To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe

Elżbieta P. - Śro 09 Maj, 2012 16:53

fantastyczne prace, a torebka - rewelacja!!!
avante - Śro 09 Maj, 2012 17:14

Piękne prace. Zdolniacha z Ciebie. Szczególnie podoba mi się torebka - bardzo udane zestawienie kolorystyczne.
saba52 - Śro 09 Maj, 2012 18:26

Śliczne wszystko ale torebka najśliczniejsza cool cool brawo brawo
Ukradłam schemat wesoło mi

Pysiatom - Czw 10 Maj, 2012 15:49

Wszystkie prace są świetne, a torebka jest fantastyczna. brawo brawo brawo
elawe - Pią 11 Maj, 2012 09:17

Super prace brawo brawo brawo
beacia-24 - Nie 13 Maj, 2012 16:33

Kasiulku zawsze mnie zaskoczysz czymś szałowym. Torbę bym porwała bo jest na maksa fenomenalna !!
Widać, że wiklina równie fajnie Ci wychodzi, koniecznie wyczaruj coś jeszcze bo początki niesamowite. Biżutki na maksa odjazdowe. Te kolorki to istna tęcza. radocha radocha radocha

7Kasiulek7 - Pią 08 Cze, 2012 17:11

Aniela41, lamika88, Violetta21, Elżbieta P., avante, saba52, Pysiatom, elawe, beacia-24, bardzo Wam dziękuję Smile
cmok cmok cmok

avante napisał/a:
bardzo udane zestawienie kolorystyczne

Najciekawsze jest to, że wzięłam włóczki, które akurat miałam pod ręką Smile

Znowu czeka na Was wysyp moich prac, więc rozsiądźcie się wygodnie i zapraszam do oglądania Smile

Beret z ciekawą historią:

Soutachowe wyczyny:

SpongeBob:

Żabcia:

Karteczka z okazji 13 miesięcy bycia razem z mym chłopakiem:

Ufff... Dla wytrwałych nagroda Very Happy
Opis do mojej poduszki - serca oraz SpongeBoba.
Poza tym napisałam kilka przydatnych porad o szydełkowaniu maskotek: Szydełowe podstawy maskotkowania.

(Kliknięcie na zdjęcia lub powyższe linki przeniesie Was do mojego bloga. Serdecznie zapraszam!)

Na koniec zapraszam też na twórcze spotkanie Małopolanek Smile

Jarka - Pią 08 Cze, 2012 18:48

Same piękności cool cool cool Kasiu stworzyłaś
aiszka4 - Pią 08 Cze, 2012 19:58

SpongeBob wymiata cool

A za opis pięknie dziękuję kwiatek dla ciebie

małgośka - Pią 08 Cze, 2012 20:23

Kasiu, fantastyczne nowości. hopla radocha radocha
Sutaszki wychodzą Ci rewelacyjnie. hopla radocha radocha

saba52 - Sob 09 Cze, 2012 17:32

Powtórzę za Aiszką

Sponge wymiata uklon uklon
Reszta też fajna brawo brawo brawo

Krakowianka - Sob 09 Cze, 2012 18:51

Świetne prace!!!!! brawo brawo brawo brawo
Paddington - Sob 09 Cze, 2012 18:53

U Ciebie co zdjęcie to zaskoczenie- jak zawsze z resztą. Uwielbiam to!!!
Beret uroczy, sponge bob rzeczywiście wymiata- czy jest jeszcze jakaś postać która nie jest przez ciebie wyszydełkowana?
Karteczka dla Szanownej Drugiej Połowy słodka- dosłownie słodka Wink
Żabcia malusia i słodziasta jak każda z serii, a sutasz.... no cóż mi chyba nie wypada się wypowiadać bo w ogóle tego nie umiem.... Ty za to czego się nie chwycisz to zamieniasz w arcydzieło... aż bym się chy ba bała Tobie dać karton bo Ty nawet z kartona zrobiłabyś cudo którego od razu zapragnie taki powtarzacz i kopiator nędzny jak ja...
Pozdrawiam Ciebie jak zawsze serdecznie cmok cmok cmok

Beata T - Sob 09 Cze, 2012 19:49

Piękne prace oj przepiękne Smile
ciapara - Nie 10 Cze, 2012 19:07

Powiem krótko- i pięknie i róznorodnie z przyjemnoscia oglądałam. brawo brawo
elawe - Pon 11 Cze, 2012 09:01

Piękne prace cool cool cool
Pysiatom - Śro 13 Cze, 2012 16:50

No imienniczko, wszystko jest cudne. brawo brawo brawo
misia0808 - Pon 18 Cze, 2012 14:52

Kasiu piękne prace, a najbardziej podziwiam sutasz. Niestety mam za mało cierpliwości a ogromnie mi sie podobają prace wykonane tą metodą brawo brawo brawo
7Kasiulek7 - Wto 14 Sie, 2012 09:06

Muszę się na nowo przyzwyczaić do odwiedzania tego forum. W końcu to tutaj stawiałam pierwsze kroki, a teraz jak wyrodne dziecko je opuszczam.

Jarka, aiszka4, małgośka, saba52, Krakowianka, Paddington, Beata T, ciapara, elawe, Pysiatom, misia0808, bardzo Wam dziękuję Smile I dziękuję też, że mimo moich rzadkich wizyt tutaj Wy mnie nie opuszczacie.

Sutaszu w ostatnich dniach powstało tak wiele, że stworzyłam nowy wątek w dziale bardziej odpowiednim. Zapraszam. Smile

Poza sutaszem, którego było dosyć sporo, w ciągu moich dwóch miesięcy nieobecności powstały lub doczekały się zdjęć takie prace:

Kolorowa torebka, którą bardzo lubię za możliwość przewieszenia jej przez ramię.

(Kliknij na zdjęcie po więcej zdjęć, także ze mną i schemat, a tutaj dokładny opis, jak zrobić kwiatka do torebki.)

Karteczka dla imieniny dla mojego ukochanego:

Kliknij na zdjęcie po więcej zdjęć, schemat do róży oraz literek.)

Pierwsze moje kolczyki składane z kawałków żelastwa i koralików oraz masy fimo. Smile

Szara torebka z kokardą:

(Kliknij na zdjęcie po więcej zdjęć, także ze mną i schemat do torebki oraz opis do kokardy.)

Czołg (do wzięcia):

Kliknij wyżej po więcej zdjęć i opis do czołgu.)

Zapraszam do lubienia Kasiulkowych prac szydełkowych na facebooku, dzięki temu będziecie na bieżąco z moimi poczynaniami. Smile
Postaram się bardziej regularnie dodawać posty tutaj. (Już mam przygotowany następny.)

Jarka - Wto 14 Sie, 2012 09:30

Kasiu wszystkie Twoje prace są śliczne i perfekcyjnie wykonane cool brawo
Violetta21 - Wto 14 Sie, 2012 10:26

Kasiu jak zwykle zachwycają mnie Twoje pracki idę sobie popatrzeć jeszcze na torebki brawo brawo brawo brawo
Paddington - Wto 14 Sie, 2012 15:01

KOCHANA!!! jak ja czekałam, aż znowu pokażesz swoje cuda!!!
na CZOŁG piszę się ja!!! Tym bardziej, że sama prosiłam Ciebie o taki i potem ... w wirze mi to umknęło. Ja wiec CZOŁG chciałabym zaklepać i powiedz tylko jak i co (jak w zamian, lub po prostu nabedę go od Ciebie drogą kupna co też będzie mi pasowało)

Pozostałe rózności i torebusie i kolczyki i w ogóle i jak zawsze CUDEŃKA same. I nie mów, żeś wyrodne dziecko bo to nie prawda- co najwyżej ZDOLNE I ROZWIJAJĄCE SIĘ DZIECKO- o to to tak!

Serdecznie pozdrawiam Ciebie jak zawsze i raz jeszcze się cieszę że oglądam Twoją galerię nowości Smile

lamika88 - Wto 14 Sie, 2012 19:11

Świetne prace cool cool cool cool
Pysiatom - Śro 15 Sie, 2012 08:46

Kasiu, dużo i pięknie. brawo brawo brawo
saba52 - Pią 17 Sie, 2012 01:31

Super wszystko cool cool brawo brawo brawo