To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

Ciotka22 - Pon 30 Wrz, 2013 09:30

Jak zwykle przepiękne. Kwiaty bomba brawo
kundzia - Wto 01 Paź, 2013 11:45

brawo Wspaniałe karteczki,świateczne niepowtarzalne,to połączenie technik daje cudowne rezultaty.
danfi - Wto 01 Paź, 2013 16:28

Elunia, Ciotka22, Kundzia - miło mi, że odwiedzacie mój pokoik i że podobają się Wam moje prace. Dziękuję za komentarze cmoknięcie
Ostatnio na blogu pokazałąm trzy lifty kartek Elly - Holenderki, która zajmuje się scrapbookinkiem. Przyznaję, że na jej blogu znajduję wiele inspiracji dla swoich prac. Poza tym, od czasu do czasu pisujemy do siebie (nie ma to jak tłumacz Google zebalek ) Mam nadzieję, że moje lift spodobają się Wam - Elly się spodobały zebalek

Elunia - Śro 02 Paź, 2013 12:24

oj bardzo nam sie podobają,chcemy jeszcze kwiatek dla ciebie
fantagiro7 - Śro 02 Paź, 2013 20:41

Kartki jak zawsze piękne. brawo

Tłumacz Google? Jeśli z polskiego na język obcy tłumaczy tak samo jak z obcego na polski, a może tak być, to ja dziękuję.

danfi - Pią 04 Paź, 2013 18:49

Elunia - "mówisz i masz" - spójrz na dół posta zebalek
fantagiro7 - cieszę się, że karteczki Ci się podobają wesoło mi A co do tłumacza Google, to masz rację, dlatego piszę zawsze po polsku, angielsku i holendersku i dogadujemy się zebalek Może to, co teraz napiszę, zbulwersuje wiele osób, ale zafundowałam sobie kiedyś szybki kurs angielskiego (nie mam czasu na naukę): nie zależało mi na pisowni, chciałam się umieć dogadać na zasadzie: "Kali pić, Kali jeść" i jak na razie to mi wystarcza. Jeżdżę za granicę, robię zakupy, chodzę do restauracji i jak do tej pory dostaję wszystko czego chcę. Co więcej - zauważyłam, że tam też nie do końca znają perfekt angielski co by tu...

kabyr - Pią 04 Paź, 2013 20:04

danfi, lubię oglądać Twoje dzieła.
Sama nie tworzę karteczek to chociaż tutaj oko napieszczę. cmoknięcie

fantagiro7 - Pią 04 Paź, 2013 22:00

Kartka jak zwykle piękna.

Angielskiego uczyłam się 10 lat, szło mi bardzo dobrze, ale nie pogadam, bo za bardzo skupiam się na tym, żeby było poprawnie i nawet praca ze studentami anglistyki nie jest w stanie tego zmienić.

danfi - Sob 05 Paź, 2013 10:48

kabyr, fantagiro7 - dziękuje za odwiedzinki i miłe słowa cmoknięcie
fantagiro7 - wiem o czym piszesz, też tak kiedyś miałam, jak prowadziłam zajęcia dla nauczycieli z różnych krajów Europy w ramach programu Socrates Commenius. Na nich przekonałam się, że i oni nie znają tak prefekcyjnie angielskiego - powstał nam język uniwersalny złożony ze wszystkich języków uczestników + migowy i było OK zebalek
A dzisiaj kolejna karteczka bożonarodzeniowa z tą ładną ramką

fantagiro7 - Sob 05 Paź, 2013 21:42

Na szczęście nauczycielką nie jestem, choć też w swojej pracy uczę. Ze studentami rozmawiam oczywiście po polsku, a oni uwierzyć nie mogą, że anglistyki nie kończyłam, bo zawsze umiem im pomóc.

A teraz do rzeczy - kartka cool

Ciotka22 - Nie 06 Paź, 2013 12:07

Bardzo ładna rameczka. Tylko ja mam z wykrojnikami jeden problem. 99% moich kartek jest w formacie A5, a wszystkie ramki i foldery są w mniejszych wymiarach i ciężko je zastosować. Myślę, że na święta zrobię trochę mniejszych kartek i może jakieś rameczki zakupię.
danfi - Nie 06 Paź, 2013 16:50

fantagiro7, Ciotka22 - dziękuję cmoknięcie
Ciotka22 - ta ramka jest akurak dosyć duża 5 x 7 cali i w zasadzie jak dodasz podwójną bazę, to wychodzi A5
Dzisiejsza karteczka, jest z tych "na bogato" i zrobiłam ją dla pewnej pary z okazji Złotych Godów. A że dominuje w niej złoty kolor, to dodatkowo zgłosiłam ją na Złociste wyzwanie

Na blogu zdjęcie środka i życzenia zebalek

danfi - Nie 06 Paź, 2013 19:11

Coś mi dzisiaj komputer płata figle - nie lubię tego szewska pasja komputerowca
fantagiro7 - Nie 06 Paź, 2013 21:41

brawo
Violetta21 - Nie 06 Paź, 2013 23:22

Danusiu Twoje karteczki to prawdziwe arcydzieła uklon uklon uklon
danfi - Wto 08 Paź, 2013 20:21

fantagiro7, Violetta21 - dziękuję love
A to karteczka jeszcze "ciepła", bo skończona przed chwilą. Zrobiłam ją dla jednej z uczennic naszej szkoły, która dzisiaj skończyła 18 lat. Wręczę ją jutro - będzie to przedłużenie jej świętowania Wink Karteczka różowa, bo solenizantka uwielbia ten kolor. Mam nadzieję, że jej się spodoba Smile Do jej wykonania użyłam lidlowskiego papieru

danfi - Czw 10 Paź, 2013 15:08

Ostatatnio "wymodziłam" takie bożonarodzeniowe karteczki:

Ciotka22 - Pią 11 Paź, 2013 16:36

Przepiękne. Na bogato to też trzeba umieć robić Wink
Sprawdziłam sobie cenę tych ramek 5x7". Niestety są bardzo drogie i chyba na razie sobie podaruje.

Elunia - Nie 13 Paź, 2013 10:01

już mam w swojej kolekcji twoje karteczki i wiem że na żywo są jeszcze piekniejsze
fantagiro7 - Nie 13 Paź, 2013 21:28

cool
onka15 - Nie 13 Paź, 2013 21:31

Śliczności cool cool cool
kabyr - Nie 13 Paź, 2013 22:48

Ciotka22 napisał/a:
Przepiękne. Na bogato to też trzeba umieć robić Wink

Dokładnie.
Trzeba mieć to coś w sobie.
Ja to nazywam zmysłem artystycznym. cool cool cool

danfi - Wto 15 Paź, 2013 17:29

Ciotka22, Elunia, fantagiro7, onka15, kabyr - dziękuję Wam za miłe komentarze love
A dzisiaj coś innego - różowy czekoladownik, zrobiony dla uczennicy, która wkrótce ukończy 18 lat

Elunia - Śro 16 Paź, 2013 10:37

śliczny i czekolada mniamuśna brawo
beacia-24 - Czw 17 Paź, 2013 08:12

Danusiu wszystkie piękne każda jedna. Chciałam zaplusować, a tu mi się przyblokowała myszka i zaminusowałam oczywiście wszystkie są na plus!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idę na swojego laptopa bo ten staroć stacjonarny coraz bardziej się wiesza. wściekły