Nasze prace - Mróweczkowe hardanger'owanie
Haniaga - Pon 08 Paź, 2012 18:31
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Sob 05 Sty, 2013 00:06
Marzenko co u Ciebie, czy Twoim problemom już koniec? Napisz coś jeśli znajdziesz chwilę wolnego czasu.Pozdrawiam Halina
Ginia - Nie 06 Sty, 2013 15:46
Oj Mróweczko, mam trzy wersje tłumaczenia Twojej nieobecności:
1. Zdradziłaś igłę z drutami
2. Zaszyłaś się na wieży ze swoim hardangerowym obrusem i haftujesz,... haftujesz....
3. Skończyłaś już ten obrus i siedzisz przy stole i podziwiasz
(powiedziała ta o "mega" aktywności forumowej) Pozdrawiam i mam nadzieję że nas zaszczycisz swoją obecnością
mróweczka - Sob 02 Mar, 2013 10:00
Witam Was kobitki kochane!
Po malutku zaczynam wyszywać ale niestety (dla Hani) nie obrusik. Odłożyłam go chyba na dobre.
Cały czas śledziłam wasze wpisy i oglądałam Wasze prace i straszliwie mi się podobają - wszystkie.
Przepraszam Was że nie udzielam się na forum, ale naprawdę brak mi czasu. Czytam wpisy i oglądam - słowo daję!!
A to moja ostatnia praca. Nie przeszła jeszcze ostatecznego wykończenia tzn. prania i prasowania, ale chyba jest nieżle
Haniaga - Sob 02 Mar, 2013 10:14
Och, jak dobrze ,że już jesteś
Na obrusik spokojnie będę czekała.
Nowa serwetka śliczna.
Jak znajdziesz chwilkę - odzywaj się.
Pozdrawiam
Hania
Halina46 - Sob 02 Mar, 2013 10:55
Jak sie cieszę Marzenko ,że jesteś.
A serwetka bardzo ładna.
Nikus4 - Sob 02 Mar, 2013 11:09
A jak wypierzesz i wyprasujesz to dopiero bedzie piękność. Jak nam cię tu brakowało Marzenko. Teraz już nie uciekaj pisz z nami.
elapok - Sob 02 Mar, 2013 16:36
No, no co za cudeńko wydziergałaś - śliczny wzór!
mirka-zet - Sob 02 Mar, 2013 17:36
Bardzo ładną serwetkę wyhaftowałaś.Pewnie wiele czasu na jej wyhaftowanie poświęciłaś. Tyle tam detali.
mróweczka - Pią 08 Mar, 2013 18:29
Dzięki kobitki za dobre słowo.
Serwetkę taką już robiłam tylko w prostokącie (żółta) a ponieważ zmieniła właściciela to zrobiłam sobie troszkę podobną.
Haniu muszę Cię zasmucić bo do obrusika chyba nie wrócę (ale chyba).
Teraz robię taką serweteczkę
Myślałam, że będzie troszkę mniejsza, ale jest bardzo ładna - przynajmniej w oryginale. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Nikus4 - Sob 09 Mar, 2013 19:25
Pewnie, że ładna. Twoje prace są naprawdę, wszystkie śliczne.
elapok - Nie 10 Mar, 2013 08:20
Będzie świetna - migaj igiełką i pokazuj więcej
mróweczka - Nie 10 Mar, 2013 12:39
Pomalutku kochane. Jakoś moja wena twórcza chyba trochę się zdrzemnęła i troszkę wolniej mi przybywa, ale wszystko w swoim czasie.
alszka - Nie 10 Mar, 2013 16:50
Wiesz, co mówią o pośpiechu - że jest dobry na ...pchły! Więc Ty się tam nie pośpiechuj, tylko rób swoim tempem, bo zapowiada się prawdziwa piękność!
A swoją drogą, Twoja serwetka wyszła większa niż myślałaś, moja zaś mniejsza niż myślałam - to co, zamiana? Fastrygę wszak już widziałaś, że profesjonalnie zrobiona
kulejeczka - Czw 14 Mar, 2013 11:26
Ostatnia serwetka (ta skończona) super!!!!!
Haniaga - Pon 18 Mar, 2013 20:43
bardzo ładna powstaje serwetka.
Cierpliwie będę czekała , że może z przyjściem wiosny, przyjdzie czas na obrusik.
Ogrom pracy trzeba w niego włożyć.
Pozdrawiam
Hania
mróweczka - Czw 21 Mar, 2013 16:11
Kobitki moje drogie zaglądam w Wasze wątki i co widzę?
Pokazujecie coraz to większe piękności!!!!!!!!!!!
To ja z zazdrości pokazuję wam na jakim etapie mojej pracy jestem.
Dopiero na zdjęciu zauważyłam, że wszystkiego nie wyszyłam. Muszę dokładnie obejrzeć tę serwetkę, bo czasami w oczach mi się wszystko zlewa
Halina46 - Pią 22 Mar, 2013 08:27
OOOOOOOOOO, ale cos pieknego tu powstaje.
Furba - Pią 22 Mar, 2013 09:47
Oj, chyba będziesz miała masę dziubania, jeśli dobrze sie domyślam, że romby będą ażurowe. to tak żeby motywować do dalszej pracy, bo wygląda świetnie.
A cała będzie biała?
Haniaga - Pią 22 Mar, 2013 10:19
Jest czym się pochwalić.
Piękna, dość dużych rozmiarów powstaje serweta.
Pozdrawiam
Hania
Nikus4 - Pią 22 Mar, 2013 10:50
Prawda, że dużo będzie ażurowania ale samego płaskiego haftu też. Piękna będzie serweta.
mróweczka - Pią 22 Mar, 2013 12:55
Prawdę mówiąc haftu plaskiego jest dużo na tyle, że mam go dosyć już w tej chwili (ale już na płasko wyszyłam wszystko).
Serwetka będzie cała biała, bo chociaż jedną muszę taką mieć.
Teraz mam większy problem. Nie podoba mi się (a może ja robię coś nie tak) brzeg serwetki. Od wczoraj kombinuję jak to zmienić i nie spaprać całości i chyba już coś mi świta.
elapok - Pią 22 Mar, 2013 14:15
Ale to będzie śliczna rzecz
alszka - Pią 22 Mar, 2013 21:25
Łooooo Cudeńko powstaje! I kto tu mówi o zazdrości? To raczej wszyscy oglądający tę robótkę będą Tobie zazdrościć! A kiedy już pokażesz gotową serwetkę, to wszyscy zzieleniejemy z tej zazdrości... Piękność się wyszywa...
mróweczka - Pią 05 Kwi, 2013 11:07
Po malutku idę do przodu. To wyniki moich wysiłków
Jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik...... i za jakiś czas skończę
|
|
|