyjecie moich pudełek
W związku z tym, że co roku robię cała masę kartek świątecznych, które wysyłam do rodziny i znajomych, postanowiłam się pochwalić tymi, które już czekają na Święta. Może kogoś zainspirują, może ktoś zdecyduje się na zakup nowego wykrojnika Oto karteczki w kolorze niebiesko-białym

Lola123 - Czw 05 Wrz, 2013 18:45
na moje są fantastyczne
Ciotka22 - Czw 05 Wrz, 2013 21:25
Danfi widziałam już te wykrojniki a teraz mam na nie jeszcze większa ochotę, bo karteczki po prostu cudowne.
danfi - Nie 08 Wrz, 2013 12:17
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moim pokoiku
A teraz kolejne "nowości" - jak zwykle zapraszam na bloga, gdzie szerzej piszę o moich pracach
Tesa60 - Nie 08 Wrz, 2013 16:44
Danusiu nic dodać nic ująć , piękne prace
fantagiro7 - Nie 08 Wrz, 2013 19:59
Violetta21 - Pon 09 Wrz, 2013 12:35
Karteczki świąteczne są cudne i to pudełeczko jest piękne
danfi - Pon 09 Wrz, 2013 19:14
Tesa60, fantagiro7, Violetta21 - dziękuję Wam za odwiedzinki i pozostawione komentarze
A dzisiaj świąteczne karteczki wykonane haftem matematycznym (pochodza z holenderskich książeczek, ale nie pamiętam, z których - niestety nie mam czasu na szukanie i sprawdzenie)

fantagiro7 - Pon 09 Wrz, 2013 20:01
Jak patrzę na te holenderskie wzorki... Muszę brata pogonić, żeby mi takie książki kupił, jak do pracy w NL wróci.
danfi - Wto 10 Wrz, 2013 18:10
fantagiro7 - jak masz możliwość, to pogoń, bo warto A jeżeli się nie uda, to są przecież chomiki i "matematyczne" koleżanki
A dzisiaj z "innej beczki", czyli dwie karteczki, które popełniłam na chrzest chłopca: jedna z tych "skromniejszych", a druga z tych "na bogato", ale bez przesady.

fantagiro7 - Wto 10 Wrz, 2013 20:06
Pogonię, pogonię, niech tylko wyjedzie. A co do wzorów z chomika - niestety ich jakość często pozostawia wiele do życzenia.
Kartki jak zwykle piękne i widzę, że na ten sam temat je robimy.
Awenturyn - Śro 11 Wrz, 2013 17:52
boskie
Elunia - Śro 11 Wrz, 2013 18:27
a ja myślę że jedna będzie moja
danfi - Śro 11 Wrz, 2013 19:59
fantagiro7, Awenturyn, Elunia - dziękuję za przychylne przyjecie moich karteczek
Elunia - pewnie masz rację
Dzisiaj karteczka w nowej dla mnie formie - sukienki. Jeżeli Wam się spodoba, to na blogu znajdziecie linka do szablonu
onka15 - Śro 11 Wrz, 2013 22:42
Śliczne karteczki
Lola123 - Czw 12 Wrz, 2013 23:14
Hej fajna i sliczny papier dobrałas , wyglada jak tkanina
|
|
|