Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178
marysia54 - Śro 29 Gru, 2010 23:09
Szalokomin rewelacyjny
suuuuuper łapeczki i wiewióra
i prezencik
Violetta21 - Śro 29 Gru, 2010 23:18
o jakie cudeńka a te łapki rewelacja biżuterię dostałaś superaśną a szalokomin oj przydałby mi się taki oj przydał
Jarka - Czw 30 Gru, 2010 08:48
| jola373 napisał/a: | śliczne nowości!
Szalokomin - cudo! |
beacia-24 - Pią 31 Gru, 2010 09:19
nula, wiem ile Cię czekało cierpliwości z tym ówże cudem.Tak samo nie lubię robić na okrągło jednej rzeczy. Tyle, że nade mną z reguły nikt z batem nie stoi, słyszę tylko "długo jeszcze", albo "kiedy skończysz" tak więc to ja sama sobie baty zadaję hahaha.
Druty to dla mnie czarna magia, a te ażury na córy szalokominie po prostu zachwycające.
Powaliłaś mnie na całego. Jestem pod przeeeeeeogromnastym wrażeniem.
Łapki jak zawsze urocze i takie typowe dla Ciebie. Robisz chyba najsympatyczniejsze jakie kiedykolwiek widziałam. Dobrze, że mam jedną parę takich wytworów spod Twojej łapki.
Zoo się powiększa jak widzę, tylko wiesz dbaj o swoje zwierzaki bo teraz tyle się słyszy o tych wszystkich karach za znęcanie się nad zwierzętami. Tak więc ich nie zamęcz ciągłym głaskaniem, pokazywaniem itd...
we_st - Pią 31 Gru, 2010 15:42
nula nie uwierzysz, ale o takim właśnie szalu marzyłam. Wcześniej prosiłam nawet o wzór takowego. Noszę się z zamiarem zrobienia podobnego. Byłoby fajnie jakbyś napisała z jakiej nici najlepiej zrobić, by nie było zbyt sztywne, za grube itp itd. No i proszę, podziel się wzorem Jest naprawdę świetny jak cała reszta zresztą
Beata T - Pią 31 Gru, 2010 15:47
prześliczne łapki i komin bardzo fajniutki
nula - Pią 31 Gru, 2010 20:20
dziękuję Wam dziewczynki bardzo !!!!
we_st, no więc tak....
z czego robiłam nie wiem włóczka z odzysku, dosyć gruba - nawet uważam, że mogłaby być trochę cieńsza - robiłam drutami 4,5
Najpierw chciałam same warkocze ale właśnie wychodziło za sztywne, więc dodałam te ażury - przez nie lepiej się układa i jest bardziej miękki.
Wzorki to oczywiście kombinacje - jak zwykle u mnie.
dziurki pochodzą z tego wzoru
Ażurek z tego
zaznaczyłam strzałkami raport, który robiłam
A warkocze to 6 oczek prawych - krzyżowane w co 6 rzędzie z przodu robótki.
w sumie miałam 90 oczek
o.b - 2 lewe - 6 prawych (na warkocz) - 3 lewe - 6 oczek wzorem dziurek - 3 lewe - 6 oczek na warkocz - 3 lewe - 9 oczek wzorem ażurowym - 3 lewe - 6 oczek na warkocz - 3 lewe - 9 oczek wzorem ażurowym - 3 lewe - 6 oczek na warkocz - 3 lewe - 6 oczek wzorem dziurek - 3 lewe - 6 oczek na warkocz - 2 lewe - o.b
Zwróć jedynie uwagę na ten schemat wzoru ażurowego - on pochodzi z jakiejś japońskiej gazetki - te wzory chyba są rozrysowane do robienia na okrągło.
są ponumerowane wszystkie rzędy i w parzystych są same oczka prawe.
robiąc normalnie trzeba po prostu w parzystych rzędach robić oczka lewe.
Może coś z tego Cię zainspiruje.....
Jeszcze raz dziękuję serdecznie za miłe słowa i
WSZYSTKIM ŻYCZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
(NIECH BĘDZIE DLA WSZYSTKICH LEPSZY)
lucyna112 - Pią 31 Gru, 2010 21:23
Nula a skąd te wzory na frywolne potwory? Wiewióra cudna, kot też niczego sobie podziwiam prace w albumie i mam kolejne pytanie ile godzin ma twoja doba
nula - Pią 31 Gru, 2010 21:48
lucyna112, dziękuję bardzo
| lucyna112 napisał/a: | | ile godzin ma twoja doba |
niestety tyle samo ile Wasza - czyli za mało
Potwory pochodzą stąd :
http://picasaweb.google.c...817525153456498
http://picasaweb.google.c...758812758575218
kliknąć na link pod zdjęciem i pobrać
a tu masz linka do całej galerii
http://picasaweb.google.c...volite_Tatting#
i stąd :
http://www.e.n.e.btinternet.co.uk/ ( animals )
Zula - Pią 31 Gru, 2010 22:50
Wszystkiego najlepszego
marysia54 - Nie 02 Sty, 2011 00:29
Nula
Szczęśliwego Nowego Roku
Ainer - Nie 02 Sty, 2011 08:54
cudeńka
Bożena- 2000 - Nie 02 Sty, 2011 16:29
No !!! cudności. Szalokomin to mistrzostwo. Do czytania polecam książki do słuchania. {ale fajnie mi się napisało}
buziaczek - Nie 02 Sty, 2011 17:44
rewelacyjne nowości a komin bardzo ładny i na topie
elunia_olsztyn - Nie 02 Sty, 2011 18:27
Twoje cudeńka zawsze poprawią mi humor
nula - Nie 02 Sty, 2011 19:04
Ślicznie dziękuję
| Bożena- 2000 napisał/a: | | Do czytania polecam książki do słuchania. |
A wiesz, że próbowałam, ale nie potrafię słuchać książki
Jestem typowym wzrokowcem i muszę widzieć te literki - a poza tym jak dla mnie to oni czytają za wolno.
orchidea - Nie 02 Sty, 2011 20:41
Świetny komin
barbara 1 - Wto 04 Sty, 2011 17:33
Za komin i całą resztę prac
dehajola - Wto 04 Sty, 2011 20:11
frywolna-wesolutka, szalokomin- świetne rozwiązanie i wykonanie a łapki są cudaśne - same śliczności
Haniutka - Czw 06 Sty, 2011 17:34
Nuleczko śliczności jak zwykle
Za łapeczki pięknie dziękuję
Są w kuchni, ale w życiu nie dopuszczę do takiej profanacji, żeby ich używać
Tylko nie bij!
iwonka - Pią 07 Sty, 2011 07:04
szalokomin rewelacyjny , łapki i frywolitki fantastyczne
amsta1 - Pią 07 Sty, 2011 07:37
Prześliczne prace!
nula - Nie 23 Sty, 2011 19:19
dziewczynki, dziękuję bardzo !!!
zastanawiałam się, czy zawracać Wam głowę tylko dwoma kompletami, ale co tam....
są gotowe więc się pochwalę.
Zwłaszcza, że teraz tak prędko niczego nowego pewnie nie będzie - i to nie dlatego, że nic nie robię - wręcz przeciwnie - zaczęłam kilka rzeczy i robię wszystko równocześnie więc zanim coś skończę to trochę potrwa
do granatowego kompletu chcę dorobić jeszcze bransoletkę, ale złamałam moje szydełko 0,5 mm i zostałam uziemiona (nie mam czym nawlekać koralików ! - szydełko 0,55 mm jest za grube !!! )
lamika88 - Nie 23 Sty, 2011 19:44
Piękne komplety | nula napisał/a: | | ale złamałam moje szydełko 0,5 mm i zostałam uziemiona wściekły (nie mam czym nawlekać koralików ! - szydełko 0,55 mm jest za grube !!! rotfl ) | podpowiem jak taki sam problem rozwiązał mój tata... Złapał za metalowy pilnik (czy pilnik do metalu ) i lekko opiłował główkę z każdej strony i teraz przechodzi przez praktycznie każdy koralik
saba52 - Nie 23 Sty, 2011 20:18
nula, Ale cuda
|
|
|